Grand Cherokee 5.2 V8 alıyorum yarına !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkcity2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,327
Ynt: Grand Cherokee 5.2 V8 alıyorum yarına !!!

mertozzy' Alıntı:
hondaya döneceksen s2000 diyorum... başkada bişii demem ;D ;D

s2000 iyi güzelde otomatik vitesi olmadığı için benim için bir seçenek değil. ( manuel vites araba kullanamıyorum da :smiley: )

Etiketler

mertozzy' Alıntı:
bu arada muhabbetine limon sıktık ama... herşeye okey ama beni tek düşündüren 94 model olması.. yani şu anda 16 yaşında...
en başta arabada metal yorgunluğu olduğu kısmını atlamayın...
ikinci olarakta.. her araç kullanıcısına göre tepki verir..
yani arabanın şu anki temizliği ilk 2 sahibinin çok sakin kullanmasından gelir. ama sen daha sert seri kullanmaya başladığında arızalar başlar.. bu sırf bu araba için değil, 2004-2005 model bi araba için bile geçerli.. fiyatına göre süper lüks bir araba alıyorsun... zamanında bu araçalr 80-90.000 dolardan satılıyordu.. ancak sadece yaşı dikkat edilmesi gereken konu..
naçizane fikrimdir.. ;D

metal yorgunluğu için erken bir yaş 16. 5.2 magnum motoru düşük sıkıştırma oranına sahip düşük devirli bir motor. bu yüzden dayanıklılığı maksimumda. diff ler arıza verebilir elbette lsd olduğu için çok yüksek basınçlara maruz kalıyorlar ancak ; motorun ve şanzımanın yağsız kalmadıkça o kadar arıza vermesi zor. benim arabam 93 model 97 de trafiğe çıkmış görünüyor 376 bin km de. ama sibop lastikleri değiştikten sonra 1 1.5 ayda yağ bile eksiltmemiş. düşünün nasıl dayanıklı bir motor olduğunu

Arkadaşlar, aracı satın almadım, hızlanmayışı canımı sıktı, araç güzel ve temizdi ama arayışa devam, yarım 96 model 170 bin km de bir V8 e bakacağım resimlerde eli yüzü düzgün diri duruyor, vergiside 6 aylık 407 yani 2011 de 16 yaş olacak

darkcity2000' Alıntı:
Arkadaşlar, aracı satın almadım, hızlanmayışı canımı sıktı, araç güzel ve temizdi ama arayışa devam, yarım 96 model 170 bin km de bir V8 e bakacağım resimlerde eli yüzü düzgün diri duruyor, vergiside 6 aylık 407 yani 2011 de 16 yaş olacak
araçlar kullanım performansı ve konforu olarak çok keyifliler ama mjeliada nın sölediklerine katılıyorum. 5.2 v8 hemi makine kulaklara çok daha farklı bir his uyandırsada aslında otobüs gibi bir alet. inanılmaz keyifli ve kesinlikle tatminkar performansı var ama daha fazlası değil. haa bide hep gidiyo ;) yani benim 1.4 TSI motorlu skodam bu arabadan hem hızlanmada hemde son hızda çok daha atik.. ama inanılmz bir kalkışı var ki sanırım ilk 10 m de impreza dan başkası kafa çıkaramaz :smiley: sevgiler

ömürcan' Alıntı:
araçlar kullanım performansı ve konforu olarak çok keyifliler ama mjeliada nın sölediklerine katılıyorum. 5.2 v8 hemi makine kulaklara çok daha farklı bir his uyandırsada aslında otobüs gibi bir alet. inanılmaz keyifli ve kesinlikle tatminkar performansı var ama daha fazlası değil. haa bide hep gidiyo ;) yani benim 1.4 TSI motorlu skodam bu arabadan hem hızlanmada hemde son hızda çok daha atik.. ama inanılmz bir kalkışı var ki sanırım ilk 10 m de impreza dan başkası kafa çıkaramaz :smiley: sevgiler

1. makine magnumdur
2. yaptığınız karşılaştırma elma ile armuttur

evet makine magnumdur, hem kullanması hemde sahibi olması çok keyiflidir. elmada çok güzeldir armutta çok güzeldir :smiley:.. tabiki neyi kullandığımın ve o şeyi neyle karşılaştırdığımın farkındayım. sadece bu araca şu anda alıcı olarak bakan arkadaş benim yaptığım karşılaştırmadan daha çok şey anlayacaktır. ayrıca ben bu aracı hem deneyerek hemde ne olduğunu bilerek ve isteyerek aldım, iyikide aldım :smiley: sevgiler

ömürcan' Alıntı:
evet makine magnumdur, hem kullanması hemde sahibi olması çok keyiflidir. elmada çok güzeldir armutta çok güzeldir :smiley:.. tabiki neyi kullandığımın ve o şeyi neyle karşılaştırdığımın farkındayım. sadece bu araca şu anda alıcı olarak bakan arkadaş benim yaptığım karşılaştırmadan daha çok şey anlayacaktır. ayrıca ben bu aracı hem deneyerek hemde ne olduğunu bilerek ve isteyerek aldım, iyikide aldım :smiley: sevgiler

aracınızı biliyorum bir iki yorum da yapmıştım taze 96 ZJ'ci :smiley:

arkadaş eğer ki gazlama peşindeyse bu kadar ağırlık merkezi yukarıda bir araçla ancak kumar oynamış olur ve amerikanların ne kadar salınmayı sevdiklerini de söyleyelim de aklımızda kalmasın.

1.4 tsi 170 bg jetta kullandım bir süre ne çakal olduklarını bilirim. ;)

ömürcan' Alıntı:

Benimde 2010 SKODA 1.4 TSI DSG var, test ettiğim 5.2 çok ağırdı yaw, ben kükredikçe önü kalkar diye düşünüyordum ama açıkçası öyle olmadı...

darkcity2000' Alıntı:
Benimde 2010 1.4 TSI DSG var, test ettiğim 5.2 çok ağırdı yaw, ben kükredikçe önü kalkar diye düşünüyordum ama açıkçası öyle olmadı...

yok o kadar da kafa kaldırmaz çok beklenti içinde olmayın ama sizin denediğiniz de illa ki bir problem var diye düşünüyorum

Arkadaşllar araç lpg deyken fırlaması çok güzel(motor sıcakken) fakat benzinde iken kimse bir şey diyemez ,aynen patiyle birlikte koltuğa yapıştırıyor yeterki benzini dert etme.Geride kalanlara parmak ısırtıyor.selamlar.

Arkadaşlar az önce bir V8 test ettim, 93 model, motor yağsız kalıp blok çatladığından 5 bin km önce yeni blok alınıp yapılmış, sesi çekişi hızlanışını çok beğendim, gerçekten kükreyerek hızlanıyor, döşemeler temiz , tavan 500 tl ye yeniden döşemesi yaptırılmış, araç sunrooflu düzgün çalışıyor. Teyp yok, tavan yol bilgisayarı çalışmıyor, yolcu koltuğu yukarı aşağı ve beşik hareketini yapıyor ancak ileri geri gitmiyor.karburatör sanırım kocaman bir hortumun girdiği üst parçası yok iki delik görünüyor açıkta ama ben halledeceğim onu diyor arkadaş.

Araçta Prins lpg sistemi var. Klimanın gazının olmadığı söylendi. Güneşlik ışıkları, ayak ışıkları çalışıyor gösterge parlak sayılır, 180 bin milde. denediğim diğer v8 ler gibi gacur gucur değil, araç ekseri sessiz ilerliyor. ok gibi kalkış yapıyor. direksiyonda boşluk yok. frene basıp geirye takıp beklediğimde ses gelmiyor. durduğu yerde tam sağ tam sol da direksiyondan ses gelmiyor.

fiyat 15.500 , 14500 e bırakıyor. yolcu koltuğunda 10 cm lik bir yarık var, arka döşemeler temiz. Ön konsol plastiğinde ahşap rengi olan kırıklar var

sizce yukarıdaki bilgiler ışığın da aracın durumu nedir fiyatı vs ?

darkcity2000' Alıntı:
Arkadaşlar az önce bir V8 test ettim, 93 model, motor yağsız kalıp blok çatladığından 5 bin km önce yeni blok alınıp yapılmış, sesi çekişi hızlanışını çok beğendim, gerçekten kükreyerek hızlanıyor, döşemeler temiz , tavan 500 tl ye yeniden döşemesi yaptırılmış, araç sunrooflu düzgün çalışıyor. Teyp yok, tavan yol bilgisayarı çalışmıyor, yolcu koltuğu yukarı aşağı ve beşik hareketini yapıyor ancak ileri geri gitmiyor.karburatör sanırım kocaman bir hortumun girdiği üst parçası yok iki delik görünüyor açıkta ama ben halledeceğim onu diyor arkadaş.

Araçta Prins lpg sistemi var. Klimanın gazının olmadığı söylendi. Güneşlik ışıkları, ayak ışıkları çalışıyor gösterge parlak sayılır, 180 bin milde. denediğim diğer v8 ler gibi gacur gucur değil, araç ekseri sessiz ilerliyor. ok gibi kalkış yapıyor. direksiyonda boşluk yok. frene basıp geirye takıp beklediğimde ses gelmiyor. durduğu yerde tam sağ tam sol da direksiyondan ses gelmiyor.

fiyat 15.500 , 14500 e bırakıyor. yolcu koltuğunda 10 cm lik bir yarık var, arka döşemeler temiz. Ön konsol plastiğinde ahşap rengi olan kırıklar var

Araci yarin gunduz gozu ile lifte aldir.

Bir levye ile asagida ki topicde verdigim resimdeki tum elemanlara bir baktir.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64174.0

Burclar ne durumda asinma varmi ? Oynama varmi.

Linklerin lastikleri ne durumda.Bunlari hem on hemde arka icin kontrol ettir.

Daha sonra sanzumanin alt kapagina bak. Yaglanma var mi ?
Arazi sanzumanina bak ozellikle saftlarin ciktigi yerde ki keceler ne durumda kacirma varmi.

Aks kafalarinin koruklerine bak yirtik varmi. Eger var ise bu sana yeni bir aks kafasi olarak geri donecektir inan 1 hafta icinde suyu yiyince bozuldu benimki. 30 yerine 250 ye maloldu.

darkcity2000' Alıntı:

neden 96 97 modellere bakmıyorsunuz neredeyse aynı rakamlara bulunabilir, hem makyajlı hem sunroof gibi bir çok artısı var. bir de yanılmıyorsam 96 da arka diff DANA 44A olarak değiştirildi. diğerlerine keza daha sağlam yapılıdır.

ilkakdeniz' Alıntı:
aracınızı biliyorum bir iki yorum da yapmıştım taze 96 ZJ'ci :smiley:

arkadaş eğer ki gazlama peşindeyse bu kadar ağırlık merkezi yukarıda bir araçla ancak kumar oynamış olur ve amerikanların ne kadar salınmayı sevdiklerini de söyleyelim de aklımızda kalmasın.

1.4 tsi 170 bg jetta kullandım bir süre ne çakal olduklarını bilirim. ;)
kesinlikle bıyıkaltı gülümseyen bir alet ve gerçekten bazen çakal takılıyo :smiley: bu arada arabanın beşik gibi olduğu, hele koltuk ısıtma açıksa çok güzel uykusu olabileceğinide söyleyelim ve bence akıllarda kalsın :smiley:
darkcity2000' Alıntı:
Benimde 2010 SKODA 1.4 TSI DSG var, test ettiğim 5.2 çok ağırdı yaw, ben kükredikçe önü kalkar diye düşünüyordum ama açıkçası öyle olmadı...
benimkide 2010 1.4 tsi dsg ve inanılmaz seviyorum arabamı.. şansa bak örnek tam olmuş. :smiley: umarım temiz ve içe sinesi bi zj bulursun.. saygılar...

ilkakdeniz' Alıntı:
neden 96 97 modellere bakmıyorsunuz neredeyse aynı rakamlara bulunabilir, hem makyajlı hem sunroof gibi bir çok artısı var. bir de yanılmıyorsam 96 da arka diff DANA 44A olarak değiştirildi. diğerlerine keza daha sağlam yapılıdır.

Gerçi bununda sunroofu var, yarın sabah 96 V8 bakmaya gidiyorum yalnız galeri 18.500 koymuş fiyatı.. makyajlı 170 binde temiz görünüyor.. arada 3 bin tl fiyat farkı var... :~

darkcity2000' Alıntı:
Gerçi bununda sunroofu var, yarın sabah 96 V8 bakmaya gidiyorum yalnız galeri 18.500 koymuş fiyatı.. makyajlı 170 binde temiz görünüyor.. arada 3 bin tl fiyat farkı var... :~
3000 fazla olsun 96 olsun.dashboard farklı arkada lsd vardır yüksek ihtimal. vergisi de aynı olacak 2011 de. yeni model olması daha iyi bence...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR