Gülü Seven Dikenine Katlanır ; LR Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mürsel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,586
Ynt: Gülü Seven Dikenine Katlanır ; LR Defender

selamlar artik bir defender 110 sahibiyim degerli bilgilerinize basvurararak aracimi yavas bi sekilde toplamak ve resim dosyasi koymak istiyorum buraya.simdiki durumu yapim asamasi ve son hali ile ilgili.
simdiden tesekkur ediyorum...

Etiketler

aracınız hayırlı olsun,kazasız belasız kullanmak dileğiyle...fotoları bekliyoruz.

Umarım istediğiniz gibi bir araç toplarsınız aramıza hoşgeldiniz.TANGO.

Aracınız şimdiden hayırlı olsun ,kazasız, belasız iyi günlerde kullanın.

Hayırlı olsun, aramıza hoş geldiniz.

benim defenderin simdiki durumu [attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

hayırlı olsun, bende 25 günlük defender (dormobil 109) sahibiyim. aracımı henüz topladım. inşallah bu hafta sonu tadına bakıcam. boya hariç tamamen elden geçti. fotolarını bir ara göndereceğim. port bagaj ve iç döşeme konusunda belki fikir verebilir. menderes

herkese yurekten tesekkur ederim. Allah kimseye kaza vermesin
Arkadaslar dogru yerdemi soruyorum bilmiyorum ama birsey danismak istiyorum
Ben aracimin noter satisini aldim henuz, yeni ruhsatini henuz almadim aldigimda plakasida degisecek ve ceki demiri isletilecek
Aracimin boyasini eger degistirmek istersem boyadan sonrami ruhsat almaliyim yoksa ruhsati alip oylemi boyatmaliyim
ve resimdeki gibi bir boya yapabilecek ankara ve eskisehirden onerebileceginiz bir adres telefon varmi?[attachment=1]

186368_max.jpg

arkadaşım noter satışını aldıysan 1 ay süren var bu süreyi geçirmemen gerek eger aracın vizesi varsa bitince yaptırman daha mantıklı olur
fatura istiyecekler çünkü kısa zamanda boyanacaksa araç 1 ay içinde beklemen mantıklı ama uzarsa tadilat zarar edersin,
boya olayına gelince o resmi BOYA ile yaptırman mantıklı olmaz güzel bi reklamcı bulup araç renginde folyoya bastırıp yapıyolar hem arazi şartlarında boyayıda korursun resim alternatifinde çok olur ist olsan çok kolay ama esk bilemem

tesekkur ederim deniz kardesim.bu durumda sari renge devam etmek daha mantikli yeni ruhsati alirken sadece ceki demirini isleteyim.
toparlanmaya devam edeyim zaten 3 ay surecek toplamam sanirim. Bu arada defenderimi ankarada topluyorum.

hayırlısı olsun resim olayına boyayla girmeyin derim polis sıkıntı yaratırsa zor olur emege paraya yazık
en iyisi djital baskı onu yapın ben yaptırıcam cj ye

merhabalar servet bey yardim önerilerinizi bekliyorum özellikle izolasyonunu nasil ve hangi malzemeleri kullanarak yapmaliyim
ses ve ISI konusunda sorun yasamak istemiyorum tabi oldugu kadar imkansizi da istemiyorum
diger konulardada degerli önerileriniz benim icin cok önemli olacaktir
defenderime bir recete yazarsaniz cok cok menmun olurum resimlerini dosya yapip koyacam sanirim bitmis hali 15_09_2008 gibi olacak
yapimda izlemem gereken sira hakkindada yazabilirseniz menmun olurum boya modifiye dahil...TESEKKURLER...

Merhabalar arkadaşım öncelikle aracınız hayırlı olsun.Aracınızın yapım aşamasını şöyle sıralayabiliriz,ilk önce motorun komple kupadan ayrılması lazım ,elektirik tesisası ve iç taraftaki göğüs , saat panosu v.b. sökülecek ,camlar, cam kızakları , cam kirikoları ve kapı kilitleri gibi malzemeler,yani kapı kasası tamamen boşalacak , eğer şanzıman bakımı yapılacak ise sökülmesi lazım, çünkü şanzıman aracın içinden çıkması gerekiyor,kapılarda kusmalar varsa kapı yüzleri değişmesi lazım , kapı menteşelerinin değişmesi gerekebilir bunların boşluklarına baktırın ,büttün oynayan perçinlerin yenilenmesi gerekir ,orijinal würt alman malı almanızı öneririm, kullanılacak yerlere göre 4.5 mm x 10 mm ve 4.5 mm x 15 mm olarak, bu perçinleri sökerker hepsini bir anda sökmeyiniz ,tek ,tek eski olanı sökerek hemen bir yenisini takınız, araç tamamen kupa haline gelince iyice eski boyayı kazıtabildiğiniz kadar çıkarmaya çalışın, düzelecek yerleri düzelttirin , düzelmeyenlerin değişmesi lazım, bu arada şasiyi tamamen temizletmeniz lazım ve alt takımların bakımı ve mekanik işlerinin yapımı için mekanikçi arkadaşa gitmesi gerekir ,bu işler bitince komple şasi boyanır,aracın kapı yüzleri değişmiş ise hem kapı ek yerlerine ,hemde aracın diğer ek yerlerine komple tereson yani silikon denilen malzemeyi sürdürün , araç boya aşamasına gelince önce motor içi pütür denilen izole malzemesi atılır ve daha sonra boya yapılır, 3 cm kalınlığında siyah yanmaz sünger malzeme ile izole yaptırın ve daha sonra motor takılması gerekiyor, bundan sonra astar aşamasına gelince kadar şanzıman çıkarılmış bakımı yapılmış ise şanzıman yerine takılır , içinin taban saçları yerlerine monte edilir , akü yeri ,malzeme sandığı , kapı içlerine ve çamurluk içlerine yine boyadan önce pütür denilen malzeme iki kat atılırsa daha iyi olur, kapı içlerine siyah lastik malzeme yapıştırılırsa ses izolesi için iyi olur ve daha sonrası araç boyama konumuna gelmiştir ,boya yapıldıktan sonra acele etmeyiniz iki veya üç gün sonra diğer işlemlere başlayınız çünkü boyanın ve verniğinin kuruması biraz zaman alıyor yoksa aksi halde ustalar çalışırken izler kalabiliyor, sırası ile elektrikçi , kaportacı ve mekanikçi koordineli iş birliği ile bitme aşamasına gelirler ve en son döşeme yapılarak aracınız hayırlı olsun derim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,110
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR