GPS'li PDA ve Telefonlar Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,218

berk

"DEFENDER" is the sign of the sick mind :)
Yer
kocaeli
Web
www.kodosk.org.tr
merhabalar benım merak ettıgım konu aranızda gps lı pda kullanan varmı? bu aralar asusun gps lı pda ıne merak sarmıs durumdayım acaba kullanan varmı? kullanan varsa tecrubelerını akatarabılırmı sımdıden tesekkurler..

Etiketler
HP ipaq 6915 kullanıyorum. Hem navigasyon hem de ppc yetenekleri fazlasıyla tatmin edici. Sadece telefon zannedenlerde ise "o ne daha büyüğünü bulamadın mı?" tepkisi uyandırır.

phobios' Alıntı:
HP ipaq 6915 kullanıyorum. Hem navigasyon hem de ppc yetenekleri fazlasıyla tatmin edici. Sadece telefon zannedenlerde ise "o ne daha büyüğünü bulamadın mı?" tepkisi uyandırır.

hocam boyut onemlı deıl onemlı olan ıslevı ;) verım olarak ayrıca gps almakmı yoksa pda ısmızı gorurmu?

Yazılıma bağlı tabi. Şehir içinde, "sağa dön", "düz git", "hoop çıkışı kaçırdın ilerden bi dön de gel" şeklinde uyarıları ile adres bulma konusunda çok faideli oluyor PDA. Lakin "ordan dere geçiyor, yanında da tepe var" şeklinde bir performans yok benim haritada. Onun için de bir adet Magellan bulunduruyoruz hazırda. (ya da bunların hepsinin başkaca bir yolu vardır ben bilmiyorumdur.)

Bir Cihaz Taşıyıp pek Çok şeyi halletmek bence en güzeli...

Ben Htc Kullanıyorum CİDDİ BÜYÜK ama Ne ararsan var içinde...

Tavsiye ederim...

Selam asus p525 ve bluetooth gps kullanıyorum
gps i çoğunlukla aracında kullanacağın için bence gps li bir pda alacağına bluetooth gps anteni alman daha hesaplı olur. gittigidiyorda 120-160 ytl arası bulabilirsin
haritalara gelince igo ve destinator programlarının crackli versiyonları var piyasada igo daha guzel bir arayüz ve haritalara sahip ama sadece ist ankara izmir var. Destinator da ise hemen hemen tüm iller var.
ayrıca fugawi programını kurarsan istediğin herhangi bir haritayı (jpeg olarak) yükleyebiliyorsun off road kullanımı için hoş bir durum google earth görüntülerini kullanabiliyorsun ben bir fırsat bulduğumda sapanca bölgesinin 25000 lik topoğrafik haritalarını yükleyeceğim.
Pda ini gps olarak kullanacağın zaman en büyük problemin pil, en fazla 3 saatte tükeniyor ve orjinal araç sarjı bulmadığın surece pda lar için doğru düzgün araç sarjı olmadığından (1500 miliamp olması lazım ) gps olayı fonksiyonel olmaktan çıkıyor.
Bir not daha şehir içi kullanımda yolları azda olsa bilmiyorsan gps pekde bir işe yaramıyor. geçen gün beni ısrarla boğaziçi köprüsüne götürmek isteyen gps yüzünden 2 saat boyunca olduğum yerde dönüp durdum allahtan eşim bir taksiciye yolu sormayı akıl ettide kurtulduk :smiley:

Telefon tercihine gelince
asus p525 çok stabil olmasada alternatiflerinin en iyisi fiyatı 800 ytl en büyük artısı tuş takımı araç kullanırken telefonu cok kullanıyorsan alman gereken tek model bu.
asus p535 de dahili gps var ama tus takımı yok ve fiyet 1300 lerde bunun en buyuk artısı orjınal araca sarjı cam için telefon tutacagı ve orjınal navturkle geliyor olması
Qtek ve Htc nin modelleri hemen hemen aynı bildiğim kadarıyla dahili gps leri yok tuş takımlarıda yok artılarına gelince htc de yana açılan qwerty klavye ve edge gprs bağlantısı
hp ye gelince gps li bir modeli vardı en son hatırladığım 6815 mi öyle bir model ondada dahili klavye var ama ekran ölçüsü farklı olduğu için (daha kareye yakın bır olcusu var )birçok programda sorun çıkarıyor.
hp nin diğer modelleri detaylı bilmiyorum ama ekranları 2,4 inc ( diğerleri 2,8) olduğu için kullanımı çokda keyifli değil.

Sonuç olarak tavsiyem asus: tuş takımı önemli değil dersen p535 , daha hesaplı olsun dersen p525 + telefon tutucu+gps+orjinal araç şarjı

selamlar ben hp 6515 kullanıyorum araç şarjı ile şehir içi navigasyon için çok uygun ve tatmin edici fakat ne zamandır kamp için çıktığımda garmin marka gps imi kullanıyordum fakat daha sonra arkadaşımdan edindiğim bir programla pda yıda normal gps gibi kullanmaya başladım bence üzerinde gps modulu olan yada olmayan sonradan takabilrsin bu iş için oldukça kullanışlı.
en büyük sorunu sanırım bataryadır fakat doğadayken telefon özelliğini kapatıp kullanırsan ciddi bir oranda kullanım süresi uzuyor.

Ynt: GPS'li PDA ve Telefonlar Hakkında

eten X600 kullanıtorum ve gps wifi herseyi var senin yerinde olasam bu ilgimi hemen uygulamaya koyardım müthiş zevkli kullanıma sahipler

Ynt: GPS'li PDA ve Telefonlar Hakkında

ben pda olarak htc touch pro ve igo8 gps yazılımı ile tr2008.7 map kullanmaktayım.bataryayı tam şarjla bir güne yakın kullanabildim.çünkü arka ışıkları tam kapasite açık tutmak şartıyle.cihaz navigasyon ve yer.adres bulmakta mükemmel.harita güncelse vede kullanıcı ayarlarını iyi yaparsanız hiç zorlanmadan konforlu bir yardımcın olur.ama şehir dışı ve traking gibi ortamlarda kullanmak imkansızdır.çünkü haritaları topografik bulup yüklemen gerek.ikincisi bu cihazlar naziktir.sürtünmeye darbeye.suya karşı hiçte dayanıklı değiller.şehir içi kullanımına uyumlular.çok amaçlı istersen garmin 60csx ve topografik hrt.ve nav.hrt işini fazlasıyle görür.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,036
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR