hafif arazi tipi araç için tavsiyeniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aesmer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,572

aesmer

Ana Kamp
Yer
niğde
babam için otamatik vites zorlu olmayan parkurlar patika yollar gibi yerlerde kullanabileceğimiz normal trfiktede yormayacak 25,000 tl ye kadar bir araç bakıyorum şu anda 1998 hyundai elantra var kullandığı ve yere yakın olmasından dolayı normal yol dışında altı vurmasın diye kıvranıp duruyor ne zaman ilanlara baksan suziki Grand vitara honda hrv daihatsu terios arasında gidip geliyorum sizlerin başka bir önerisi varmı bu araçlar dışında 4*4 olması şart değil ama yerden biraz yüksek olsun yeter

Etiketler
Ynt: hafif arazi tipi araç için tavsiyeniz

Selamlar, Arkadaş kişisel görüşüm.Tahminimce Babanız kalabalık gezmiyordur.O zaman 3 kapı grand vitara 1.6 öneririm.yakıtı da makul.sevis vs parcada.o paraya da uygunununu otomatik olarak bulursunuz.Honca çok yakar.terios ise biraz ufak kalabilir ve piyasadan çekilen bir daihatsu amcam var.Ratgele

teşekkürler grand vitaralar benimde gözüme hoş görünüyor 100 üzer hızlarda şehirler arasında bir sorun oluyormu çok savrulur diyorlar arkadaşlar ama bu tip araçları daha önce kullanmadığım için bilgi sahibi değilim 1978 land rover var bende ancak oda zaten 80 ni geçmiş değil bu güne kadar :D

100 değil 140 150 de bile sıkıntı olmaz.sadece yakıt tüketimi artar.çekişte ve konforda rahattır.

subaru forester şiddetle tavsiye ederim.
Yerden yüksek,sürekli dört çeker, mükemmel yol tutuşu,lüx donanım...
ne ararsanız var. tabi sadece hafif arazide.

forster bakım masrafları fazladır diye korkuttular ya değilse foresterlar hoş araçlar ve fiyatları da uygun

bakım masrafları fazla olabiliyor. mesela buji değişimi 4 buji ve işçilik ücreti 200 tl. fakat bujiler 100 bin km de bir değişiyor. yani mantıklı düşündüğünüzde masraflı değil aksine uygun oluyor.
Sorunsuz bir japon sonuçta.

2009 dan beri 2004 2.0 otomatik G.Vitara kullanıyorum. Alır almaz atiker lpg taktırdım, lpg li olarak 25.000 km yaptım. Ş.içi 13 lt, şehir dışı 9.5 lt/100 km ortalama lpg yakıyor. Bu dönemde periodik bakımlar ve sol arka aks bilyası değişimi dışında ne lpg de ne de başka kaynaklı problem yaşamadım.
Yol tutuşu(bir sefer acil olarak TEM den Ankara-İstanbul gelişim oldu, mübalağasız 170-180 km hızlarda uzun süre gittim ama güven vermeyen bir durum hissetmedim) , otoyol konforu bana göre binek aracı aratmıyor, arazi şartlarında pek kullanmadım ama zaten o konuda rüştünü fazlasıyla ispat etmiş bir araç.

Yazınızı okuduğumda aklımdan ilk olarak dacıa duster geçti ama elentra gibi soft bir araçtan sonra duster iyi bir tercih olurmu bilemem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,958
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR