Alfonse
Zirve
Selam,
Almayı düşündüğüm pda' yı detaylı haritaları bulunan şehirler dışında bir gps cihazı gibi kullanabilir miyim?
Bu konuda bilgi fakiriyim ve siteyi araştırdığımda okuduklarımı bilgisizliğimden dolayı anlamadım.
Bu pda ve navigasyon aletlerini satanlarda beni yalan yanlış bilgileriyle kandırmaya çalıştılar. Navigasyon aletlerinin baz istasyonlar aracılığı ile çalıştığını iddia edeni bile oldu.
Bu işe en az 1000 ytl harcanacak. Değerli tecrübe ve bilgilerinizi lütfen beni ve bu bilgilere ihtiyacı olan arkadaşlardan esirgemeyin, bizi kurda kuşa yem etmeyin....
Standart navigasyonlu bi pda, harita dışına çıkınca ne yapar? En azından bize enlem ve boylamımızı verir mi?
Bu navigasyonlu pda' lara, mesala google earth' ten, topografik haritaları ( köyleri ve köy yollarını gösteren) yükleyebiliyor muyuz?. Yüklediğimizde anlık yerimizi bir gps gibi görebilir miyiz?. Gps aleti gibi geçtiğimiz yerleri çizen bir program felan yükleyebilir miyiz?
Sonuçta gps aletlerini de tanımıyorum ama, özelliklerini tahmin edebiliyorum.
Benim ihtiyacım;
detaylı şehir haritalarıyla kullanabileceğim,
şehir dışındaki poziyonumu ve yüksekliğimi öğrenebileceğim,
çevremin topogrofik haritasını ekranda görebileceğim,
Geçtiğim rotayı harita üstünde görebileceğim,
Wi fi özelliği olan bir telefon.
Gps aletlerindeki gibi suya, toza, darbeye dayanıklı olması bana gerekli değil.
Nasıl bir cihaz almalıyım, bunun üzerine nasıl bir program ve harita yüklemeliyim.
Alacağım cihazın Min. teknik özellikleri ne olmalı?
Şimdiden çok Teşekkür ederim, detalı cevaplarınızı bekliyorum.....
Almayı düşündüğüm pda' yı detaylı haritaları bulunan şehirler dışında bir gps cihazı gibi kullanabilir miyim?
Bu konuda bilgi fakiriyim ve siteyi araştırdığımda okuduklarımı bilgisizliğimden dolayı anlamadım.
Bu pda ve navigasyon aletlerini satanlarda beni yalan yanlış bilgileriyle kandırmaya çalıştılar. Navigasyon aletlerinin baz istasyonlar aracılığı ile çalıştığını iddia edeni bile oldu.
Bu işe en az 1000 ytl harcanacak. Değerli tecrübe ve bilgilerinizi lütfen beni ve bu bilgilere ihtiyacı olan arkadaşlardan esirgemeyin, bizi kurda kuşa yem etmeyin....
Standart navigasyonlu bi pda, harita dışına çıkınca ne yapar? En azından bize enlem ve boylamımızı verir mi?
Bu navigasyonlu pda' lara, mesala google earth' ten, topografik haritaları ( köyleri ve köy yollarını gösteren) yükleyebiliyor muyuz?. Yüklediğimizde anlık yerimizi bir gps gibi görebilir miyiz?. Gps aleti gibi geçtiğimiz yerleri çizen bir program felan yükleyebilir miyiz?
Sonuçta gps aletlerini de tanımıyorum ama, özelliklerini tahmin edebiliyorum.
Benim ihtiyacım;
detaylı şehir haritalarıyla kullanabileceğim,
şehir dışındaki poziyonumu ve yüksekliğimi öğrenebileceğim,
çevremin topogrofik haritasını ekranda görebileceğim,
Geçtiğim rotayı harita üstünde görebileceğim,
Wi fi özelliği olan bir telefon.
Gps aletlerindeki gibi suya, toza, darbeye dayanıklı olması bana gerekli değil.
Nasıl bir cihaz almalıyım, bunun üzerine nasıl bir program ve harita yüklemeliyim.
Alacağım cihazın Min. teknik özellikleri ne olmalı?
Şimdiden çok Teşekkür ederim, detalı cevaplarınızı bekliyorum.....