Grand Vitara Manuel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umit87 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,599

umit87

Ana Kamp
Yer
Beyoglu-Cihangir
Merhaba arkadaşlar sitede baktım bulduklarımın çogu guncel verıler dgldı o yuzden bı onu açtım grand vitara 2.0 (5 kapı modeli) lpg veya benzin ş.içi ş.dışı yakıt tuketımı hakkında bılıgı verırmısınız?

Etiketler

Ynt: Grand Vitara Manuel

2005 model 2.0 5 kapı kullanıyorum full yapılı bir araç ön arka vinç tampon sepet kilit yükseltme alt koruma yan koruma ayna mahruti vs herşey var ağır bir araç ş dışı soğuklardan önce 15 lt lpg ş içi 17 litre idi ama şuan ş içi 17 yakıyor istanbul trafiğinde günde 2 kez köprü geçişi var

2004 5k otomatik.. şehir: Ankara.. kullanım: sakin.. hava durumu: çoğunlukla eksi dereceler.. 306 km. si ş.arası, 1039 km. si ş.içi toplam 1345 kilometrenin ortalaması 15,49 lt/100km (Bujiler tüm filtreler yeni değişti.. soğuklar da geçerse tüketim değerleri umarım biraz düşer.. bu haliyle benim araç sanki biraz fazla yakıyor :smiley:

öncelikle başlığın manuel vitesler için olduğunu mesajdan sonra farkettim.. Yaşar bey tüketim değerlerimin yüksek oluşunu lpg kitinin yeni takılmış olmasına, aşırı soğuklara ve otomatik vitese yorumladım.. (ayrıca filtreler ve buji de etkileyebilir) acaba ş.içi 100 km. de kaç lt. tüketim normaldir.. forumdan edindiğim izlenim (okuduklarım) manuel 2.0 5k için (normal havalarda) 12lt. civarı/ 100km.. otomatik farkını %15-20 kabul edersek sanırım 14 lt/100km olması gerektiği yönünde.. bu akıl yürütmem doğru mudur.. görüşleriniz önemli.. sağolunuz..

eylül başında 1.6 1996 suzuki X90 a lpg taktırdım onda tüketim 9-10 litre arası idi, kaza yaptım aynı kiti söküp biraz daha ağır olan 1.6 grand vitaraya taktım biraz daha fazla ama stabil yakıyor. kış bitince daha az yakar dedi servis. gerçi ben iki kez gaz ayarını azalttırdım gazda ya da benzinde olduğunu ayırt edemiyorum hala.

otomatik vitesler %10 farkettirir diye biliyorum

2004 otomatik 2.0 Gr.Vitara, atiker lpg, sakin kullanım ile şehir dışı 9.5 lt/100 km, şehir içi 13 lt/100 km lpg yakıyorum.

Konuyu açtım okudum kaç ay geçti hala ist.dan kullanıcı kımse yazmamış :(
benım bu aracı araştırmamdakı neden ben şehıriçi her gun iş ev artı geziler ve uzun yol da kullanıcam ama korktugum yanı sadece yakıtı benı çok uzermı ondan korkuyorum 1.6 jlx bakıyorum ama g.v. kasa olarak çok cezbedıyor ve daha geniş bide hdı var onlarda yakıt olarak tmm guzel ama jlx kasa oldugu için vede fiyat olarak çok ucuk fiyatlar istiyorlar
ben çok sakınde kullanmıyorum aracı oda etkıleyecek gıbı bu yuzden kararsızlık içindeyım saolsun forumdan bı kaç kışi yardımcı oldu 3 4 aylık zevkımı alamk için arkadaşın jımyde kullandım ama hastalık dahada derıne işledi

Üstadlar bi ilan var bi elin nesi var iki elin sesi var misalı benm göremedıgım yerlerı vardır illakı bu araç nasıl sizce

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-av-sezonu-acildi-95556890/detay

umit87' Alıntı:
Üstadlar bi ilan var bi elin nesi var iki elin sesi var misalı benm göremedıgım yerlerı vardır illakı bu araç nasıl sizce

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-av-sezonu-acildi-95556890/detay

14 yaşında araç
mutlaka yetkili serviste ekspertiz yaptırıp alın (en son 150 liraydı)
2005 model 3 kapılısını 22 750 ye aldım yaklaşık 9 ay önce. fiyat biraz yüksek geldi bana. o paraya daha yüksek model alabilirsiniz.

yasarergun' Alıntı:
14 yaşında araç
mutlaka yetkili serviste ekspertiz yaptırıp alın (en son 150 liraydı)
2005 model 3 kapılısını 22 750 ye aldım yaklaşık 9 ay önce. fiyat biraz yüksek geldi bana. o paraya daha yüksek model alabilirsiniz.
öncelıkle ilgin alakan için çok teşşekur ederım saol.
yetkılı servıse göstermek allahın emrı
bu kasa yanı gv bu fıyata bulamıyorum yada bu aralar yok aslında yakıtı bnı urkutuyor ama şeytan gıdıklıyor :D

umit87' Alıntı:
öncelıkle ilgin alakan için çok teşşekur ederım saol.
yetkılı servıse göstermekv allahın emrı
bu kasa yanı gv bu fıyata bulamıyorum yada bu aralar yok aslında yakıtı bnı urkutuyor ama şeytan gıdıklıyor :D

hocam araç 2000 motor yakıt mevzuunu düşünün ayrıca vergisini de düşünün. bu aralar suzuki kıtlığı sorunu kronikleşti ama biraz sabredin bence. ben sanırım 3 ayda bir sürü arabaya expertiz yaptırdıktan sonra bulabilmiştim.

yasarergun' Alıntı:
hocam araç 2000 motor yakıt mevzuunu düşünün ayrıca vergisini de düşünün. bu aralar suzuki kıtlığı sorunu kronikleşti ama biraz sabredin bence. ben sanırım 3 ayda bir sürü arabaya expertiz yaptırdıktan sonra bulabilmiştim.
aynn beklıcezzz zaman herşeyın ilacı mısalı beklıcez veergıyı yıne modelden kurtarıyor bıraz ama yakıt benı boguyor :D 1.6 jlx yada 2.0 hdi gözukuyor bıze :D bekleyışteyız bakalım bıde elımdekini arabayı çıkarım bu arada

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR