Defender'a Lastik Almak İstiyorum ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,973

sword7

Zirve
Yer
Akçay
Bu aralar çok fazla soru sorduğumun farkındayım ama, bu işlerde daha yeni olduğum için büyümeye başlamış çocuklar gibi çok soru sorma ihtiyacı duyuyorum :smiley: Konuya gelince, 225 75 16 Brigstone Dualer MT lastiklerimin aracıma küçük geldiğini düşünüyorum. Bir başka değiştirme sebebiminde Lastiklerin MT oluşu. Bana asfaltta, toprak yolda ve karda iş görecek lastik gerekli. Bunun karşılığıda zannedersem AT lastikler. Defender düz dizel için 235 85 16 lastiğin uygun olduğu görüşü var. Sizce bu ebattaki hangi lastiği almalıyım? Saygılar... Umut...

Etiketler
Ynt: Defender'a Lastik Almak İstiyorum ?..

Selamlar,
öncelikle soru soramayacaksanız, forumlar ne işe yarar? 235x85x16 en çok kullanılan Defender lastik ölçüsüdür. Ayrıca, 7,5x16 olarak da lastik bakabilirsiniz.. Bu iki ebat (biri mm, digeri inch) birbirine çok yakındır. Aslında, tam MT lastigin mevsimi yaklaşıyor (yani çamur mevsimi) .. Bir de aklınızda bulunsun, MT lastikleriin hamuru "yumuşak" olduğu için sıcak havalarda çok çabuk eskirler.. reha

MT: Mud Terrain
AT: All Terraim
MS: Mud & Snow

reha' Alıntı:
Selamlar,
öncelikle soru soramayacaksanız, forumlar ne işe yarar? 235x85x16 en çok kullanılan Defender lastik ölçüsüdür. Ayrıca, 7,5x16 olarak da lastik bakabilirsiniz.. Bu iki ebat (biri mm, digeri inch) birbirine çok yakındır. Aslında, tam MT lastigin mevsimi yaklaşıyor (yani çamur mevsimi) .. Bir de aklınızda bulunsun, MT lastikleriin hamuru "yumuşak" olduğu için sıcak havalarda çok çabuk eskirler.. reha

MT: Mud Terrain
AT: All Terraim
MS: Mud & Snow

Reha Abi yanıtın için teşekkür ederim. Senin başını daha çok ağrıtırım ben bu cevaptan sonra:smiley: Bu gün bir kaç lastikçiyi gezdim. Maxis ve Toyo'nun lastiklerinde istediğim ebatı bulabilidim. Tabi bu bizim ilçe için geçerli, sonuçta büyük şehir gibi değil sanayisi. Benim aklımda olan Goodyear Wrangler var. Ama bir türlü karar veremiyorum hangi lastiği takacağıma. MT'nin zamanı geliyor ama genelde taşlı, topraklı bol yokuşlu sert zeminli yolları kullanıyorum. Kışın da karlı ve buzlu yolları kullanacağım.Benim defenderıma uygun lastik MT mi AT mi olmalı. AT'lerle çamurda kalır mıyım? MT lerle buzda kayarmıyım :smiley: Oldukça karıştı kafam...

Selamlar
AT lastiklerin "çamurda", MT'den çok daha kötü iş yapacağı ve zorlanacağınız kesin.. bu konuda kuşku yok, zira MT ler bu iş için yapılmış. Karda ise, benim MT'ler ile bayağı zorlanmıştım, arkadaşlar AT lastiğin kar da daha iyi iş yaptığını söylüyorlar.

Aslına bakarsanız, ACI haber burada sizi karşılıyor. Kusura bakmayın, kötü haberi veren ben olmak istemezdim ama... Delikanlı Defender sahibinin 2 set lastiği vardır.. bir set MT, bir set de AT..

reha' Alıntı:
Selamlar
AT lastiklerin "çamurda", MT'den çok daha kötü iş yapacağı ve zorlanacağınız kesin.. bu konuda kuşku yok, zira MT ler bu iş için yapılmış. Karda ise, benim MT'ler ile bayağı zorlanmıştım, arkadaşlar AT lastiğin kar da daha iyi iş yaptığını söylüyorlar.

Aslına bakarsanız, ACI haber burada sizi karşılıyor. Kusura bakmayın, kötü haberi veren ben olmak istemezdim ama... Delikanlı Defender sahibinin 2 set lastiği vardır.. bir set MT, bir set de AT..

Bu oldukça acı oldu Reha Abi...

Birazdaha ileride delikanlı defender sahibini oynamaya anca başlarım :smiley: İş lastikle bitse yine iyi gibi. Boşta kalan takımın cantların üzerinde durması gerekli diyeceksin diye korkuyorum :smiley: ki öyle olmalı bence de...

Ben 235 85 16 AT'leri alap defenderı biraz yükselteyim. İleride de bir takım çamur lastiğim olur nasipse:smiley:

reha' Alıntı:
herseyin gönlünce olmasını dilerim, reha

Zaman ayırdığın için teşekkür ederim Reha Abi. En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere :smiley: Herşey gönlümüzce olsun...

Herkese selam;
Affınıza sığınarak soruyorum 235x85x16 ebatlı lastik varmı yoksa bir yazım hatasımı mevcut doğrusu 235x75x16 değil mi? Yoksa ikiside mi var?

Peki bu iki ölçü arasında seçim yapmak gerekirse hangisi daha iyi olur birbirine göre avantajları nelerdir.

Emrunlu' Alıntı:
Peki bu iki ölçü arasında seçim yapmak gerekirse hangisi daha iyi olur birbirine göre avantajları nelerdir.
Eğer defenderden bahsediyorsak defender düz dizelin takabileceği en bükük lastik budur 235.85.16 (35"de tadilatsız takılır ama yürümez)
büyük lastiğin avantajı daha geç patinaja kalkmasıdır ve 1,5 - 2cm daha yüksek olması (arazide 1 cm bile lazım olabiliyor )
küçük lastik çekişi daha iyi olur ama uzun mesafede yakıtı arttırır

Sitedeki tüm lastik muhabbetlerini okudum ve 235 85 16 BF Goodrich AT'lerde karar kaldım. 110 düz dizel defender için uygunmudur? Yarın siparişini vermeyi düşünüyorum. Umarım doğru bir karar vermişimdir...

sword7' Alıntı:
Sitedeki tüm lastik muhabbetlerini okudum ve 235 85 16 BF Goodrich AT'lerde karar kaldım. 110 düz dizel defender için uygunmudur? Yarın siparişini vermeyi düşünüyorum. Umarım doğru bir karar vermişimdir...

Selamlar,
sizin de belirttiğiniz gibi, yukarıdaki lastik en çok kullandığımız genel amaçlı lastikdir. bence tabii, hayırlı olmasını dilerim, iyi günler reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,946
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR