Headers ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,077

jeep

Zirve
Yer
Gaziantep
Web
www.gandoff.org
Arkadaşlar cj ler için headers gerçekten güç artışı sağlarmı? İlave susturucu takmak headres ın etkilerini azaltırmı? Fiyatları ne durumda? Dikkat edilmesi gereken durumlar nelerdir?

Headers la ilgili bir kaç kısa bilgi..

Motorun yanma odasında patlayan yakıt ve hava karışımı, dışarıya egzoz gazı olarak çıkar. Bu çıkış ne kadar rahat gerçekleşirse, motor o kadar performanslı çalışır. Bu arada egzoz sesi de biraz artar. Üreticiler egzoz sistemin!, hem ses izolasyonu hem de performansı bir arada sunabilmek amacıyla geliştirirler.

Performans sağlayan egzoz sistemlerindeyse çıkışlar daha da rahatlatılarak egzoz gazının dışarıya çok daha kolay atılması sağlanır. Egzoz sisteminin tüm parçaları, çeşitli firmalar tarafından üretiliyor. Bu parçaların basında gelen son susturucu ve egzoz manifoldu (headers), otomobilin performansını en çok etkileyen parçalar.

Headers, yanma odasında oluşan gazın dışarıya daha rahat ve düzenli çıkabilmesini sağlar. Her silindirden ayrı ayrı çıkan atık gazlar, headers sayesinde bir düzene girer ve bunların oluşturduğu negatif basınç gücün daha da artabilmesini sağlar

Headers takıldığı takdirde, aracın orijinal egzoz sisteminin de komple değiştirilmesi gerekir. Bu şekilde aracın motor yapısı ve hacmine göre yüzde 5 ile 10 arasında güç artışı sağlanabilir. Egzoz sisteminde çok fazla değişiklik yapmak istemeyenlerse, sadece son susturucu veya bununla birlikte orta susturucuyu değiştirmekle de yetinebilirler. Ancak bu durumda fazla bir güç artışı sağlamayabilir.

Genellikle paslanmaz çelikten üretilen egzoz sisteminin orijinalinden daha hafif olması da performans severler için bir avantaj sayılabilir.

Etiketler
Ynt: Headers ?..

Sesini güzelleştirir, beygiri biraz artar ama hissedilir mi bilmem, kaput içi harareti düşürür..

Headers yerine 4.0lt XJ cherokee'lerin egzost manifoldunuda kullanabilirsin onlarda çeliktir.. biraz modifikasyon gerekebilir...

Headers takıldı arkadaşlar. İlk denememde arka şaft burkularak kırıldı. Yani güç artışı kesin. Daha önce hiç böyle burulamıştı. Ses muhteşem oldu. Bu arada 3. viteste hızlanması arttı, bana da öyle gelmiş olabilir.

Resimek-0005.jpg

Resimek-0004.jpg

hayırlı olsun goktug abi.bizim jeeptede headers var hem sesi güzelleştiriyor hemde performansı arttırıyor.

abi merhaba benim araçtada var cj ama alttan çift çıkış vermişler 2ye ayırmışlar eksozcuya gittim tek çkışa ver dedim bana olmaz motoru boğar hararet yaptırır dedi çift çıkışı tek çıkış yapsam böyle bi sorun yaşarmıyım yardımcı olursan çok sevinirim ..

abi susturucular aracın tam ortasına denk geliyo ağ taraftaki boruyu iptal edicem soltaraftakininde susturucudan soramı boruyu kalınlaştıralım

GEZGİN' Alıntı:
abi susturucular aracın tam ortasına denk geliyo ağ taraftaki boruyu iptal edicem soltaraftakininde susturucudan soramı boruyu kalınlaştıralım
İyi gunler merak ettimde neden tek boruda toplamak istiyorsunuz ? yani matematiksel bir durummu var yoksa sizin tercihinizmi?

ben cj de hooker marka kullanıyorum susturucuya kadar cıft giriyor susturucudan tek cıkıyor. bayagı bır ses cıkıyor.

CJ uzaktan geldiği zaman '' ahanda geliyor '' ;D :D dedirtmeli.

Ama benim, etrafı rahatsız etmeme gibi alışkanlıklarım olduğu için sıkılıyorum. Sesli performans susturucusu dahil hepsinden uzak durdum. Eskiden şirkette kullandığım Kia panelvanı bile kışın ısıtmadan hemen hareket ediyordum. Çalınan bir kornanın bile, kilometrelerce ötedeki bir hastayı uyandırdığını düşünürüm hep ;)

Jeepcj7' Alıntı:
Sesini güzelleştirir, beygiri biraz artar ama hissedilir mi bilmem, kaput içi harareti düşürür..

Headers yerine 4.0lt XJ cherokee'lerin egzost manifoldunuda kullanabilirsin onlarda çeliktir.. biraz modifikasyon gerekebilir...

Orkun abi XJ lerin manifoltu ne anlamda takılıyor ses içinmi rahatlatmak içinmi motoru...Bilgi lütfen... ???

Jeep34' Alıntı:
CJ uzaktan geldiği zaman '' ahanda geliyor '' ;D :D dedirtmeli.

Ama benim, etrafı rahatsız etmeme gibi alışkanlıklarım olduğu için sıkılıyorum. Sesli performans susturucusu dahil hepsinden uzak durdum. Eskiden şirkette kullandığım Kia panelvanı bile kışın ısıtmadan hemen hareket ediyordum. Çalınan bir kornanın bile, kilometrelerce ötedeki bir hastayı uyandırdığını düşünürüm hep ;)

vanalı eksozlar yapılabiliyor. araziye çıkınca açarsınız vanayı, ahanda geliyor derler 7 tepenin ardından...

997799' Alıntı:
tamire para haracamaktan akseuar alamıyoruz desenize :smiley:

Aslına bakarsanız bildiğiniz gibi değil bu CJ ler parçaları gerçekten ucuz kran dişlisi 100 tl mesela...Doğru ustanın doğru malzemeyi kullandığı zaman bu araçlar sıfır araçlara taş çıkartır heleki araziye girmesen ömür çürütür....

Samimi söylüyorum şuana kadar yaptığım masraflar offroad için yada zevke kalmış harcamlar...Yağ,filtre falan onlar çok daha ucuz....

Yada lükslük dersin nedersin hidrolik direksiyon elektronik ateşleme yada wastenhouse yani en aşağı 30 yaşında bu araçlar kimse yıpratamamış mesela defransiyelleri...Bizmi yıpratıcaz onca seneden sonra yarışsak bile sapasağlam...Onun gibi şeyler..Bilmem anlatabildimmi...

7 8 aydır kullanıyorum çok şükür yolda kalmadım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.