Doktor bu ne? İşi bilen LR-LC ciler bu başliga lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RedlinE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 158
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,954
Ynt: Doktor bu ne? İşi bilen LR-LC ciler bu başliga lütfen

discovery-V8' Alıntı:
Abicim toyotaya 35 (vx80) takan kaç adam tanıyorsun? Kaçı arazide zorlamaya cesaret edebilir?

Ben sana örek vereyim 4 yıldır arabamda 35 var , %100 kilitle kayalıkta bile dibine kadar zorladım, ne kırık ne dökük.

TYT forumlarına bakıyorum 35 takıp yürüyeni yok , adamlar kolleksiyon yapmışlar kırıklardan , kimse 35 üzerinde vx80 in dingillerini kullanmıyor ;)

yavuzum iyi hoş diyorsunda. benim herzaman söylediğim şudur.

defender sevgi işi,emek işi.. örneğimde sensin hatta insanlara..

kardeşim yavuz gibi mekanikten anlıyorsanız,dil bilip yabancı forum çözebiliyorsanız,tamirat işleriniz için kendi garajınız varsa,zamanada sahipseniz olur.

defenderın ordumuz tarafından kullanılmasından dolayı ,parça ve ilkalım maliyetlerinin ucuz olması , ve kolay ulaşılması,
büyük iç hacmi,köşeli yakışıklı kasası,vergisinin düşük olması,mekanik ve kolay tamir olması (anlıyorsan eğer), sabit dingil olması veya
hepimizin çocukluktan itibaren kenarından köşesinden bir yerlerden anılara sahip olmamız nedeni ile tercih edilen bir arac.

ama benzindede ,lpgdede aşırı yakıt tüketimi, yetersiz motorları, konforsuzlukları, ummadığınız yerlerden çıkan saçma sapan sorunları, AKS KESMELERİ, vs. gibi olumsuzluklarınıda kabul etmek gerek.

80 kasa ile defender kıyaslamak bence uygun değil.defenderin karşılığı toyotada fj-bj60 kasadır ...onlarda gerçekten kemikli araçtır.

peki toyotadaki sorun nedir??

ilkalım maliyetleri ve parça fiyatları pahalıdır, parça pek kolay bulunmaz beklenir, vergisi çoktur,yakıtıda çoktur.

çok uzattım mevzuyu toparlarsam ;D ;D

bu işler gönül işleri

kimi def alır 8 liraya,varsa bütçesi harcar üzerine 38 lira daha mutlu olur,

kimi suzi alır , ona yatırım yapar mutlu olur, kimiside toyotoy sever katlanır vergisine ,yakıtına,parça yokluğuna vs....

ben defenderin en sağlam ve sorunsuz arazi aracı olduğu fikrini kabul etmiyorum....

kaç para harcanırsa harcansın o bir nokta bulur,uğraştıracak.

geçen national kanalda belgesel izliyorum ,sanırım 95-2000 arası 300 tdi bir defle expedisyona çıkmış bir şahıs,,efendi efendi gidiyor,ağır offroad gibi bir durumu yok..lastikler 33 civarıydı ve yükseltmede yoktu aracta,,

şimdi aksı kesti şimdi kesecek derken, başına geldi, ücra bir yerde.

dünyayı gezen bizim Türk yarıda bıraktı arac yüzünden,hararet,üst kapak,aks vs. arac otokarda özel sıfırdan hazırlanmasına ve otokar sponsorluğuna rağmen..

Etiketler

tamam bağlıyacaz kabul +
bir çukur ve dik tepe yaptıracaz ikimizde aynı suratla oraya girip çıkacaz ve sonra kimin arabasına ne olmuş bakacaz ;) yavaş girmek yok baştan söylüyeyim ya kıracaz ya çıkacaz :D :D :D :D bunada varmısın ;) ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Sen getir bana yarım saat ben bir test deyim sıkıntı varmı yokmu sonra konuşalım :D :D

e abi senin arabayıda ben yarım saatte kırarım mevzu buysa ;D

çağlar' Alıntı:
yavuzum iyi hoş diyorsunda. benim herzaman söylediğim şudur.

defender sevgi işi,emek işi.. örneğimde sensin hatta insanlara..

kardeşim yavuz gibi mekanikten anlıyorsanız,dil bilip yabancı forum çözebiliyorsanız,tamirat işleriniz için kendi garajınız varsa,zamanada sahipseniz olur.

defenderın ordumuz tarafından kullanılmasından dolayı ,parça ve ilkalım maliyetlerinin ucuz olması , ve kolay ulaşılması,
büyük iç hacmi,köşeli yakışıklı kasası,vergisinin düşük olması,mekanik ve kolay tamir olması (anlıyorsan eğer), sabit dingil olması veya
hepimizin çocukluktan itibaren kenarından köşesinden bir yerlerden anılara sahip olmamız nedeni ile tercih edilen bir arac.

ama benzindede ,lpgdede aşırı yakıt tüketimi, yetersiz motorları, konforsuzlukları, ummadığınız yerlerden çıkan saçma sapan sorunları, AKS KESMELERİ, vs. gibi olumsuzluklarınıda kabul etmek gerek.

80 kasa ile defender kıyaslamak bence uygun değil.defenderin karşılığı toyotada fj-bj60 kasadır ...onlarda gerçekten kemikli araçtır.

peki toyotadaki sorun nedir??

ilkalım maliyetleri ve parça fiyatları pahalıdır, parça pek kolay bulunmaz beklenir, vergisi çoktur,yakıtıda çoktur.

çok uzattım mevzuyu toparlarsam ;D ;D

bu işler gönül işleri

kimi def alır 8 liraya,varsa bütçesi harcar üzerine 38 lira daha mutlu olur,

kimi suzi alır , ona yatırım yapar mutlu olur, kimiside toyotoy sever katlanır vergisine ,yakıtına,parça yokluğuna vs....

ben defenderin en sağlam ve sorunsuz arazi aracı olduğu fikrini kabul etmiyorum....

kaç para harcanırsa harcansın o bir nokta bulur,uğraştıracak.

geçen national kanalda belgesel izliyorum ,sanırım 95-2000 arası 300 tdi bir defle expedisyona çıkmış bir şahıs,,efendi efendi gidiyor,ağır offroad gibi bir durumu yok..lastikler 33 civarıydı ve yükseltmede yoktu aracta,,

şimdi aksı kesti şimdi kesecek derken, başına geldi, ücra bir yerde.

dünyayı gezen bizim Türk yarıda bıraktı arac yüzünden,hararet,üst kapak,aks vs. arac otokarda özel sıfırdan hazırlanmasına ve otokar sponsorluğuna rağmen..

Oy oy oy Abicim çok uzun yazmışsın ben yaşlıyım bikerede okuyamam bunu , ;D sonuna gelirken başını unutuyorum , iyice bir akuyayım sonra cevap yazarım :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Oy oy oy Abicim çok uzun yazmışsın ben yaşlıyım bikerede okuyamam bunu , ;D sonuna gelirken başını unutuyorum , iyice bir akuyayım sonra cevap yazarım :smiley:

defender sorunlu araçtır diyorum ihtiyaar...emekli işidir,geniş bahçe ister,depo ister yedek parçalar için diyorum...

uzunyolda kırılır diyor cihan dayımda,gidemez diyor ;D ;D ;D ;D

Tempus' Alıntı:
e abi senin arabayıda ben yarım saatte kırarım mevzu buysa ;D

oraya buraya vurayım demedimki , benim kendime göre bir test parkurum var arka bahçede , neyin nereyi geçip geçemeyeceğini biliyorum, orada 10 dakikada test eder notunu veririm. geri kalan 20 dakika parkurdan çıkarma vinçleme çekme kısmı ;D

Şu ana kadar testi geçen tek araç Dedenin aracı , Bide benim Disco başka yok ;)

İstersen gel benim aracı sen dene farketmez benim için :D

Çaglar kalin geldi demek istedi abicim...

Valla öyle bir yazdiki butun kapilar kapali edebiyatci olcakmiş caglar aslinda ...
dostum sen şiir falanda yaziyomusun..

yaz bir tane

başlik benden teneke madurlarii

ya zaten dede demışti menzili 300 metre diye

çağlar' Alıntı:
defender sorunlu araçtır diyorum ihtiyaar...emekli işidir,geniş bahçe ister,depo ister yedek parçalar için diyorum...

uzunyolda kırılır diyor cihan dayımda,gidemez diyor ;D ;D ;D ;D

Yaw bırak Cihanı , Peşimden gelirken ben low a geçmeden dif i düştü adamın yere çekici çağırdık koç alians ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
oraya buraya vurayım demedimki , benim kendime göre bir test parkurum var arka bahçede , neyin nereyi geçip geçemeyeceğini biliyorum, orada 10 dakikada test eder notunu veririm. geri kalan 20 dakika parkurdan çıkarma vinçleme çekme kısmı ;D

Şu ana kadar testi geçen tek araç Dedenin aracı , Bide benim Disco başka yok ;)

İstersen gel benim aracı sen dene farketmez benim için :D

Tamamda ordan vx80 geçemeyebilir kasa dezavantajı yüzünden, kaportaya zarar verirsin vs yürürü anormal bişey yapmadan kıramazsınki. Muhtemelen bir suzuki jimnny o parkuru en hızlı geçen araç olur :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Yaw bırak Cihanı , Peşimden gelirken ben low a geçmeden dif i düştü adamın yere çekici çağırdık koç alians ;D ;D

cihanımın difi düşmezya, redbul dökülmesin diye dikkati dağılmıştır,e aracta güçlü kardeşim,gücünden gidemiyo ;D ;D

toyota kabilesinin lideridir cihan baba ,topla nekadar defci varsa bi gece kamp atalım antalya koylarında ,,bak hepsi japona geçmezse ne olayım ;D ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:

Tempus' Alıntı:
Tamamda ordan vx80 geçemeyebilir kasa dezavantajı yüzünden, kaportaya zarar verirsin vs yürürü anormal bişey yapmadan kıramazsınki. Muhtemelen bir suzuki jimnny o parkuru en hızlı geçen araç olur :smiley:

Kürşad anormal bişey yapmaya gerek yok önceki mesajı oku ben low a bile almamıştım diff i düştü diyorum adamın :D :D :D onlar bana hala aks maks uzun yol , dayanıklılık falan diyor ;D ;D 300 metrede kaput ben başka bişey demiyorum :D :D Sonra konuşurlar ankara - istanbul 3 saat, e onu binek araçta yapıyor , kamyon yüküyle vegiyi , eşşek yüküyle yakıtı istanbul -ankara 3 saatte gitsin diyemi ödüyecem ben bu araca ;)

Caglar ne antalyasi adamlar boluya gidecekler diye ne kadar def varsa hepsi sanayide uzun yol bakimi yaptiriyor.

yavuz abi yuh yaaa yakit deme barii
dinime kufur eden musluman olsa bari

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR