Dağlar Hakimi Niva!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bigalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,434

Etiketler
Ynt: Dağlar Hakimi Niva!

merhabalar bu lastik ok144de göre küçükmü ? yakıt sarfiyatında herhangibir değişme varmı ??

saygılar

zoti' Alıntı:
Değerli arkadaşım merhaba. 1993 ten beri lada niva kullanıyorum. niva üzerinde yapmadığım denemediğim değişiklik kalmadı.yaklaşık 16 senelik uğraşılar sonucunda diyebileceğim tek şey aracın orijinalliğini pek bozmamak. aksi taktirde özellikle arazide olurolmaz kırılmalar ve aksaklıklar başlıyor. örnek verecek olursak fazla yükseltme ön aksları,şaftları, şaft istavrozlarını çok yoruyor ve arazi sanzımanından kaynaklı titreşimlerin çoğalmasına sebep oluyor. Kısacası yapılan her değişiklik niva için işkenceye dönüşüyor. saygılarımla.
arkadaşıma katılıyorum.Orjinal araç en mantıklısı.Bende yükselttikten sonra aks açıları değişti ve akslar bozuldu .Şimdi ise standart niva ya devam :smiley:

TATRA' Alıntı:
merhabalar bu lastik ok144de göre küçükmü ? yakıt sarfiyatında herhangibir değişme varmı ??

saygılar
evet 215/65/16 ebatları lastiklerin 2,5 cm daha alçak ok144 ten.Ancak geniş taban olması dolayısıyla yakıt biraz arttı gibi geldi bana :smiley:

bigalı' Alıntı:
evet 215/65/16 ebatları lastiklerin 2,5 cm daha alçak ok144 ten.Ancak geniş taban olması dolayısıyla yakıt biraz arttı gibi geldi bana
yükseklik daha iyi yakıttan 215/85/16 ebatlarinda hanği firmanın var bilenler varmı 215 220 225 farketmez

öncelikle foruma hoş geldiniz.215/85/16 lastik niva ya uymaz.205/80/16 bile eğer araçta yükseltme olmazsa sürtme yapıyor.benim 215/65/16 lastikler bile bazı aşırı artraksiyonlarda arka tekerler iç tarafa sürtme yapıyor.Bence en ideali 185/75/16

bigalı' Alıntı:
öncelikle foruma hoş geldiniz.215/85/16 lastik niva ya uymaz.205/80/16 bile eğer araçta yükseltme olmazsa sürtme yapıyor.benim 215/65/16 lastikler bile bazı aşırı artraksiyonlarda arka tekerler iç tarafa sürtme yapıyor.Bence en ideali 185/75/16
Bu işte bir yanlışlık yokmu
215/85/16
Standart defendere anca sığar 215/85/15 olmasın ???

215/85/16 Niva'da bırak döndürmeyi, çamurluğun içine bile sığmaz Yunus'un dediği gibi.
205/80/16 bile Niva'daki sınırın 1 inch üzerinde..

bence nivada enson sınır 205 75 15 ben bunu kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım 215 75 15 denedim daha önceleri olmadı ama 205 te hiç sıkıntı yaşamadım .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR