Defender 2.5 TDI / HP nasil yukseltilir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JOSHUA9 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,569

JOSHUA9

Kamp I
Arkadasler, Defender 2.5 TDI motoru herkezin bildigi gibi yokusta tatmin etmez,bunun cozumu 116 olan HP ile oynamayla - yukseltmekle gecer gibi geliyor bana.
Bu konuda teknik bilgisi olan arkadaslarin, herkez icin goruslerini paylasmalarini isterim. Yapilmasi gerekenler / Olumlu ve Olumsuz taraflari nelerdir !!!
Tesekkurler

Etiketler
Ynt: Defender 2.5 TDI / HP nasil yukseltilir

Mantıklı bütçeler dahilinde birşey yapılabileceğini sanmıyorum. Büyük intercooler, büyük turbo gibi kitler yurtdışında var, ancak işe yarasa bile bu sefer yürüyende bir yerleri cortlatacağına adım gibi eminim...Kaldı ki 2.5 Tdi yokuşta en az bayılanı bu seride...Ya 2.5 düz dizelciler ne yapsın ;D ;D ;D

umutcelikel' Alıntı:
Mantıklı bütçeler dahilinde birşey yapılabileceğini sanmıyorum. Büyük intercooler, büyük turbo gibi kitler yurtdışında var, ancak işe yarasa bile bu sefer yürüyende bir yerleri cortlatacağına adım gibi eminim...Kaldı ki 2.5 Tdi yokuşta en az bayılanı bu seride...Ya 2.5 düz dizelciler ne yapsın ;D ;D ;D

baazen yokusta kenara cekıp gaz döküp yakasım gelıyo :D bıran once duz dızel motordan kurtulmalıyım :smiley:

yani HP sini birtakim oynamalarla yukseltemiyoruz ! yukseltsek bile biryerleri patlar deniliyo... cok kotu oldu bu :(

V8 e devam o vakit. 80 krş benzin veya 45 krş lpg tüketip 150 ad beygir ile rampalarda düz yol.
Dielin beygirleri obur sanırım. 45 kuruş luk dizeli 65 veya 100 beygir aralarında paylaşıyor.
Aynı yemiyiyorlar ama aynı işi yapmıyorlar.

Hep söylüyorum yine söyleyeceğim. 130 ps puma bu işi çözüyor. Düz dizelle 3. vitese düştüğünüz rampaları 5. vites 110-120 km ile çıkıyorsunuz :smiley:

ncmsrn' Alıntı:
V8 e devam o vakit. 80 krş benzin veya 45 krş lpg tüketip 150 ad beygir ile rampalarda düz yol.
Dielin beygirleri obur sanırım. 45 kuruş luk dizeli 65 veya 100 beygir aralarında paylaşıyor.
Aynı yemiyiyorlar ama aynı işi yapmıyorlar.
Çift karbüratörlü V8 LPG'de 45 kuruş mu yakıyor???

Düzce de çift karbüratörlü 110 kasa v8 400 yaktığını; Ankarada 130 kasa 420 civarı yaktığını söylüyor.
V8 Teknik verileri 100km/18 lt benzin. = 780 krş yakar
LPG de 420-450 civarı bence normal.
Benim 130 kasa v8 LPG yok benzinde 820 krş yakıyor.

Selamlar

Beyler öyle bir soru sormuşsunuzki Türkiyede 2 yönlü problem 1. yönü bürokrasi ruhsat motor değişikliği yurt dışında motor yedek parça sayılıyor. bizde vergiye esas tutuluyor.vs
2. yönü chip TDİ vs. bunların hepsi motorun üst tarafında yani turbo ve enjektörlerin yakıt hava karışımını değiştirip araca hız kazandırıyor. peki birde motorun alt kısmı var krank pistonlar piston kolları vs. bunlar bu güce dayanıklımı tölerans aralığı nedir. en önemlisi bu devir artışına yağ pompası yeterli yağlamayı yapabilecek kapasitedemi.
kısaca yazdığım özellikleri incelediğiniz an kendi aracınızın motor modifiye yatkınlığı ortaya çıkar. maalesef özellikle eski model amerikan V8 V6 makinalar haric diğer marka ve model motorlar pek öyle oynamaya fazla modifiye kaldırmaya uygun değildir. yaparsınız doping yapılmış beygir misali ömrünü çabuk tüketir. peki ne yapılacak mesela eğer uygunsa ve bütçeniz el veriyorsa 2.7 cdi çıkma faturalı temiz bir motor bulup araca atarsınız iş büyük ölçüde biter. bence puma kısaca ford motorla ugraşmayın, eski yıllardan beri ford motordan nefret ederim benzinli 8 otomatiğini kullandım yüksek devirli, arkasından duman atmayan, yüksek kompresörlü, uzun yolda kasan, hararet sorunu kronik hale gelebilen sıkıntılı motorlardır. zaten ford bmw peugeot
land a bir el attı efsanenin içine etti. land. da bazı motorlar özellikle dizel olanlar peugeot aklınıza yatarsa o şekildede değerlendirebilirsiniz (tavsiye etmem )
olduki motora turbo değişikliği yaptınız dump valve veya blow off yoksa koydurun ve turbonun mesela 40 km altında devreden çıkacak şekilde çalışmasını ayarlatın. bu da arazide güç eksiklği ama turbo ömrünü koruyacak emniyettir. yazdıklarım çok masraflı gözüksede kendini zaman içinde amorti edecek özelliklerdir. araç daha düşük devirde daha yüksek güç üretecek daha az yakıt harcıyacak yokuş falan sıkıntı olmayacak. diğer hp . artışları yakıtı sarfiyatı parça masrafını arttıracak ve motor ömrünü daha çabuk tüketecektir. en doğru tercih sizin araştırarak bulduğunuz aklınıza ve bütçenize yatan tercihtir.

saygılar.

bende 130 kasa V8 vardı karışık kullanımda (ş.içi ve ş.dışı ,arazi değil) minimum 21 lt benzin , 26 lt LPG yakıyordum . ayarları da gayet iyi idi.
bunun altına düştüğünü görmedim belki ağırlık farkından dolayı 110 kasa daha az yakabilir . Arazi şartlarını ise siz tahmin edin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,836
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR