Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16,129
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,122,170

Gezenbilir'den Nasıl Haberdar Oldunuz?

  • Bir Web Sitesinde Yer Alan Yazıdan

    Kullanılan: 1,475 18.5%
  • Üyesi Olduğum Mail Listesinden

    Kullanılan: 170 2.1%
  • Arkadaş Tavsiyesiyle

    Kullanılan: 1,598 20.1%
  • Arama Motorlarından

    Kullanılan: 3,935 49.5%
  • Radyo - TV Programından

    Kullanılan: 176 2.2%
  • Tesadüfen

    Kullanılan: 1,701 21.4%
  • Banner Reklamından

    Kullanılan: 61 0.8%
  • Diğer

    Kullanılan: 519 6.5%

  • Kullanılan toplam oy
    7,957
Merhaba, uzun zamandır siteyi takip ediyorum ve aranıza yeni katılıyorum. Doğa tutkunuyum, çocukluğum ve gençliğim doğayla iç içe geçti, fakat hayat bizi büyükşehirlere sürükleyince, geçim derdine düştük ve yıllardır doğadan uzak kaldık. Ne zaman ki oğlum Yavru Kaplan altı yaşına geldi, hasretini çektiğim doğa ile tekrar buluşma vaktinin geldiğini anladım. Çünkü hayatta tek gerçek var ki insan kendini doğada özgür ve huzurlu hissediyor. Yavru Kaplana bu mutluluğu ve huzuru yaşatmak için Virabismillah diyerek yola çıktık. Hedefimiz doğayla iç içe olabilecek bir araç sahibi olmak ve gerçek hayata dair herşeyi Yavru Kaplan'ın yaşayarak öğrenmesini sağlamak. Çünkü hayat kitaplardan, televizyonlardan, internetten öğrenilecek birşey değil. Gezerek, görerek, yaşayarak, hissederek öğrenilecek birşey. Doğanın sonsuz güzellikleri ve sonsuz nimetleri ancak yaşayarak anlaşılır. Umarım bu hayalimizi gerçekleştirebiliriz. Yavru Kaplan ve Baba Kaplan olarak aranızda olacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Saygılarımızla.
 

Etiketler
Teşekkürler Yaşar bey, gezme ve kampçılık konusunda tecrübelerim oldukça fazla ancak yapacağım gezi 800 günlük bir dünya turu. 5 kıta ve yaklaşık 65 ülke gezeceğim ve bu konuda kapsamlı bir blog oluşturmayı planlıyorum. Geziye 2017 yılı başında başlamayı planlıyorum. Dolayısı ile yaklaşık 1 yıllık sürem var. Kolay olmasa da bir camper veya motocaravan ile gezeceğim. Hedefim bu. Öncelikle camper mı ? Motocaravan mı ona karar vermek lazım. Camper olacak ise 17 m3 kolay kullanılabilirmi? Yoksa 15 m3 lük bir araç mı almalıyım. (deniz geçiş ücretleri m3 bazında imiş) Karavancılığa yeni başlayacağım ve aracımı yeni yaptıracağım veya satın alacağım için tüm öneri ve uyarılara ihtiyacım olacak. 800 gün karavanımda yaşayarak Dünya' yı gezeceğim için karavan benim için önemli olacak. Sorun çıkartmayan ve yeterli konfora sahip olması gerekiyor . Ayrıca iletişim ve sitemi yönetebilmek adına teknolojik donanımının da yeterli olması lazım. (örneğin uydu interneti v.s.) Dolayısı ile eğer karavanı Türkiye'de yaptıracaksam, nerede yaptıracağım da önemli. Araç için ayırabileceğim bütçe yaklaşık 100.000. TL (bir miktar fazlada olabilir) Konu ile ilgili tüm arkadaşların yardımını bekliyorum.
türkiyede karavan yaptırmak yerine bu işin kitabını yazmış ve rüştünü ispatlamış bir markayla yola çıkmanızın size daha az sorun yaşatacağını düşünürüm. bu kadar ülke ve gün demek kötü yol koşulları, dayanıklılık demek, denenmişlık demek. ben de size çekme karavan ve iyi bir arazi aracı ile bu işi yapmanız konusunda hayal de olsa bir düşünün desem ?

GT-N5105 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

herkese merhaba ;
ben rıdvan , kaya tırmanışı ,dağcılık, kanyoning, cross enduro, mağra, hentbol, sporlarıyla ilgileniyorum.
site gerçekten güzel ortam ondan da güzel. emeği geçe herkese teşekkürler. iyi antrenmanlar millet :smiley:
 

yasar bey e katılıyorum 800 gün uzun bir süre her türlü hava koşulu ile karşılaşacaksınız (mutlaka bir kışa denk geleceksiniz). bu da zorlu yollar demek oluyor ki motocaravan bu iş için size fazladan risk oluşturur bence. ya çok ama çok iyi bir zaman planlaması yapacaksınız sıfır aksilik ihtimali üzerinden ve kış aylarını güneye denk getireceksiniz kolaylık sağlıcaksınız rotanıza . yada arazi aracınıza bir karavan takıp dünyaya meydan okuyacaksınız :smiley:
 

Merhabalar Arkadaslar;
Araniza Bursa'dan katiliyorum...
Acikca soylemek gerekirse araniza katilma sebebim ''Land Rover Defender ''. bunun yaninda yine de bir doga tutkunuyum tabiki... internet uzerinden bu araclarla ilgili yaptigim arastirmalarda bir cok tecrubeli arkadaslarin bu forum sitesinde bulundugunu fark ettim. Hayalim Defender 110 kapali kasa bir arazi araci sahibi olmak, henuz almaya pek gucum de yok :/ fakat niyetine girdim ve simdiden arastirmaya, bilgi sahibi olmaya, fikir alisverisleri yapmaya karar verdim... Allah izin verirse onumuzdeki yil eyleme gecis yapacagim.
herkese hayirli gunler.
 




selam ben murat sms otomotiv izmir
çok güzel bir forum olmuş ellerinize sağlık izmirde suzuki yedek parça işi yapıyoruz.samurai,vitara,jimny ve her türlü japon araçlarının yedek parçaları için arkadaşlara yardımcı olurum.elimizde suzuki sj413 için komple çıkma parçaları mevcuttur.
 

selam ben murat sms otomotiv izmir
çok güzel bir forum olmuş ellerinize sağlık izmirde suzuki yedek parça işi yapıyoruz.samurai,vitara,jimny ve her türlü japon araçlarının yedek parçaları için arkadaşlara yardımcı olurum.elimizde suzuki sj413 için komple çıkma parçaları mevcuttur.
Grand vitara 2004 arka sağ kuyruk lambası lazım.
 


selam herkese ülker ben :smiley:
yamaç paraşütü aşkıyla kocaelide dernek bulmaya çalışırken denk geldim siteye gerçekten çok süper bi çalışma olmuş emeği geçenlere tşk.umarım benim paraşüt aşkıma bi çare bulmama yardımcı olur :D
 



selamlar ben Seda, son zamanlarda gezilere merak saldım pratik yapmadan önce biraz okumak ve gezi sırasında başa gelebilecek olaylar hakkında bilgi almak için burdayım
 

Selam Ben Cem!
44 yaşında kendi halinde felsefeciyim. Uzun mesafe yürüyüşlerine ilgi duyarım. yürümekle düşünmek arasındaki ilgiyi keşfettiğimden beri yürümekteyim.
 


Merhaba,
Ben Bülent,
Uzun süredir Off-Road konusunda araştırma yapıyor ve ilgi duyuyorum.
Psikolog- İleri amatör fotoğrafçı-doğa severim.
Çok uzun zamandır bildiğim ancak bir türlü katılamadığım sisteme nihayet giriş yapmış bulunmaktayım.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,030
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst