Defender Ön Cam Slieceklerle ilgili....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mu7y Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,570

mu7y

Kamp III
Yer
ANkArA-KaZ DaĞLaRı
Merhabalar;

Defender Ön Cam Slieceklerleri ile ilgi bir sorunum var...

Şimdi benim silecekler yukarda ve alakasız durmaya başladı acaba yenisini alıp taksam düzelerimi veya bir ustayamı göstermek lazım, yada pratik bir cözüm yolumu var bilmediğim....
resimleri ekliyorum
Şimdiden teşekkürler....

2natbmb.jpg

6pmiqs.jpg

Etiketler

Ynt: Defender Ön Cam Slieceklerle ilgili....

Çok fazla anlamam ama, sanki yuvasına tam oturmamış gibi görünüyor, kanallara doğru bakmışınızdır sanırım.

mu7y' Alıntı:
Merhabalar;
Defender Ön Cam Slieceklerleri ile ilgi bir sorunum var...
Şimdi benim silecekler yukarda ve alakasız durmaya başladı acaba yenisini alıp taksam düzelerimi veya bir ustayamı göstermek lazım, yada pratik bir cözüm yolumu var bilmediğim....
resimleri ekliyorum
Şimdiden teşekkürler....
Bizim model Defenderların pek çoğunda silecekler maalesef az farklada olsa pekte olması gerektiği seviyede durmuyor ama bu durum simetriktir .. ;D
Sizinkilerin ikisi arasında bu kadar fark olduğuna göre ( yani silecekleri aynı zamanda frezelerini simetrik olarak yerlerine tam olarak oturtup takmanıza rağmen hemen tekrar duruşları bozuluyor ise .. ) büyük ihtimal sileceklerden en az birisinin frezesi bozulmuş olmalı .. basitçe söktüğünüzde bunu gözlemleyebilirsiniz.

Silgi kolunun takıldıgı küçük frezeleri içerden gelen mile sabitleyen civataları sıkmayı deneyin eger boşluk yapmışsa yenisi ile değiştirin pahalı bir şey degil 2 -3 tl arası bir şey.

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
Bizim model Defenderların pek çoğunda silecekler maalesef az farklada olsa pekte olması gerektiği seviyede durmuyor ama bu durum simetriktir .. ;D
Sizinkilerin ikisi arasında bu kadar fark olduğuna göre ( yani silecekleri aynı zamanda frezelerini simetrik olarak yerlerine tam olarak oturtup takmanıza rağmen hemen tekrar duruşları bozuluyor ise .. ) büyük ihtimal sileceklerden en az birisinin frezesi bozulmuş olmalı .. basitçe söktüğünüzde bunu gözlemleyebilirsiniz.

Ertuğrul Bey teşekkür ederim....

Bakalım yarın denicem şu frezelerine büyük ihtimal ordan yapıyor, olmadı kököten değiştireceğim daha dayanıklı birşeylerle....

SERİ 3 109' Alıntı:
Silgi kolunun takıldıgı küçük frezeleri içerden gelen mile sabitleyen civataları sıkmayı deneyin eger boşluk yapmışsa yenisi ile değiştirin pahalı bir şey degil 2 -3 tl arası bir şey.

Sayın SERİ 3 (kusuruma bakmayın adınızı göremediğim için böyle hitap ediyorum...)
Cevabınız için teşekkur ederim....

Dıştaki frezelerden sıyırdıysa kolların dışından küçük alyanlı vida atabilirsiniz frezeye doğru. Benimkileri yaklaşık 5 aydır o şekilde kullanıoyrum, hiçbir sıkıntı yaşamadım...

sword7' Alıntı:
Dıştaki frezelerden sıyırdıysa kolların dışından küçük alyanlı vida atabilirsiniz frezeye doğru. Benimkileri yaklaşık 5 aydır o şekilde kullanıoyrum, hiçbir sıkıntı yaşamadım...

Umut bey..

Teşekkür ederim.. bunuda Notlarıma ekledim yarın bilgi vereceğim bakalım nasıl olacak....

Biraz gecikmeli bir cevap oldu ama artık kusura bakmayın cok yogun bir hafta geçirdim :-\

Şimdi arkdasların dedikleri yerdeki civatayı sıktım düzelmedi, açtım düzelmedi ,silecegide söktüm yeniden taktım ama gene olmadı sizce sorun nedır silcek motoru? silecek kolları ? yada ne yapmamı önerirsiniz ?

Teşekkürler....

4lrmnt.jpg

35a3tco.jpg

2ih79t1.jpg

Satıp Toyota alın ;D ;D ;D
Şaka şaka... Frezeyi daha alttan çalışacak şekilde takınca düzelmesi gerekir, defender varken ben öyle yapmıştım, en son ihtimal Umut'un dediği gibi delerek de sabitleyebilirsiniz. Ama eminim yerli sıfır parçayla sıfırlamak hepsinden de kötü olacaktır, ki Defender'dan vazgeçme sebeplerimden biri budur ::smiley:

umutcelikel' Alıntı:
Satıp Toyota alın ;D ;D ;D
Şaka şaka... Frezeyi daha alttan çalışacak şekilde takınca düzelmesi gerekir, defender varken ben öyle yapmıştım, en son ihtimal Umut'un dediği gibi delerek de sabitleyebilirsiniz. Ama eminim yerli sıfır parçayla sıfırlamak hepsinden de kötü olacaktır, ki Defender'dan vazgeçme sebeplerimden biri budur ::smiley:

aslında Ebaydan silecek bakıyorum guzel saglam birşey bu sorunu cözermi sizce ?

umutcelikel' Alıntı:
TR'de muhtemelen orjinali yoktur böyle bir parçanın. Uzun ömürlü olsun diye getirtilebilir. Takılacak bir parça da değil gümrüğe.

evet bende boyle dusunuyorum muz şeklinde olan güzel şeyler var fiyatlarıda makul

mesala

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Land-Rover-Defender-90-Discovery-Wiper-Blade-94-95-97-/290455982941?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories

mu7y' Alıntı:
evet bende boyle dusunuyorum muz şeklinde olan güzel şeyler var fiyatlarıda makul

mesala

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Land-Rover-Defender-90-Discovery-Wiper-Blade-94-95-97-/290455982941?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories
Baktım da, bu parça sizin işi çözecek parça değil. Size freze kısmı lazım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR