Gezenbilir Kemerburgaz Off-Road Gezisi (17 Şubat 2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,913

Etiketler
Kemerburgaz Offroad Gezisi (17 Şubat 2007)

Kemerburgaz-Shell önünde Mert ( Deep ) Discovery , Ufuk ( Macera ) ve 4 yaşındaki oğlu Co-pilot Deniz ( Discovery ) , Serdar (Skarabacak ) Niva ve ben Nadir ve oğlum Can ( mogzilla ve j.r ) Acmat ve İbrahim ( Iceman ) buluştuk.
Daha sonradan aramıza katılacak olan Oktay ( Rangerover ) ile offroad yapacağımız Çiftealan civarında Kömürcüpınar mevkiinde buluşmak üzere yola koyulduk.

343694.jpg

343696.jpg

343697.jpg

343698.jpg

343706.jpg

343707.jpg

343709.jpg

Acmat rampayı inip tekrar yukarı çıkmayı denerken ben bir hata yaptım ve ön tekerlekler havada iken fazle yüklenip zaten kaynaklı olan şaftın tekrar kesilmesine sebep oldum.

343713.jpg

6 tonluk Acmat çamurun içinde kalmıştı ve bulunduğu ortam nedeni ile en az 10-12 tonluk bir çekme kuvvetine ihtiyaç vardı.
Yani normal bir damperli çift dingil kamyon bile onu oradan çıkaramazdı.Ancak bir vinç.
Tek çare UNİMOG ;D
Fakat o da daha evvel bijon saplamalarını kestiğinden Arnavutköy'de sevgili Cezmi Usta'nın atölyesinde yatıyordu.

343719.jpg

Hemen kendisine telefon açıp durumu anlattım.Sağolsun , '' Abi , sen gelene kadar hazırlamaya çalışırım '' dedi.Ufuk , İbrahim ve ben diğer arkadaşları arazide bırakıp Arnavutköye doğru yola çıktık.Vardığımızda Cezmi Usta diğer işleri bırakmış , Unimog'la uğraşıyordu.Yarım saatte aracı hazırlayıp bizi gönderdi.Acmat'ın yanına geldiğimizde saat 16.30 olmuştu.
Bu arada geride kalan ekip boş durmamış ve batmak ve kalmak için bayağı uğraşmışlardı. :smiley:
Ben geldiğimde Oktay balçık çamurlu bir yerden çıkmak için uğraşıyordu , ancak kendi imkanları ile kurtıuldu.

343727.jpg

Ben bu sefer biraz aşağıda kalmış olan Serdar'ın yanına doğru yöneldim.

343728.jpg

343729.jpg

343730.jpg

343731.jpg

343732.jpg

343733.jpg

343734.jpg

343735.jpg

Tüm araçlar içinde sadece Mert batmamıştı , kendisine ve aracına tebrikler

343737.gif

343740.jpg

Artık sıra Acmat'ı kurtarmağa gelmişti, onun yanına giderken göle balık tutmağa gelmiş ve batmış bir Transporter'ında imdadına yetiştik.

343742.jpg

343743.jpg

343744.jpg

343745.jpg

Sağolsun İbrahim ( Iceman ) bu tip organizasyonların vazgeçilmez elemanı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Ve geldik işin en zor kısmına.Acmat öyle bir yerde kalmıştı ki , çukurca bir yerde ve batak arazide.Yaklaşık 10-15 derecelik bir rampayı da çıkması gerekiyordu.Unimog'a bir kere daha hayran oldum.Yaptığı iş kolay bir iş değildi.Ekipteki herkes buna şahit oldu.Bayağı zorlandı ama yaklaşık 2 saatlik bir uğraştan sonra Acmat'ı bulunduğu yerden yukarıya çıkardık.Unimogun yedeğinde buluşma yerine doğru yola koyulduk.

343756.jpg

343758.jpg

343759.jpg

Bu arada karanlık ta basmıştı.

343761.jpg

Nadir "The Şaft Bırakan" ünvanını sana vermeyi uygun gördüm abi ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Başka bir olay yaşamadan 4 araç konvoy yaparak Kemerburgaz Shell önündeki buluşma yerimize ulaştık.Burada daha evvel ayrılmış olan Ufuk ve Oktay'ın dışında Mert , İbrahim ve Serdar'la vedalaşıp , oğlum Can ile birlikte Bolluca köyündeki çiftliğimize gitmek üzere yola koyulduk.Bu arada 40 yıllık tecrübeli kamyon şöförü gibi her iki aracımızı da sağ salim köye ulaştıran oğlum Can 'a ayrıca teşekkür ediyorum.34 senedir araç kullanan ve bozulan , kırılan bir aracı asla arazide bırakmamak gibi bir prensip sahibi olan ben güne katılan tüm diğer arkadaşlara da çok çok teşekkür eiyorum.

343767.jpg

343768.jpg

Saat tam 8'de başka bir sıkıntı yaşamadan Unimog ve Acmat'ı Bolluca köyündeki çiftliğimize ulaştırdık.Burada bıraktığımız Galloper'ı alarak eve dönüş yoluna koyulduk.

343769.jpg

343772.jpg

343773.jpg

Yüzümüzdeki zoraki gülümseme yorgunluktan zannetmeyin.Sevgilki eşim bir eli ile resmimizi çekerken , diğer eli ile de oklavayı bize doğru sallıyordu.
343775.gif

Arkadaşlar herkese selam.. Hafta sonu aktiviteye katılamadım diye aklım kalmıştı ,ama Nadir abime yardım edemeyişime de ayrıca üzüldüm. Nadir abi geçmiş olsun... dediğin gibi gezilerimizde en az2 büyük araçla katılmamız şart ...yoksa cezmiiiiiiiiii yetişşşşşşş :smiley:

Organizasyon süper olmuş, arazi şanzumanları ve ön diferansiyeller konuşmuş belli ki... Bir de Acmat' ın ön şaftı ;) .(galiba ön şaft) Geçmiş olsun Mogzilla' s. Unimog yetişmiş gruba.( I love the unimogs)
Mert abiyi tanıdım az çok forumdan usta bir off-road çu olma yolunda kanımca. Tebrikler Mert abi.

Can peki Mrs. Mogzilla' dan sopa yediniz mi? ;) :D

Nivanın kaldığı fotoya aldanmayın, çok çok iyi tırmandığını gördüm o gün, hafifliği ile dik yamaçlarda tam bir keçi :smiley: tabi ki Serdar'ın çok başarılı pilotajının da etkisi büyük :smiley:
en büyük dezavantajı yere yakın olması, Acmatın kaldığı dik yamacı Niva panjuru vurma korkusuyla hızlı gelemediği için çıkamadı, yoksa affetmezdi :smiley: 1.6 motor da ağır kalıyor sanırım, hız almıyor araç
Bu arada Oktay çekirdek çıtlıyordu altındaki canavar ile Lopez, Lopez diye sayıklıyordu :smiley:

Hazelnut King' Alıntı:
Batmayan tek arac sahibi olarak buddy mi gonulden kutlar basarilarinin devamini dilerim. Egsozu dagittigin zamani unutmadim ama...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler