Gezenbilir; Niğde Aladağlar Dağ Kampı (17 - 20 Kasım 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 138
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,388
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EKARAIS

Şimdi orada olmak vardı demek yerine oraya git
Yer
İstanbul
Kış başlangıcında Kurban bayramından istifade uzun zamandır yapmak istediğimiz bir dağ kampını gerçekleştiriyoruz. Program detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Bayramın birinci günü ziyaretlerimizi gerçekleştirdikten sonra yola çıkıp Niğde'ye gidiyoruz. Akşam kampımızı atıyoruz. Çarşamba sabahından itibaren etkinlikler başlıyor. İlk gün hafif doğa yürüyüşleri yaparak 2. gün gelecek arkadaşları bekliyoruz. İsteyen 2. günü sabahı da yola çıkabilir.

Ulaşımla ilgili konular katılım durumuna göre ilerleyen günlerde kesinleştirilecektir.

GEZENBİLİR NİĞDE ALADAĞLAR DAĞ KAMPI

Yer: Emli Vadisi, Sarı Memedin Yurdu (Turkcell yer yer çekiyor) Sarı Memed Adana'dan Niğde bölgesine gelen bir zat. Bu vadiyi çok beğenip kendine mesken ediniyor. Ondan osnra burası onun adıyla anılıyor. Görünce çok beğeneceksiniz. Dağların arasında bir cennet. Bizim gideceğimiz tarihte kamp atacağımız yerde muhtemelen kar olmayacak. Ama belli olmaz.

Tarih: 17 - 20 Kasım 2010

Program:
16 Kasım: Kamp yerine intikal
17 Kasım: Kaya tırmanışı (ilk defa deneyecekler için eğitim ve Top rope çalışması), Doğa yürüyüşü
18 Kasım: Alaca zirvesi tırmanışı (gece planlı bivak yapılacak ya da çadır kurulacak)
19 Kasım: Doğa yürüyüşü
20 Kasım: Kampı toplama ve dönüş

Akşamları: -Tek kamp ateşi etrafında buluşma (Yakacak odun temin edilecektir)
-Açık hava slayt gösterisi (hava şartları uygun olursa)

Malzeme Listesi:
Kamp ve kıyafet malzemesi: Kışlık uyku tulumu (-15C konfor seviyesi), Mat, Çadır, Kış kıyafetleri, Yedek çorap ve içlik, Ocak, Kap kacak, Termos, Çay, Kahve, Yiyecek
Trekking malzemesi: Trekking botu, Baton, Eldiven, Tozluk, Yağmurluk, Alın feneri, Düdük (Zirve tırmanışı yapmayı düşünmeyen arkadaşlar için bu malzeme yeterlidir)
Zirve Tırmanışı malzemesi: Trekking malzemesine ilaveten dağ botu, kar maskesi veya balaklava, kar gözlüğü, kış şartları için Kask, Kazma, Krampon, bivak ya da küçük çadır.
Kaya tırmanışı malzemesi: Denemek isteyenler için ben kendi malzememi getireceğim. Tecrübeli tırmanıcılar kendi malzemelerini getirsin.

Fotoğraf makinanızı unutmayın.

Mutfak:

Herkes kendi başının çaresine bakar. Yardımlaşma serbest.

Rehberlik:

Bölgeyi çok iyi bilen Fatih Çimen arkadaşımız bize rehberlik yapacak.

Malzeme temini: İhtiyacı olan arkadaşlarımız şu malzemeleri rehber arkadaşlardan kiralayabilir: Çadır (2 kişi için 50 TL), Mat + Uyku Tulumu (bir kişi için 30 TL)
Yakacak ve rehberlik hizmetleri için adam başı 30 TL ödeyeceğiz.
Gittiğimiz yer milli park olduğundan bu etkinlik için çadır başına 5 TL/gün çadır yeri parası ödeme ihtimali var.

Ulaşım:
Niğde’ye otobüs, oradan Çamardı’na minibüsle. Kamp alanına intikal için yardımcı olacağız.
İsteyen özel aracıyla kamp alanına kadar gelebilir.

Hernekadar kış başında olsak da bu etkinlik kış dağcılığı olarak dikkate alınmalıdır. Ancak zirve yürüyüşü yapmayacaklar için kışın doğa yürüyüşü olarak düşünülebilir.

Uzun yürüyüşe engeli olmayan, doğaya ve çevreye saygılı, grup etkinliklerine uyumlu herkes katılabilir.

DSC00300.jpg

DSC00365.jpg

DSC00494.jpg

Etiketler
Ynt: Gezenbilir; Niğde Aladağlar Dağ Kampı (17 - 20 Kasım 2010)

Efe bey detaylı açıklamalarınız için teşekkürler elinize sağlık.Güzel bir etkinlik olmasını diliyorum.

Selamlar ,
Murat

Eminim çok güzel bir etkinlik olacak ..o dönemde zamanı uygun arkadaşlar için büyük fırsat :smiley:

Efe Bey,

Gerçekten harika bir etkinlik olacak gibi gözüküyor.Bu kadar detaylı açıklamadan ve fotoğraflardan sonra gelmek için sabırsızlanıyorum.İşim gereği artık Nevşehir'de yaşıyorum ve bir aksilik olmaz ise gelmeye çalışacağım.
Güzel organizasyon için şimdiden teşekkürler.

Özgen.

COMPETUS' Alıntı:
Efe bey detaylı açıklamalarınız için teşekkürler elinize sağlık.Güzel bir etkinlik olmasını diliyorum.

Selamlar ,
Murat

Sevgili Murat, ben teşekkür ederim. Bu kampı beraber planladık. İnşallah güzel bir etknilik olacak.

özgen ünal' Alıntı:
Efe Bey,

Gerçekten harika bir etkinlik olacak gibi gözüküyor.Bu kadar detaylı açıklamadan ve fotoğraflardan sonra gelmek için sabırsızlanıyorum.İşim gereği artık Nevşehir'de yaşıyorum ve bir aksilik olmaz ise gelmeye çalışacağım.
Güzel organizasyon için şimdiden teşekkürler.

Özgen.

Özgen çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz. Kapadokyada yaşayan herkesi çok kıskanıyorum. Bilmiş olun. Naza boncuğu falan takın. Ona göre. ;D
Kampta görüşmek üzere.

efe abiiiii offf offf offff ne ettin sen yaaaaaavvvv ;D

cidowsky' Alıntı:
efe abiiiii offf offf offff ne ettin sen yaaaaaavvvv ;D

Çiğdem geliyorsun değil mi? Ne oldu senin bot konusu?

ben geliyorum efe abi hatta şimdi siteye adımı listeye birinci sıraya yazmak için girdim :D bot bu ay çıkmadan inşallah alacamda :D bot alsam da diğer malzemeler eksik eğer bu etkimlikte tırmanma ihtimali yüksekse kiralayayım diyorum ama nerden :D tırmanmasam bile kampa geleceğim. gece yürüyüş ve süprizler varmış kaçmaz ki bu hahahaha

Büyük bir aksilik olmazsa tam teçhizat orada olacağım :smiley: Hatta eşimi bile ikna etmeye çalışacağım.

Katılım durumu nasıl olacak acaba.Bir yoklama alsak mı ?

[quote author=özgen ünal izlink=topic=63099.msg747863#msg747863 date=1287508404]
Katılım durumu nasıl olacak acaba.Bir yoklama alsak mı ?
[/quote]

listemiz

1- çiğdem avcı

listemiz

1- çiğdem avcı
2- Güncel Özak (Zeynep Özak)
3- Özgen ÜNAL ( %60 )

Ben yeniyim ilk sıralarda olmayayım zaten ;D ;D

1-çiğdem avcı
2- Güncel Özak (Zeynep Özak)
3-Özgen ÜNAL ( %60 )

1- Çiğdem AVCI
2- Güncel ÖZAK (Zeynep ÖZAK)
3- Özgen ÜNAL ( %60 )
4- Murat ALBAYRAK ( %100 )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri