Çocuğuna Bir Şans Ver!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan thisrockhero Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,948

thisrockhero

doğada tek başına
Yer
eskişehir
Web
www.kahramanburak.blogspot.com
Eskiden doğum günlerinde,karne hediyelerinde çocuklara bisiklet alınırdı. Çocukların hayatı hep sokaklarda geçerdi. Bir nevi hayata atılırlardı. Sabahın 9 unda kalkıp sokakta arkadaşlarıyla buluşup top oynarlar ya da bisikletlere atlayıp mahallede tur atarlardı.Ama şimdilerde hiçbir şey böyle değil.Çocuklara tatilerde bilgisayar alınmaya başlandı ve çocuklar odalarına mahkum edildi.Vücutları düzgünce gelişemedi. Bilgisayar başında her geçen gün kamburlaştılar.

Çocuklarına baskı yapmaya başladın . Çok oynuyorsun git başka bir şeyler yap dedii ama hiç bir zaman bu durumu kendinin yarattığını anlamadın.
Çocuklarını tv ye de mahkum ettin.Onlara var mısın yok musun,magazin,çarkıfelek,biri bizi gözetliyor,aşkı memnun, yaprak dökümü izlettin.Daha sonra yetenek sizsinizi açtın. Tv deki çocukların yeteneklerini gösterip sen hep tv başında otur bak elalemin çocukları neler yapıyorlar dedin. Ama çocuklarına yeteneklerini göstermek için bir fırsat vermedin. Her masaya bilgisayar koyup çocuklarından ders çalışmasını istedin.Testlerde çıkan yanlışlarda hep kızdın çocuğuna.
Ufacık evde sigara dumanına boğdun onu.Ciğerlerini kirlettin. Bunların hepsini bütün aileler çocuğuna yaptı.
Onlara hiç şans vermediniz.
Kaçınız çocuğnuzu yüzmeye tenise basketbola yolladınız.
Çocuğunu yarış atı olarak kullanma ona sadece bir şans ver. Gerisi gelir zaten.
ENGEL OLMA DESTEK OL!!!

2302_obez.jpg

Etiketler

Ynt: Çocuğuna Bir Şans Ver!!

thisrockhero' Alıntı:
Eskiden doğum günlerinde,karne hediyelerinde çocuklara bisiklet alınırdı. Çocukların hayatı hep sokaklarda geçerdi. Bir nevi hayata atılırlardı. Sabahın 9 unda kalkıp sokakta arkadaşlarıyla buluşup top oynarlar ya da bisikletlere atlayıp mahallede tur atarlardı.Ama şimdilerde hiçbir şey böyle değil.Çocuklara tatilerde bilgisayar alınmaya başlandı ve çocuklar odalarına mahkum edildi.Vücutları düzgünce gelişemedi. Bilgisayar başında her geçen gün kamburlaştılar.

Çocuklarına baskı yapmaya başladın . Çok oynuyorsun git başka bir şeyler yap dedii ama hiç bir zaman bu durumu kendinin yarattığını anlamadın.
Çocuklarını tv ye de mahkum ettin.Onlara var mısın yok musun,magazin,çarkıfelek,biri bizi gözetliyor,aşkı memnun, yaprak dökümü izlettin.Daha sonra yetenek sizsinizi açtın. Tv deki çocukların yeteneklerini gösterip sen hep tv başında otur bak elalemin çocukları neler yapıyorlar dedin. Ama çocuklarına yeteneklerini göstermek için bir fırsat vermedin. Her masaya bilgisayar koyup çocuklarından ders çalışmasını istedin.Testlerde çıkan yanlışlarda hep kızdın çocuğuna.
Ufacık evde sigara dumanına boğdun onu.Ciğerlerini kirlettin. Bunların hepsini bütün aileler çocuğuna yaptı.
Onlara hiç şans vermediniz.
Kaçınız çocuğnuzu yüzmeye tenise basketbola yolladınız.
Çocuğunu yarış atı olarak kullanma ona sadece bir şans ver. Gerisi gelir zaten.
ENGEL OLMA DESTEK OL!!!

Sevgili Burak'cığım;

Yukarıdaki yazının öncelikle ne amaçla yazdığınıda açıklamış olsaydın, açmış olduğun başlık da yorumlara yön verme fırsatın olacaktı. Bunu neden söylüyoruma gelirsek eğer, yazdığın yazıyı o kadar genele yaymışsın ki kim ne yazacağını bilemez.

Ben en azından kendi adıma sana bu konuda ki yorumlarımı buraya yazayım, sen değerlendir. 16 yaşında bir genç arkadaş olduğunu düşünürsek, sen den 1 yaş büyük erkek çocuk babası olarak sana pek katılmıyorum bu konuda.

Konu çok genel bir konu olduğundan sanki senin bir konuda sıkıntın olmuş ve bu sıkıntını buraya aktarmış gibi görüyorum seni, eskiden şöyleydi böyleydi dediğin şeyleri sen ne kara yaşadın bvilemiyorum fakat onları biz doya doya yaşadık, o günlerle bu günleri asla kıyaslayamazsın, şu zamana göre sizin için iyi taraflarıda kötü tarafları da var. Ben kendi adıma söyleyebilrim ki kimseyi oda hapsine sokmadık, her zaman olmasada mümkünse bereber birşeyler yapabilmek adına bir çok etkinlik içerisine girdik. Çok küçük bir örnek vermem gerekirse de en basiti( kendisi basit olmasa da) oğlumun izci olmasından dolayı bende gittim izci lideri oldum. Kenddisinden 5 yaş küçük kız kardeş ise onun da kendine ait bir dünyası çeok geniş bir arkadaş çevversi var. Elimizden geldiği kadar yapmak istedikleri(sosyal ve kültürel) kounlar konusunda destek vermeye çalıştım ve çalışıyorum. Durum hiç de senin dediğin gibi değil yani. Bu benim durumum.

Gelelim genele, o kadar psikolojik bir taraftan yaklşamışın ki sanki her ebeveyn senin dediğin gibi, sanki hepsi böyle davranıyor. Her ailenin değişik kültğr yaısından geldiğini unutmamak lazım, her ailenin yaşam şartlarını düşünmek lazım, imkanlarını görmek lazım. Kaçınız çocuğunuzu şuralara görürüyor suçlamasını yaparken, daha tenis raketini hayatında görmeyen aileler olduğunu da düşünmen gerekiyor, bulundukları çevrede götürebilecekleri bir havuz varmı onu bilmek gerekiyor. Konu toplumsal bir konu, böyle yazıyla falan biraz senin sorununa zor çare buluruz. Bu saydıklarımın hepsinin var olduğunu kabul ederek bir yorum ggetirmeye çalışalım birde, herşey düzgün hiç bir eksiğimiz yok, maddi sıkıntımız da o biçim. Bu sefer de gençlerde doyumsuzluk başlıyor. Nasıl mı? Çeveresinden okuldan yada arkadaşlarından görerek basketbol aynamak ve eğitimini almak isteyen bir genç, götürüldüğü bir eğitim kursundan gördüğü ağır eğitimden dolayı bundan kolayca vazgeçiyor, sanki hemen basketbol oynabileceğini sanıyor, malesef zoru görünce sıkıldım diyerek bu işten vazgeçiyor. Bir gitar kursu, bir yüzme kursu vb. örnekleri artırmak mümkün. Spor anlamında, vücutlarını geliştirmek anlamında, sağlıklı bir yaşam konusunda her ailenin kendi üzerine düşen görevler vardır. Bakın özellikle şu kelimeye dikkatinizi çekeririm AİLE. Bu ailenin siz gençlerde birer bireylerisiniz. Sizlerinde üzerine düşen görevler var. Az önce değinmiştim, bizlerin zamanında olmayan bir çok teknolojik ürünlerden faydalanarak, bizler sizlerin yaşındayken tanımadığımız DÜNYA gerçeğini görüyorsunuz.
Boynuz kulağı geçer hikayesi gibi sizlerin önünde devası bir bilgi hazineleri yatıyor, bende sorayım sana, hayatında kaç kere kütüpaneye gittin ve en çok ne kadar bir süre geçirdin. Bizlerin bir konu araştırması yapmamız ve konu hakkında rapor çıkarmamız yaklaşık 1 hafta sürerdi, peki ya şimdi; açıyorsun net'ini yazıyosun konuyu binlerce örenek karşında. Sizin yaşamsal olanaklarınız çok daha iyileştirilmiş durumda, bu yüzden 16-17-18 yaş gruplarındaki gençlerimiz daha bir bilgili daha bir kültürlü ve daha yeteneklilier. Bunlarda teknolojinin vermiş olduğu imknalardan yararlanarak kendi istek ve düşüncelerini yön verecek materyallere rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Peki bu iş hep böyle mi gidiyor tabiki hayır diyeceğim, dediğim gibi bu ailenin yapısına bağlı olarak gelişir yada gelişemez, bu yaşanan teknolojilerin kötü yönlerinide alabilirler. Ama bizler ne istediğini bilen gençleri görünce onlara destek olmaktan büyük zevk duyarız, oluruzda. Türk toplumunun özelliklerinden biridir bu, gençlerimizi seviyoruz biz.

Malesef yukarda yazılan bu kadar aksiyonun içinde birde Türkiye'de Milli Eğitim Sistemi diye bilinen bir olgu var, biz ebeveynlerin kontrolu dışında sizler bu yarışın içine itiliyorusunuz. Biz meraklımıyız sizleri her gün dersanelere göndermeyi, her gün bu sınav sendromunu yaşamaya, sizlerin dersaneye gitmenizden dolayı biz ebeveynler zorluk içine girmiyormuyuz en çarpıcısı maddi olarak. Okul kontrolleri, denetimleri yetmiyormuş gibi birde dershane takibi başılıyor, bu söylediğimde yanlış anlaşılmasın bu kontrol dediğim dersleri anlamındadır, diğer kontroller tabiki de yapılacaktır. Hafta sonu geliyor sizler için ne kadar zor geliyorsa buralara gitmek sizler oraya gittiğiniz dee dolayı bizlerde proğramlarımzı size göre yapıyoruz, hayat akışını size göre düzenliyoruz. Öze gelirsek devletimiz sizlere eğitim olarak tüm güvenceleri verebilmiş olsalardı malesef bu durumlar oluşmayacaktı, ama şu anda durum bu ve bunu kabullenerek yaşıyoruz. Kalan zamanlara bakıldığında eğer düzgün kullanılırsa gene güzle etkinlikler yapılabilir, yapanlarda çok zaten. İleride iyi bir eğitim alabilmeniz için şu an için bunları yapmanız gerekiyor, hepimiz buna mecburuz.

Gelelim sonuca, sen ne kadar engel var desende aslında tüm plan ve proğramlarınızı düzgün yapabiliyor olsanız mutlaka ebeveynleriniz sizlere destek olacaktır. Bizler gençlerin önünü açmak için elimizden geleni yaparız, yeterki sizler akıllı, mantıklı ve uygulanabilir fikirler olsun. Sende DENE VE GÖR. Bunları söylerken tekrarlamadan geçemeyeceğim, toplumuzmuda ki aile yapılarına göre yaptığımız bu yorumlar her türlü değişiklik gösterecektir, kimin ne şekilde ne şartlarda yaşadığını bilemiyoruz. Lütfen unutma; bu ülkede hala BİSİKLET'i olmayan, evinde TV'si olmayan çocuklar ve aileri var. Bırak evinde bilgisayarı olmasını acaba çevresinde varmıdır? Bunlarıda bir düşün olurmu.

Sizlerin elinde bulunan imkanları ( her ne şekilde olursan olsun ) az veya çok ucuz yada pahalı değerlendirip hayattan kendinize bir yer edinmeye, kendinizi geliştirmeye çalışmalısınız. Eğer büyükleriniz size gelmiyorsa siz büyüklerinize gidin. Her zaman istekli olun, mutlaka faydasını göreceksiniz.

Bir gün sende BABA olacaksın Burak'cığım unutma.

Tüm herşeyimiz CANIMIZ bile sizin için feda olsun, herşeyden öenemlisi BAHTINIZ açık olsun.

Sevgilerimle.

Baba olarak çok güzel bi açıklama yaptığın ve görüşlere yol gösterdiğin için teşekkürler abi ben arkadaşı şu şekilde desteklemek isterim yanlış anlama aslında aileler engel oluyor !
Neden dersen bazı arkadaşlar Ne babasının nede annesinin nerde hangi durumda çalıştığı bilmediği için bu şekilde bi yorum oluyor .
Evinde bilgisayarı bırak elektrik olmayan çocuklar zorluk nedir biliyor ve bakarsak onlar daha başarılı ve kendileri bişeler başarıyor ailesi ona elinden geleni yapmakta ve kendide bişeler başarmayı deniyor.
Biz evde bilgisayar, önünde yemek arkasında onu poh pohlayan biri devamlı cebinde para hayattan zevk almasını bilmeyen bir kişilik oluyor.

Bahene bulmak kolay sonuç için cevap bulmak lazım ama Aileler çocuğuna çalışmanın ne demek olduğunu göstermeliler !

Baban olmasa ne yapıcaksın Çık dışarı zorla şartlar kendi ayaklarının üzerinde dur !

Enes merhaba;

Senin söylediklerinde de haklılık payı var, yok diyemem. Vermiş olduğun örnekteki bir genci kendin olarak düşün. Küçük bir Anadolu kasabasındasın ve Batı da ki çogu sosyal ve kültürel etkinliklerin olmadığı, sanayinin ve bununla beraber iş imkanlarının da çok az olduğu bir ortamda yaşadığını düşün. Burada yapabileceğin pek fazla bir şey yok. Önünde iki seçenek var, ya okuyacak çalışacaksın derlerine, adam gibi bir eğitim almanın yolunu kendin açacaksın, yada bulunduğun ortamdaki yaşam şartlarına ayak uydurarak yaşamaya çalışcaksın.

Dediğim gibi bu gerçekleri gören, çabuk kavrayan genç arkadaşlarımız daha bir jırslı olmak zorunda kalıyor doğal olarak. Şehirde yaşayan gençlerin ailevi durumlarını göz önünde bulundururak belki de eldeki imkanların fazla olmasından dolayı, vurdumduymazlık, sorumsuzluk be bir boşvermişlik rüzgarları esiyor. Sonuçta onlarda gelecek kaygısı yaşamadıklarından dolayı bunlarda normalmiş gibi karşılanmakta.

Peki bu gençlerin hepsimi böyle tabiki hayır. Sonuçta konunun özüne dönersek hiçbirşey eskisi gibi değil. Çocuklar çocukluklarını gençler gençliklerini yaşayamıyorlar. Bu nun suçunu sadece biz ebeveynlerde değil, ülkemizin içinde bulunduğu ortamda sorumludur. Daha önceki yazımda da anlatmak istedim, herşeyi ebeveynlerden beklemekte doğru değil, biraz da sizler kendinizi iyi ifade ederek paylaşarak bir takım zamanlar bulabilirsiniz kendilerinize. Bu forum ve başlık altında bile bunu yapabiliyorsanız aile büyükleri ilede çok kolya yapabilirsiniz bunu. Kendinize her zaman güvenin, bilgilerinizi her yerde paylaşın, özgürce düşüncelerinizi dile getirin, mutlaka karşığını alırsınız buna inanın.

Sevgilerimle.

aslında benim ailem bu konuda duyarlı
ben çocukluğumu doya doya yaşadım ve gençlik yıllarımda da hayattan zevk alıyorum.
ben uzun zamandır çevremdekileri gözlemliyorum.baktığımda aslında durum çok da iyi değil bence.
15 yaşındaki çocuğu dershanesinin kapısının önüne kadar götüren var. bu çocuk ne zaman kendi başına bir yerlere gidecek bilmiyorum.
ailem 5. sınıfta kendi başıma bir yerlere gitmemi sağladılar. ve şimdi şehirler arası bisiklet turuna çıkıyorum ve daha fazlasını yapabiirim diyorum.
dediğinizde haklısınız bütün aileler böyle değil ama bana hep böyle aileler rast geliyor. :D
aileler çocuklarının hep yanında olmamalı onları korumalı ama uzaktan seyretmeli. çocuk kendisinin bir şeyler yapabileceğini görmeli.
benim burada yakındığım kişiler imkanı olan kişiler.durumu müsait olmayan kişilere bir şey söylemeye hakkım olduğunu sanmıyorum.onlar zaten her ne kadar istemeseler de hayatın içindeler.imkanı olanlarda olanaklarını bir kenara koyup hayata birde buradan bakmalılar.
babam beni okula araba ile bırakabilecekken ben bisikleti tercih ediyorum.ve babam olmadığında endişelenmiyorum.çünkü kendime tek başıma da yaparım diye güveniyorum
konuyu tekrar okuduğumda bende kesin bir yargıdan bahsetmediğimi anladım çok geniş çaplı yazmışım. ;D

thisrockhero' Alıntı:
ben çocukluğumu doya doya yaşadım ve gençlik yıllarımda da hayattan zevk alıyorum.
ben uzun zamandır çevremdekileri gözlemliyorum.baktığımda aslında durum çok da iyi değil bence.
15 yaşındaki çocuğu dershanesinin kapısının önüne kadar götüren var. bu çocuk ne zaman kendi başına bir yerlere gidecek bilmiyorum.
ailem 5. sınıfta kendi başıma bir yerlere gitmemi sağladılar. ve şimdi şehirler arası bisiklet turuna çıkıyorum ve daha fazlasını yapabiirim diyorum.
dediğinizde haklısınız bütün aileler böyle değil ama bana hep böyle aileler rast geliyor. :D
aileler çocuklarının hep yanında olmamalı onları korumalı ama uzaktan seyretmeli. çocuk kendisinin bir şeyler yapabileceğini görmeli.
benim burada yakındığım kişiler imkanı olan kişiler.durumu müsait olmayan kişilere bir şey söylemeye hakkım olduğunu sanmıyorum.onlar zaten her ne kadar istemeseler de hayatın içindeler.imkanı olanlarda olanaklarını bir kenara koyup hayata birde buradan bakmalılar.
babam beni okula araba ile bırakabilecekken ben bisikleti tercih ediyorum.ve babam olmadığında endişelenmiyorum.çünkü kendime tek başıma da yaparım diye güveniyorum
konuyu tekrar okuduğumda bende kesin bir yargıdan bahsetmediğimi anladım çok geniş çaplı yazmışım. ;D

Şimdi oldu işte, bir takım düzeltmeler yaparak konuya yön vermek gerekliydi, anlayışın için teşekkür ederim.

Ben de yapmış olduğun açıklamalara göre bir genelleme yaptım zaten, bu anlattıklarım her aile yapısına göre farklılık lar gösterecektir.

Mesela bakın oğlum da yukarda ''Takipteyim'' diye yazmış. Konuya aslında sizin gibi gençlerin daha fazla ilgi göstermesi gerekiyordu fakat demek ki herkes halinden memnun, :smiley: tek problem sizde mi var anlayamadım :smiley::smiley::smiley: şaka şaka. Tabiki çevrenizdeki gözlemlerinizi anlatıyorsunuz, bu doğal olarak isyan gibi algılanıyor, ama yine bunları paylaşmanız çok güzel.

Keşke hayat sizin pencerenizden göründüğü gibi toz pembe olsa, herşey düzgün olsa, sayacak o kadar çok güzel şeyler var ki. Hayatın gerçekleri malesef ülkemizin gerçeklerini göz ardı etmemek lazım. Göremediğiniz daha çok şey, onları da bizim görüp zamanında doğru yollları göstermemiz gerekiyor.

Oğlum Deniz, biraz da o anlatsın bakalım, onun penceresinden nasıl görünüyor. Nerede eksikler var, nerede fazlalıklar var. :smiley::smiley: Gerçi pek konuşmayız biz onunla ama, yazışalım bari.

Sevgiler.

abi baba ve oğul neden muhabbet edemez genel çerçevede bakarsan ya kavga ederler yada baba olarak yanlıs yaparsın baskısı , oğulun ise yenilikçi düşün hevesi gibi böle girişimlere hayır demesi felan nedeni nedir :D

Bisikletçi kardeşim sen haline şükret benim 19 yaşında hayatında bisiklete bir iki sefer binmiş ailesinin baskısı altında bunalmıs bi arkadaşım var Ailesi araba çarpar düşersin diyerek bisiklete binmesini istemeyen bi yere gittimi bırak 50-60 :D milyonkere arayıp mesaj çekiyorlar sen kendi yolunda ilerle Her koyun kendi bacağından asılır:D senin isyanın yoksa boşver başkasını düşünen insanlar kendilerine bir iyilik yapamadan ölürler . sen başkasının isyanına yardım et ama dile getirme onun için bir paylaşım yaparken onun için çabalarken ben hallettim veya sanane benm derdimden der inş karşına böle insanlar çıkmaz ama zor durumda kalırsın sana iyi geziler :D

Abi görüşlerin için çok teşekkürler .

thisrockhero' Alıntı:
Öncelikle selamlar , gözleminin doğru olduğunu düşünüyorum. Ancak değerlendirmenin derinine inmemişsin.Örneğin bir aile çocuğu konusunda neden korumacı davranır? Ya da bir aile neden çocuğunun üstüne bu kadar düşer ? Bunun gibi soruların cevaplarınıda tezinde kullanman tezini destekler. İlk soruya gelelim , Aile neden korumacı davranır ? Bunda öncelikle sosyo-kültürel etkinin izleri görülür.Batıda fazla görülmesede doğuda bir aile çocuğunu kan davasında korumak için kaçırılan çocuk ağanın oğluda olsa bir yere arabayla götürülüp getirilebilir.Gelelim Batıdaki karşılığına. Bu ailenin korktuğu şehirlere özgü sebepler olabilir , uyuşturucu tacircileri,fidyeciler vs.Bunun gibi sebeplerden ötürü bir ailenin çocuğu konusunda korumacı davranması doğrudur.İkinci soruda ise aile neden korumacı davranır sorusunu sordum , burda birçok sebepin etkisi görülebilir ancak en önemli sebep ebeveynlerin sevgisidir.Yani onlar 15 yaşında bir bireyi dershaneye bırakırlarken aslında o çocuğun iyiliğini düşünürler.Otobüstü oydu buydu uğraşmasın veya yürümesin gibi. Yani dershaneye gideceği yolda hayat adına bir ders çıkarabileceğini sanmıyorum,ebeveynlerin yapması gereken şey onları dershaneye bırakmamaları değilde o yolda çocukla iletişim kurmaya çalışmaktır.O yolda iyi bir iletişim gayet iyi sonuçlar verebilir.Ben 6 ay sonra 18 yaşımı dolduracağım ama hala arabayla bıraktırdığım oluyor kendimi , ha bazen kendimde gidiyorum arabayla vs. Yani seve seve bırakıyorlar dershaneye.Hava soğuk oluyor vs. onlar benden daha istekli bırakmak konusunda.Birde 5. sınıfta tek basına hareket etmıssın gercekten guzel , ancak bu bırazda karakterde bitiyor.Bazıları hayatın sureklılıgınden kurtulmak ıster bazılarıda o sureklılıkte kaybolmaktan memnundur.Ben 4. sınıfta ailem olmadan yurtdışına çıktım.faydasını gördüm.karakter gelişiminde muthıs faydası var. Ancak ben cıkmak ıstemeseydım, yani hayır ben gıtmek ıstemıyorum sizi çok özlerim vs. yada bilgisayarımdan kopamam deseydim çıkmazdım. Yani bu dediğim gibi karakterlede ilgili bi durum. :smiley: Ben karalarımı genelde kendim veririm ama verdiğim kararı aileme danışmadan işleme geçirmem.Çünkü onlar benim göremediğim şeyleride görür bana söylerler bu da vereceğim kararı bir daha düşünmemi sağlar.Bence gerçekten büyük bir sorun yaşanmayan ailelerde bu ortamı yaratmak mümkündür.Yeterki çocuk istesin. Elimden geldiğine yazdım birşeyler. Yarında sınavım var benden bu kadar. Selamlar saygılar.

sertem41' Alıntı:
Şimdi oldu işte, bir takım düzeltmeler yaparak konuya yön vermek gerekliydi, anlayışın için teşekkür ederim.

Ben de yapmış olduğun açıklamalara göre bir genelleme yaptım zaten, bu anlattıklarım her aile yapısına göre farklılık lar gösterecektir.

Mesela bakın oğlum da yukarda ''Takipteyim'' diye yazmış. Konuya aslında sizin gibi gençlerin daha fazla ilgi göstermesi gerekiyordu fakat demek ki herkes halinden memnun, :smiley: tek problem sizde mi var anlayamadım :smiley::smiley::smiley: şaka şaka. Tabiki çevrenizdeki gözlemlerinizi anlatıyorsunuz, bu doğal olarak isyan gibi algılanıyor, ama yine bunları paylaşmanız çok güzel.

Keşke hayat sizin pencerenizden göründüğü gibi toz pembe olsa, herşey düzgün olsa, sayacak o kadar çok güzel şeyler var ki. Hayatın gerçekleri malesef ülkemizin gerçeklerini göz ardı etmemek lazım. Göremediğiniz daha çok şey, onları da bizim görüp zamanında doğru yollları göstermemiz gerekiyor.

Oğlum Deniz, biraz da o anlatsın bakalım, onun penceresinden nasıl görünüyor. Nerede eksikler var, nerede fazlalıklar var. :smiley::smiley: Gerçi pek konuşmayız biz onunla ama, yazışalım bari.

Sevgiler.
Ben halimden memnunum. Şimdide uyku moduna geçiyorum .:D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR