Grand Vitara 1.6 manuel benzin tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,811
Ynt: Grand Vitara 1.6 Manuel Benzin Tüketimi

Korkulu rüya görmektense uyanık kalmak iyidir diyen,tedbiri elden bırakmayanlardansınız.
Takdire şayan düşünceler,tebrik ederim.Eğimi fazla arazide çalışan aracın titreşimini unutmayın.
Bizleri rahatsız etmeyen ama çalıştığı müddetçe içten içe titreşen aracınıza taş koymak akıllıca.
Bu arada viteste ve elfreni çekili stop etmiş aracın da çok tehlike yaratmayacağını bilirsiniz.
Olurda eğimli arazide marş basmazsa düz vitesli,sağlıklı motorlu araç,aşağı salınca çalışır.
Mıcırlı,tozlu yol ise biraz yüksek vites ile vurdurulmalıdır.Keyifli geziler dilerim.

Etiketler

Son yazdığım ölçüm bilgisi üzerinden neredeyde birbuçuk yıl geçmiş.

Hafta sonu aynı istasyonda depoyu aynı pompada fulledim. 97,- TL. tuttu 22 litre benzin. Sayaç 208 km. yol yaptığımı gösteriyordu. Hesaba göre kilometrede 47 kr. yakmaktayım. Diğer taraftan bakılırsa, yüz km. de 10,5 litre benzin tüketiyorum.

Aracı otoban limitlerine uygun hızla kullanmanın neticesi bu. 80-90 km.lere inersem 9 litreye düşer.

Ortalama yakıt tüketim göstergesi lt/100 km değil km/lt gösteriyor dikkat ettiniz mi? Yani göstergede 10.5 görüyorsanız 100/10.5 = yaklaşık 9.5 lt/100km. Sonuç gene aşağı yukarı aynı ama az da olsa yanıltabilir.

O gösterge tablosuna hala alışamadığımdan ölçümleri benzincide yapıyorum. Yazdığınız gibi değerler ters alışılan göstergeye göre. Yokuş aşağı aracı salınca yükseliyor ( en çok 30 oluyor) gaz yerken azalıyor. Bu gaz verişinle 30 km rahat gidersin 1 litre benzinle diyor herhalde... Aracın tek kabahati bu ( tersini göstersin diye uğraştım ama yapamadım).

Bu dediğinizi fark etmeyerek kullanıyordum aracı yani ben hep lt/100 KM olarak düşünüyordum ve anlık tüketimi hep hatalı gösterdiğini sanıyordum bir çok koşulda özellikle yeni hareketlenmeye başlayınca bu gaza basışla 30 LT/100 KM olarak düşünüp bu kadar olur mu saçmalıyor diye düşünüyordum.

Ortalama tüketimim İstanbul'da trafikte kullanmama rağmen kışın 9 Lt/100 KM şimdi havaların ısınmasıyla 8 Lt seviyelerine geriledi.
Bunu başarırken ani gaza basımlardan kaçınıp, kalkışlarda ağır hareket etmeye ve olabildiğince minimum dur kalk yapmaya özen gösteriyorum. Yokuş inişlerinde hiç bir zaman boşa almayıp, hep uygun viteste inerek 0 tüketim yapmasını sağlıyorum. Evden işe her gidişimde yandex'in anlık trafiğine göre gereken koşullarda yolumu 4-5 KM uzatarak yinede minimum dur kalk yaparak gitmeye çalışıyorum.

Dediğim şartlara dikkat ederek sizlerde hem gereksiz benzin masrafından kaçınıp hemde lpg taktırmakla uğraşmayıp, aracınızı daha uzun ömürlü ve keyifle kullanabilirsiniz. lpg ile avm lere bile giremiyorsunuz hatta benim iş yerimin otoparkı bile almıyor. geçtiğimiz günlerde güvenlik 10 dakika aradı aracı, sanırım dışarıdan çok lpg varmış gibi duruyor. :smiley:

Bu akşamdan itibaren anlık tüketimi dediğiniz gözle değerlendirip izleyeceğim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.