Hacıllı Köyü - Göksu Deresi Keşif Gezisi (1 Ocak 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gezginkopek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,751

Gezginkopek

Yaşadığın toprakları tanımadıkça sen sen değilsin
Yer
ISTANBUL
Web
www.gezmeyiseviyoruz.com
Yılın ilk günü tatil. Peki biz dururmuyuz. Elbette durmuyoruz. Aslında ilk planım Pamukova'dan Ercova yaylasıydı ancak havaların dahada soğuması sonucunda kar ve buzlanma endişesi ile Hacıllı Köyüne karar verdim. Bu gezimizde de co-pilot Biblo beraber gidiyoruz. Önce GPS verimizden haritamız.

harita_01012008.JPG

Geleneksel rotamı şu şekilde: Gebze'yi geçtikten sonra Ballıkayalar Tabiat parkı levhasında Demirciler köyüne doğru gidiyoruz. Demirciler köyünden Ağva istikametine doğru Kargalı köyünden Tepemanayır'a sapıyoruz. Tepemanayıda girmeden devam ettikten sonra Tepemanayırdan sonraki ilk kavşaktan sonra sağa sapıyoruz. Stabilize yola girdikten sonra yine ilk yol ayrımından sağa saparak Hacıllı köyüne erişiliyor. Bu yol klasik Ağva yoluna göre 17 KM daha kısa. Yinede GPS datasını izlemenizde fayda var.

Önerimiz mevsim tam mevsimi.. Her mevsim güzel olan Göksu bu mevsimde bir başka oluyor. Defalarca geldiğim bu doğa harikası yere benim evden 64 Km. Diğer bir değişle Kozyatağından ise 88 Km. Bu parkurda pek çok dere geçişi var. Yol bir o yana bir bu yana geçiyor. Özellikle dere severlere duyurulur. Gerçi Gezenbilir Bayram gezisinin yanında 4x4 offroad anlamında bu gezi sönük kalır. Nedenide gelince bu gezimizde amaçımız belli bir noktadan sonra yürüyüş yapmak. Çünkü en iyi doğa keşiflerinin yürüyüş ile yapılacağına inanıyorum. Her ne kadar 4x4 ve motosikleti sevsemde..Çünkü makroları fotoları en iyi o zaman çekiyorum.

DSC_1790.JPG

Dereye geldikten sonra Hacıllı kıyısı tarafında arabımız bırakıp yürüşümüz başlıyor. Offroad'da çamur severlere duyurulur, güzel çamur var.

DSC_1730.JPG

DSC_1764.JPG

Araçımızı park ettikte sonra yürüşümüz başlıyor . Biblo durur mu?, hemen koşturmaya başlıyor.
DSC_1734.JPG

2008'de nice yolculuklara....Herkesin Yeni Yılını Kutlar, araçlarınıza güç, sizlere sağlıklı nice yıllar derim.

Etiketler
Ynt: Hacıllı Köyü - Göksu Deresi (1 Ocak 2008)

Murat seni yeni yılın bireysel en aktif üyesi olmaya aday gösteriyorum :D bu arada Bibloonun yeni yılını ayrıca kutluyorum :D :D :D

yeni yılın ilk gezisi gerçekleşmiş tebrik ederim :smiley:
ben hala uyuyanbilir modundaydım o saatlerde :smiley:

ceranus iltifatın için teşekkürler. :smiley: 2008 yılında da; umarım ki, Biblo ile herhafta sonu yapmaya devam edeceğiz.

Yücel, bende her yılbaşı akşamı deli gibi içerdim. Bu yılbaşı akşamı ortama uymayarak içmedim. Tabi acısını dün akşam çıkardım o ayrı mesele ;D

Bu arada GPS bilgisini ekde bulabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• W20080101152517.kml
    125.5 KB · Görüntüleme: 302

gezi detayları harika. teşekkürler.
ben de kozyatağında oturduğum için ve aynı tarz gezileri sevdiğim için daha öneceden haber verebilirseniz uyarım. sadece araçlarla değil, aksine doğada yürüyüş falan arada insanın daha dinlenmesini sağlıyor. Ben de eşimle beraber genelde yürüyüş parkuru olan yerleri tercih etmeye çalışıyorum.

Ynt: Hacıllı Köyü - Göksu Deresi_Keşif Gezisi (1 Ocak 2008)

texan' Alıntı:
gezi detayları harika. teşekkürler.
ben de kozyatağında oturduğum için ve aynı tarz gezileri sevdiğim için daha öneceden haber verebilirseniz uyarım. sadece araçlarla değil, aksine doğada yürüyüş falan arada insanın daha dinlenmesini sağlıyor. Ben de eşimle beraber genelde yürüyüş parkuru olan yerleri tercih etmeye çalışıyorum.

Burak, Gezilere beğenmene çok sevindim. Yaptığım gezilerde mutlaka yürüyüşe yer var. Yoksa Biblo kızıyor :smiley: Neredeyse her hafta bir gezi yapıyoruz. Geziler genelde tamamen doğal ortamda...İşin sonunda ekmek ve sucuk mutlaka var. Ama restaurant yok :smiley: Bundan sonra planlı gezileri mutlaka buradan duyuruyor olacağım.

Bu sabah tekrar baktım etap ve resimlere...Valla oraları su yolu yapmamıza rağmen yinene kalkıp şimdi gidesim geldi :D

gintro' Alıntı:
Burak, Gezilere beğenmene çok sevindim. Yaptığım gezilerde mutlaka yürüyüşe yer var. Yoksa Biblo kızıyor :smiley: Neredeyse her hafta bir gezi yapıyoruz. Geziler genelde tamamen doğal ortamda...İşin sonunda ekmek ve sucuk mutlaka var. Ama restaurant yok :smiley: Bundan sonra planlı gezileri mutlaka buradan duyuruyor olacağım.

Murat selam,
Bence de kesin duyur. Katılmaya çalışırım. Bu arada sucuksuz olmaz :smiley:
benim anlamadığım planlı gezileri nerede duyurabiliriz? Serbest muhabbet köşesinde mi?
ben de çıkarken bu şekilde duyurabilirim. Bizim gezilerde genelde iki araba olması yeterli. Bir arabada vinç var, hani her koşula karşın. Ben henüz daha karar veremedim vinç olayına. Bu el vincini araştırdım biraz ama tam anlayamadım açıkcası. Görüp denemem lazım.
selamlar gezi haberlerini bekliyorum..

Gezi organizasyonu yapmak için; iki-üç kişi (araç), özel mesaj, telefon veya herhengi bir yolla haberleşip çekirdek grubu oluşturabilirseniz, "genel muhabbet"te yada "yeni bir gezi başlığı" açıp genele duyurabilirsiniz arkadaşlar...

Bana sorarsanız, güvenlik nedeni ile geziler "en az 3 araç" ile yapılmalı derim...

Ynt: Hacıllı Köyü - Göksu Deresi Keşif Gezisi (1 Ocak 2008)

selam dostum ;
bende bir gezi duyurunu sabırsızlıkla bekliyenlerdenim , çok ağır olmayan light gezilere katılmak istiyorum ama tek başıma cesaret edemiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR