Defender Araç Muayenesi ...!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 77pickup110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,750
Ynt: Defender Araç Muayenesi ...!

merhaba arkadaşlar, benim geri vites ara ara boşa atıyor. Arabayı kullanıyorlar mı? Vİtesleri kontrol ediyorlar mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler

yigit uygur' Alıntı:
merhaba arkadaşlar, benim geri vites ara ara boşa atıyor. Arabayı kullanıyorlar mı? Vİtesleri kontrol ediyorlar mı? Şimdiden teşekkür ederim.
valla benim aracı kontrol ederken sadece kontrol alanında kullanıldı, öyle ileri geri felan yapılmadı

perşembe günü şile muayene istasyonunda hiç sorunsuz geçtim gitmeden her ihtimale karşı sis farları ve çeki demirini sökmüştüm . far ve fren ayarını 10+ 10 muayene ücreti 130 gecikme cezası ile ve şile seyhati olarak 2011 yılına kadar rahatım

Umarım benimkine de bakmazlar, ya da daha bir ay var, şanzımanı bir indiriecez artık. İtfaiyeci arkadaş ne mutlu sana darısı hepimizin başına :smiley:

Bugün benim yeni ruhsat geldi, muameleciye vermiştim, 2 günde çıkartı.
Fakat yeni gelen ruhsatta Nejat Bey'den aldığım ruhsata göre farklılıklar var.

Öncekinde "Arazi taşıtı-Jeep" yazıyordu şimdikinde "otomobil (arazi taşıtı)" yazıyor. Arazi taşıtı ibaresi parantez içine yazıyor.
Gönderdiğim ruhsatta yolcu kapasitesi 11'di, gelen yeni ruhsatta 5'e düşmüş. :-\
Önceki ruhsatta yakıt cinsi "dizel" yazıyordu, yenisinde "bilinmiyor" yazmışlar!!!!?? ???

Aracın 27.04.2010'da muayenesi var.
Şu anda araçta 5 kişilik koltuk olduğu için (Nejat Bey arka koltukları ihtiyacı olmadığı için söktürmüştü) ruhsata uygun fakat ben arkaya koltuk yaptıracaktım, yani ruhsatta 11 kişi yazması işime geliyordu.

Bir yerde artık 11 kişilik ruhsat vermediklerini, yeni ruhsatları hep 5 kişi olarak verdiklerini okumuştum (o konuyuaradım ama bulamadım).
Şimdi bu haliyle muayenden geçtikten sonra bagaj koltuklarını yaptırırsam ruhsattaki kişi sayısını tekrar 11'e çıkarma şansım var mı?
11 kişi olarak almak için 11 emniyet kemeri mi koymak gerekiyor??
Kafam karıştı. ::smiley:

ihg70' Alıntı:

Öncekinde "Arazi taşıtı-Jeep" yazıyordu şimdikinde "otomobil (arazi taşıtı)" yazıyor. Arazi taşıtı ibaresi parantez içine yazıyor.
Gönderdiğim ruhsatta yolcu kapasitesi 11'di, gelen yeni ruhsatta 5'e düşmüş. :-\
Önceki ruhsatta yakıt cinsi "dizel" yazıyordu, yenisinde "bilinmiyor" yazmışlar!!!!?? ???

Şu anda araçta 5 kişilik koltuk olduğu için (Nejat Bey arka koltukları ihtiyacı olmadığı için söktürmüştü) ruhsata uygun fakat ben arkaya koltuk yaptıracaktım, yani ruhsatta 11 kişi yazması işime geliyordu.

Bir yerde artık 11 kişilik ruhsat vermediklerini, yeni ruhsatları hep 5 kişi olarak verdiklerini okumuştum (o konuyuaradım ama bulamadım).
Şimdi bu haliyle muayenden geçtikten sonra bagaj koltuklarını yaptırırsam ruhsattaki kişi sayısını tekrar 11'e çıkarma şansım var mı?

Aslında İbrahim abi bu değişikliklerin hepsi sizin için avantaj benim gözümde..

Arazi taşıtı- otomobil yazan yerde, diğer alternatif olan arazi taşıtı-kamyonet yazsaydı, sizin muayene geçerlilik süreniz 2 yıl yerine 1 yıl olurdu..

Bir de 5 kişilik ruhsat size senelik Zorunlu Trafik Sigortası yaptırırken daha az sigorta ücreti ödemenizi sağlar diye biliyorum..
Arka koltukları muayeneye gitmeden çıkarırsınız isterseniz. Şahsen ben öyle yapmıştım, kurcalamasınlar diye :smiley: :smiley:
Arka koltuklarda kemer zorunlu mu bilmiyorum ama, ruhsatı 11 kişiliğe çevirirken bir de sizden proje vs istemesinler??

Selamlar

benim arkadaki koltuklar için emniyet kemeri istemediler ama 10 kişi yazdılar.

ruhsatta minibüs arazi aracı yazıyor :D

emniyet bilgisayar sistemine girdiğinizde landın karşısında otomobil kamyonet minibüs yazıyor.memur bey adamlar hiç otomobil üretmemiş bu bilgiler yanlış diyorsunuz sistem böyle diyor.Hepimiz matrix olmuşuz ;D

Trafik daire başkanlığına bir e posta ile durumu açıklayacağım bakalım ne olacak

Ruhsatı muameleciye geri gönderdim.
Düzelttireceğini söyledi. Bakalım yapabilecekmi.
Koltuk sayısı değişmese bile en azından şu "yakıt cinsi:bilinmiyor" saçmalığını düzettirsin.

ihg70' Alıntı:

işe bakın ki benim aracım 11kişilik ben çok uğraştım 5 kişi yazdırayım diye olmadı otokardan teknik belgesini istedim biraz geç geldi bende aracımı bu şekilde işletmiştim
5 kişi ve 11 kişi arası fark trafik sigortasında ortaya çıkıyor birde fenni muayene de 11kiiik araç beş kiilik araca göre 1yıl kayıp söz konusu
önceki ruhsatta aracınız 11 kişilik ise sorunu düzeltirler sanırım
emniyet kemerleri yeri varda yerinde göremezlerse problem sizden ayrıca emniyet kemeri istemezler aracın üstünde kaçtane varsa orjinalden onu görmek isterler
benim aracımda arka koltuklar için yanlarda kemer delikleri vardı ama kemer yoktu ben de odelikleri oraya uygun döeme malzemesiyle kapattım hiç birsorun olmadı ve sormadılar bile

kaptan10' Alıntı:
işe bakın ki benim aracım 11kişilik ben çok uğraştım 5 kişi yazdırayım diye olmadı otokardan teknik belgesini istedim biraz geç geldi bende aracımı bu şekilde işletmiştim
5 kişi ve 11 kişi arası fark trafik sigortasında ortaya çıkıyor birde fenni muayene de 11kiiik araç beş kiilik araca göre 1yıl kayıp söz konusu
önceki ruhsatta aracınız 11 kişilik ise sorunu düzeltirler sanırım
emniyet kemerleri yeri varda yerinde göremezlerse problem sizden ayrıca emniyet kemeri istemezler aracın üstünde kaçtane varsa orjinalden onu görmek isterler
benim aracımda arka koltuklar için yanlarda kemer delikleri vardı ama kemer yoktu ben de odelikleri oraya uygun döeme malzemesiyle kapattım hiç birsorun olmadı ve sormadılar bile

Yeni Ruhsat geldi, muameleci başarmış :smiley:

Ruhsattaki yeni bilgiler.

Araç tipi : Otomobil (arazi taşıtı)
Oturma kapasitesi: 11 kişi (şöför dahil)
Yakıt tipi : Dizel

Otomobil olduğundan muayene aralığı 2 yıl kalmış oldu.

Bundan iyisi Şam'da kayısı ;D

Benim kalabalık bir ailem var, 5 kardeşim, annem, eşler, çocuklar
Yeri gelecek 10-11 kişi bineceğiz. Yolda polisler uyuzluk edip ceza falan kesmesinler durduk yere.

sevgili arkadaşlar 11 kişilik olması sizin bakış açınıza göre avantaj veya dez avantajdır. mesela ben aracımı satmak babında 11 kişi olması avantajdı,ama sigortada ona göre fark oluyor,ayrıca 11 kişilk diye 11 kemer isteyemezler çünkü araç öyle üretilmedi ve bu araçlar arazi taşıtı yada kaptı kaçtı denilen otomobil sınıfına girdiğinden muayeneleri iki yıldır muameleciler uğraşmak istemediklerinden veya memurlar bu araçlara alışık olmadıklarından öyle yazabiliyorlar,ancak turizm bölgelerindeki memur ve jandarma olayı gayet iyi biliyor ve aracın yolcu taşımak açısından 11 kişilik olup olmadığını soruyorlar..
bu sebeple defender aracı olan arkadaşlar otokardan 4x4 bölüm şefliğine, aracın motor şasi nosu ile birlikte araca ait nufus kağıdı bilgilerini isterlerse, eğer üretim esnasında 11 kişilk, çeki kancası, benzinli veya dizel motor veya vinci olup olmadığını tespit ettirip kendilerine bir yazı verilmesini talep edip bu yazıyla aracın üzerindeki tesisatı muayene istasyonlarında ek bir kağıdıyla ruhsata işlettirip ilçe trafik şubedende yeni ruhsatlarını alabilirler..

arkadaşlar iyi habermi kötü habermi olacak bilmiyorum ama paylaşmak istedim
yeni topladıgım cj 6 aracımın ruhsatında 8 kişilik yazmaktaydı fakat arkaya 60 lt lpg tankını sıgdıracagımız için ne yapmamız gerektigini tüv danışdık aldıgımız cevap kesinlikle arkada 6 kişilik koltukdüzeni olmalı dediler sabitlenmiş şekilde
emmiyet kemerine arka 6 koltukda gerek yok dediler sıgmıyo ne yapacaz dedik ozaman ruhsatınız tekrardan yaptırılacak dediler 5 kişilik bizde öyle yaptık arkaya 1 3 lü koltuk attık onun arkasına lpg tankı ve muaineden geçdik
şindı sizden muaine esnasında arkaya kesin sabitlenmiş 9 koltuk isteyecekler nasıl olacak sıgarmıki

evedilaz' Alıntı:
arkadaşlar iyi habermi kötü habermi olacak bilmiyorum ama paylaşmak istedim
yeni topladıgım cj 6 aracımın ruhsatında 8 kişilik yazmaktaydı fakat arkaya 60 lt lpg tankını sıgdıracagımız için ne yapmamız gerektigini tüv danışdık aldıgımız cevap kesinlikle arkada 6 kişilik koltukdüzeni olmalı dediler sabitlenmiş şekilde
emmiyet kemerine arka 6 koltukda gerek yok dediler sıgmıyo ne yapacaz dedik ozaman ruhsatınız tekrardan yaptırılacak dediler 5 kişilik bizde öyle yaptık arkaya 1 3 lü koltuk attık onun arkasına lpg tankı ve muaineden geçdik
şindı sizden muaine esnasında arkaya kesin sabitlenmiş 9 koltuk isteyecekler nasıl olacak sıgarmıki

Arka çamurluklrda sağlı sollu 3 er kişilik koltuklar mevcut günlük kullanımda söküyoruz ama var sonuçta, 6 +3 +2 =11 sürücüyle beraber, çamurluk üzerleri 2 şer kişilik olarak düzenlenirse 4 +3 +2 =9 oluyor her halukarda sorun yok, Otokar ın web sayfasında oturma düzeni var zaten.

discovery-V8' Alıntı:
Arka çamurluklrda sağlı sollu 3 er kişilik koltuklar mevcut günlük kullanımda söküyoruz ama var sonuçta, 6 +3 +2 =11 sürücüyle beraber, çamurluk üzerleri 2 şer kişilik olarak düzenlenirse 4 +3 +2 =9 oluyor her halukarda sorun yok, Otokar ın web sayfasında oturma düzeni var zaten.

Yavuz sıkıntı lpg yi işleteceğin zaman çıkıyor.arka taraf Bagaj olarak değil yaşam mahalli olarak geçiyor 11 kişilik ruhsatta ozman MMO kabul etmiyor.Bagajda hiç koltuk olmayınca 5 kişi ruhsatta yazınca lpg taktırabiliyorsun.

arkadaşlar hepinize kolay gelsin bende defenderi bu ara muayneye götüreceğim benim sıkıntım çeki demiri ve vinç bulunması takipçim bunlara proje çizilmesi gerekli diyor ve ekliyor bu proje çizilmesi için E belgesi gerekli olmadan olmaz çizilemez deniyor burada da bazı arkadaşlarım sorunsuz geşmiş bana E belgesi hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı bana yardımcı olurmusunuz yoksa 2sini birden sokmelimiyim ve port bagajda mevcut onlarıda sökmem gereklimi tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum teşekkürler :smiley:

foremost' Alıntı:
arkadaşlar hepinize kolay gelsin bende defenderi bu ara muayneye götüreceğim benim sıkıntım çeki demiri ve vinç bulunması takipçim bunlara proje çizilmesi gerekli diyor ve ekliyor bu proje çizilmesi için E belgesi gerekli olmadan olmaz çizilemez deniyor burada da bazı arkadaşlarım sorunsuz geşmiş bana E belgesi hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı bana yardımcı olurmusunuz yoksa 2sini birden sokmelimiyim ve port bagajda mevcut onlarıda sökmem gereklimi tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum teşekkürler :smiley:

Benim muayenem geldi de geçti bile ..Ben aybaşında çeki demirini çıkartıp muayeneye girmeyi düşünüyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR