Daha önceden akrabalarımızla 3 aile tek araç planladığımız ve 3 temmuz 2010 tarihinde Düzce güzeldere şelalesi başlangıçlı Karadeniz gezimizi gerçekleştirmek üzere marmaris hisarönü evcan kampta karavanımızı bırakarak istanbul'a döndüğümüzde tek korkumuz ,daha önce paylaşılan bilgilerin ışığında karadenizin özelliği yağmur idi.Ancak korkutuğumuz olmadı bizce çok güzel geçen bu gezimizi daha önce gezenlerin anılarını canlandırmak, gezememiş olanlara da yardımcı olabilmek düşüncesiyle paylaşmak istedim.
Karadeniz manzaralarına alıştırma ..Güzeldere şelale yolu[attachment=4]
ve direksiyonu karadenize çeviriyoruz ,Akçakoca sapağından , alaplı ,ereğli,filyos ki programımızda burada konaklamak vardı ancak vardığımızda Filyos'un bu konuma hazır olmadığını görünce güneş batışını izlemekle yetinip,iyice geç olmadan Bartın inkum'unda geceledik.sabahında Bartın çıkşında köy kahvaltısından sonra ver elini amasra.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
Amasra ününü hakeden güzel belde.İlk üç resim de şu an pansiyon olarak işletilen bu binanın üzerindeki bu yazı ilgimizi çekiyor.sonrasında ise bu güzel görüntüler.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
Zorda olsa ilerde benzer güzelliklerle karşılaşacağımız tesellisi ile karadenizi,karadeniz yapan yemyeşil ,virajlı,inşli çıkışlı yollara vuruyoruz kendimizi hedef kurucaşile ve sonrası Rıfat Ilgazın memleketi sarı yazması ile ünlü Cide.Amacımız gideros koyunda konaklayıp balık yemek ancak bu güzelim yerde derindondurucudaki balıkları görünce vazgeçiyoruz,daha doğrusu kendisi karadenizli olan bacanağım balıkların gözünü beğenmiyor.Bizde Cide'de ünlü Bedo'nun nefis köftelerinin tadına bakıyoruz.Hediyelik sarı yazmalarıda buradan almak mümkün.Cideden ayrılırken ardımızda ki görüntü bu idi.
Enver abi oralara karavan ile yavaş yavaş gezerek gitmek vardı siz biraz çabuk geçmişsiniz o beldeleri,güzel bir gezi olmuş fotolar çok güzel ne yapsak acaba yap işlet devret modeline bir baksakmı kanım kaynadı vallaha ;D
Enver abi oralara karavan ile yavaş yavaş gezerek gitmek vardı siz biraz çabuk geçmişsiniz o beldeleri,güzel bir gezi olmuş fotolar çok güzel ne yapsak acaba yap işlet devret modeline bir baksakmı kanım kaynadı vallaha ;D
Yusuf kardeşim biraz hızlı davrandığımız doğru ancak ben bunu kendime bir keşif gezisi olarak sayıyorum, bu gezinin çekme karavanlada yapılabileceğine benimde aklım yattı.Yap işlet devret modeline gelirsek ikinci muhakkak daha kolay olacaktır ne duruyorsun derim ben.
İnaltı mağarası tırmanışı ve girişi ve girişte bizi karşılıyan sevimli hayalet casper.Son resmi ben ona benzettim. [attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
Vardığımız saatte Sinop ve sabahında kaldığımız Karakum efua pansiyonun organik bahçesi kahvaltılıklar doğal dalından,karakum manzarası ile kahvaltı etmesi bizden.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]
Gezimizin ilk günleri gezi arkadaşlarımızın ağırlıklı olarak albümleri için kendilerinin kadrajda olduğu fotoğrafları tercih etmeleri sebebi ile çoğu güzellikleri hafızamıza kaydetmek zorunda kaldık.Paylaşım için daha çok foto çekebilmiş olmayı arzulardım. Sinop ve çevre gezisi.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
Birazda çevre karavanımla olmadığım için hayıflandığım çevre.Akliman-Hamsilos[attachment=1][attachment=2][attachment=3] Fosiller.[attachment=4][attachment=5]