Garmin Dakota 10 İncelemesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janissary Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,453
J

janissary

Ziyaretçi
Pazartesi günü hepsiburada.com'dan 535 TL'ye sipariş vermiştim, çarşamba kargoya verdiler, perşembe günü de elime geçti cihaz. Ben de bugün çıkıp deneyim dedim.

+ Öncelikle cihazın içinde gelen Başarsoft'un Türkiye haritası son derece başarılı gözüküyor. Benim oturduğum binanın ismini dahi işlemişler. Üstelik Başarsoft ömür boyu ücretsiz güncelleme yapacağını iddia ediyor. Bu sebeple şehir kullanımında son derece başarılı olma ihtimali var. Fakat başarılı diyemiyorum zira araç navigasyon cihazlarından alıştığımız gibi "100 metre ileriden sağa dön" tarzında uyarılar yapmıyor cihaz. Sesli ya da görsel olarak bize sokaklar içinde nasıl hareket edeceğimizi işaret edemiyor. Yani sağır ve dilsiz. Fakat bir outdoor ürününde zaten bunu beklemek olmaz. Bu özelliğin olmaması benim için de pek sorun değil açıkcası.

+ Cihazın ekranı önce çok karanlık gelebilir. Özellikle kapalı alanlarda yapay aydınlatma ile görüntüde sıkıntıya düşecek gibi oluyorsunuz. Fakat açma kapama düğmesine bir kez basıp ekran parlaklığını ayarlayabilirsiniz. En yüksek ayarda gayet düzgün bir görüntü ortaya çıkıyor. Buna rağmen pil tasarrufu sağlamak adına ben fabrika ayarı orta dereceli parlaklıkta kullanmaya karar verdim. Gün ortasında açık havada yaptığım bisiklet gezisi boyunca herhangi bir zorluk yaşamadım. İnternetteki bazı yorumlarda bu karanlık ekrandan şikayetçi olunmuş, cihazı almayı düşünenler çekinmesinler diye durumu açıklayım dedim. Bence bir sorun yok.

+ Alet bir metre derinliğindeki su basıncına kadar su geçirmez olduğunu iddia ediyor. Yağmur yağışından korkmaya gerek yok demektir bu.

+ Batarya yerine iki adet AA (kalem) pil ile çalıştığı için mahrumiyet bölgelerinde şarjsız kalma derdiniz yok. Yanınızda taşıyacağınız yedek pillerle sorunu çözebilirsiniz.

+ Geocache avcıları için kağıtsız/haritasız oynama imkanı mevcut.

- Cihaz kapalı alanlarda uyduları bulamıyor, haliyle pek bir faaliyet de gösteremiyor. Evimde kurcalarken çalışmayacak mı bu ne biçim şey diye canımı sıkmıştım. Harita fabrika ayarı olarak uydu ile bağlantı kurana dek kendini Kansas'ta bir yerlerde gösteriyor. Ben de alet çıldırdı heralde diye düşünüyordum. Açık alana çıkınca neyse ki kendine geldi ve yerini, tarihini düzgün göstermeye başladı. Maalesef saat ayarını düzeltemedim. Ankara/İstanbul verilen listede yok. Ben de Moskova'yı seçtim. Fakat orada yaz saati uygulaması sanırım olmadığından şu an bir saat ilerde gösteriyor alet. Ama bu bir sorun değil tabi. Saat ayarlarında otomatik diye bir seçenek daha vardı, belki onu seçersem doğruyu gösterebilir. Şu an üşendiğim için bakıp deneyemedim.

- Cihazın içinden hiç aksesuar çıkmıyor. Bele takmak için bir klips ya da bisiklete takmak için bir aparat mevcut değil. Hepsiburada.com'da 50 TL gibi fahiş bir fiyatla bisiklet aparatı satılıyor ama böyle uyduruk bir şeye o kadar para dökmek içime sinmiyor. eBay gibi yerlerde 10 dolar'a bulunabiliyor benzer şeyler. Yeni gümrük uygulamalarından çekindiğim için onları da alamıyorum. Öyle ortada kaldı cihaz şimdilik. Özellikle bisikletle bol bol kullanacaktım halbuki. Şimdi çantada taşıyıp zırt pırt çıkartmam gerekecek.

- Hafıza kartı girişi mevcut değil. Bu yüzden yeni harita yüklemek isteyenler 835 MB'lık sınırlı hafıza ile yetinmek zorunda kalacak. Ama gelen haritanın oldukça başarılı olduğu göz önüne alınırsa buna pek ihtiyaç yok denilebilir benim gibi normal kullanıcılar için. Sanıyorum ben sadece kendimce ayarladığım waypoint/track bilgilerini yükleyeceğim cihaza. Bunun için de yeterli yer zaten mevcut. Sıkıntıya düşecek bir şey yok bence.

- Tasarımındaki çizgiler cicili bicili turuncu/sarı yerine daha ciddi gözüken haki/gri/siyah tonlarında olsaymış daha iyi olurmuş. En azından ben böyle rengarenk şeylerden hoşlanmıyorum.

SONUÇ: Kısa süreli kullandığım için kesin bir şey söylemek olmaz. Ayrıca insanların ihtiyaçlarına göre tercihler değişebilir. Ama bu cihaz benim için gayet ideal bir cihaz. Eğer siz de haftasonları doğa yürüyüşlerinde, kamplarda kullanmak istiyorsanız, şehiriçinde bisikletle gezerken hız/mesafe benzeri ilginç istatistiklerinizi görmek istiyorsanız, bu kadar maddi imkanınız varsa bu cihazı alın derim. Sorusu olanlar buyursun lütfen, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

5866572788_21834a4a83_z.jpg

5866018517_1a0824c6cb_z.jpg

5866572368_b772101103_z.jpg
 

Etiketler
Ynt: Garmin Dakota 10 İncelemesi

Ayrıca bir başka üyemiz şöyle bir inceleme daha yapmış:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=72752.0

İkinci bir fikir almak isteyenlerin okumasında fayda var.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,015
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst