Defender İçin Hidrolik Direksiyon Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nailox41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,645

nailox41

Kamp I
Yer
kocaeli
uzun zamandır uğraş verdiğmiz aracımıza hidrolik direksiyon takmaya karar verdik ankara ve ya kırıkkalede çıkma olarak bulabileceğimiz yerler hakkında bilgi verebilecek arkadaşlara ihtiyacım var bilgiler doğrultusunda 27 ocak ta yola çıkacağım

Etiketler
Ynt: defender için hidrolik direksiyon arıyorum

as 250 merkezi ve bir tane direksiyon pompası işinizi görecektir sanırım. Ben aracımda bu şekilde kullanıyordum...

Sayın sword7 as250 direksiyon kutusunu takarken şasede tadilat yapılıyor mu ? kaynak - yeni delik vs. Ayrıca kutu şaseden aşağıya sarkıyor mu ? Ben araçların birine orijinal taktım ancak diğrei için düşünüyorum. Teşekkürler selamlar ...

ndogru' Alıntı:
Sayın sword7 as250 direksiyon kutusunu takarken şasede tadilat yapılıyor mu ? kaynak - yeni delik vs. Ayrıca kutu şaseden aşağıya sarkıyor mu ? Ben araçların birine orijinal taktım ancak diğrei için düşünüyorum. Teşekkürler selamlar ...

Ben taktırmadığım için yapılan işlemleri bilmiyorum. Ama sistem güzel çalışıyor. Yine de en güzeli imkan varsa orjinal taktırmak tabi...

orjinale hemen yönelmeyin bmw araştırın mevcut kara direksyon saplamaları kullanılarak 16x17 cm 4 mm sac tablayla flanş yaparak mükemmel bi direksyon sahibi olabilirsiniz. ben arabayı daha kırıkaleden yeni aldım direksyonu gürcistan kutaisi den çok komik rakamlara 80 lari yani 70 tl ye geldi direksyon pompa + çolakrot yağ kutusu dahil bi şekilde yurt dışı bağlantınız varsa alabilirsiniz....

arifatacan' Alıntı:
orjinale hemen yönelmeyin bmw araştırın mevcut kara direksyon saplamaları kullanılarak 16x17 cm 4 mm sac tablayla flanş yaparak mükemmel bi direksyon sahibi olabilirsiniz. ben arabayı daha kırıkaleden yeni aldım direksyonu gürcistan kutaisi den çok komik rakamlara 80 lari yani 70 tl ye geldi direksyon pompa + çolakrot yağ kutusu dahil bi şekilde yurt dışı bağlantınız varsa alabilirsiniz....

Arif abi BMW lerin hangi modelinin direksiyonu bu dediğiniz ? Benim Seriesim var ama takarken kesip biçmeye razıyım. Kalın lastik olduğundan beri parketmek azap ama çaktırmıyorum :smiley:

ozcour' Alıntı:
Arif abi BMW lerin hangi modelinin direksiyonu bu dediğiniz ? Benim Seriesim var ama takarken kesip biçmeye razıyım. Kalın lastik olduğundan beri parketmek azap ama çaktırmıyorum :smiley:
Özğür kesip biçmeye razıysan eğer mercedes ,bmw,opel hidrolik direksiyonları olur ama işin baya zor ona göre

abi tam olarak neler gerekecek bana, onu düşünüp göze alıp almamaya karar vermeliyim.

http://www.expeditionlandrover.info/PowerSteering.htm

abiler güzel güzel yapmışlar üstteki linkte..

ama Yunus abi sen Mercedes kolu ters yöne dönüyor demiştin ya bu şekilde takınca çalışacak mı? hadi kutuyu pompayı buldum taktırdım deve boynu da oldu, uzun rot kolu iyice uzatıldı oldu diyelim, direksiyon mili nasıl olacak ??

Özgür sen olayı cözmüşsün zate
ters dememin sebeni defender için serilerde direksiyon kutusu şasenin dışında defenderde ise içinde

aynı bu şekilde sediğim gibi hangi modeller olduğunu bilmiyorum ama eski modellerden mercedes bmw opel direksiyon kutusu uyar hemde çok daha ucuza sıfır direksiyon alırsın

resimde göründüğü gibi direksiyon borusunun ucuna mafsal ile iş çözulmüş deve boynunu kullanmana gerek yok

Bayadır araştırıyorum abi bu konuyu,

valla Westinghouse'tan daha çok istiyorum, sen düşün abi :smiley:

Şimdi abi ben uydurabileceğim piyasada ucuza bulabileceğim direksiyon kutusunun resmini de görmedim bilmiyorum abi ama, sen olur dersen olur, direksiyon miline çamurluğu falan kesmeden içeri kadar nasıl gider nasıl sabitlenir ve vitese doğru açılı durur heralde. Abi sence neler gerek bana, neler problem olabilir, neyi nasıl yapmalı, bulabileceğim direksiyon kutuları bunlara benzeyecek mi acaba ?

Biter de düzgün çalışırsa 10 numara olur, 2 rot başım eksilmiş olacak :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler