Grand Vitara II Hakkında Fikirleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,276

usas

Kamp I
Herkese merhaba
Kullanılmıs bir grand vitara aldım, ancak sahibi yurt dısında ve vekaleten satan kiside ozellikleri konusunda bilgisiz. Sizlere danısmak istedim.

Arac sunroofsuz Kumasi koltuklu model.
Arac ozenli kullanılmamış ancak ciddi bir kazası olmadıgı icin biraz da ucuz olunca aldık. Binek araca göre birkaç detay dikkatimi çekti.
1. Frende balatadan ince bir ses sadece durmaya yaklaşırken geliyor
2. agır viteslerde 1500 devirde bile gazdan ayağımı çekince kompressor hissediyorum. Ve otobustekilere benzer bir kompressor sesi ile hafif one yığılma bırakma geri yıgılma gibi bir sallantı var. agır viteslerde gaza ilk bastıgımda yine o sehirler arası otobuslerden tandık gelen sanzuman sesi iceri geliyor.
3. Vites topuzunda sürekli bir titreme var. En rahatsız eden bu oldu. Arac viteste giderken elimi vites topuzuna koydugumda 2-3mm lik oldukça hızlı bir titreşim. Devir artincada artıyor arac bosta gaza basmasken bile topuzda motorun titresimi hissediliyor, aracı olması gerektiginden yuksek bir viteste tutarak gaza basınca bu sallantı motorla birliklte daha buyuk caplı sekilde oluyor.
4. Vites çok gevsek saga sola vitesteyken Degilmis gibi oynuyor. Bosta iyice gevseklesiyor.
5. Koltuk ve bir cok Aksamdan gicirdama gevseme sesleri oldukca dikkat cekici, arazi tasıtı olması nedeni ile bu tip aksamlar degismeden sıkma gibi islemlerle bu seslere cozum bulanabilir mi acaba.
6. Daha once 4 ceker kullanmadim AMA sanki 2000 cc ye hizlanma biraz yavas 1,4 dizel toyata corolla kullaıyodum onun kadar ivmelenmiuor mesela

su konularda da bilgi verebilir misiniz?

100km ortalama yakiti goremiyorum, anlik tuketim gosteriyor.
Direksiyonun sag kisminda cruse, cancel, acc falan gibi dugmeler var. Cruse a basinca gostergede yesil cruse yazisi cikiyor. Ancak ne cancel Nede diger tuslar calismiyor gibi. Cruse tekrar basinca cruse yazisi ekrandan gidiyor. Dedigim gibi arac duz vites. Duz vitesete cruse nasil olacak anlamadim. Acaba bu cruse, cruse control degilde baska bir ozellikmi. Koltuk isitma vs Hersey calisiyorum. Koltuk isitma akudenmi guc alir motordan mi.
Park sensoru var acaba sonradan mi takilmis bazi 2006 lardada goremedim cunku.
Lastik psi max 42 olarak geciuor. Asfalt kullaniminda binekler gibi 28-30 mu basmak uygun olur
tesekkurler.

Etiketler
Ynt: Grand Vitara Yeni Kasa Kullanıcılarandan Fikir Alabilir miyim?

hayırlısı olsun güle güle kullanın,marka olarak iyi bir seçim yapmışsınız,suziki konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Cok tesekkurler, araci gercekten severek aldim. sagolsun bilenler onlarca senegi 2-3 e indirmeme Yardimcisi oldular. Genel olarakta memnunum ama cozum bulmak icin hep sorunlarimi yazdim. Motorun sesini ve torkunu bu aksam bindigim kisa sure icinde oldukca begendim. Umarim serviste ciddi bir sorun cikmaz.

cruiz'a ister otomatik ister düz vites olsun: ilk olarak cruieaçılır, sonra gitmek istediğiniz hızda cruize düğmesinin hemen altında aşağıya yön gösteren(acc) düğmesine basılır.bu şekilde cruiza geçer
bu araçların genel olark ivmelenmesi azdır
park sensörü sonradan takılmıştır. orjinalinde yoktur.
aldığınız model jlx-a modelidiri jlx-al'den farları; otomatikvites, sunroof, otomatik fark yükselik ayarı, xenon far, deri kontuk, ahşap-maun kaplama,esp(2007'den sonra esp manuel olarak kalırabilen düğmemevcuttur), 17 inç janttır.
otomatik vitelere göre az yakar
orta konsoldaki saati gösteren düğmenin sağ tarafı üstteki düğmeye 2 kez basarsanız ortalam yakıtı gösterir

darkmajesty vermis oldugun bilgiler icin tesekkur ederim. dedigin sekilde cruse calıstı, sadece Lt/100 km olarak saat olan ekranın en sagında cıkıyor ancak, dugmelere basma ile degil ancak uzun tutunca mpg, lt/100 ve --- cizgi olarak 3 ayrı ekran arasında dolasıyor bunlardan biri secilebiliyor. L/100km sectigimde anlık yakıt gozukuyor, bosta giderken 2 lt civarı, basınca 30 lara hatta 90 litre lere cıkan anlık tuketim gozukuyor. ortlama olarak gostermesi icin tam olarak ne yapmak gerekiyor. acaba o bosluk gibi olan ekran mı diye dusundum, acaba sıfırlamadan sonra 100 km de mi devreye giriyor.

selamlar

ortalam yakıt göstergesi için model farkı olabilir, ancak;
bua raçda en fazla 30lt/100km anlık tüketimi gördüm üstünü hiç görmedim. belki '' birim farkıda'' olabilir
diğer bir durum ecu ayarlarında oynama yapılmış olabilir
benim aracımın katloğunda şehirdışı 9,1lt/100 km yaızyrdu. 2009(makyajlı kasa) modellerde bu oran 8,9 lt/100kmyazıyor.bunu servis yetkililerine sorduğumda ecu yazılımında ve CO değerlrinde oynama ile bu değerlere indiğini söylediler

Merhaba,
Yakıt, Saat ve Sıcaklık göstergelerinin yer aldığı dijital ekranın sağ-üst tarafındaki düğmeye her basılışta anlık tüketim, ortalama tüketim ve --- arasında geçiş yapılıyor.
Eğer düğmeye bastığınızda X lt/100tüketim değerinin solunda AVG harfleri de (boyutu biraz daha küçük) beliriyorsa, ORTALAMA tüketim göstergesi seçili demektir.
Bu konumda düğmeye basmaya devam ederseniz, AVG değeri sıfırlanır. Tekrar kullanmaya başladığınızda ORTALAMA tüketim değeri, ilk 40-50km, anlık tüketim göstergesi gibi biraz hızlı değişir. Km arttıkça (kullanma şekliniz de değişmezse) ORTALAMA tüketim değeri daha seyrek değişir.

evet arkadaslar verdiginiz bilgilere bakınca, ya arızalı yada 2006 modelde bu ozellik yok. sagdaki tusa bastıgımda 3 ekranda geziyor, L/100km - Mpg ( nedir bilmiyorum) ve -- -- seklinde cizgiler olan bir ekran. avg kesinlikle cıkmıyor.

l/100 km = anlık yakıt tuketimi. cok basarsam 99 bile olup, rolentide 2,5- 3.0 lt gosteriyor ki bana cok sacma geldi.
MPG = nedir bilmiyorum, ama surekli degisen sayılar var.
-- -- = buna aldıgımda, 4-5 saniye sonra ekranın sag kısmındaki veri yeri kapanıp, orada bir sey gozukmuyor. sizde de var mı acaba bu yoksa calısmayan bir ozellik oldugu icin mi bende ekran kapanıyor.

Tesekkurler.

MPG: YanılMIyorsam "Miles per Gallon" olsa gerek. Yani, o andaki kullanım şartlarında 1 galon yakıtla katedilebilecek mil.
Bu ölçütü değiştirmenin bir yolu vardı yanlış hatırlamıyorsam.
"Kontak konumunu marş basmadan hemen önceki konuma getirip, dijital ekranda MPG yazarken, sağındaki düğmelerin ikisine birden (YOKSA sadece 1 düğme mi vardı ::smiley: ??? ) bir süre basılı tutulunca bu ölçüt de değişiyordu" diye hatırlıyorum.

usas' Alıntı:
evet arkadaslar verdiginiz bilgilere bakınca, ya arızalı yada 2006 modelde bu ozellik yok. sagdaki tusa bastıgımda 3 ekranda geziyor, L/100km - Mpg ( nedir bilmiyorum) ve -- -- seklinde cizgiler olan bir ekran. avg kesinlikle cıkmıyor.

l/100 km = anlık yakıt tuketimi. cok basarsam 99 bile olup, rolentide 2,5- 3.0 lt gosteriyor ki bana cok sacma geldi.
MPG = nedir bilmiyorum, ama surekli degisen sayılar var.
-- -- = buna aldıgımda, 4-5 saniye sonra ekranın sag kısmındaki veri yeri kapanıp, orada bir sey gozukmuyor. sizde de var mı acaba bu yoksa calısmayan bir ozellik oldugu icin mi bende ekran kapanıyor.

Tesekkurler.

ekran görüntüsünü değiştirebildiğimizi hiç bilmiyordumm öğrenmiş oldum. teşekkürler denemek lazım :smiley:)

Bu arada 2008 Grand Vitara Diesel başlığı altında da araç,kasa,kullanım,vs ile ilgili faydalı bilgileri bulabilirsiniz...

yeni kasa düz vites vitara hiç incelemedim ama göğüs dizaynının farklı olacağını sanmıyorum, zira g. vitara düz- al- al at seçenekleri incelendiğinde göğüs panellerinin farklı olmasını gerektirecek bir donanım farklılığı yok gibi. cruise controlde cancel butonunun çalışmaması ise tuhaf, araç curise da iken cancel butonuna basıldıgında kesinlikle cruise dan çıkması gerekir. başıma gelmedi ama bir nedenle elektrik akımı normal olmayan bir nedenle kesildiğinde direksiyon üzerindeki butonların düzgün resetlenemeyebileceğini duymuştum, böyle bir durum yaşanmış olabilir mi acaba? ben de direksiyon simidinden müzik sesini azaltmaya çalıştıgımda bazen sesi azaltmak yerine kanal değiştirmesinden muzdaribim mesela:smiley:

şu koşullarda, anlık tüketim göstergesinin, yakıt göstergesi ile aynı yerde değil konsolun üst kısmındaki digital panelde aranması gerekiyor, ben mi yanlış anladım zaten oradan mı bahsediyorsunuz. anlık yakıt tüketimini oradan izleyebiliyoruz ama maksimum 30/100 kms sınırını veriyor ekran, özellikle ani hızlanmalarda (hele hele power seçeneğinde) tüketimink 30/100 çok çok üzerine çıktığı malum bence. G. vitarann yakıt hususundaki en büyük dezavantajı da bu zaten, benzerlerine nazaran, dur kalklarda çok fazla tüketim.

aracın tabir caizse yıgılmasından bahsedilmiş soruda (1500 devirde ayak gazdan çekilince kompresör etkisi) bu beni şaşırttı doğrusu, ben böyle bir şeyi hiç yaşamadım ve tüyler ürpertici buldum, şanzıman sorunu habercisi olabilir mi acaba bu durum emin olamadım.

manuel vites kullanımına ilişkin sorulara ise ben yantı veremeyeceğim, manuel kullanıcılarının görüşlerini beklemek gerek kanımca.

Sevmediğim bir şey ama, yeni kasa manuel g. vitara kullanıcılarının özellikle şanzıman sorunları üzerine çok şikayet dile getirdiklerini duyuyorum.. sağlıcakla

1500 devirdeki kompressor çok sarsıcı değil, normal bir binek aracın 2000-2200 de irde yaptıgı kadar bir kompressor oluyor. Power olayı sadece otomatiklerde var doğal olarak, acaba ortalama tüketim de düz vites de yok mü.
Gösterge sağdaki tusa bastikca 3 ekranda geziyor
1 mpg
2 --.- ( bu 3 çizgide birakinca 7-8 Sn sonra bu gosterge boşluk halini alıyor acaba 20-30 km sonra ortalam yakitmi göstermeye başlayacak. Sifirladiktan bir süre sonra ortalama gösterir diyor. Ne kadar bir süre belli değil.
3 l/100km ( anlık gosteriyor)

sizde de bu şekil mı

evet dediğiniz gibi aynı.. hangisini dilerseniz onda bırakın ekran kendisini sabitleyecektir.

Peki ortalama tüketim hangisi
-.-- olarak gozukup, elinizi çektiğinizde boşluk haline gecen ekranmi? 10 -15 km gittim ama o kısım halen boş dürüyor. Sanki göstergeyi kapamisim gibi.

Sorularınıza nekadar cevap olur bilmiyorum ama geçen hafta beni oldukça şaşırttı suzuki, Bu dereyi ayakları yere değmeden yüzerek geçti ;D

th_101_5764.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR