GAZLI land rover yardımmmm ??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cihadaydinlik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,633

cihadaydinlik

Yeni Üye
Yeniden merhaba arkadaşlar ben aracı aldım ...lpg de 750 krş yakıyor bu konuda ne yapmam lazım bujiler değişti platin meksefe sağlam bu neyden yapar gaz ayarı falan da yapılı acil yarmdımmm ? bu arada araç 83 model çekişindede sorunlar var eden oluyor?

Etiketler
Ynt: GAZLI land rover yardımmmm ??

Eğer çekiş sorunun varsa ,( yukarda belirtmemişsin) kompresyonunu ölçtür. Sonuca göre kapagı söktürmen gerekebilir.
75 krş luk gazda bundan kaynaklanıyor olabilir.Büyük ihtimalle subablar kapaga oturmuyor. buda çekiş güçlüğüne sonuçtada fazla yakıta neden oluyor.

akış metrede de sıkıntı olabilir araçta rolantide silkeleme meydana geliyormu??

Hemen en kötüsünü düşünmeyin derim.

Böyle durumlarda tersten gitmekte fayda oluyor. Aslında aracın herşeyi düzgünse lpg takılır ve ayarlanır; ama sıkıntı durumunda iyi bir lpg ustası sistemi gözden geçirmeli. Bir çok ustanın bakıp normal dediği sistemde iyi bir usta bariz hatayı bulabiliyor. Zaten sıkıntı lpg den değilse, büyük ihtimalle ateşleme, daha sonra motordadır. İyi bir lpg ustası bunu bile söyleyebilir.

Bu şekilde tersten gidince sorunu ve çözümünü bulmak daha ekonomik olur.

Size böyle bir usta önereyim. Raif Usta 0539 671 13 42

Şu anda Kartal Sanayide. Bir kaç hafta sonra Maslak Sanayide olacak. Aramayı düşünürseniz benim ismimi verdiğinizde faydası olacaktır.

Kolay gelsin.

Hocam siz başka araçla karıştırdınız sanırım bu araç seri 3 109 bu modellerde akışmetre olmaz.
Asıl soruna gelelim lpg ye bakıldı ise, ateşlemede problem yok ise kapak sökülecek.Altını çizerek söylüyorum subablar yumurta olmuş.
Araç nerede ise 3 silindir çalışıyor, Nerdenmi biliyorum. Tecrübe..

Arkadaşlar aracı lpgsine baktırdık ateşleme sisteminede herhangi bir arıza çıkmadı ancak bi hata bulamıyoruz dediğiniz gibi subablardan kaynaklı olabilirmi ?araç rampalarda nerdeyse 1 le zorlanarak çıkıyor çok dik yerleri çıkmıyor bu subabların tamiratı ne kadar tutar iyi bir usta tanıyormusunuz_?

aracın şanzımanı ve difransiyelleride bir değişiklik varmı tahvil oranları nedir..Ortalama 500 Krş yakması lazım aracınızın...

valla aldığımız arkadaş motorun kapağı açılmamış orjinal dedi aracın arazilerinde bir problem yok tahvillerini ölçtürmedik

SERİ 3 109' Alıntı:
Hocam siz başka araçla karıştırdınız sanırım bu araç seri 3 109 bu modellerde akışmetre olmaz.
Asıl soruna gelelim lpg ye bakıldı ise, ateşlemede problem yok ise kapak sökülecek.Altını çizerek söylüyorum subablar yumurta olmuş.
Araç nerede ise 3 silindir çalışıyor, Nerdenmi biliyorum. Tecrübe..
pardon hocam land rover deyince en acıtan yerden girdim bende konuya özür ;D ;D

Düz yolda 100 km 120 km yapıyorsa yokuştaki çekiş problemi yakıtı iyi alamamasındandır.
Dik yokuşlarda takviye ile 4x4 le çıkman lazım. Hafif yokuşlarda bile zorlar. Bende defendere kızıyordum mam aslı böyle.
Karbüratör ayarını benzinde yaptırdıktan sonra tüp ayarı yaptır birde tüp filitresini unutma.
Benim toyotada ki tüp filitresinden kaynaklanmıştı bu tür problemler. Şimdi normalleşti yakıtıda 300, 350 olması lazım.

cihadaydinlik' Alıntı:
Arkadaşlar aracı lpgsine baktırdık ateşleme sisteminede herhangi bir arıza çıkmadı ancak bi hata bulamıyoruz dediğiniz gibi subablardan kaynaklı olabilirmi ?araç rampalarda nerdeyse 1 le zorlanarak çıkıyor çok dik yerleri çıkmıyor bu subabların tamiratı ne kadar tutar iyi bir usta tanıyormusunuz_?

Benzinde de benzer durum var mı?

Var ise lpg den değil, Yok ise lpg den olma ihtimali çok yüksek ama hala kesin değil. Çünkü bir takım sıkıntılar benzende değil, lpg de kendini gösteriyor.

Arkadaşlar,
dünde söyledim,bugünde söylüyorum kapak inecek eksozlara çelik yuva yaptırılacak.Çünkü araç uzun süre lpg de kullanılmış Bunun neticeside kapakta ve subablarda erezyona sebeb olmuş.
Yedek parça + kapak sökme takma + kapak taşlama yuva geçirme vs = 300 ytl olması lazım.

SERİ 3 109' Alıntı:
Arkadaşlar,
dünde söyledim,bugünde söylüyorum kapak inecek eksozlara çelik yuva yaptırılacak.Çünkü araç uzun süre lpg de kullanılmış Bunun neticeside kapakta ve subablarda erezyona sebeb olmuş.
Yedek parça + kapak sökme takma + kapak taşlama yuva geçirme vs = 300 ytl olması lazım.

Şu ana kadar ki veriler çok lpg yakması ve çekişin düşük olması. Ama çekişin benzinde de düşük olduğunu bile bilmiyoruz. Bu veriler hemen motoru açmak için yeterli mi sence?

Hocam,
motor indirmiyoruz, kapagı söküyoruz neden.
1, araçda çekiş yok
2, rampada 1 e düştük
3, yakıt 2 katı fazla
4,ateşleme sistemine baktık (sorun yok)
5,Gaz cı gazdan kaynaklanan bir sorun olmadıgını belirtti
6, şanzuman ve defransiyeldede bir sorun yoksa
siz olsaydınız ne yapardınız?
Ben anında kapagı alırdım.
Bekliyelim sonucu görelim....siz haklı çıkarsanız size bir şişe Kalecik karası göndereceğim.

ANKARA' Alıntı:
Düz yolda 100 km 120 km yapıyorsa yokuştaki çekiş problemi yakıtı iyi alamamasındandır.
Dik yokuşlarda takviye ile 4x4 le çıkman lazım. Hafif yokuşlarda bile zorlar. Bende defendere kızıyordum mam aslı böyle.
Karbüratör ayarını benzinde yaptırdıktan sonra tüp ayarı yaptır birde tüp filitresini unutma.
Benim toyotada ki tüp filitresinden kaynaklanmıştı bu tür problemler. Şimdi normalleşti yakıtıda 300, 350 olması lazım.

Benim seri3 ile araca fazla yüklenmeden
Konya yolunun en dik kısmına kadar 4, en dikkısmının yarıdan sonrasını 3 ile
Karum'un önünden yukarı yokuşu dur kalktan sonra 2. vites 40km/s hızla çıkabildim
öyle takviye 4x4 gerektiren bir durum olmadı

Köşkün tam önüne denk gelen en dik kısımda ıslak asfaltta takviyesiz ve 4x4süz gayet güzel kalktı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,817
Kaydolan Son Üyemiz
ferhanaksoy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR