Her Marka 4X4 Araca Orjinal Vinç Tamponu ve Port Bagaj...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serdaragdas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,947

Aracım için Tampon ve portbagajı nereden bulurum veya yaptırabilirim?

• Yurt dışından orjinal olarak getirtirim.

Kullanılan: 13 8.7%
  • İyi bir ustaya projelendirip yaptırırım.

Kullanılan: 111 74.5%
  • Çıkma ararım.

Kullanılan: 20 13.4%
  • Düşünmüyorum.

Kullanılan: 5 3.4%

• Kullanılan toplam oy
    149
Ynt: Her Marka 4X4 Araca Orjinal Vinç Tamponu ve Port Bagaj...

Olabilirdi ama serdar arkadaşımız burayı uygun görmüş heralde. Yetkililer gerekiyorsa taşırlar. Yeni linkide buraya koyarlar, bişey olmaz.

Konu çok güzel de daha bi faydasını göremedik. Cevap yazsa takip edenler verim alınacak...

Sn. Duman, Sn. Serdar,

Cevaplarınız sabırsızlıkla bekleniyor. Ben elde çekiçle bekliyorum, kumbarayı kırıyım mı, dursun mu? :smiley: Şimdiden Teşekkürler.

Etiketler

dostum sen kumbarayı kır ve macera arama piyasada satılan yarım kapalı ön difrensiyel korumayı al ve yapmalarıyla uğraşma.yapma işin ülkemizde oturması için ustaları 5 sene daha araziye sokmalıyız.sanayiye gittiğinizde ustalarınıza sorun bakalım kaçı arazide yol almışta size fikir veriyor.en azından anlatmak istediğim halden anlayan usta bulursan yaptır.paranı boşa harcama sonuç alamazsın.

Öncelikle Teşekkür Ederim,
duman' Alıntı:
dostum sen kumbarayı kır ve macera arama
Ben maceraya atılabilmek için kumbarayı kıracaktım. Macera aramasam kumbara kırmam, biriktiririm, çoooooooooooooooookkkkkkkkkk olunca kendi 95 GC' mi satar size veya beatrixe teklif veririm :smiley: Dost samimiyetinize sevindim. Sizde benim dostumsunuz. Bende çeki kancaları var, sizde vinç var mı?Dostuz ya! :smiley: :smiley:
duman' Alıntı:
piyasada satılan yarım kapalı ön difrensiyel korumayı al ve yapmalarıyla uğraşma.yapma işin ülkemizde oturması için ustaları 5 sene daha araziye sokmalıyız.sanayiye gittiğinizde ustalarınıza sorun bakalım kaçı arazide yol almışta size fikir veriyor.en azından anlatmak istediğim halden anlayan usta bulursan yaptır.paranı boşa harcama sonuç alamazsın.
Ustalar konusunda haklısınız. 16 yıldır sanayiden çıkmam, değişen hiç bişey yok.
Bu resimlerini koyduğum koruma piyasada felan yok. Piyasanında, ustalarında böyle bişeyden haberi yok, elli kişiye sordum Ankara' da. Bana o, seviye kontrol çubuklu ARB' den bile bahsetmediler. Bu sitedeki bi Ankaralı arkadaşta aynı korumaları düşünüp, taşınıyor. Onun eklediği konudan aldım fotoları. Bu arkadaşta yabancı bi siteden almış anladığım kadarıyla resimleri. Bende istiyorum yazmış zaten o da buraya. Buradaki usatalar, öne , depoya bide aktarma kutusuna koruma var. Başka bişi yok, gerek te yok diyorlar. Bu üçü bende tamam zaten. Bu bahsi geçen mal oldukça kolay. kafası çalışan, bu konunun aslı olan usta gibileri yapar bunu. Maliyetli olduğunuda zannetmiyorum. Tam korumayıda ben uydurdum, kafamda geliştirdim. Siz usta bulursan yaptır diyorsunuzda, burada usta yok. Sizde "ben yaptırırım demişsiniz" önceki cevaplarınızda, fiyat bekliyordum ben sizden oysaki. Üzüldüm şimdi, siz ben yaptırırım size diyince sevinmiştim. Tekrar etmek isterim, usta konusunda ben sizini eleştirini elli kere tecrübe ettim zaten, sonuna kadar katılıyorum size, İstanbul bi umuttu benim için.... O tam arb kapakta pahalıdır, gerek yok o kadar harcamaya bu kapağa....
[/quote]

duman' Alıntı:
macera arama piyasada satılan yarım kapalı ön difrensiyel korumayı al ve yapmalarıyla uğraşma.

Bu koruma nasıl bir şey nerde bulunur? LR için Huma Oto'da çok uygun fiyatlara korumalar var ama Jeep için rastlamadım hiç...

MC' Alıntı:
Bu koruma nasıl bir şey nerde bulunur? LR için Huma Oto'da çok uygun fiyatlara korumalar var ama Jeep için rastlamadım hiç...
Murat bostancı tar otomotiv'den ben kendime aldım.ilk fırsatta da güçlendirilmiş rot kolunu da almayı düşünüyorum.açıkcası doların biraz düşmesi iyi olacak:smiley:

alfonso ben bu işlerin içinde değilim fiyat falan veremem.fiyat mukayesesi için koruduğu enstrüman fiyatından pahalıysa almamayı tercih ederim.ben 100 dolara aldım.

duman' Alıntı:
Murat bostancı tar otomotiv'den ben kendime aldım.ilk fırsatta da güçlendirilmiş rot kolunu da almayı düşünüyorum.açıkcası doların biraz düşmesi iyi olacak:smiley:
alfonso ben bu işlerin içinde değilim fiyat falan veremem.fiyat mukayesesi için koruduğu enstrüman fiyatından pahalıysa almamayı tercih ederim.ben 100 dolara aldım.
Sizin bu işin içinde olmadığınızı önceden anlmıştım zaten. "Ben yaptırırım size" demiştiniz de ondan şeyettirdim :smiley: Sonuçta benim için yaptırırsanız cebimden para çıkmayacak mı, çıkacak. Bu rakamı bekliyordum. Bana yardımcı olabilecek misiniz? Bildiğiniz, becerebilcek bi demirci usta tanıdığınızı zannnettim. Yukarıdaki cevaplar okunduğunda böyle anlaşılıyor... Yaaaa ısrar ettiğimi zannetmeyin lütfen. Aptalca olur zaten ısrar. Siz karşılıksız yardımcı olmaya çalışıyorsunuz farkındayım.....
Eğer böyle yapabilecek bi usta varsa, ona dana 30' ve dana 35'li bi araç veya parçacıdan ödünç alınabilecek kapaklar yeter ustaYa. Kapağın alt çerçevesinin kalıbını alacak, gerekli et kalınlığında bi parçadan bu çerçeveyi kesecek, saplama deliklerini açacak ve bu çerçevenin önüne koruyan, kafes gibi demirleri büküp çerçeveye kaynatacak. Valla kaynak için makine ve malzeme olsa ben bile yaparım....

Sizin 100$ a aldığınız ARB kapak bundan mı? 100$ bu koruma amacı için bana fazla, almam, alamam....
[attachment=1]​

Yaptırmayı istediğim korumanın fotoları yeniden koyuyorum. İncelediğinizde basit bişey olduğunu anlayacaksınız....
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]​

2.jpg

3.jpg

ARBdifCOVER.jpg

4.jpg

100 $ bana da yüksek geldi açıkcası ama tabi ki diferansiyelin gitmesinden, yolda kalmaktan iyidir. Bazen LR alsaydım diyorum ;D Huma Oto'da Gezenbilir indirimiyle birlikte 58 lira koruma kapağı, yükseltme falanda çok ucuz LR.da, Jeep modifiyesi biraz pahalıya mal oluyor. :(

Valla bende usta arıyorum bulsam haber edicem ama malesef bulamadım şimdilik . İzmir yada istanbula bakmak durumunda mı kalıcaz acaba ? Koca Ankarada halledemedim valla :D

Neyse 100-150 dolar pahalı geldi banada . Tabi difransiyelden pahalı değil . Aslında fiyat olarak değil zira ABD de ki sitelerle aynı fiyat olarak nerdeyse ... Malzeme de güzel vesselam ama işte işin zevkli yani birazda tırmalamak belki de ... Hem uygun bir usta bulsak resimdekine benzer birşey çok daha uygun fiyata çıkar diye umuyorum .

Ben asıl aklıma takılan noktayı hala netleştiremedim . Bu kapaklar yada korumalar dif karpuzuna monte ediliyor . Bu kapak yada koruma çaktığımızda dif kovanı yada karpuzu herneyse dayanır mı ? Yada ne kadar dayanakılı bu kovan ? Yoksa kollara yükü bindiren bir kourma daha mı iyidir ? Kollar daha mı sağlamdır acaba ? Gerçi ARB diff koruması diye bu şekilde yaptıysa bir bildiği vardır heralde ... Değil mi? ;D

LR ye gelince , Gerçekten LR nin birçok parçasının fiyatı uygun ama bazende dandik ufacık bir parça dünya para oluyor , modifiyesi uygun gördüğüm kadarıyla . Aslında dışlarda jeep içinde aynı şey geçerli darısı bizim başımıza diyelim :smiley:

Saygılarımla ...
Barış

rr classic far korumasının fiyatını sorun difrensiyel korumanızın ne kadar ucuz olduğunu anlarsınız.yaptırma işine gelince malesef ülkemizde jeepiniz le yanaşacağınız demirci size fiyat olarak orjinalinden daha ucuz bir fiyat vermez.işin kötüsü bu işi daha önce hiç yapmadığından başından savmak isteyebilir.bu işi yapan sanayii esnafı da orjinalinin fiyatını bildiğinden kendisininkini önce orjinaline göre över sonra garantisi kendisinin olduğunu söyleyip iyi bir fiyata yapar.sorun çıkınca sorumluluk almamak için söylediği yalanlarla sizi bile ikna eder...

Fotoğrafta görülen kırmızı cover, ARB kilit takılmış difransiyel karpuzunu kapatabilmek için bir ek parça,
orijinale göre daha dayanıklı tabi ki ama tam bir koruma değil.

Diğer fotoda görülen ve demir çubuklar vasıtası ile yapılan modelde daha çok kaya tırmanışı düşünülerek tasarlanmış gibi, yani aracın ağırlığı binince diferansiyel karpuzuna taşısın diye kalın sağlam yapılmış ancak bizim tarz off-road'da aralardan alacağı küçük bir darbe karpuzu yarabilir.

LR korumalarına bir göz atın, tamamen kapalı modeller, bu tip sistem daha çok işe yarar, tek dezavantajı uzun yolculuklarda diferansiyelin çalışma ısısını arttırabilir. Yağını sık kontrol ederseniz de sorun olmaz.

Cüneyt hocam haklısın ... Arabayı gören fiyatı katlıyor ... Geçen gece bir köfteci yapalım dedik . 3 arabaydık biri megane biri 407 yani ikiside ZJ den pahalı araçlar aslında ama adam direk bizim arabaya geliyor , aynı mevzu birkaç defa park mevzusunda da olmuştu ;D Valla rahatsız oldum ...
Bu yüzden uzaktan da olsa tanıdık birini bulmak lazım . Yıllardır sanayici işlerine çok temkinli yaklaşıyorum ...

Serdar hocam bilgi için teşekkürler . Evet bende dün gece uyandım . ARB kilite uydurmak için üretmiş sanırım bu kapağı .. Fotolarını koyduğumuz iskeleti yaparsak aralarını kapatmak veya çubukları sıklaştırmak aradan alnacak darbe konusunu çözer diye düşnüüyorum . Tam kapalı lar soğumayı zorlaştıyorsa uzun yolda sorun olur mu acaba ? Gerçi bahsettimiz parmaklıklı dizayda bu sorun oluşmayacaktır .

Barış

Benim Disco'da LR'nin tam kapalı modelleri takılı. yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. diff kapağı ile bu koruma arasında 5-8mm gibi bir boşluk var. sert bir darbe ile koruma şekil değiştirse bile diff kapağına zarar gelmesini engelleme şansınız var. boşluk sayesinde de yüksek ısı nedeniyle oluşabilecek bir sorunla henüz karşılaşmadım.

kumbara kırmak kolay. ama bu işlerle yakından ilgilenmek lazım resimler çok güzel bendede bisürü resim var ama boş . ancak görsellik kazanır beyinde yapılacak işler ancak patronla usta yanyana gelmesinden oluşur. burada patron alfonse, ustada ibrahim . Patronda para,foto ve fikir var.Ustada alet edevat,emek,insan gücü ve yaratıcılık var.
Hadi formülü kuralım.

2 araçta gırankı pırıl pırıl çıktı. 1 araç gırankını taşlattık.mazideki bir diyalog. ne alaksı var ise konumuzla..........

anlayan anladı..

Para+Foto+Fikir+Ustasına ayıracağı zaman
Patron= ----------------------------------------------------------- = ortaya çıkan ürün ve ustanın reklamı
Usta

bir diğer formül:

uzaktan fikir ve resim+ben ustaya değil usta bana ulaşssın+hadi bunu yapsında görelim mantığı+kumbaramı kırayımmı?
patron= -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------=serdar usta değilki
forumda ustanın reklamını yapan serdar

http://www.rocky-road.com/diffguard.html
dana30 için olan 70usd..

merhaba ben düzce gül ototmotıvın sahibiyim vinçli celik tanponlar bizim işimiz ön tanponları 3 milim arka tanponları ise5 milimden imal edıyoruz ya tanponlarımız sis farlıdır eger böyle bir ihtiyacı olan var sa bize ulassın aklınıza gelen herseyı ımal edelım 0542 679 96 84 bize ulasın

yavuz bey ben o tanponu sıze 5 mili sactan yaparım hemde tıpatıp aynısını o tanpona istedıklerınızıde eklerım bızım ekıp sagalam

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR