Grand Vitara 1.9 DDiS mi SsangYong Actyon Sports mu ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,256

ümiterkan

Zirve
Yer
Rize
Bu yazıyı SsangYong bölümünde de açtığımı belirterek başlayayım

2.el bu iki araçtan birini almayı düşünüyorum. Nette baktığım kadarıyla 2009 model düşük km'li 35 bin liraya 4x4 Full olan modeller mevcut. Fakat Grand Vitara 1.9 DDiS'lerin 2008 orta km'li olanları 10 bin lira daha fazla. Benim tek endişem yedek parça sıkıntısı olup olmayacağı, Ben Rize'de yaşıyorum burada servisin açılacağını öğrendim Trabzon'da zaten servis var. Gerçi 2 araç farklı kulvarda ama Actyon da bir nevi SUV sayılır(Arka kısmı makassız olduğundan). Ayrıca her iki araç da gerçek 4x4.

Actyon Sports'u bilmeyenler için birkaç özelliğini yazayım:
1- 2H 4H 4L modlu 4x4
2- 2.0 Diesel 141 beygir, 310 Tork
3- Full Modeli, Deri Döşeme, Triptronik 6 ileri Vites, Arka Bağımsız 5 bağlantılı Süspansiyon
4- Şehiriçi yakıt tüketimi 100km'de 11lt civarı

vs.............ayrıntılı bilgiler burda var http://www.ssangyong.com.tr/asport.html

Sizce Hangisi alınmalı ?

Baktığım araçlar bunlar :
1. http://www.sahibinden.com/derya_otomotiv_53_2009_model_ssang_young_actyon_sports_pick_up_-43WQQaXQQ22921391WQQpXQQdisplayitem?
2. http://www.sahibinden.com/grand_vitara_disel_2007-70WQQaXQQ22076250WQQpXQQdisplayitem?

Etiketler
Ynt: Grand Vitara 1.9 DDiS mi SsangYong Actyon Sports mu ?

Çok yönlü düşünmek gerekirse G.Vitarayı tercih edin derim. 5 yıl kullandıktan sonra ssyang satmak çok zorlaşır, çok değer kaybeder

bana kalırsa hiç macera aramayın ssang yong u alırsanız çok zarar edersiniz parça fiyatlarıda cabası G Vitara daha mantıklı fakat yinede grand cherokee nin yerini hiç bir şey tutamaz

Ben de benzer bir cevap ile fikrimi aktarayım, Grand Vitara ....

renault motoruna sahip olmasından başka - si olmayan grand tercih edilmeli nede olsa suzuki ..

başka türlü bir örnek vereyim opel astra mı omega mı derseniz arada daglar var sınıfları bile farklı derim .astra adet olarak cok oldugundan yan sanayıi her parcası var cıkmacılarda da adetli oldugundan her şeyii var omega sadece servisine gitmeye mahkum bir arac ,arac olarak üstünlügü kalitesi aytı bir de luks sınıf oldugundan parcaları digerlerine oranla cok yüksektir omeganın sunroff u bile programlı devrelere sahip bozulunca da tamiri ve parcasını ise başından gecmiş bir bilene sorun derimm..

merhabalar.
arkadaşımın 4x4 sangyung aracıyla karlı dik bir zeminden aracı n ön kısmını biraz aşağı saldık.dahası ineceğimiz yerden çıkamama korkusuyla deneme maksatlı yaptık.iyide yapmışız.4L konumunda aracın tepkilerine baktığımızda önlerin patinajda olmasına rağmen arka tekerleklerde erhangi bir dönme gözlemleyemedik daha 6 aylık bir araç olup sorunlu olduğunu zannetmiyorum.yani benim anladığım kadarıyla önler bloke olduğunda arka tekerleklerde hareket gözükmediğidir.çekiş özelliği ile zaten kıyaslanamaz bile.bir tecrubemizide anlatayım.otluk bir arazide gezerken arıza uyarısı verdi.servisine gittğiğmizde alttan bazı kabloların koptuğu söylendi biz buna çok şaşırdık.ne yani bu araç sürekli kablo koparmaya devammı edecek diye sorduğumuzda ,aldığımız yanıt bizi hem güldürdü hemde düşündürdü.araziye girerseniz bu tür arızaların oluşması devam eder denildi.ne yani 4x4 aracının amacı nedirki?veya size ben eniyisi şöyle sorayım.4x4 almaktaki amacınızı buna göre düşünün kriterlerinizi ona göre belirleyin.sangyung emsallerine bakaraktan parasına göre kaliteli
bir 4x4 kamyonetir.arazi aracı hiç değildir.

hudev' Alıntı:
merhabalar.
arkadaşımın 4x4 sangyung aracıyla karlı dik bir zeminden aracı n ön kısmını biraz aşağı saldık.dahası ineceğimiz yerden çıkamama korkusuyla deneme maksatlı yaptık.iyide yapmışız.4L konumunda aracın tepkilerine baktığımızda önlerin patinajda olmasına rağmen arka tekerleklerde erhangi bir dönme gözlemleyemedik daha 6 aylık bir araç olup sorunlu olduğunu zannetmiyorum.yani benim anladığım kadarıyla önler bloke olduğunda arka tekerleklerde hareket gözükmediğidir.çekiş özelliği ile zaten kıyaslanamaz bile.bir tecrubemizide anlatayım.otluk bir arazide gezerken arıza uyarısı verdi.servisine gittğiğmizde alttan bazı kabloların koptuğu söylendi biz buna çok şaşırdık.ne yani bu araç sürekli kablo koparmaya devammı edecek diye sorduğumuzda ,aldığımız yanıt bizi hem güldürdü hemde düşündürdü.araziye girerseniz bu tür arızaların oluşması devam eder denildi.ne yani 4x4 aracının amacı nedirki?veya size ben eniyisi şöyle sorayım.4x4 almaktaki amacınızı buna göre düşünün kriterlerinizi ona göre belirleyin.sangyung emsallerine bakaraktan parasına göre kaliteli
bir 4x4 kamyonetir.arazi aracı hiç değildir.

Bunları okuyunca çok şaşırdım, Ssanyong un otluk bir alandan geçince arıza vermesi ilginç... Geçen hafta Megan ile girdiğim(neredeyse marsbiyellerin üzerine çıkan su ve sudan çıkarken aracın altının çarptığı torak ve çamurlar) yere Ssanyong ile girmeye korkmak gerekiyor demekki, gerçi Meganın nasıl çıktığını ve hala arıza vermediğini de anlamış değilim...

SsangYong'u bilmiyorum, ama 4x4 ve arazi koşulları için üretilmiş herhangi bir araçta, alttaki kabloların bu kadar özensiz ve zarar görecek gibi yapılmış olacağına inanmıyorum.
Bence farklı bir şey sözkonusudur.
Kendi adıma Yeni Kasa Grand Vitara'da böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım.
Alttaki koruma bloklarından bir tanesini (8 mm. aliminyum) kopartacak kadar kötü koşullardaki kullanıma rağmen hala en ufak bir sorun yaşamadım.
30-40 cm. derede (yaklaşık 50 mt genişlikte), yine aynı derinlikte çamurda ve çukurlarda, yüksek bitki örtüsü ve yer yer yeni çıkmış ağaç fidanları olan terkedilmiş yollarda Grand Vitara hakkını fazlasıyla verdi.
Üstelik ağır off-road denecek tarzda da kullandım. Hiç bir yerde kalmadım. (Sadece ufak bir olay dışında- bir tarla sınırında 4 tekerin tamamı askıda kaldığında bir traktörden yardım istemiştim bir gece vakti :smiley:)

Kısaca bu kablo sorunu bana mantıksız geldi.
Selamlar.

rahim bey ben vitaradan bahsetmiyorum zaten.banada çok saçma geldiği için baylaşıyorum .iki defada aynı sorunu yaşadığımız için banada çok uhaf geldi.

Sn. Hudev, ben de vitarayı örnek verdim sadece. Ama SsangYong bile olsa bu kablo meselesi bana yine de garip geldi.
Saygılarımla

sangyung kullanıclarının dikkatinw sunulur.arazide gezerken dikkat ot tepeleri ve tarla sınırlarına dikkat.çamura hiç girmeyin derim.

ssangyoug'a haksızlık edildiği düşüncesindeyim. Lütfen inceleyin...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14384.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR