Selam asus p525 ve bluetooth gps kullanıyorum
gps i çoğunlukla aracında kullanacağın için bence gps li bir pda alacağına bluetooth gps anteni alman daha hesaplı olur. gittigidiyorda 120-160 ytl arası bulabilirsin
haritalara gelince igo ve destinator programlarının crackli versiyonları var piyasada igo daha guzel bir arayüz ve haritalara sahip ama sadece ist ankara izmir var. Destinator da ise hemen hemen tüm iller var.
ayrıca fugawi programını kurarsan istediğin herhangi bir haritayı (jpeg olarak) yükleyebiliyorsun off road kullanımı için hoş bir durum google earth görüntülerini kullanabiliyorsun ben bir fırsat bulduğumda sapanca bölgesinin 25000 lik topoğrafik haritalarını yükleyeceğim.
Pda ini gps olarak kullanacağın zaman en büyük problemin pil, en fazla 3 saatte tükeniyor ve orjinal araç sarjı bulmadığın surece pda lar için doğru düzgün araç sarjı olmadığından (1500 miliamp olması lazım ) gps olayı fonksiyonel olmaktan çıkıyor.
Bir not daha şehir içi kullanımda yolları azda olsa bilmiyorsan gps pekde bir işe yaramıyor. geçen gün beni ısrarla boğaziçi köprüsüne götürmek isteyen gps yüzünden 2 saat boyunca olduğum yerde dönüp durdum allahtan eşim bir taksiciye yolu sormayı akıl ettide kurtulduk
Telefon tercihine gelince
asus p525 çok stabil olmasada alternatiflerinin en iyisi fiyatı 800 ytl en büyük artısı tuş takımı araç kullanırken telefonu cok kullanıyorsan alman gereken tek model bu.
asus p535 de dahili gps var ama tus takımı yok ve fiyet 1300 lerde bunun en buyuk artısı orjınal araca sarjı cam için telefon tutacagı ve orjınal navturkle geliyor olması
Qtek ve Htc nin modelleri hemen hemen aynı bildiğim kadarıyla dahili gps leri yok tuş takımlarıda yok artılarına gelince htc de yana açılan qwerty klavye ve edge gprs bağlantısı
hp ye gelince gps li bir modeli vardı en son hatırladığım 6815 mi öyle bir model ondada dahili klavye var ama ekran ölçüsü farklı olduğu için (daha kareye yakın bır olcusu var )birçok programda sorun çıkarıyor.
hp nin diğer modelleri detaylı bilmiyorum ama ekranları 2,4 inc ( diğerleri 2,8) olduğu için kullanımı çokda keyifli değil.
Sonuç olarak tavsiyem asus: tuş takımı önemli değil dersen p535 , daha hesaplı olsun dersen p525 + telefon tutucu+gps+orjinal araç şarjı