Ynt: Cj5 aldım, düşündüklerim için yardım..
Şimdi araçla ilgili birsürü ıvır zıvır soru var aklımda ve başlıyorum..
öncelikle yaptıklarımı anlatayım..
Yıpranmış tentesini söktüm, atıl durumdadır satabilirim... ilgilenen olursa detaylı durumunu yazarım...
rollbar kılıfını söktüm onunda bir fermuarı bozuk...(sağ arkada doğru inen borunun takıldığı taraf) süngerlerini attım kılıf duruyor..
arka koltuk zaten sallanıyordu bir tarafı tutmuyormuş onu komple söktüm çıkarttım...
Arkadaki tekeri komple söktüm... üzerinde mangels jant var ve goodyear at lastik sanırım 31'' lik onu da satmayı düşünüyorum detaylı ilanını ilan köşesine koyacağım..
Şimdi sorularım şunlar,
1- Koltuk sökülünce arka tarafın durumunun biraz kötü olduğunu gördük, arka tarafta lpg biraz paslanmış sanki ve koltuk çıkınca altında kalan döşeme de çok kötü durumda döşemenin altı da aynı şekilde... araca bütür boya vernik uygulaması yapılırken arka tarafta döşeme var diye yapılamamış sanırım oraların durumu belli oluyor... lpg yi sökme işlemini bizim yapmamız doğru değil değil mi? döşemeyi kaldırıp, lpg yi kaldırıp o bütür işini devam ettirip komple her yerine yaptırılabilir ve sonra üstene istenildiği zaman kaldırılabilecek bir halıfleks tarzı birşey kesirmeyi düşünüyorum... bunu nasıl yapabiliriz acaba?
[attachment=1]
2- Arka koltuğun tekrar montesi zor ön koltuğun da döşemesinde ufak delikler var ön yolcu koltuğunda zaten sırt tarafı içeri göçmüş yeni temiz bir bestop koltuk almayı düşünüyorum ön arka komple... bunun maliyeti nedir fiyatları nelerdir acaba? düşündüğüm model bestop trailmax II kafalı olmayandan.. Bu şekilde olursa Koltuklar da boşa çıkacak onları da satabilirim..
3- Jantlarda paslanma var, temizliği ve ya tamiri mümkün müdür acaba? mangels jantlar...
[attachment=2]
4- Sis farlarını sökmek istedim fakat monte edilen vidaların içleri yenmiş alyan girmiyor giren alyan boş dönüyor yusyuvarlak olmuş içi onu nasıl sökebiliriz acaba?
[attachment=3]
5- Aracın altına baktığımda arka diferansiyelden ve şanzıman tarafından yağ kaçırdığını gördüm ki epey bir ıslak altı.. özellikle şanzıman tarafında ciddi boyutta olarak gördüm ama bilenler daha iyi anlar diye fotoğrafını koyayım... benim tahminim alttan vura vura kapaklar eğilmiş gevşemiş ve yağ kaçıyor..