Defender boost janta en büyük hangi ölçüyü takabilirim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,147

sword7

Zirve
Yer
Akçay
Bu aralar kaşıntı başladı yine. Aracı yükseltmek ve 235 85 16 BF Goodrich lastikleri cooper stt ile değiştirmek istiyorum. Sanırım 265 75 16 ebatı 33" lastiğe denk geliyor. Doğrumudur emin olmak istedim? Aracımın üzerinde defender'ın boost jantı var. Bu canta bu ölçüler uyar mı bir de bu var. Çünkü cantlarımı değiştirmek istemiyorum. Saygılar...

Etiketler
Ynt: Defender boost janta en büyük hangi ölçüyü takabilirim?

Umut,

265 75 16 ebadı 31.5" oluyor. eğer 33" istiyorsan, tavsiyem 33x9.5 16 al. bu lastiği taktığında LT230'daki HI dişlisini 1.22'den 1.44 veya 1.66'ya çekmen gerekebilir. Deneyerek en uygun kullanım oranına karar verebilirsin.

Güle güle kullan.

edaghan' Alıntı:
Umut,

265 75 16 ebadı 31.5" oluyor. eğer 33" istiyorsan, tavsiyem 33x9.5 16 al. bu lastiği taktığında LT230'daki HI dişlisini 1.22'den 1.44 veya 1.66'ya çekmen gerekebilir. Deneyerek en uygun kullanım oranına karar verebilirsin.

Güle güle kullan.

285 75 16 takıcam abi. Benim cant 8'miş lastikçide ölçtük. 1.21 oranda kullanmayı düşünüyorum. Yavuz abi ekonomik olacağını söyledi 1.21 şanzımanla

285 75 16 yerine 255 85 16 al. Ayni ebat, ama daha rahat edersin.

edaghan' Alıntı:
285 75 16 yerine 255 85 16 al. Ayni ebat, ama daha rahat edersin.

Yüksekliği aynı genişliği az oluyor sanırım. Rahat derken ne konuda rahatlığı kastettin Engin abi?

Dar lastik camurda daha basarili. Genis lastik ayni boy oldugunda dar lastikten agir oldugu icin daha cok yakit tuketmene sebep olur. Hafif lastik motoru daha az yorar.
O acidan daha rahat edersin demistim.

edaghan' Alıntı:
Dar lastik camurda daha basarili. Genis lastik ayni boy oldugunda dar lastikten agir oldugu icin daha cok yakit tuketmene sebep olur. Hafif lastik motoru daha az yorar.
O acidan daha rahat edersin demistim.

Yükseklikleri aynı mı peki?

28.5 * 0.75 * 2 + 40.64 = 83.39cm

25.5 * 0.85 * 2 + 40.64 = 83.99cm --> 6mm daha buyuk

255/85/16 bulursanız çok güzel ama BF'in MT'sinde var bu ölçü o da siparişle gelir. Başka markalarda varsa bakmak lazım Türkiye'ye girişi var mı.

33/9.5/16 ya da geniş lastik isterseniz 33/10.5/16 ekstrem lastikte takabilirsiniz arazi öncelikli düşünürseniz.

35/10.5/16 da takılır ama 1.21 ile araç yavaş kalabilir.

241 mm. 9.5 tabana, 267 mm. 10.5 tabana denk gelir.

255 çok güzel bir ebat araştırdım fakat cooper'da öyle bir ölçü yokmuş maalesef. 285 75 16 alıcam mecburen.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR