Ynt: Ford Transit Kampervan Aracımın Tadilat Aşamaları
Teşekkür ederim,daha iyisi sizlerin olur inşallah.Bu aracı yaklaşık 14 aydır bekliyordum,fiyatı pahalı oldu ama, orijinal tavan için verdim. Sağolsun Cevdet bey den de bugün olumlu cevap aldım,TSE için. Bende Ankara da kendi projecime gittim, oda okey verdi.Araç önde sadece iki koltuk 1+1 Motorlu Karavan olarak proje yapılacak. Araç gümrük çıkışlı olduğundan Karayolu Uygunluk ve Motorlu Karavan projesi ile TSE ye gidecek.
Aracım 2000cc.benzinli, Ford OHC motor,Otosan 2.0 taunus motorlarından. Boyadan sonra LPG dönuşümünü yaptıracağım. BRC klasik karbüratörlü sistem düşünüyorum. LPG tankını simit tank olarak arka altta stepnenin olduğu yere montaj yaptıracağım.Birde içeri bir gaz girişi alırsam ,ocak ve ileride truma için.Dönüşümü yapacak usta ile görüştüm, muhafaza sacı varmış onu istiyorlarmış ve yerden yüksekliği en az 32 santim olması gerekiyormuş.Orijinal BRC ye 750.-TL. fiyat verdi(muhafaza sacı ve şamandıra farkı olduğundan). Stepneyi araca koymayı düşünmüyorum.Çakmağa takılan kopresörler lastikciye gidecek kadar iş görüyorlar.
Ondan sonraki işim iç yanların kaplanması ve elektrik tesisatı olacak.
Amacım mümkün olduğu kadar az ve hafif malzeme kullanmak.Yoksa biliyorsunuz karavanın heryıl yükü artıyor. Buda fazla sarfiyat ve hemen toparlanıp hareket edememeğe neden oluyor.Aracım küçük olduğundan şehiriçi de kullanmak istiyorum. Buarada kendi otomobilimide acil satmak zorundayım.306 peugeot, oda gümrük çıkışlı, bakımlı temiz ekonomik bir araç,vasıta bölümüne ilanımı verdim.[attachment=1]
Levent Bey bugun mobilyacılar sitesinide dolaştım biraz,kontralara baktım, 15mm.175x250 kavak kontra iki plaka benim işimi görecek gibi. Birde ilonbe diye bir kontra var, Afrika dan geliyormuş dediler,desenleri çok güzel 1200x200 plakalar halinde,fiyatı kavak ile aynı, netde baktım bulamadım,oda fena değil. Aletlerden eksiğim daire testere var,bauhaus da 1200W 4500 devirli 75.-TL.ye bir çin malı var,herhalde işimi görür. O aşamalara geldiğimde değerli bilgilerinize başvuracağım.Birde bilgisayarda şu painti çözebilirsem,iç dizaynımı sizlere sunacağım. Herkese bol karavan muhabbetli günler dilerim.Saygılarımla.