Gps, Navigasyon, Pda Hakkında Kurda Kuşa Yem Etmemek Adına Soru :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alfonse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,286

Alfonse

Zirve
Selam,
Almayı düşündüğüm pda' yı detaylı haritaları bulunan şehirler dışında bir gps cihazı gibi kullanabilir miyim?

Bu konuda bilgi fakiriyim ve siteyi araştırdığımda okuduklarımı bilgisizliğimden dolayı anlamadım.
Bu pda ve navigasyon aletlerini satanlarda beni yalan yanlış bilgileriyle kandırmaya çalıştılar. Navigasyon aletlerinin baz istasyonlar aracılığı ile çalıştığını iddia edeni bile oldu.

Bu işe en az 1000 ytl harcanacak. Değerli tecrübe ve bilgilerinizi lütfen beni ve bu bilgilere ihtiyacı olan arkadaşlardan esirgemeyin, bizi kurda kuşa yem etmeyin....:smiley:

Standart navigasyonlu bi pda, harita dışına çıkınca ne yapar? En azından bize enlem ve boylamımızı verir mi?
Bu navigasyonlu pda' lara, mesala google earth' ten, topografik haritaları ( köyleri ve köy yollarını gösteren) yükleyebiliyor muyuz?. Yüklediğimizde anlık yerimizi bir gps gibi görebilir miyiz?. Gps aleti gibi geçtiğimiz yerleri çizen bir program felan yükleyebilir miyiz?

Sonuçta gps aletlerini de tanımıyorum ama, özelliklerini tahmin edebiliyorum.

Benim ihtiyacım;
detaylı şehir haritalarıyla kullanabileceğim,
şehir dışındaki poziyonumu ve yüksekliğimi öğrenebileceğim,
çevremin topogrofik haritasını ekranda görebileceğim,
Geçtiğim rotayı harita üstünde görebileceğim,
Wi fi özelliği olan bir telefon.
Gps aletlerindeki gibi suya, toza, darbeye dayanıklı olması bana gerekli değil.

Nasıl bir cihaz almalıyım, bunun üzerine nasıl bir program ve harita yüklemeliyim.

Alacağım cihazın Min. teknik özellikleri ne olmalı?
Şimdiden çok Teşekkür ederim, detalı cevaplarınızı bekliyorum.....

Etiketler
Ynt: Gps, Navigasyon, Pda Hakkında Kurda Kuşa Yem Etmemek Adına Soru :smiley:

Selamlar,
konu ile hala ilgileniyor iseniz...
Butun GPS cihazları, kendilerindeki haritanın dışına çıktıklarında Koordinat bilgisi vermeye devam eder. Genelde cep telefonalrında Google Maps çok populer gördüğüm. Aynı programda "uydu görüntüsüne" de ulaşabiliyorsunuz. topografik harita konusunda ise, sanırım sadece GPS cihazlarında var bu tür harita, navigasyon cihazlarında yok...

Ama genel olarak, ben Navigasyon cihazları yerine, GPS cihazının kullanılmasını daha "sağlam" bir çözüm olduğunu düşünüyorum.. Ama amaç "karayolu" navigasyonu ise "naviasyon" cihazlarının pratikliği ise tartışılmıyor..
iyi gunler dilerim, reha

Reha bey belki çok basıt bir soru olacak ama GPS nasıl çalışır neyle çalışır ortalama fitatı hakkında bilgi verebilirmizsiniz
selamlar
yunus.

Ynt: Gps, navigasyon, Pda hakkında kurda kuşa yem etmemek adına değirli soru :smiley:

Selamlar,
GPS cihazları, bu amaçla kullanılan uydulardan aldığı sinyalleri değerlendirerek "bulunduğunuz yerin koordinatlarını" belirler.. Daha sonra, kullanmakta olduğunuz bilgisayar programı "yüklenmiş" olan harita üzerindeki yerinizi "görsel" olarak size bildirir. Malum, sadece rakkamlardan oluşan koordinat'ınızı bilmek size çok yeterli olmayacaktır.

GPS cihazları Magellan yada Garmin marka "sadece bu iş için üretilmiş" cihaz olabileceği gibi, Cep telefonlarının için de yerleştiriliş olarak satınalınabiliyor.

GPS'li telefonlar malum.. fiyatları çok ucuz değil ve genelde SmartPhone diye bilinen, hafif pahalı telefonlarda bulunuyor.. 500YTL'den daha ucuza bulunabileceğini sanmıyorum...

GPS cihazları derseniz eğer, öncelikle seçeceğiniz GPS cihazının içine harita fiyatını da ekleyiniz (yada satınalırken haritalı olarak pazarlık ediniz) .. Onların da fiyatlaro 500YTL civarında başlıyor, 1200YTL ye kadar gidebiliyor..

iyi günler dilerim, reha

n95 8gb telefon a garmin topografik haritasını yükledim.gayet sorunsuz çalışıyor.aynı zamanda navigasyon haritasıda aktif durumda.bilgilerinize

eğer dağa bayıra gidecekseniz ekstrem şartlarda kullanacaksanız magellan ya da garminden şaşmayın asla pda ya da cep telefonunda ek özellik olarak bulunan gps'e güvenmeyin yanınızda gps in piline ek olarak 2 takım daha pil bulundurun derim.

teşekkürler tavsiyeleriniz için.ben zaten yaşamım ın bir parçası haline getirdim garmin 60csx le dolaşmayı.hem koşarken hızımı ve mesafemi ölçmekteyim.hem rakımla ilgili işime yarayan bölümlerini kullanmaktayım.barometresi ilede havanın durumunu tahmin edebilmekteyim.yani mesafeli koşularda ve trakingde bire bir mükemmel.

bedizismail' Alıntı:
n95 8gb telefon a garmin topografik haritasını yükledim.gayet sorunsuz çalışıyor.aynı zamanda navigasyon haritasıda aktif durumda.bilgilerinize
N95 istemiyorum. wi fi' lı başka bi pda alıcam. Bu bahsettiğiniz haritayı yükleyebilmem için nasıl bi teknik özelliğe sahip olması gerekli.....

Alfonse' ye verilecek yanıtı bende br süredir bekliyorum. Çünki Navigasyona vereceğim parayı 3G bağlantısı yanısıra GPS özelliği olan 3,5 inç lik bir telefona yatırıp ekonomik davranmak istiyorum. yasarergun 'ün GPS özelliği olan telefona güvenmeyin cümlesi de tabiki dikkate alınmalı. Google Maps 'i görüntüleyip pusulası olan cebin yararı olmayacağı veya çözüm olamayacağını tabi ki deneyimsizlikten anlayamadım. Bu arada bedizismail' in benzer telefonla deneyimleri bize yol gösterecektir. Bu sıcak havalarda arkadaşların zaman ayırmaları cok makbule geçecektir. Selamlar...

Alp selam,

Henüz bir cihaz almadığını varsayarak...

Yazından anladığım kadarıyla 1000 tl yi gözden çıkarmışsın.Benimde sana bir tavsiyem olacak.

1000 tl nin 199 tl sıne Navking 300 route66 modeli bir araç içi navigasyon cihazı al.Ucuzluğuna sakın aldanma şu an kampanyada,aletin sistem ve işlemci özellikleri 600 tl ye satılan çok bilindik başka bir kaç markadan üstün.Navigasyonu çok başarılı ben ve kanına girip aldırdığım bir kaç arkadaşım çok memnunuz.(Mediamarkt da satılıyor,almadan önce denemek istersen benimkini kullanabilrsin bir kaç gün.)

http://www.navking.com/ProductGroups.aspx?LM=ProG1&groupID=1&productID=0

Bu cihazla Türkiye içindeki ARAÇLI karayolu ulaşımını hallettik varsayalım.Sanırım şu an 78 il detaylı (sokak sokak) seneye tüm iller olacak.

Cepte kaldı 800 tl ...

Bu parayada dağda bayırda gezilerde falan MOBİL olarak kullanacağın bir el tipi gps bakalım..
Bu aletlerde en önemli şey istediğin haritayı yükleyip silebilme özgürlüğü.. Bunun içinde SD kart destekli olması kesinlikle tercih sebebi.Diğerlerinede data kablosuyla yükleme yapabiliyorsun ama dahili hafıza sınırlı olduğu için istediğin tüm haritaları aynı anda cihazında taşıyamaya bilirsin.(Kara-Deniz-Topo..) Bu cihazlarda iki tane baba marka var bildiğin üzere,Garmin ve Magellan.. SD kart desteği olan SIFIR kilometre ve en ucuz seçenek olan cihaz Garmindeki Legend HCX modeli. Magellandada yeni seriden Triton 400 modeli var ama biraz daha pahalı..

legend HCX
http://www.hepsiburada.com/garmin-etrex-legend-hcx-el-tipi-gps-navcity-81-il-sokak-detay-haritasi-topografya-haritasi-1gb-sd-card-a-yuklu../productDetails.aspx?CategoryId=1303494&productId=sporgar62900

triton 400
http://www.gpsturk.net/index.php?pid=18&sid=product&cat=20&id=95

800 tl nin 600 tl sine SD kartlı,haritaları yüklü şekilde garmin legent hcx aldık diyelim.. Cepte kaldı 200 tl..

İllede pda veya smartphone tarzı bir telefon almak lazımsa bu kalan 200tl nin üzerine bir 50-60 tl daha ekleyip sahibinen.com da satılan ve garantisi süren wi - fi özellikli Nokia e 65 veya 9300i tarzı bir telefon alınır ve bu defter yıllarca açılmamak üzere kapatılır.

Belki tek cihazda üç özellik birleşsin istiyor olabilirsin ama bence kendi alanlarında en iyi olan üç ayrı cihaz satın almak daha doğru,hemde aynı bütçeyle..
(Navkingi görmek istersen uygun bir zamanda Ozanın orda buluşabiliriz,hem çayımızı içer biraz laflarız :smiley: )

Görüşmek üzere.

Çok teşekkürler... Dönücem.....

Çok teşekkür ederim kafam karıştı ben de döneceğim

Piranha Pathfinder almaya karar verdim. hem daha ucuz hem igo8 yüklü.

Konuya uzak kaldım bi süredir. Hareket yoktu bende, ondandır ;D
Teşekkür ederim. dönücem demiştim yukarıda, döndüm ;D
Kusura bakmayın.

Eren, görüşemedik, nasılsın?

Tavsiyeler üzerine, media Markt' tan 179 liraya Routr66 mini aldım, teşekkür ederim.

Çok memnundum,
Fakat haftasonu Kirmir' e gittiğimizde farkettim ki, Murat abinin (VarHub) 3.5 inch Garmin Navigasyon cihazı mavi ve su ile aynı kıvrımlı şekilde dereyi gösteriyor. Kirmir deresinden geçerken sanki yolmuş gibi derenin içinden gittiğinizi görebiliyorsunuz. Çevredeki topografik görüntüler ise tabiki yok. Vallahi şaştım kaldım.
Navigasyon cihazlarındaki haritalar sadece karayollarını göstermiyor muydu?

Diyelimki boşverdim dereyi, Gps cihazlarında kullanılan köy ve patika yol haritalarını benim cihaza yüklemek mümkün mü?
Teşekkür ederim...

ihsaniye' Alıntı:
Piranha Pathfinder almaya karar verdim. hem daha ucuz hem igo8 yüklü.

Bu cihaz navigasyon aleti di mi?
Igo8 ne? avantajı, farkı ne .
Teşekkür ederim...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR