dizel cj ler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cokopirens Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,494
Ynt: dizel cj ler

1953 model cj3b miz var isuzu motoru var kendi orjinal motorundan daha performanslı ve ekonomık sesi bile az cıkıyor kimse dizel oldugunu anlamıyor arazileriyle cok guzel uyum saglamıs durumda rampada falan hic bir sorunu yok zaten bu arac geci gibi cok memnunum yakıtına hele dıyecek yok.

Etiketler

1960 tuzla var bende nissan 2.7 tdı motor var , cj ler yanında halt etmiş. Safranboluda hangi off road cıya veya cj ciye sorarsanız hepside söyler. Safranbolu karabükte bizim tuzlayı gecen bir tane cj yok .

407798_10150549431129940_1682070737_n.jpg

Görüntü032.jpg

bizim iki arkadaşda cj 6 araçları var uzrinde 140 beygirlik 2006 fordların motorları ve 6 ileri şanzımanı var güç mükemmel hızlanma çok mütiş yalnız kötü bir huyu var 1.vitesi çok ağır genellikle 2 viteste kalkış yapılıyor lastik çekiyor 60-70 mtlastik çekebiliyor bu araçlar ilk kalkşta motor fiyatı ise 5,500tl ile 7,500t larasındır bu motor fiyatları orduda iki araçta takılı bu motorlar ve dehşet birsey çoğu lüks arabalar gibi yola gidiyor en son yalan söylemiş olmayımda 175 le radara girmişti makmuzda göstermişti:smiley:belki aklınaza su gelecek cj aracına bukadar basılırmı yolda nasıl zapediyor bu aracı diye..kısaca araca harcanan para mekanik aksam 25000 tl bu bir zevk meselesi buaraçlar çok güçlü dirft makinası sanki ben bile bakınca çok özeniyorum ama okadar param yok o zevki yapmaya:smiley: araçlar off road kabiliyetide çok çok yüksek sıradan cjlerle kesinilkle ve kesinlikle eşit tutlamaz...kısacası dizel bir cj aracım olsun üzernde dedğim motorlarda olsun geriye dönüp bakmanıza bile gerek duymazsanız umarım yardımcı olmuşturum

benim cj8'de 38 lastik var 4,27 ayna mahruti oranları var, sanzıman t176 aracın ağırlığı tahminen 2,5-3 ton arası.
lpg sistemi beyin vialle marka geri kalan sistem lovato km'de 40 kuruş yakıyor şehir içinde. gazın litresi Ankara'da 1,9 TL
çekiş den çok memnunum arazide'de gayet iyi. (benzinle lpg arasında çekişte fark yok diyebilirim)
Dizel in yakıt sarfiyatı'da aynı olduğuna göre orjinal motor ve lpg daha iyi bence.

bmc tm 30 var bizim 59 cj de o bile çıkmıyorum gitmiyorum demedi .bakımını eksik etmetecen yolda ayar vermeyi bilecen.

afacan886' Alıntı:
bizim iki arkadaşda cj 6 araçları var uzrinde 140 beygirlik 2006 fordların motorları ve 6 ileri şanzımanı var güç mükemmel hızlanma çok mütiş yalnız kötü bir huyu var 1.vitesi çok ağır genellikle 2 viteste kalkış yapılıyor lastik çekiyor 60-70 mtlastik çekebiliyor bu araçlar ilk kalkşta motor fiyatı ise 5,500tl ile 7,500t larasındır bu motor fiyatları orduda iki araçta takılı bu motorlar ve dehşet birsey çoğu lüks arabalar gibi yola gidiyor en son yalan söylemiş olmayımda 175 le radara girmişti makmuzda göstermişti:smiley:belki aklınaza su gelecek cj aracına bukadar basılırmı yolda nasıl zapediyor bu aracı diye..kısaca araca harcanan para mekanik aksam 25000 tl bu bir zevk meselesi buaraçlar çok güçlü dirft makinası sanki ben bile bakınca çok özeniyorum ama okadar param yok o zevki yapmaya:smiley: araçlar off road kabiliyetide çok çok yüksek sıradan cjlerle kesinilkle ve kesinlikle eşit tutlamaz...kısacası dizel bir cj aracım olsun üzernde dedğim motorlarda olsun geriye dönüp bakmanıza bile gerek duymazsanız umarım yardımcı olmuşturum

dizeli CJ ye koyma amacı en başta ekonomi, 5500-7500 tl arası dizel motora veredikten sonra dizelin bi esprisi kalmadı bence
yakıt olarakta cjnin benzinli haline denktir gibi düşünüyorum haksızmıyım?
yakıt bilgisi mevcut mu acaba

dedemin eski villys pikupındada tm 30 var t19 a şanzıman ve 4.88 ağır orana sahip rampada 1.vites zor kalkıyor o orana rağmen hala tm30 u övüyorsunuz olacaksa turbo dizel olacak yada benzinli orjianl motor veya v8..

sezgin kardeş ortalama yakıt tüketimi 350-500 kuruş yakıyor dediğim araçlar sonuçta ford motoru bu motorların yakıt tüketimi belli birde jeeplerin kasaları minibüslere göre hafif yaniş ona göre kombinasyonları yapılştır bizim cj lerin yakıtları idealdir diyorum bence

afacan886' Alıntı:
sezgin kardeş ortalama yakıt tüketimi 350-500 kuruş yakıyor dediğim araçlar sonuçta ford motoru bu motorların yakıt tüketimi belli birde jeeplerin kasaları minibüslere göre hafif yaniş ona göre kombinasyonları yapılştır bizim cj lerin yakıtları idealdir diyorum bence

demek istediğim 50 kuruş yaktıktan sonra dizele geçmenin avantajı çok yok lpg ile de zaten bu rakama yaklaşıyor
ki üstüne motor parası cabası

neyse zevkli sürüşler dilerim jeep onun para onun ;D

tm 30 övmedim, en kötü motorun bile iş gördüğünü söyledim.59 un orjinal motorundan çok çekmiş biri olarak.ya karbüratör yadabenzin otomatiği hiç huzur vermezdi.az bi suda kablolar hemen ıslanırdı.çoook benzin yuttum benzinli motor yüzünden.

jeepin 4 silindir hurricane denilen motorları ewet çok yakıyor 6 slindirden bile fazla yaktığını söyleyebilirim ama benzinli motorun çok ince ayarları vardır hava ayarı lpg ayarı ateşleme v.s. hepsinin iyice yapılması gerekiyor bende çok çektim sizin gibi..

bizim 53cj3a da ısuzu motoru oldugunu yazmıstım,
bazı arkadaslar yakıtından ve cekısının az oldugunu bahsetmısler oncelıkle sunu belırtmek ısterım
onceki harikan motorundan cok daha performanslı ve kuvvetlı siyah dumanı yok o tamamen motorun sıhhatıyle ve pompa ayarıyla alakalı diye dusunuyorum benım kınde
ne ses var ne de duman
yakıt dersenız normalde 6 7 litre yakıyor arazıdede bırak yakısn 9 10 litre mazot

__ C J 7 __' Alıntı:
demek istediğim 50 kuruş yaktıktan sonra dizele geçmenin avantajı çok yok lpg ile de zaten bu rakama yaklaşıyor
ki üstüne motor parası cabası

neyse zevkli sürüşler dilerim jeep onun para onun ;D

sen lpg de aynı yakıyor diyorsun ama cj nin lpg lisi güzel dizel motorluyu ne yolda yakalar nede arazide . bende suan nissan 2.7 tdı motorlu tuzla var ona 3.3 nissan motoru takmayı planlıyoz bak bakalım hangi cj yakalıyor.

;) benim cjdede 5.7 v8 chevrolet dallas motoru var 4 bare karbüratör kimin kimi yakalayacağı belli..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,011
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR