Defender Stepne Yeri ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,835
Ynt: Defender Stepne Yeri ?

kayalar da istanbul... fiyatını bılmıorum ama o kadar para deıldır buna emınım... bıs land toplayıp satıos ve herturlu ıslerını yapıorus da dorusu babam... bende örenciyim o yusden cokta fasla bılmıom o yanmda olsa fiyatıda sölerdi ama buuk fıyatlar deıl yha ön camı 40ytl olan kapı kolları 10 ytl stoplar bedava:D olan bi aractan o kadar pahalı bı parça cıkmas..ki o kadar pahalı oldugunu dusunelım gidin sanayıye ona benzer boruları bukup aynı seklı veya ona cok yakın bısı yaptırırsın 50 ytl bıle belqi almazlaar ..

Etiketler

arabanı al git sanayiyee demirciye oturun kafanızda güsel bi model çizin ya da aysını yapabilir boru büktür... ben satmıorum ama bunu yapabilirsin diorum ...

arkadaşlar benim stepne aldığım yerin telefonu değişmemişse için 0212 5520667 sorduktan sonra fiyatınıda paylaşırsanız sevinirim...

defender parçası ucuz diyenler, defender 110 arka bagaj kapak yanındaki 2 adet küçük cam var ya..onun iç plasik döşeme kaplamaları (1x2 karış ebatlarında) çifti 500 ytlden fazla...kapı döşemeleri manyak pahalı..doğrudur sinyal, silecek vs gibi parçalar feci ucuz, ama onlarda 10.kalite yerli parça olduğundan ötürü..orjinal ve garip olan parçalar çok ama çok pahalı...ben 300 tdi turboyu 850 ytlye değişmiştim komple, mesela bu da ucuz...ama döşeme gibi aksamlar nedendir bilinmez çok paha...

Stepne taşıyıcı
LR110 kitaplarında -LR yedek parca.pdf- dosyasında 356.sayfada detaylı çizimi var.Ölçüleri yok ama deneme ile bulunabilir sanıyorum.
Kolay gelsin.

defenderin parçası ucus. evet 10. kalite dediklerin otokarın urettıklerı oluo sanırım :smiley:
döşeme konusunda evet gerçekten haklsıınn aşırı pahalıı...diğer parçalara göre

Selam stepneyi ön kaputa koymanın bir dez avantajıda aracın motoru ısındığında normal olrak ön kaputu da ısıtır bu durumda lastikten siyah bir boya ısınmanın etkisi ile ön kaputunuza halka şeklinde bir iz bırakır değmemesini sağlamaktaoldukça zor; kaldı ki reha bey'in belirttiği gibi kaputa hem ağır geliyor hemde görüşü kısıtlıyor oldukça

istepnenin en güzel yeri arkası istepne taşıyıcısıyla kullanıldığında rahat şık ve conseptin parçası onun haricinde üzerinde bagaj varsa bagaja bağlayın derim. kaput üzerinde safari biraz vahşi görünüyor kişiye göre değişir dez avantajları görünüşün önüne gecebilir zevk işi biraz, arkaya yanlarada takılır bu yüzden lastik çok dışarı cıkar o da bir yol yani çaresi bol yapması kolay ama dez avantajıda bir hayli çok bir kaç yol var.

yan taraflara uygulanması ile ilgili de sıkıntılar mevcut bir arkadaşım bunu denemişti sürekli takılıyor ve aracın sıfır par edebilirliğini direk etkiliyor her iki yönde. Aynalarında tamponların köşe görüntüsünü de kesiyor. Ama tabi zevk meselesi olmaz yapılmaz değil.

Bir method daha var arkada aparat kullanan arkadaşlar elzem durumlarda saplamaları torna ile uzatarak ikici stepneyi de birincisinin üzerine ilave edebilirler ama aparat kullanmak şart ağırlık kapıya binmemeli. Bir sıkıntı çıkmıyor genelde.

merhaba cem50,
arkakapı üzerine monte edilen orjinal stepne yerinin kapıya ve menteşelere hiçbir yük getirici etkisi yoktur. ancak kapı içinden ve stepne yeri menteşelerinin kaportaya bağlandığı yerlerin iç kısımlarına kuvvetli bir metel plakadan flanş yapılması gereklidir.
orjinal parçanın fiyatını yüksek bulmakta haklısınız. bende kendi aracıma ,kendim imal ettiğim için çok cüzzi bir maliyeti olmuştu. eksoz borosu eğer ince ise bu iş için elverişli olmayabilir. boru et kalınlığı 2mm nin altında olmamalıdır. ben 4mm kalınlığında unimog terazi mili kullanmıştım.
pratik bir öneri: 131 tofaşların iki adet çıkma arka gergi borusu kullanılabilir. gergi borularının lastik fişek yerleri menteşe yeri olarak kullanılır. orjinalinden daha fazla sarsıntıya dayanıklı olur.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,699
Kaydolan Son Üyemiz
adnan86

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR