Devlet Düşmanları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MaNDaLiNa_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,378

MaNDaLiNa_

Ana Kamp
Selam arkadaşlar kusura bakmayın moralim biraz bozuk bu başlıgı attım.
Benim daha önce bi defender alma aşamasına gelmiştim ama alamadım başka defender arayışına girdim.
Ben 10 senedir bi mahallede oturuyorum 4-5 sokak ilerde saglık bakanlıgına baglı atöyle-tamirhane var.Burda senelerdir ambulans defender dikkatimi cekerdi ve uzun zamandır kapalı kasa 2 defender daha eklenmişti.
Pazar günü gidip garajda araclara baktım cok temiz ve güzeldi biraz dışını inceledikten sonra , sonra gelirim diye ayrıldım.

Bu gün hafta ici diye gidip görüştüm aracları almak istedigimi söyledim hatta belirledikleri fiyatın üstünde verecegimi belirttim.Bana kesinlikle mümkün olmadıgını aracların hurdaya cıktıgını yakında Makina Kimya Sanayine götürülecegini söylediler.
İlla aracı almak istedigimi kimlerle görüşebilecegimi sordum bana bu aracların evrakları düzenlenmiş kepce gelecek aracları ezdikten sonra diyer araclarla beraber Makine Kimya sanayine gidecegini söylediler.

Ben aracları görmek icin izin aldım ve araclara daha yakından bakmaya gittim her tarafına iyice baktım.Motorlarına baktım altına baktım icine baktım bütün kaynak yapılan yerlere baktım.
Bilmiyorum inanırmısınız aracların pedalların oldugu yer daha fabrika boyası üstünde sag ön tarafa baktım düşünün daha boyası üstünde üst tavan döşemesi sıfır araba alsan o kadar temiz o kadar parlak durmaz.
Arac 93 model benzinli 95 bin km'de.Aracın ön 2 koltugu ve yatay halde 4-5 kişilik bi koltuk var icinde başka hiç bişey yok ve süper temiz bi halde.

Düşünüyorum da bu arac 93 model 2 sene önce calışır halde garaja cekildigini düşünürsek 14- 15 yaşındaki 95 bin km de bu racı hurdaya cıkartıp kepce ile ezecek vatan hainlerine ne demek lazım.Bu aracı nasıl olurda boş yere garajda bekletirler bu haliyle nasıl kepce ile ezerler.
Bu insanların sorumluların yedikleri her kuruş her lokma haram olsun.İnsan vatanına ülkesine milli sermayesine bu kadar düşman olabilirmi.Daha pedalların ön taraftaki ayak basamagının boyası üstünde duruyor.

Ben ordan ayrılıp saglık müdürlügüne gittim 2-3 farklı yerle görüştüm bana aracın her ne kadar saglık müdürlügünün hizmetine verilmiş olsa bile maliyeye baglı milli gelir müdürlügüne ait oldugunu söylediler bende kalkıp maliyeye gittim.
İlgili yeri buldum ama hurdaya cıkartılan araclarla ilgili memur yoktu yerinde yarın bi daha gidecem.

Arkadaşlar hurdaya cıkartılan ve Makine Kimsa sanayine gidecek aracları almanın bir yolu yokmu.Araclar burda ezilip üst üste yüklenip gönderilecek ben hurda miktarı neyse yada ihale miktarı fazladan parasını verip almak istiyorum.
Aracın her köşesine baktım motoruna baktım 2 sene oldugu yerde bekleyen aracta tek damla yag sızıntısı görmedim diyer aracta biraz vardı.Hiç bi köşede pas izine rastmaladım.

Dedigim gibi acaba bu arac ezilip MKS gitmeden önce nasıl alabilirim.

Etiketler
Ynt: Devlet Düşmanları

benim bildiğim ezilip gitmeyecek. mke hurdasan ihalesinden bu vaziyette satışa çıkacak..

ihale takip eden arkadaşlar daha detaylı yorum yapabilirler sanırım.

Ben yarın milli gelir dairesine bir daha gidecegim zaten.
İster ezilsin ister ezilmesin o derecedeki bi aracı 2 sene önceden garaja cekilip bekletilmesi bence cok yanlış.Calışır durumda olan aracı al getir garaja cek senelerce beklet.
Diyorum ya aracın altına,kapı köşelerine farların etrafına baktım bir tek yerde pas izine rastlamadım bu temiz aracı alıp sıfırdan toplamak isteyen bir sürü kişi vardır.Bence cok yazık ne diyeyim ki.

çağlar' Alıntı:
benim bildiğim ezilip gitmeyecek. mke hurdasan ihalesinden bu vaziyette satışa çıkacak..

ihale takip eden arkadaşlar daha detaylı yorum yapabilirler sanırım.

arkadaşımız doğru yazmış,araçlar ezilmeden MKE nin Ankara,izmit gibi depolarına gönderilip satış ihalesine çıkarılıyorlar.
dolayısıyla bu araçları bulunduğu mahalde almanın benim bildiğim bir yolu yok.

MKE ihalesine çıktığında ise zaten temiz araçları bu işi profosyonel yapan kişiler içeridende aldıkları yardımla uygun fiyata hemen kapatıyorlar.. bazan iyi durumdaki benzer araçlar depoda uzun süre beklerse ne yazıkki aynı kişilerce soyulup motorunun ana gövde ve şasesi hariç tüm işe yarar parçaları hepten hurda olan satın aldıkları çok ucuz bir araca,araç hurdalıktan çıkmadan önce aktarılıyor.
MKE Ankara deposuna gidip araçlara ve fiyat listesine baktığımda ne yazıkki bu durumu çok bariz gördüm..

Merhabalar;

Ben de bugüne kadar bu ihaleleri sıkı sıkı ya takip eden biri olarak yukarda arkadaşlarımızın söylediklerine katılıyorum.

Araçların sıfat olarak adı HURDA sayılıyor. Bu araçalara hiç bir şey yapılmadan ilgili kurumun deposuna gönderiliyor. Sağlık Bakanlığının araçları deniliyor, o halde MKE hurdalığına değilde MİLLİ EMLAK tan ihaleye çıkar diye düşünüyorum.
Eğer böyle olursa süper olur sizin için alamsı daha kolay olabilir, en azından araç gene aynı durumda satışa çıkar, eğer MKE den çıkaracakalarsa Ertuğrul Beyin açıklamaları çok yerinde olmuş ve siz bu araçları unutun derim o zaman.

Saygılar.

Daha önce MİLLİ EMLAK tan satışa çıkan bir araç, 2500 TL Muammen Bedel, araç 12000 TL ye satıldı.

25.000 KM 92 MODEL DİZEL sıfır gibi bir araç. Sanırım bu bilgiler her şeyi anlatmaya yeter.

Saygılar.

SDC11323.jpg

SDC11324.jpg

SDC11329.jpg

SDC11331.jpg

SDC11333.jpg

Slm arkadaşlar.Bilgilerinizi paylaştıgınız icin tşkr ederim.

5 dk. önce milli emlak müdürlügünden geldim.İhale satış sorumlısu ile görüşüp bilgi aldım-almaya calıştım.
Saglık bakanlıgına baglı 8-10 aracın milli emlak müdürlügüne gönderilecegi ile bi duyumu oldugunu ama şimdiye kadar herhangi bi belge yada işlem yapılmadıgını söyledi.
Bende en azından 1 aracı almak istedigimi belirtip ne gerekirse yapmak istedigimi belirttim.
Yetkili kişi bana şu bilgileri verdi.
Araclar 2 şekilde milli emlak müdürlügüne teslim edlir.
1 ) Hurda olarak : Hurda olarak gelen arac direk MKS gönderilip eritilirmiş.10 lira bile olsa 110 lira versemde alamazmışım.
2 ) Trafikten cekme belgeli olarak. : Bu araclar eger trafikten cekme belgeli gelirse fiyatı tespit edilir ve ihaleye cıkartılır.
İhaleye cıkartılan aracta bana kalmazmış cok cakal varmış,taliplisi cok olurmuş benim alma şansım nerdeyse yokmuş :smiley: :smiley:

Aracların durumundan ve hangi zihniyetin o aracları garaja cektiginden dert yandım herkesin kendi vijdanını hesaba cekmesi gerekmiş ( Sanki kendi cok dürüst )
Ögleden sonra tekrar aracların oldugu bakım atölyesine gidip aracların hurdayamı ayrıldıgını yoksa trafikten cekme belgelimi oldugunu soracam.
Adamlar 4 kişi bi odaya tıkılmış tv izliyorlar dün odaya girdim selam aleyküm diyorum bi allahın kulu rahatını bozup selam bile almaya üşeniyor.Biri cay iciyor 2 kişi kanepede oturmuş tv izliyor biride dışarı sandalye atmış güneşleniyor.Adamların agzından cımbızla laf alıyorum nerdeyse.

Aslında söylemek istedigim bir cok şey var ama bu güzel forumun anlayışlı ve kibar üyelerine ayıp olmasını istemedigimden icimde tutuyorum.
İyi günler dilerim..

sağlık bakanlığı araçları 2010 tarihi itibariyle mke ve sağlık bakanlığı sözleşmesi bittiğinden dolayı parçalanıyorlar ben şahsım olarak mke den almak istedim hatırı sayılır adamda koydum araya ama alamadım sadece şanzımanı parası karşılığı aldım oda dişli oranı 1.66 çıktı neyse o tertemiz arabayı vin hurdalık yığının üstünden indirirken oparatörü dövesim geldi ama nafile sıfır kaportanın parçalanışını görmek dahi istemezsiniz.

arifatacan' Alıntı:
sağlık bakanlığı araçları 2010 tarihi itibariyle mke ve sağlık bakanlığı sözleşmesi bittiğinden dolayı parçalanıyorlar ben şahsım olarak mke den almak istedim hatırı sayılır adamda koydum araya ama alamadım sadece şanzımanı parası karşılığı aldım oda dişli oranı 1.66 çıktı neyse o tertemiz arabayı vin hurdalık yığının üstünden indirirken oparatörü dövesim geldi ama nafile sıfır kaportanın parçalanışını görmek dahi istemezsiniz.

Selamlar;

Ben bu bilgide yanlışlık olduğunu düşünüyorum, sözleşme falan bilmiyorum ama yukarıda ki fotoğraflarda olan araç bu sene hatta 2 ay önce falan milli emlaktan satışa çıktı.

Halen de bu tür ihalelerin devam ettiğini düşünüyorum.

Saygılar.

Sertem41 arkadaşım vermiş oldugunu resimde aracların üstünde yazı ve renkli cizgiler var.
Burdaki aracta ne yazı nede cizgi var sadece arka camlarında ici görünmesin diye buzlandırılmış filim var bide kırmızı ay var kaportasında başka hiç bişey yok.
Diyer aracta ise tepe lambası var o kadar. 2 aracında ici cok temiz ambulans degilde normal taşıma aracı olarak kullanışmış.Ambulans namına aracta hiç bişey yok.

MaNDaLiNa_' Alıntı:
Sertem41 arkadaşım vermiş oldugunu resimde aracların üstünde yazı ve renkli cizgiler var.
Burdaki aracta ne yazı nede cizgi var sadece arka camlarında ici görünmesin diye buzlandırılmış filim var bide kırmızı ay var kaportasında başka hiç bişey yok.
Diyer aracta ise tepe lambası var o kadar. 2 aracında ici cok temiz ambulans degilde normal taşıma aracı olarak kullanışmış.Ambulans namına aracta hiç bişey yok.
Selam Dostum. Seninle daha önce konuşmuştuk. Emniyetten çıkma araçlar vardı. N oldu?Bu konuda bir gelişme yok mu?

Arkadaşlar şu an için böyle çıkma bulunan bir yer var mı, yürür halde derli toplu ama trafikten çekme belgeli olarak.

Satan falan varsa bilgi alabilirsek sevinirim.

Saygılar.

bekece' Alıntı:
Selam Dostum. Seninle daha önce konuşmuştuk. Emniyetten çıkma araçlar vardı. N oldu?Bu konuda bir gelişme yok mu?

bekece arkadaşım bende alamadım-almadım aracları.
Kac ay aracları takip ettim anlaşmıştık buraya gelip parasını verecektim alacaktım diyer araclarıda alıp götürecekti sözde cay icmeyede gelecekti.Ama 1 gün sonra ögrendimki adam aracları pazar günü gelip götürmüş 7-8 ay calışmayan defender sorunsuz calışmış başka şehire sorunsuz gitmiş ama bi arac motor kitledigi icin cekici ile götürmüşler.

Aracların durumundan ve hangi zihniyetin o aracları garaja cektiginden dert yandım herkesin kendi vijdanını hesaba cekmesi gerekmiş ( Sanki kendi cok dürüst )
Ögleden sonra tekrar aracların oldugu bakım atölyesine gidip aracların hurdayamı ayrıldıgını yoksa trafikten cekme belgelimi oldugunu soracam.
Adamlar 4 kişi bi odaya tıkılmış tv izliyorlar dün odaya girdim selam aleyküm diyorum bi allahın kulu rahatını bozup selam bile almaya üşeniyor.Biri cay iciyor 2 kişi kanepede oturmuş tv izliyor biride dışarı sandalye atmış güneşleniyor.Adamların agzından cımbızla laf alıyorum nerdeyse.

Devlet bu işte. Vergi alıp çarçur ediyorlar. Kapatılması mümkün olmayan finansal kara delik.

olasiliksiz' Alıntı:
Devlet bu işte. Vergi alıp çarçur ediyorlar. Kapatılması mümkün olmayan finansal kara delik.

Bir tane olsa ona bile razıyız, içimizdeki insanlar bu işlere alet oluyor ( bu kuruluşlarda olanlar) sonra bir bakmışsın onlar bizlerden daha dertli ....

Ben de bunu hazmedemiyorum.

Saygılar.

UMKE nin ilerde hurdaya araclarından bir kesit :( malesef bunlar cok fazla kullanılan araclar degıl ve kurbanlık gıbı mke nın elıne dusmelerını cok uzulerek seyrediyoruz ben izmit seymen hurdalıgına sık sık ugrayan bırı olarak içeriden birilerini ayarlıyamadıgınız surece cok cok kotu durumda araclar sıze kalıyor mayına basmıs yarısı olmayan araclar felaket ötesi araclar sizin bizim gıbılerın onune sunulıyor içerdeki tilkiler işlerini baglayıp doru duzgun kullanılmamıs aracları aldıklarına gozlerımle sahıt oldum onumde tıra yukleyıp goturduler :(

buyrun size birkac sene içersinde buralarda görebilcegimiz araclardan birtanesi
arac izmitte görevli sivil savunmada sık sık görülen cok ozel bir araç

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

ilerde kimbilir kimin eline düşcek :( arka bölmesi özel olarak hazırlanmıç hidrolik kesiciler jeneratör,yangın için köpük düzenegi mevcut

IMG904.jpg

IMG905.jpg

IMG913.jpg

IMG904.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler