Eskişehir’den Yenice’ye (3gün 950km)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,474

erthem

Moderatör
Yer
Ordu
Merhaba,
Ben (Sedat Telçeken) ve Runner (Birol) ile geçtiğimiz haftasonu Eskişehir'den yola çıkıp, EC festivaline gittik. Gidiş-dönüş toplamda 955 km yol yapmışız. Kısa ve özlü anlatımla sizlerle bu geziyi paylaşayım istiyorum.
Öncelikle rotadan bahsedelim;

yenicerota1.jpg

-Yeşil rota gidiş istikametimiz, pembe rota ise Dönüş istikametimizi gösteriyor.
Birol ile tek farklı yolumuz onun Altınoluk'a kadar benimle gelmeyip Akçay'da kalarak kendi yakınlarını ziyaret etmesi oldu. Bunun dışında kadim dostum ile hep beraberdik.

Yola, Cuma günü evimden kamp yükünü yükleyip, Birol'u evinden alarak çıktık.

yenice1.jpg

Birol abiyi bekliyorum, tabii tüm aile ile vedalaşmak zaman alıyor, 10:00'da çıkalım derken saat oluyor 10:35 :smiley:

yenice2.jpg

Ardından yavaş yavaş gaz açmaya başlıyoruz. İk durağımız 90km sonra, Kütahya Dumlupınar üniversitesi Hastanesi. Aman korkmayın birşey yok, sadece Birol'un bir arkadaşını ziyaret ediyoruz. Karnımızı da doyuruyor sağolsun Murat bey.

yenice3.jpg

Murat bey ile vedalaşıp tutuyoruz memleketim Tavşanlı'nın yolunu. Tavşanlı'ya 40km sonra geliyoruz, kulaklarımızı korumak için hemen bir eczaneden silikon kulak tıkacı alıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz.

Tavşanlıdan sonra Harmancık'ı geçiyoruz, sıradaki hedef Dursunbey. Ancak Harmancık-Dursunbey arası o kadar çok viraj var ki ben bu yola 100virajlar yolu diyorum kendi kendime. Yolun yarısında durmak zorunda kalıyoruz. Birol abimi bir arı sokmuş, hemen acil müdaheleyi yapıyoruz.

yenice4.jpg

yenice5.jpg

Etiketler
Ynt: Eskişehir’den Yenice’ye (3gün 950km)

Müdahele ile ugrasırken arkamızda bir araba duruyor ve bu arabadan çıkan bir çift, plakalarımızı görünce durduklarını söylüyorlar. Kendileri de 26 olunca yardım için durmuşlar, meselenin küçük bir arı sokması olduğunu söylüyoruz. Onlar da dostum runner'ın motoruyla bir hatıra resmi çektiriyorlar ve yola kaldığımız yerden devam.

yenice6.jpg

Dursunbey'de duruyoruz ve bir çay molası veriyoruz. Motorlarımızı ilçe emniyet müdürlüğüne park ediyoruz. Buradaki polisler bizleri; bugün pazar var ilçede "yankesicilere dikkat hocam" diyerek uyarıyorlar. Bizde teşekkür edip hemen bir şipşak operasyonuna geçiyoruz :eek:

yenice7.jpg

Dursunbey - Kepsut - Balıkesir arasında rüzgar adeta bize dayak atıyor ve yolda sürüşü çok zorlaştırıyor. Birol abimle birbirimizi Endurocu aynı zamanda iyi de yelkenli kullanır diye teselli ediyoruz. 8)

yenice8.jpg

Ardından ise, bizi Balıkesir - Edremit yolu üzerindeki Balya sapağı bekliyor. Sapağa ulaşır ulaşmaz, hemen bir bankta soluklanıyoruz.

yenice9.jpg

Balya'da benzinliğin yerini sorarken arkadan bir endurocu daha geliyor. Ben hemen kendisini tanıyorum: "harduro" nickli nezih abimiz bize katılıyor burada. Bu noktadan sonra Yenice'ye kadar birlikte gazlıyoruz keskin virajlarda.

yenice10.jpg

Arkasından kamp alanına ulaşıyoruz ve çadırları kurduktan sonra yemek v.s. derken kamp yerinde sanal alemden tanıdığımız arkadaşları görerek merhaba diyoruz. Bir yandan da sinevizyonda gösterimi olan "Romaniac" filmini seyrediyoruz. Birol ile birlikte; yok canım daha neler bunlar filmlerde olur diyerek gülüyoruz.

yenice11.jpg

yenice12.jpg

yenice13.jpg

Ardından çadırlara doğru gidiyoruz. Göl üstünde ayın görüntüsünü biraz resimleyeyim dedim ama pek de başarılı bulmadım bu pozu :eek:

yenice14.jpg

Gece kamp yerinde, 01:00'den 04:30 a çok çileli bir zaman dilimi geçirdim. Bunun nedeni ise, kendini bilmeyen 3-4 gencin yanımıza kurduğu çadırda attığı kahkahalar bağrışlar küfürler v.b. gibi bir yığın rahatsız edici durumlardı. 11 senelik dağcılık geçmişimde ilk defa çadırda uyuyamayıp çadırı terketmeme neden olan bu rahatsız edici insan kılıklı ....'lara en nihayetinde uykusundan tam 6 kere kalkan Arvasi hocam müdahele etti. Ardından ses kesildi ama o gece uykumuzu alamadık.

Bu aksiliği unutarak sabaha uyanan Birol abim, neşesinden hiçbirşey kaybetmemiş gözüküyor ;)

yenice15.jpg

yenice16.jpg

Yan çadırda enteresan bir pankart görüyorum ve sizlerle paylaşmak için çekiyorum pozumu :p

yenice17.jpg

Bu da kamp alanından bir poz

yenice18.jpg

Dostum İbrahim'i görünce kızıyla bir poz alıyorum.

yenice19.jpg

Samsun'dan "okuryazar" şinasi abimi ve ekibini çok sevdik. Ardarda fotoğraf çekiyoruz.

yenice20.jpg

yenice21.jpg

Şenlik alanına gidiyoruz ve EC'nin t-shirt lerinin ve Ulusan'ın ürünlerinin olduğu standı ziyaret ediyoruz. Burada hemen Murat ve ismet ile birlikte bir poz alıyoruz.

yenice22.jpg

Göl etrafında yüzen EC ciler ve çevrenin görüntüleri çok güzel.

yenice23.jpg

yenice24.jpg

Biraz daha gezerken, Adrenalin spor malzemelerinin de standını görüyoruz. EC cilere buraya kadar gelip hizmet verdikleri için ayrıca bir teşekkürü hakediyorlar kanımca.

yenice25.jpg

yenice26.jpg

yenice27.jpg

Çamur parkurunu motosikletler girmeden bir fotolayayım istiyorum.

yenice28.jpg

yenice29.jpg

yenice30.jpg

Biraz da çamur yarışından enstantane yakalayayım diyorum. Ama çamur bizlere bile bulaşıyor. Artık varın siz anlayın yarışın ne kadar çamur bir yarış olduğunu :D

yenice31.jpg

yenice32.jpg

yenice33.jpg

yenice34.jpg

yenice35.jpg

yenice36.jpg

Çamura batana itinayla yardım edilir ;)

yenice37.jpg

Ardından Murat hocam kendi kazdıkları kuyuya düşüyorlar

yenice38.jpg

Hemen orada bir 1150 GS'ciyi görüyorum startta. 1/100 lük bir cesaret örneğini görüntülemesem olmazdı. ilk çukurda saplanıyor ama genede cesaretiyle topluyor makinayı. Bence kendisi bu cesaretle derhal tek silindirli bir motora geçmeli ;)

yenice39.jpg

yenice40.jpg

Çamur oyununun birincisi metin abimiz

yenice41.jpg

Diğer yarışmacılar da birbirlerini tebrik ediyorlar.

yenice42.jpg

Hemen arkasından yapılan yavaş gitme yarışına bende katılıyorum ama motor stop edince daha başlangıçta eleniyorum.

yenice45.jpg

Şenliğe cumartesi günü veda ederek, Altınoluk'a doğru yola çıkıyoruz. Ben orada dedemi ziyeret edeceğim. Dostum birol ise, Akçay'da akrabalarını ziyaret edecek. Pazar günü ayrıldığımız kavşakta görüşmek üzre sözleşerek ayrılıyoruz.

Pazar günü Dedem ile hatıra pozu çektirerek ayrılıyorum Altınoluk'tan

yenice43.jpg

Ardından dönüş yoluan koyuluyoruz. Tek mola veriyoruz. O da meşhur Yörsan tesislerinde, Höşmerim tatlısı yemek için :D

yenice44.jpg

Şenlikte görev alan, herkese teşekkürlerimi sunarım. Seneye görüşmek temennisiyle

Arş.Gör.Sedat TELÇEKEN
Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü
Akademik Danışmanı

unimog-cu in mystery' Alıntı:
Kaç gün sürdü bu 955 km'lik aktivite Sayın Erthem ?
Görülüyor ki motosikleti bir organınız gibi. Yani bayağı.. tecrübelisiniz motor konusunda.

Faaliyet Topic Başlığındanda Anlaşılaçağı Üzere 3 Gün Sürmüş.Aktiviteyi Gerceklestiren Bizim Kulüpün Akademik Danışmanı Sedat TELÇEKEN ' e Ait.Ben Sadece Sedat Hocamın Yapmış Olduğu Faliyeti Burada Sizlerle Paylaşma Noktasına Kadar Varım.Motor Konusundada Sedat Hocam Kadar Tecrübeli Sayılmam.

Çok keyifli bir yolculuk olmuş... Sedat hocanın pedallarına sağlık. Bu arada anlaşılıyor ki Murat paşamız bizi unutmuş, yarışları haber vermiyor artık ;)

Sedat hocam unutmak ne kelime, ama o tarihte birbirimizi bilmiyorduk, Temmuz 2006 idi, yer ve tarihi belli olsun 7. EnduroClub festivaline mutlaka davet edecegim hepinizi, 4x4 leirnizle ortalığı şenlendirisiniz artık ;D

Murat hocam yaşlanıyorsun :D Biz tanışalı 5-6 sene oluyor ;) Ama temmuz 2006'da gezenbilir forum yoktu, orda haklısın. Erdem kardeşimiz Sedat Telçeken hocanın yazısını olduğu gibi yayınlayıp "geçtiğimiz haftasonu" diyince ben de "bu yarışlardan nasıl haberimiz olmadı" dedim :smiley: 7. festivale mutlaka haber bekliyorum, görüşmek üzere. Sağlıcakla :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,026
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.