mesut hoca
Kamp I
8 haziran 2013 cumartesi günü, planladığım 5-6 günlük kamplı gezimi tamamlayıp siz değerli motorcu dostlarımla gezdiğim yerlerde, çekmiş olduğum fotoğrafları sizlerle paylaşmak ve geziye çıkmayı planlayan arkadaşlara da biraz( gaz) vermek adına gezi raporumu sizlerle paylaşıyorum.
-Yolculuk boyunca toplam 1522 km yol kat etmişim
-1522 km yolu 4,5 depo benzin ile tamamladım
-ortalama 13 kr km rede yakıt harcamışım
-bu yolu 210 tl benzin masrafım olmuş
-250 tl de benim masrafım olmuş ,buna kamp yerlerine verdiğim parada dahil.
- bu gezide toplam :500 tl civarı para harcadım.
Ve gelelim gezimin amacına, ben vatani görevimi Çanakkale gökçeada’da bitireli tam 19 yıl olmuş,yıllardan beri ada’ya gitmeyi çok arzulamış ancak bu güne nasip olmuştu,ve 8 hazira cumartesi sabah saat 05:15 te yola çıkarak başladım
Bu benim gezi rotam
Saat 05:15 sağ olsun bu fotoları eşim çekti
Eskişehirden çıkıyorum
Karşıda sisin arasında görünen baca Eskişehir çimentonun bacası
Buraya gelene kadar inanın dondum desem yeridir ,sabah hava eskişehirde5-6 derece idi
İnegöle geldim buralar da hava gayet iyi ,çünki sabahki gibi üşümüyorum
Nasıl astronot gibiyim değimli ,arkamda bursa çevre yolu tünelleri var
Yeşil Bursa, karşı dağın eteğinde görünüyor
Görünen bacalar Marmara bölgesi doğalgaz elektirik üretim tesisi
Bunlarda yatırım yapılırsa, beleş elektik üretim rüzgar gülleri
Bunlarda bursa- Çanakkale yolu manzaraları
Hayatımda ilk defa gördüğüm çeltik tarlaları ,demekki pirinç de bir sulu tarım ürünü
Yola çıkalı beri karnım çok acıkmış ve kahvaltımı yapıyorum
Kahvaltımı yaptığım yer lapsekide bir benzin istasyonu yan tarafında lokanta
Kahvaltı ücreti 9 tl
Boşuna keçi dememişler, her yere çıkıyor bunlar
Ve çanakkaleye geldim,şu ana kadar motorum hiçbir sıkıntı oluşturmadı, gayet rahat bir yolculuk oldu
İşte Çanakkale ruhunu anlatan,önemli simgelerden biri
Bu turuva atı ,bu da benim atım cbf 150,arkamda turuva atının arkasında eylem yapanlar var
Çadırlar onların
Çanakkale limanından görüntüler
Buda benim atın mavisi ,ender bulunan cbf150 rengi
Bizim motorun abisi
Saat kulesi ama saatini fotoda çıkramamışım
GEZİMİN DEVAMI 2. BÖLÜM
Saat 14:55, feribotla ecabata geçiyorum ,çanakkaleden- gökçeadaya- kabatepe aktarmalı motor ve ben 6 tl ücret ödüyorum
Bu yoldan kabatepe limanına ulaşıyorum
Ne manzara ama,sağım solum çam ağaçları ile dolu temiz hava insanı biraz çarpıyor
Burayı daha önce gezdiğim için zaman kaybetmeden limana sürüyorum
Kabatepe limanına geldim ,saat 17:00 de hareket edecekmiş Gökçeada feribotu
limanda gezerken gözüme takılıyor ,köpekteki keyfe bak
Bunlarda limanın yavru köpekleri
Gökçeada feribotuna piniyorum
Feribot eskiden 19 yıl önce böyle değildi,şimdi yenilenmiş,3-4 yıl önce Norveç ten satın alınmış,yolculardan beğenende var ,beğenmeyende var. Ama eskisinde baya hızlı
Ve sonunda hedef göründü, 16 ay askerlik yaptığım ada’ya yaklaşıyorum,hava şartları müsaade ederse geçmiş anılarımı tekrar yaşamak ve özlem gidermek istiyorum
Kazasız bir şekilde gökçeada’ya ulaşıyorum saat 18:45 ve çok yorgunum, 12 -13 saattir yollardayım
Kuzu limanı plajın daki kafeteryanın sahibinden izin alarak çadırımı kuruyor ve dinlenmeye geçiyorum
sabah oluyor, 9 haziran Pazar 2013 saat 06:55, akşam erken yatınca sabah erken kalkıyorum
ilk gördüğüm me birbakın hele, koyunlar ,koyunlar ama bunlar adanın sahipsiz vahşi hayatı yaşayan sakinleri,eminim yollarda bunlardan çok göreceğim koyun ve keçileri
Bu demek oluyorki, yollada çok dikkatli olmak gerekiyor
İlk durak Kaleköy adanın en hareketli küyü,görünen resimde eski bir kilise galiba
Kaleköy balıkçı barınağı, buralar hiç değişmemiş
Eşyalarımı yağmur yağarsa diye naylon ile sarmıştım
Deniz kestanesi hala var buralarda ,buralarda askerken 5 km re koşup burada kaleköyde denize girer yüzerdik 1 saat süremiz olurdu ve bazı arkadaşların ayağına batardı bu denizkestaneleri
Kaleköyün adını aldığı kale, karşıdan bir görünüm
Bunlar sahipsiz değil ,diğer koyun ve keçiler gibi
Kim bilir kaç model bu hurda
Ne manzara ama,ölürmü lan burada yaşayan insan diyesim geliyor hani
Karşıda görünen yer hava alanı ,eskiden daha küçüktü şimdilerde büyütme çalışması yapmışlar
Rumlardan kalma tarihi çeşme
Burasıda bir kilise artık kullanılmıyormuş
Mustafanın yeri burada kahvaltı salonuvar ,ben çay içtim çay 1 tl
İyi resim çekmişim değimli
Arkamdaki manzarada Gökçeada merkezi var
Kaleye doğru çıkıyorum ama taş evleri görünce hemen bir kare alıyorum
Kale surundaki ilginç doğal taş
Kale surları arasında dolaşıyorum, ve çok yüksek biryer
Kaleden inerken gözüme takılan maket yel değirmeni
Doğası çok harika
İlçe merkezine giderken askerliğimi yaptığım kışlanın önünden geçiyorum karşıda görünen bina, benim koğuşumdu bir zamanlar, izin vereceklerini bilsem içeriye girmeyi çok isterdim
Gökçeadanın doğası bir harika niyemi? her yerde doğal kekik yetişiyorda ondan
Aydıncık koyuna gidiyorum,diğer adı kefaloz ,orada benim askerlik dönemimde uzm.çvş olan
Bağlantımızı hiç koparmadığımız Mehmet şahin var,19 yıl sonra tekrar görüşeceğiz
Aydıncık koyu , burada rüzgar sörfü de yapıyorlar
bir ara gezerken martılar bana doğru dalış yapıyorlar ,sebebi ise yavrularının olduğu bölgeye yaklaşmışım
Yolda, adanın kuze yine doğru giderken bir kulübe görüyor ve ne olduğunu merak edip içine bakıyorum ve bir kilise daha ama etrafta hiç ev yok insan yok
Doğal hayatı yaşayan yılkı atları, adada kaçacak yer yok,hem niye kaçsınlarki! onlara insanlardan başka, saldıracak yırtıcı hayvan bile yok
İşte yol kenarında bir keçi daha
Ölmüş ve kurumaya yüz tutmuş adanın meşhur kör yılanı boyları 50-60 cm civarı
burasıda adanın uğurlu köyü sahili hiç kimseler yok. 4-5 km sahil ama kimse yok
Limanda mendireğin yanındaki deniz suyu birikintisi ve yavru balıklar
Uğurlu köyü göleti,bu adada su sıkıntısı yok, burada 5 tane gölet var
Tiripot olmasaydı bunca resim nasıl çekilirdi acaba.
Burasıda adanın seyir tepesi çok güzel manzarası var
Oh be nihayet bir cami-mescit de görebildim ,şaka diyorum şaka, adanın birçok yerinde camii var
Burası dereköy ,ada Lozan anlaşmasında türkiye’ye geçtiğinde burası türkiye’nin en büyük köyü imiş ama şimdi çok az kişi yaşıyor
Tarihi rum çamaşırhanesi imiş
Hep canlısı yok ölüsüde çıkıyor kaçilerin karşıma
DSİ nin buradaki enbüyük göleti ,duyduğuma göre burada çok büyük sazan balıkları varmış
Nedenmi .kimse göl balığı yemiyormuş etraf deniz olunca!
Yumurtadan köfteci ,değişik bir görsel
Ve ben askerken, uzm.çvş’um olan mehmet şahin 96 yılında uzmanlığı bırakıp ticarete atılmış
İlçe merkezinde bir marketi ve bulunduğu mahallenin muhtarı olmuş
Aydıncık koyunda da burayı işletiyormuş, sağolsun beni hiç unutmamış ,inanın ilgi alaka 10 numaraydı.
Bu tesis Mehmet şahinin işyeri adı PUSULA
İşletmeden bazı kareler
Gezerken insan ne kadar çok acıkıyormuş,az daha ölecem sandım açlıktan,buradan tekrar teşekkür ediyorum Mehmet şahin abime ilgi ve alakasından dolayı
Aydıncık koyuna kuruyorum çadırı, burada iki gece kalıyorum
Özlem gidermek adına doğru askeri kışlaya 5. komando alayına, nizamiyedeki nöbetçi uzm.çvş a soruyorum ben burada 94-95 yıllarında askerlik yaptım,içeriyegirip gezme imkanı varmı diye,olmaz izin veremeyiz diyor,peki kim izin verir diyorum, ancak alay komutanı izin verirse olur diyor,bende cep telefonun dan santralden alay komutanı habercisine ulaşıyorum derdimi anlatıyorum oda komutana haber verip beni telefonla görüştürüyor ALLAHtan işte komutan izin veryor ,yanıma bir asker takıyorlar onunla beraber alayın her yerini geziyorum ,telefonumu ve kameramı aldılar foto çekemedim ancak nizamiyeden görüntü var, buradan alay komutanı ALBAY TANER KILIÇ’a teşekkürlerimi sunuyorum ,güzel bir duygu ve anılarımı tazeledim
Yolda giderken yeni ezilmiş bir yılanla karşılaşıyorum 1-1.5 m civarında idi
Burasıda aydıncık göleti ,dedimya burada tatlı su bol
Bu son gecem adada ,sabah yola çıkıyorum
Güneş doğuyor feribot 07:00 de hareket edecek
Ve elveda Gökçeada ,elveda diyorum çünki burada askerlik yaptım,bazen düşünüyorum askerliğim çok güzel geçmeseydi acaba buraya gelirmiydim,ben burada izin bile kullanmadım ve askerlik dönemimde ada nın heryerini gezmiş ve çok güzel günler geçirmiştim ,buradan sesleniyorum eğer doğal güzelliği bozulmamış bir yer görmek isterseniz,gökçeadaya mutlaka gidin tavsiyem olur!!!
GEZİMİN 3.BÖLÜMÜ
Gökçeada’ya elveda nın resmidir,istikamet kabatepe limanı ve oradanda Çanakkale limanı
Martılar eşliğinde kabatepe limanına gidiyorum ,belki sizlere garip gele bilir martılar hep romantik olarak görülür ,şarkılarda ,şiirlerde inanın kargadan farksızlar,sadece görünümleri güzel ,tabi bu benim fikrim
İşte çanakkaleye tekrar geldim, önce askeri müzeyi geziyorum
Ecdadımız ,dedelerimiz ne şartlarda kazanmış bu savaşları ,bu vatanı,şimdiki zamanı gözlemliyorum, ALLAH korusun bir savaş olsa acaba kaçı savaşa katılır veya kaçar
Bilemiyorum.
Buradan ayrılıyor ve yola devam ediyorum,istikamet turuva
Turuvaya gidiyordum tırı sollarken tabelayı kaçırıyorum,dolayısı ile turuvaya gidemiyorum
Sonraki durak ASOS(Behramkale)
Ve asos dayım ,Arnavut kaldırımlı yolları ve yerli halkın satış yaptığı küçük dükkanlar ,burayı beğeniyorum güzel ve gezilecek yerlerden
İlgimi çektiği için resmini çektim doğal bir taş
Murat hüdavendigar camii yapım yılı 1358
Burada her şey taştan evler ,yollar ,süs eşyaları,hediyelikler
Satıcı Yörük kadınları, çok sıcak insanlar ve çok doğallar
Hep bir şeyler satmanın derdindeler
Gölgeyi bulmuşlar, bu sıcakta keyfini çıkarıyor inekler
Yolda biraz uykum geldi ve acıktığımı hissettim ,yol kenerındaki bu tesisde duruyorum gözleme ve ayran iyi geldi,sonra biraz sohbet ediyorum işletme sahibi ile nasıl işler iyimi diye ama gördümki adam cağız üzgün ve başlıyor anlatmaya dün cenezeleri varmış, yanlarında çalışan yeğenleri ağaç budarken elektirik çarpması sonucu vefat ediyor,çok üzgündüler hemen baş sağlığı diliyor ve yola devam ediyorum .(ALLAH RAHMET EYLESİN)
Ve altınoluğa geliyorum,burası güzel biryer 2011 yılında ailemle burada tatil yapmış
Ve çok beğenmiştim,hele o kazdağlarındaki hasan boğuldu şelalesi ve civarı çok hoşuma gitmişti
Altınoluktan ayrılıp daha önce hiç görmediğim örene gidiyorum ve burayı çok beğeniyorum, harika plajı var burada biraz dinleniyorum ve yola devam ediyorum
Plaj gerçekten harika görünüyor ve burayı kendim için tatil yapılabilir yerler listeme dahil ediyorum
Ve ayvalık’tayım ,çok üzgünüm ama burasını beğenmiyorum,çünki etraf biraz pis belediye iyi çalışmıyor galiba hiç tatil yöresine benzemiyor,tam bir hayal kırıklığı deniz biraz pisti, ve cunda adasına doğru sürüyorum motorumu
Türkiyenin ilk boğaz körüsüymüş burası , diğer motorcu arkadaşlar burada resim çekmişlerdi ,gelenek bozulmasın diye bende resim çektim
Daha önce internetten bulmuştum burasını ada kampink burada çadır senden olursa gecelik 25tl,ama çok temiz kendine has plajı var, şejlong,şemsiye, duş, tuvalet, elektirik her şey bu fiyata dahil, inanın çok temiz ve burayıda çok beğeniyorum çam ormanları arasında harika bir yer, tavsiye ederim!!!
Ada kampingk ten bir kaç resim
Bunlarda buranın güvenliçileri ,sahipleri özen göstermiş bu köpeklere
Şeytan sorasındayım,kendi kendime diyorum Müslüman adamın ne işi olur şeytanın sofrasında diye ,ama buradaki manzara çok hoşuma gidiyor
Burasıda şeytanın ayak iziymiş ,millet para atmış buraya bir garibana verdesen kimse vermez
ALLAH akıl fikir versin ,başkada sözüm yok
Burada bir posiyon köfte 20 tl yazıyordu,bir fincan çay 3 tl idi
Burası dikili burada fazla resim çekmemişim hayret !,burayıda beğeniyorum buranında plajı harika ve fiyatlar ucuz,ortamda iyiydi
Bu köfteyide dikilide yedim 1.5 posiyon ve ayran 13 tl ,iyi fiyat değimli
Bergamaya gidiyordum ama trafik çeviriyor ,ehliyet ,ruhsat kontrolü,polis memuru ile diloğumuzda aslında seni durdur mayacaktım diyor ,bize verilen kontrol kotasında belli sayıda motosiklet kontrolü var diyor,bizim sıkıntımızin gibi gezgin kişiler değil burada , burada her yıl 7-8 ölümlü motosiklet kazası oluyor derken karşı yoldan geçen genç motorcular polise laf ataraktan geçiyor hiç birinde kask yok,poliste basıyor küfürü,adam haklı
Bergamaya geliyorum, adını hep duyduğum daha önce hiç gitmediğim ve merak ettiğim bir ilçe Bergama
Başlıyorum bergamayı gezmeye burası tarihi bir ilçe nedenmi orada bir tarih yatıyor,bir medeniyet yaşamış
burası ilçe merkezindeki tarihi kilise
Motorla kaleye çıkıyorum,aslında telefirikde vardı ama, ben motorla çıkmayı tercih ettim
Bergama ilçesi de adını bu kaleden almış kalenin adı PERGAMON M.Ö 4 .yy döneminde kurulmuş
Kaleden çekmiş olduğum birkaç resim,bu arada giriş ücreti 20 tl ben müze kart kullandım
Kalenin yanında görünen baraj Kestel barajı ,muhteşem bir güzellik katıyor manzaraya
Hava bozulmaya başladı ve ayrılıyorum kaleden ,işin içinde ıslanmak var tabi
bergamadan çıkıyorum ve yağmur başlıyor ALLAH tan yakında bulunan petrol istasyonuna sığınıyorum
ALLAHIN sevgili kuluymuşum, bu yağmura yolda bir yakalansam, vay halime
Burada 40 dk. Kadar yağmurun geçmesini bekliyorum, sonra yola devam
Kilometre saatine bakiyorum 1000 km yi deviriyorum
Aliağa daki bir petrol istasyonunda bu sevimli köpeklerle kaşılaşıyorum,,hepsi de çok sevimli
Burası demir çelik fabrikasıymış ,tamamen havaya zehir saçıyor
İnanın burnumun direği kırılacak gibi oluyor
Bunlarda fabrikanın hurdalığı ,motorları bu halde görmek beni üzüyor ,ve kendi kendime diyorum bir gün benim cbf150 de buraya gelir belki diyor, yoluma devam ediyorum, istikamet foça
Bunlarda araba hurdaları
Burasıda yeni foça , burası güzel bir yer çok sakin, geldiğim yola bakıyorum her taraf zehir saçan fabrika dolu ,15-20 km sonra burası yeni foça tertemiz havası var
daha sonra da eski foçaya ulaşmış bulunuyorum
Eski foça yıda çok beğeniyorum ancak hava bozacak gibi
Foçada hava gece bozuyor kamp alanından kafa üstü fener yardımıyla toparlanıp
Yola çıkıyorum,bu benim ilk gece yolculuğum olacak ,her şeyin birilki vardır degilmi?
Dağın tepesindeki bu yel değirmeninin resmini çekip ayrılıyorum foçadan
Kulaya kadar hiç durmadan sürüyorum motoru
Kahvaltı için kulada nevzatın yerinde mola veriyorum ve birazda üşüdüm
Motorun arkasındaki Bu rampa çok dik ve çok virajlı ,yolu buradan geçenler bilir uşak- kula arasında
Rampa bitti, çatal tepe geçidine geldim
İlk petrol istasyonuna giriyor ve yakıt alıyorum ,pompacı arkadaş taze çay var diyor içermisin, bende çok ısrar ettin içeyim bari diyorum ve hemen atlıyorum çaya sabahın serinliği var.
Arkadaş motoru yeni almış 1600 km rede imiş ,110-120 gidiyormuş
Bende dedimki nerede gidiyor 110-120 yi diyorum,oda yolda diyor, bu yol rampa aşağı olmasın diyorum ,evet abi diyor rampa aşağı gidiyor. ALLAH kaza göstermesin diyorum ve ayrılıyorum,yola devam
İstikamet Kütahya
Burada biraz dinleniyor, çay içiyorum ve yola devam ediyorum
Burada su içiyorum ve birazda burada durup hem dinleniyorum, hem resim çekiyorum
yolda Çavdarhisar barajı levhasını gördüm oraya sürüyorum motoru
Baraj göleti burasıymış ,kimseler yok, etrafta kuş sesleri var sadece
Bu levhada daha önce hiç görmediğim AİZANOİ( zeus) tapınağına gidiyormuş , ve takip ediyorum yolu
Roma köprüsü II.yy. baya eskiymiş
Burası hem antikkent, hemde dünyanın ilk ticaret borsasıymış,Çavdarhisar daimsini Ertuğrul gazi döneminde çavdar boylarının buraya yerleşmesiyle çavdarlardan almış
[I
MG]http://imageshack.us/a/img59/706/rnbs.jpg[/IMG]
Zamanın insanları bu yapıtları hangi teknolojiyle yapmış, hayret ediyorum doğrusu
Tapınağın alt katı
Bu sütunları yapmaya kalksak acaba kaç gün sürer,artık günmü olur ,aymı olur,yoksa yılmı olur orasını ALLAH bilir
ALLAH’tan hep ölmüş olanıile karşılaşıyorum,bu gezide bu gördüğüm 3. ölü yılan
Ve kütahyaya geliyorum yani memleketime doğru anneme karnım çok acıktı
13 haziran Perşembe saat 11:10 yemeğimi yedim ve annemle vedalaşıp eskişehire doğru yola çıkıyorum
Motordaki benim sarı yeğenlerimden bir tanesi
Porsuk barajı bir fotoda buradan ,eskişehire yaklaşıyorum ve yoruldummmm
Eve geldim, tam olarak 1522 km motor sürmüşüm
Ve kapıda Oğlum beni karşılıyor ,evet arkadaşlar , bu 1522 km benim ilk uzunyolumdu çok şükür kazasız ,belası, ve de cezasız tamamladım,raporu yazma ve resimlerin linkleri almak bani 3 gece uğraştırdı, buradan kendi motorum diye demiyorum cbf150 iyi motormuş bunu anladım,cbf150 almayı düşünen arkadaşlara tavsi ederim, ve BİTTİ
Hepinize SAYGILAR …
-Yolculuk boyunca toplam 1522 km yol kat etmişim
-1522 km yolu 4,5 depo benzin ile tamamladım
-ortalama 13 kr km rede yakıt harcamışım
-bu yolu 210 tl benzin masrafım olmuş
-250 tl de benim masrafım olmuş ,buna kamp yerlerine verdiğim parada dahil.
- bu gezide toplam :500 tl civarı para harcadım.
Ve gelelim gezimin amacına, ben vatani görevimi Çanakkale gökçeada’da bitireli tam 19 yıl olmuş,yıllardan beri ada’ya gitmeyi çok arzulamış ancak bu güne nasip olmuştu,ve 8 hazira cumartesi sabah saat 05:15 te yola çıkarak başladım

Bu benim gezi rotam

Saat 05:15 sağ olsun bu fotoları eşim çekti

Eskişehirden çıkıyorum

Karşıda sisin arasında görünen baca Eskişehir çimentonun bacası

Buraya gelene kadar inanın dondum desem yeridir ,sabah hava eskişehirde5-6 derece idi

İnegöle geldim buralar da hava gayet iyi ,çünki sabahki gibi üşümüyorum

Nasıl astronot gibiyim değimli ,arkamda bursa çevre yolu tünelleri var

Yeşil Bursa, karşı dağın eteğinde görünüyor

Görünen bacalar Marmara bölgesi doğalgaz elektirik üretim tesisi

Bunlarda yatırım yapılırsa, beleş elektik üretim rüzgar gülleri

Bunlarda bursa- Çanakkale yolu manzaraları

Hayatımda ilk defa gördüğüm çeltik tarlaları ,demekki pirinç de bir sulu tarım ürünü

Yola çıkalı beri karnım çok acıkmış ve kahvaltımı yapıyorum

Kahvaltımı yaptığım yer lapsekide bir benzin istasyonu yan tarafında lokanta
Kahvaltı ücreti 9 tl

Boşuna keçi dememişler, her yere çıkıyor bunlar

Ve çanakkaleye geldim,şu ana kadar motorum hiçbir sıkıntı oluşturmadı, gayet rahat bir yolculuk oldu

İşte Çanakkale ruhunu anlatan,önemli simgelerden biri

Bu turuva atı ,bu da benim atım cbf 150,arkamda turuva atının arkasında eylem yapanlar var
Çadırlar onların

Buda benim atın mavisi ,ender bulunan cbf150 rengi

Bizim motorun abisi

Saat kulesi ama saatini fotoda çıkramamışım

GEZİMİN DEVAMI 2. BÖLÜM
Saat 14:55, feribotla ecabata geçiyorum ,çanakkaleden- gökçeadaya- kabatepe aktarmalı motor ve ben 6 tl ücret ödüyorum

Bu yoldan kabatepe limanına ulaşıyorum

Ne manzara ama,sağım solum çam ağaçları ile dolu temiz hava insanı biraz çarpıyor

Burayı daha önce gezdiğim için zaman kaybetmeden limana sürüyorum

Kabatepe limanına geldim ,saat 17:00 de hareket edecekmiş Gökçeada feribotu

limanda gezerken gözüme takılıyor ,köpekteki keyfe bak

Bunlarda limanın yavru köpekleri

Gökçeada feribotuna piniyorum

Feribot eskiden 19 yıl önce böyle değildi,şimdi yenilenmiş,3-4 yıl önce Norveç ten satın alınmış,yolculardan beğenende var ,beğenmeyende var. Ama eskisinde baya hızlı

Ve sonunda hedef göründü, 16 ay askerlik yaptığım ada’ya yaklaşıyorum,hava şartları müsaade ederse geçmiş anılarımı tekrar yaşamak ve özlem gidermek istiyorum

Kazasız bir şekilde gökçeada’ya ulaşıyorum saat 18:45 ve çok yorgunum, 12 -13 saattir yollardayım

Kuzu limanı plajın daki kafeteryanın sahibinden izin alarak çadırımı kuruyor ve dinlenmeye geçiyorum

sabah oluyor, 9 haziran Pazar 2013 saat 06:55, akşam erken yatınca sabah erken kalkıyorum

ilk gördüğüm me birbakın hele, koyunlar ,koyunlar ama bunlar adanın sahipsiz vahşi hayatı yaşayan sakinleri,eminim yollarda bunlardan çok göreceğim koyun ve keçileri

Bu demek oluyorki, yollada çok dikkatli olmak gerekiyor

İlk durak Kaleköy adanın en hareketli küyü,görünen resimde eski bir kilise galiba

Kaleköy balıkçı barınağı, buralar hiç değişmemiş

Eşyalarımı yağmur yağarsa diye naylon ile sarmıştım

Deniz kestanesi hala var buralarda ,buralarda askerken 5 km re koşup burada kaleköyde denize girer yüzerdik 1 saat süremiz olurdu ve bazı arkadaşların ayağına batardı bu denizkestaneleri

Kaleköyün adını aldığı kale, karşıdan bir görünüm

Bunlar sahipsiz değil ,diğer koyun ve keçiler gibi

Kim bilir kaç model bu hurda

Ne manzara ama,ölürmü lan burada yaşayan insan diyesim geliyor hani

Karşıda görünen yer hava alanı ,eskiden daha küçüktü şimdilerde büyütme çalışması yapmışlar

Rumlardan kalma tarihi çeşme

Burasıda bir kilise artık kullanılmıyormuş

Mustafanın yeri burada kahvaltı salonuvar ,ben çay içtim çay 1 tl

İyi resim çekmişim değimli
Arkamdaki manzarada Gökçeada merkezi var

Kaleye doğru çıkıyorum ama taş evleri görünce hemen bir kare alıyorum

Kale surundaki ilginç doğal taş
Kale surları arasında dolaşıyorum, ve çok yüksek biryer

Kaleden inerken gözüme takılan maket yel değirmeni

Doğası çok harika

İlçe merkezine giderken askerliğimi yaptığım kışlanın önünden geçiyorum karşıda görünen bina, benim koğuşumdu bir zamanlar, izin vereceklerini bilsem içeriye girmeyi çok isterdim

Gökçeadanın doğası bir harika niyemi? her yerde doğal kekik yetişiyorda ondan

Aydıncık koyuna gidiyorum,diğer adı kefaloz ,orada benim askerlik dönemimde uzm.çvş olan
Bağlantımızı hiç koparmadığımız Mehmet şahin var,19 yıl sonra tekrar görüşeceğiz

Aydıncık koyu , burada rüzgar sörfü de yapıyorlar

bir ara gezerken martılar bana doğru dalış yapıyorlar ,sebebi ise yavrularının olduğu bölgeye yaklaşmışım

Yolda, adanın kuze yine doğru giderken bir kulübe görüyor ve ne olduğunu merak edip içine bakıyorum ve bir kilise daha ama etrafta hiç ev yok insan yok

Doğal hayatı yaşayan yılkı atları, adada kaçacak yer yok,hem niye kaçsınlarki! onlara insanlardan başka, saldıracak yırtıcı hayvan bile yok

İşte yol kenarında bir keçi daha

Ölmüş ve kurumaya yüz tutmuş adanın meşhur kör yılanı boyları 50-60 cm civarı

burasıda adanın uğurlu köyü sahili hiç kimseler yok. 4-5 km sahil ama kimse yok

Limanda mendireğin yanındaki deniz suyu birikintisi ve yavru balıklar

Uğurlu köyü göleti,bu adada su sıkıntısı yok, burada 5 tane gölet var

Tiripot olmasaydı bunca resim nasıl çekilirdi acaba.

Burasıda adanın seyir tepesi çok güzel manzarası var

Oh be nihayet bir cami-mescit de görebildim ,şaka diyorum şaka, adanın birçok yerinde camii var

Burası dereköy ,ada Lozan anlaşmasında türkiye’ye geçtiğinde burası türkiye’nin en büyük köyü imiş ama şimdi çok az kişi yaşıyor

Tarihi rum çamaşırhanesi imiş

Hep canlısı yok ölüsüde çıkıyor kaçilerin karşıma

DSİ nin buradaki enbüyük göleti ,duyduğuma göre burada çok büyük sazan balıkları varmış
Nedenmi .kimse göl balığı yemiyormuş etraf deniz olunca!

Yumurtadan köfteci ,değişik bir görsel

Ve ben askerken, uzm.çvş’um olan mehmet şahin 96 yılında uzmanlığı bırakıp ticarete atılmış
İlçe merkezinde bir marketi ve bulunduğu mahallenin muhtarı olmuş
Aydıncık koyunda da burayı işletiyormuş, sağolsun beni hiç unutmamış ,inanın ilgi alaka 10 numaraydı.

Bu tesis Mehmet şahinin işyeri adı PUSULA

İşletmeden bazı kareler

Gezerken insan ne kadar çok acıkıyormuş,az daha ölecem sandım açlıktan,buradan tekrar teşekkür ediyorum Mehmet şahin abime ilgi ve alakasından dolayı

Aydıncık koyuna kuruyorum çadırı, burada iki gece kalıyorum

Özlem gidermek adına doğru askeri kışlaya 5. komando alayına, nizamiyedeki nöbetçi uzm.çvş a soruyorum ben burada 94-95 yıllarında askerlik yaptım,içeriyegirip gezme imkanı varmı diye,olmaz izin veremeyiz diyor,peki kim izin verir diyorum, ancak alay komutanı izin verirse olur diyor,bende cep telefonun dan santralden alay komutanı habercisine ulaşıyorum derdimi anlatıyorum oda komutana haber verip beni telefonla görüştürüyor ALLAHtan işte komutan izin veryor ,yanıma bir asker takıyorlar onunla beraber alayın her yerini geziyorum ,telefonumu ve kameramı aldılar foto çekemedim ancak nizamiyeden görüntü var, buradan alay komutanı ALBAY TANER KILIÇ’a teşekkürlerimi sunuyorum ,güzel bir duygu ve anılarımı tazeledim

Yolda giderken yeni ezilmiş bir yılanla karşılaşıyorum 1-1.5 m civarında idi

Burasıda aydıncık göleti ,dedimya burada tatlı su bol

Bu son gecem adada ,sabah yola çıkıyorum

Güneş doğuyor feribot 07:00 de hareket edecek

Ve elveda Gökçeada ,elveda diyorum çünki burada askerlik yaptım,bazen düşünüyorum askerliğim çok güzel geçmeseydi acaba buraya gelirmiydim,ben burada izin bile kullanmadım ve askerlik dönemimde ada nın heryerini gezmiş ve çok güzel günler geçirmiştim ,buradan sesleniyorum eğer doğal güzelliği bozulmamış bir yer görmek isterseniz,gökçeadaya mutlaka gidin tavsiyem olur!!!
GEZİMİN 3.BÖLÜMÜ

Gökçeada’ya elveda nın resmidir,istikamet kabatepe limanı ve oradanda Çanakkale limanı

Martılar eşliğinde kabatepe limanına gidiyorum ,belki sizlere garip gele bilir martılar hep romantik olarak görülür ,şarkılarda ,şiirlerde inanın kargadan farksızlar,sadece görünümleri güzel ,tabi bu benim fikrim

İşte çanakkaleye tekrar geldim, önce askeri müzeyi geziyorum

Ecdadımız ,dedelerimiz ne şartlarda kazanmış bu savaşları ,bu vatanı,şimdiki zamanı gözlemliyorum, ALLAH korusun bir savaş olsa acaba kaçı savaşa katılır veya kaçar
Bilemiyorum.

Buradan ayrılıyor ve yola devam ediyorum,istikamet turuva

Turuvaya gidiyordum tırı sollarken tabelayı kaçırıyorum,dolayısı ile turuvaya gidemiyorum
Sonraki durak ASOS(Behramkale)

Ve asos dayım ,Arnavut kaldırımlı yolları ve yerli halkın satış yaptığı küçük dükkanlar ,burayı beğeniyorum güzel ve gezilecek yerlerden

İlgimi çektiği için resmini çektim doğal bir taş

Murat hüdavendigar camii yapım yılı 1358

Burada her şey taştan evler ,yollar ,süs eşyaları,hediyelikler

Satıcı Yörük kadınları, çok sıcak insanlar ve çok doğallar
Hep bir şeyler satmanın derdindeler

Gölgeyi bulmuşlar, bu sıcakta keyfini çıkarıyor inekler

Yolda biraz uykum geldi ve acıktığımı hissettim ,yol kenerındaki bu tesisde duruyorum gözleme ve ayran iyi geldi,sonra biraz sohbet ediyorum işletme sahibi ile nasıl işler iyimi diye ama gördümki adam cağız üzgün ve başlıyor anlatmaya dün cenezeleri varmış, yanlarında çalışan yeğenleri ağaç budarken elektirik çarpması sonucu vefat ediyor,çok üzgündüler hemen baş sağlığı diliyor ve yola devam ediyorum .(ALLAH RAHMET EYLESİN)

Ve altınoluğa geliyorum,burası güzel biryer 2011 yılında ailemle burada tatil yapmış
Ve çok beğenmiştim,hele o kazdağlarındaki hasan boğuldu şelalesi ve civarı çok hoşuma gitmişti

Altınoluktan ayrılıp daha önce hiç görmediğim örene gidiyorum ve burayı çok beğeniyorum, harika plajı var burada biraz dinleniyorum ve yola devam ediyorum

Plaj gerçekten harika görünüyor ve burayı kendim için tatil yapılabilir yerler listeme dahil ediyorum

Ve ayvalık’tayım ,çok üzgünüm ama burasını beğenmiyorum,çünki etraf biraz pis belediye iyi çalışmıyor galiba hiç tatil yöresine benzemiyor,tam bir hayal kırıklığı deniz biraz pisti, ve cunda adasına doğru sürüyorum motorumu

Türkiyenin ilk boğaz körüsüymüş burası , diğer motorcu arkadaşlar burada resim çekmişlerdi ,gelenek bozulmasın diye bende resim çektim

Daha önce internetten bulmuştum burasını ada kampink burada çadır senden olursa gecelik 25tl,ama çok temiz kendine has plajı var, şejlong,şemsiye, duş, tuvalet, elektirik her şey bu fiyata dahil, inanın çok temiz ve burayıda çok beğeniyorum çam ormanları arasında harika bir yer, tavsiye ederim!!!

Ada kampingk ten bir kaç resim

Bunlarda buranın güvenliçileri ,sahipleri özen göstermiş bu köpeklere

Şeytan sorasındayım,kendi kendime diyorum Müslüman adamın ne işi olur şeytanın sofrasında diye ,ama buradaki manzara çok hoşuma gidiyor

Burasıda şeytanın ayak iziymiş ,millet para atmış buraya bir garibana verdesen kimse vermez
ALLAH akıl fikir versin ,başkada sözüm yok

Burada bir posiyon köfte 20 tl yazıyordu,bir fincan çay 3 tl idi

Burası dikili burada fazla resim çekmemişim hayret !,burayıda beğeniyorum buranında plajı harika ve fiyatlar ucuz,ortamda iyiydi

Bu köfteyide dikilide yedim 1.5 posiyon ve ayran 13 tl ,iyi fiyat değimli

Bergamaya gidiyordum ama trafik çeviriyor ,ehliyet ,ruhsat kontrolü,polis memuru ile diloğumuzda aslında seni durdur mayacaktım diyor ,bize verilen kontrol kotasında belli sayıda motosiklet kontrolü var diyor,bizim sıkıntımızin gibi gezgin kişiler değil burada , burada her yıl 7-8 ölümlü motosiklet kazası oluyor derken karşı yoldan geçen genç motorcular polise laf ataraktan geçiyor hiç birinde kask yok,poliste basıyor küfürü,adam haklı

Bergamaya geliyorum, adını hep duyduğum daha önce hiç gitmediğim ve merak ettiğim bir ilçe Bergama

Başlıyorum bergamayı gezmeye burası tarihi bir ilçe nedenmi orada bir tarih yatıyor,bir medeniyet yaşamış

burası ilçe merkezindeki tarihi kilise

Motorla kaleye çıkıyorum,aslında telefirikde vardı ama, ben motorla çıkmayı tercih ettim

Bergama ilçesi de adını bu kaleden almış kalenin adı PERGAMON M.Ö 4 .yy döneminde kurulmuş

Kaleden çekmiş olduğum birkaç resim,bu arada giriş ücreti 20 tl ben müze kart kullandım

Kalenin yanında görünen baraj Kestel barajı ,muhteşem bir güzellik katıyor manzaraya

Hava bozulmaya başladı ve ayrılıyorum kaleden ,işin içinde ıslanmak var tabi

bergamadan çıkıyorum ve yağmur başlıyor ALLAH tan yakında bulunan petrol istasyonuna sığınıyorum

ALLAHIN sevgili kuluymuşum, bu yağmura yolda bir yakalansam, vay halime
Burada 40 dk. Kadar yağmurun geçmesini bekliyorum, sonra yola devam

Kilometre saatine bakiyorum 1000 km yi deviriyorum

Aliağa daki bir petrol istasyonunda bu sevimli köpeklerle kaşılaşıyorum,,hepsi de çok sevimli

Burası demir çelik fabrikasıymış ,tamamen havaya zehir saçıyor
İnanın burnumun direği kırılacak gibi oluyor

Bunlarda fabrikanın hurdalığı ,motorları bu halde görmek beni üzüyor ,ve kendi kendime diyorum bir gün benim cbf150 de buraya gelir belki diyor, yoluma devam ediyorum, istikamet foça

Bunlarda araba hurdaları

Burasıda yeni foça , burası güzel bir yer çok sakin, geldiğim yola bakıyorum her taraf zehir saçan fabrika dolu ,15-20 km sonra burası yeni foça tertemiz havası var

Eski foça yıda çok beğeniyorum ancak hava bozacak gibi

Foçada hava gece bozuyor kamp alanından kafa üstü fener yardımıyla toparlanıp
Yola çıkıyorum,bu benim ilk gece yolculuğum olacak ,her şeyin birilki vardır degilmi?
Dağın tepesindeki bu yel değirmeninin resmini çekip ayrılıyorum foçadan

Kulaya kadar hiç durmadan sürüyorum motoru

Kahvaltı için kulada nevzatın yerinde mola veriyorum ve birazda üşüdüm

Motorun arkasındaki Bu rampa çok dik ve çok virajlı ,yolu buradan geçenler bilir uşak- kula arasında

Rampa bitti, çatal tepe geçidine geldim

İlk petrol istasyonuna giriyor ve yakıt alıyorum ,pompacı arkadaş taze çay var diyor içermisin, bende çok ısrar ettin içeyim bari diyorum ve hemen atlıyorum çaya sabahın serinliği var.

Arkadaş motoru yeni almış 1600 km rede imiş ,110-120 gidiyormuş
Bende dedimki nerede gidiyor 110-120 yi diyorum,oda yolda diyor, bu yol rampa aşağı olmasın diyorum ,evet abi diyor rampa aşağı gidiyor. ALLAH kaza göstermesin diyorum ve ayrılıyorum,yola devam

İstikamet Kütahya

Burada biraz dinleniyor, çay içiyorum ve yola devam ediyorum

Burada su içiyorum ve birazda burada durup hem dinleniyorum, hem resim çekiyorum

yolda Çavdarhisar barajı levhasını gördüm oraya sürüyorum motoru

Baraj göleti burasıymış ,kimseler yok, etrafta kuş sesleri var sadece

Bu levhada daha önce hiç görmediğim AİZANOİ( zeus) tapınağına gidiyormuş , ve takip ediyorum yolu

Roma köprüsü II.yy. baya eskiymiş

Burası hem antikkent, hemde dünyanın ilk ticaret borsasıymış,Çavdarhisar daimsini Ertuğrul gazi döneminde çavdar boylarının buraya yerleşmesiyle çavdarlardan almış
[I

Zamanın insanları bu yapıtları hangi teknolojiyle yapmış, hayret ediyorum doğrusu

Tapınağın alt katı

Bu sütunları yapmaya kalksak acaba kaç gün sürer,artık günmü olur ,aymı olur,yoksa yılmı olur orasını ALLAH bilir

ALLAH’tan hep ölmüş olanıile karşılaşıyorum,bu gezide bu gördüğüm 3. ölü yılan

Ve kütahyaya geliyorum yani memleketime doğru anneme karnım çok acıktı

13 haziran Perşembe saat 11:10 yemeğimi yedim ve annemle vedalaşıp eskişehire doğru yola çıkıyorum

Motordaki benim sarı yeğenlerimden bir tanesi

Porsuk barajı bir fotoda buradan ,eskişehire yaklaşıyorum ve yoruldummmm

Eve geldim, tam olarak 1522 km motor sürmüşüm

Ve kapıda Oğlum beni karşılıyor ,evet arkadaşlar , bu 1522 km benim ilk uzunyolumdu çok şükür kazasız ,belası, ve de cezasız tamamladım,raporu yazma ve resimlerin linkleri almak bani 3 gece uğraştırdı, buradan kendi motorum diye demiyorum cbf150 iyi motormuş bunu anladım,cbf150 almayı düşünen arkadaşlara tavsi ederim, ve BİTTİ
Hepinize SAYGILAR …