Ynt: Ford mu? Nissan mı?
Nissan, Ford ve Mitsubishi kullanan biri olarak size biraz anlatayım, belki yanlışlarım olabilir ama genel olarak diğer tespitlerle uyum sağlayan izlenimlerdir ;
Ford Ranger kullandım 2 yıl kadar : Yakıtı hakikaten içiyor. Ayrıca genel görüntü olarak çok fazla iyi değil. Yukarıda bir arkadaşın da bahsettiği gibi Ford ile ilgisi yok. Birabir Mazda motoru var ve tüm tasarım Mazda kamyonetlerle aynı. Sadece direksiyondaki arma, ön panjurdaki arma farklı. Araçla oynamaya gelmiyor. Orjinali neyse o şekli bozamıyorsunuz. Kabin içerisine dehşet motor sesi geliyor. Vites aralıkları çok fazla. 1. vites ile 2. vites arasında neredeyse 20 cm uzaklık var

Ben olsam asla bu aracı bir daha para verip almam.
Nissan hala kullanıyoruz : Motor ömrü gerçekten sakat. 200 bini gören olmamış servisteki arkadaşların dediğine göre. Bizimki 150 binde gümledi. Ortalama 9 bin Ytl ye çıkma motor aldık. Kabin sesi çok fazla. Arazi için çok iyi değil. Alt takım en az 3 kez arıza yaptı 1 yıl içinde. Görüntü mükemmel fakat kendisi zayıf. Bu araç sadece şehir içi ve hafif bozuk yollarda hafif yük aracı olarak kullanılabilir. O da bakımını çok iyi yapmak ve narin kullanmak kaydıyla. Tamam, emsallerine göre çok seri, çok hızlı ama, işte bu hız ve motorun seri olması kendinden bir şeyler yiyor olmasıyla alakalı

Motoru tamir eden rektefecinin dediği gibi ; kapıya konulacak araba değil
Mitsubishi : İkinci el olarak almama ve 2003 model olmasına rağmen, üstteki iki aracla aynı şartlarda kullanmama rağmen bu güne kadar sadece amortisörünü patlatabildim bir kez. Ve bir kez de motorunu suyla yıkadığım için 4x4 valfini bozdum. Çok ağır şartlarda kullanmama rağmen bana açtığı toplam masraf 750 ytl olmamıştır. Arazide inanılmaz bir güç var bu araçta. İş gereği çamur çorakta dağın başına çıkmam gerekiyor, diğer araçların kaldığı yerden ben güle oynaya geçiyorum. Orjinalden diferansiyel kilidi diğer bir artısı. Tamam parçaları az biraz pahalı. Ama bozulmuyor ki! Asfalt performansı Nissan ya da Ford'a göre biraz yavaş. Çok seri değil. Ama yakıt olarak onlardan çok daha ekonomik ve arazide diğer araçlar bu aracın eline su dökemez. Tavsiyem Mitsubishi olacaktır. Fiyat olarak da diğerlerinden 10 - 15 bin Lira ucuz.
Toyota : Dayanıklı olduğunu biliyoruz ama, benimle aynı işi yapan 150 kişi var. İçlerinde Toyota kullanan kimse yok. Ağır şartlarda sanırım çok verimli değil. Bilemiyorum.
Mazda : Aman aman, bulaşılacak son kamyonet. İşiniz bile olmasın.
Isuzu : Bu aracı kullanan çok arkadaşım var. Hepsinin tek sorunu debriyajı ilk zorlamada sıyırmaları. Arazi için çok uygun olmasa da şehir içi kullanımda çok iyi bir araç.
Bunlar sadece benim gözlemlerim. Yıllardır bi ton 4x4 kullandım. Her sattığımın ardından farklı bir marka aldım. Fakat bu sefer satsam da yine Mitsubishi alırım. Size örnek olması açısından şöyle diyeyim; iş yaptığımız firmada namım "Terminatör". Araba parçalayıcısı

Fakat Mitsubishi de en fazla bir adet ön amortisör patlatabildim
Karar sizin.