Garip Bir Durum İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekirnayır Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,373

bekirnayır

Kamp II
Tüm dostalara iyi günler. Öncelikle daha önceki konulara vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkürler. Bugün ilk defa 2006 model lara niva'm ile yola çıktım. yolculuk başladıktan yarım saat sonra arabaya gaz vermeme rağmen araba iç bir şekilde 20 km hızı geçmedi. tam rampa çıkıyordum ki bütün rapmayı 1.viteste çıkmak zorunda kadım ve ancak 15 km hızla anca çıkabildim. bin an için aklıma lpg tankında pislik var yakıt borusunu tıkadı diye düşündüm. Ancak öyle olsa idi araç 5.000 devire kadar çıkmazdı. yani araç hem 5.000 devire kadar çıktı ancak güç üretmedi ve hızlanmadı (15 km hıza anca çıktı). daha sonra rampa bittikten sonra durdum ve arabayı stop ettim. iki dakika bekledim ve tekrar çalıştırmığımda her şey düzeldi. yani kısaca araba gaz yemesine ve 5.000 devire kadar çıkmasına rağmeh hızlanmadı. sizce bunun sebebi ne olabilir. şimdiden herekse teşükkürler.

Etiketler
Ynt: Garip Bir Durum İçin Yardım

Ben daha yeni niva kullanıcısı olmama karşın arabaların dilinden anlarım diye düşünerek bir tahminde bulunmak isterim :D
Debriyaj balatasını bi kontrol ettir ;)

6 senedir lada kullanıyoruz daha böyle birşey hiç başımıza gelmedi neden olduğunu bende merak ettim açıkçası.

bekirnayır' Alıntı:
Tüm dostalara iyi günler. Öncelikle daha önceki konulara vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkürler. Bugün ilk defa 2006 model lara niva'm ile yola çıktım. yolculuk başladıktan yarım saat sonra arabaya gaz vermeme rağmen araba iç bir şekilde 20 km hızı geçmedi. tam rampa çıkıyordum ki bütün rapmayı 1.viteste çıkmak zorunda kadım ve ancak 15 km hızla anca çıkabildim. bin an için aklıma lpg tankında pislik var yakıt borusunu tıkadı diye düşündüm. Ancak öyle olsa idi araç 5.000 devire kadar çıkmazdı. yani araç hem 5.000 devire kadar çıktı ancak güç üretmedi ve hızlanmadı (15 km hıza anca çıktı). daha sonra rampa bittikten sonra durdum ve arabayı stop ettim. iki dakika bekledim ve tekrar çalıştırmığımda her şey düzeldi. yani kısaca araba gaz yemesine ve 5.000 devire kadar çıkmasına rağmeh hızlanmadı. sizce bunun sebebi ne olabilir. şimdiden herekse teşükkürler.

Selamlar arazi vitesi takılıdır...Yani LOW modunda gitmişsinizidir muhtemelen...

Büyük ihtimal gazdan olabilir..
Soğuktan dolayı gaz zaman zaman donuyor ve performans ciddi olarak düşüyor..

Benzin kesici çalışmamış olabilir. Aynı anda hem gaz hem benzin gitmiştir. Boğulmuştur. Kapatıp açınca benzin kesici devreye girip benzin göndermeyi durdurmuş, normale binmiş olabilir.

Usta değilim ama ilk bakılacak/akla gelen yerler;

- Benzin/LPG deposu,
- Vitesler doğru konumda mı?
- Bujiler,
- Debriyaj seti,
- Aracı satan kişiye de bir sormakta da fayda var derim...

En iyisi hiç durmayın iyi bir usta/servis bulun :smiley:

bilgiler için saolun vetisi kontrol ettim her iki viteste normal modda idi. Benim de aklıma buji geldi. ayrıca benzin kesicinin çalışmaması doğru bir yorum ama araba gazla giderken ve yaklaşık yarım saat yol oaldıktan sonra oldu bu olay. yani ilk araba çalıştığında olsa çok doğru olabilirdi. araç öyle bir oldu ki sannki Low'un Low'un Low'u gibi bir vites varda sanki araba o viteste gidiyor gibiydi. motora gez gelmediğini düşüneceğim ama gaz geliyordu çünkü gaz gelmese idi araba 5.000 devire kadar çıkmazdı. araç teklerdi. bende anlayamadım. bu sebeple Isparta veya civarında iyi bir usta var mı biliyorsanız ve bilgilendirirseniz sevinirim.

bekirnayır' Alıntı:
bilgiler için saolun vetisi kontrol ettim her iki viteste normal modda idi. Benim de aklıma buji geldi. ayrıca benzin kesicinin çalışmaması doğru bir yorum ama araba gazla giderken ve yaklaşık yarım saat yol oaldıktan sonra oldu bu olay. yani ilk araba çalıştığında olsa çok doğru olabilirdi. araç öyle bir oldu ki sannki Low'un Low'un Low'u gibi bir vites varda sanki araba o viteste gidiyor gibiydi. motora gez gelmediğini düşüneceğim ama gaz geliyordu çünkü gaz gelmese idi araba 5.000 devire kadar çıkmazdı. araç teklerdi. bende anlayamadım. bu sebeple Isparta veya civarında iyi bir usta var mı biliyorsanız ve bilgilendirirseniz sevinirim.
zaten low 1. viteste 10km hızı geçmeniz zor.

bekir bey sorununuzun kaynağını tespit ettiğinizde bizimle paylaşırsanız başımıza geldiği zaman cözüm arayışı için zaman harcamayız, ve bilgilendirme mahiyetinde katkınız olur bizlere umarım bir problemi cıkmaz aracınızın, gecmiş olsun

bir düşününce bu aracın debriyajı az kaçırır halde sıkışmış olabilir.nasıl derseniz debriyaj setlerini kuru kuruya topluyorlar zamanla kaydığı yüzeyde balatanın tozları ile dahada geri gelmez hale gelir vede siz debriyaja basınca vitese geçer ama pedalı bıraksanızda geri tam gelmeyip balata tam kavrama yapmaz.Bundan dolayı debriyaj kaçırır,araç devirlenir ama sizi balatanın sürttüğü kadar götürür.sorun bundan olabilir bence.he sizinki durunca normale dönmüş olabilir bu olay bir dahada oluşabilir.bir baktırsanız iyi olur.

arkadaşlar sorun bulundu. sorun debriyajmış. birçok arkadaşımız bu ihtimal üzerinde durmuştu. bende ustaya debriyaja da bakalım diye sıkı sıkı tembih etmiştim ve sorunun burada olduğu anlaşıdı. tüm arkadaşlara teşekkürler. benim aklıma debriyaj hiç gelmezdi. zaten ustada ilk etapta bunu düşünmemişti. çok saolun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,980
Kayıtlı Üye Sayımız
166,731
Kaydolan Son Üyemiz
cnrdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR