Her Marka 4X4 Araca Orjinal Vinç Tamponu ve Port Bagaj...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serdaragdas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,972

Aracım için Tampon ve portbagajı nereden bulurum veya yaptırabilirim?

• Yurt dışından orjinal olarak getirtirim.

Kullanılan: 13 8.7%
  • İyi bir ustaya projelendirip yaptırırım.

Kullanılan: 111 74.5%
  • Çıkma ararım.

Kullanılan: 20 13.4%
  • Düşünmüyorum.

Kullanılan: 5 3.4%

• Kullanılan toplam oy
    149
Ynt: Her Marka 4X4 Araca Orjinal Vinç Tamponu ve Port Bagaj...

bi tane daha..[attachment=1]

alp (7).jpg

Etiketler

Bu tip iş yapan yerler hepimize bir gün lazım olabilir, bilgilendirme için teşekkürler..

Aşağıdaki fotoğraflardaki "Otomakik Şanzman Yağ karter Muhafazasını" ustamız yapabilir mi acaba?

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Sizinle bir kaç defa rock-slider ile ilgili konuştuk. Sonra cevap gelmedi sizden. Yukrıdaki polimik çok yakışıksız olmuş bence. Bunlardan alındıysanız siz veya ustanız, gerek yok bence. Aşağıdan alan herkes düzgün adamlık yapmış sonra.
Yurtta Sulh Cihanda Sulh - Mustafa Kemal ATATÜRK
:smiley: Peace At World :smiley:
Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.....

AnaSanzMuh3.jpg

AnaSanzMuh1.jpg

AnaSanzMuh2.jpg

Söz konusu parçayı tabiki ustamız yapar. Elinden hertürlü iş gelir ama aracınızın üzerinde ölçü alınması ve ona göre önce bir şablon hazırlaması sonrasında ise uygulamalı montaja geçmesi gerekiyor.Bunları yapmak sorun değil.Siz yeterki kendisine ulaşın.Aracınız ve Projelerinizle bereber kendisini bir ara ziyaret edin bir kahvesini için size yapılacaklar hakkında bilgi versin.,

Resimlerle bu iş malesef sadece fikirlendirir. Ama tam ölçü alınamaz. Vida delikleri, verilecek kavis, kısaca tam gönyeli bir ölçü alınması lazım. sizde ankarada olduğunuza göre. bu iş istanbula yolunuz düşerse diyeceğim artık.Bekleriz sizi, Misafirimiz olursunuz.
Saygılarımla,

Teşekkürlerde, benim İstanbula pek yolum düşeceğe benzemiyor. Olursa seve seve. Teşekkür ederim.
Benim ricam, ustamız bi Gc' ye bişey yaparsa, yapmaya başlarsa bana haber versin, aynısından 2 tane yapar, gönderir. Ufak tefek yerlerini ben düzeltirim burada.... Ön&Arka tampon, resim verdiğim rock-slider, kafes, ana şanzıman koruma....

Bide şimdi bi resim ekliyorum. Bunu kesin benim araba olmadan yapar. Çünkü söz konusu olan parça Dana 30 için olacak. Herhalde bi dana 30 kapağı ödünçte olsa bulabilir dimi.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Yapılırsa bir tane de ben alabilirim Dana 30 için, hatta Dana 35 içinde geri geri giderken korusun diye bir şey yapılabilir ;)

Hadi serdar, hallet şu işi, bak bi sürü talip olacak. Hazır yapıp gönderir. %100 uyar. Ankarada böyle bişi arayandan aldım fotoyu. Yani daha ankaradanda müşteri var benden başka... Evet arkaya dana 35' ede alcam ben. Lütfen fiyatı makul olsun. Kasarsa usta küserim.. Hem basit bu, seri üretim gibi yapsın 10 tane kesin satar. sahibindene koysa 3 günde satılır elindekiler. Ucuz versin bize, kalbimizi kazansın, full destek.....

Uygun olursa bende alırım . Ki adetli yapılır ve fiyatı uygun olursa zj ve xj sahiplerinin birçoğu alacaktır diye düşünüyorum .

Alfonse nun bahsettiği Ankara'da arayan benim bu arada ;D

Saygılarımla ...
Barış

şu ana kadar yazılanlardan 4-5 çeşit dif.koruması gördük.kıstas ucuz, pratik, yapılabilir/ bulunabilirliği değil işinize yarayıp yaramayacağıdır.arazi tipine göre modellemesi yapılan korumalardan kendinize uygun olanı seçmek daha doğrudur.eğer illa da yukarıdakinden istiyorsanız ben size yaptırayım.....

duman' Alıntı:
şu ana kadar yazılanlardan 4-5 çeşit dif.koruması gördük.kıstas ucuz, pratik, yapılabilir/ bulunabilirliği değil işinize yarayıp yaramayacağıdır.arazi tipine göre modellemesi yapılan korumalardan kendinize uygun olanı seçmek daha doğrudur.eğer illa da yukarıdakinden istiyorsanız ben size yaptırayım.....
Ok! Erken kalkan yol alır.
Hangi usta/yaptıran daha çabuk ve verimli cevap yazarsa ona yaptırırız. Ekmek yediren bu işten de diğer avucunu yalar!

Teşekkürler duman!

Seviye kontrol kapaklarına ulaşılabilmesi şartımdır benim...

Bide bişey sorucam; bu dif koruması amaçlı çalışmalar dife dayanmasa iyi olurdu, ama maalesef böyle bişey yok. Arb' de sadece kapak üretmiş.
Orjinal kapaklar sağlam değil mi?

Bu korumayı çaktığımızda bi yere, dif. kovanına dayanıyor/bağlı ya, kırılmaz mı kovan. Sonuçta, korumasız olsa dif, eğilen göçen dif kapağı tampon gibi emecek darbeyi. Belki kalcaz ama, dif kovanını kırmamış olcaz. Bu muhafaza ile dif kovanını kırmaz mıyız? Kovan kapağı eğildiğinde içerideki ıstavroz kutusuna değip kırması bi cevap aslında buna di mi?

Bu bahsi geçen korumayı yarım değilde tam yaptıralım derim ben. Böylece çaktığımızda muhafazayı darbenin gücünü sadece difin altına değil üstede dağıtmış oluruz. Yani Dif kovanının maruz kalacağı darbe gücünün cm2 ye daha az olmasını sağlayacağız.

Hemen gelsin cevaplar, yorumlar ve kararlar. Başlayalım arkadaşlar. Ben sabırsızlanıyorum. Kırmızıya mı boyasam, siyaha mı diye düşünmeye bile başladım :smiley:

Gene gitti kumbara, kırcaz gene galiba, sanırsam.... .)

alfonse, öncelikle avatarın süper.kapak koruma çeşitlerine gelince kırılmazlığa garanti veren tam kapak çeşitleri mevcut.seviye kapaklarına ulaşılması şarttır.korumadan bile daha önemlidir.benim anlatmak istediğim gezi türüne göre uygun korumaları uygun malzeme ile yaptırmak.gönderdiğin resimdekini istiyorsan ben yaptırırım derken maddi bir çıkar beklemeden yapılmaya yapılır ama çamur tahliye pratikliği dışında bizim parkurlarda randıman alamazsın demek istedim.yarım kapalı bir sistem ya da içini ferah tutmak adına tam performans koruma kapak işlevsellik adına daha iyi olur.kapağa gelene kadar aynı bölgede korumaya/sağlamlaştırmaya özen göstermemiz gereken başka borular da var.

Teşekkürler,

duman' Alıntı:
kapak koruma çeşitlerine gelince kırılmazlığa garanti veren tam kapak çeşitleri mevcut.seviye kapaklarına ulaşılması şarttır.korumadan bile daha önemlidir.
İşte sorum bu. Kapak kırılmazsa, eğilip göçmezse, yani tampon gibi darbeyi emmezse, dif kutusu kırılır ( mı ?)

duman' Alıntı:
benim anlatmak istediğim gezi türüne göre uygun korumaları uygun malzeme ile yaptırmak.gönderdiğin resimdekini istiyorsan ben yaptırırım derken maddi bir çıkar beklemeden yapılmaya yapılır
Benim ihtiyacım şu. Yaklaşırken difi vurduğumda kapağı kırmayım, içeri göçertmeyim. Ama bundan korunucam diyede darbeyi kapağın takıldığı dif kovanına direk iletmek yanlış mı? bilmiyorum. Sonuçta ben çok tecrübesizim ve kovan ne kadar sağlam, kapak ne kadar sağlam bilmiyorum....
Bide difin kapak yüzü dik. Takılıyor oraya buraya. Bu muhafaza ile bunu engelliyoruz. Ve çarpacağına üstünden kayar engelin dif bunu takınca diye düşünüyorum. Rock slider' ın defransiyelcesi..... ama, bilmiyorum işte...
Maddi çıkar beklentiniz olduğunu düşünmemiştim ve yazmamıştım. Yanlış anlaşıldıysam, özür. Ama bu yardımdan maddi çıkar elde etseniz sevinirim bile ben. Bişey daha alırsınız arabanıza. Ben, sonuçta cebimden çıkana bakarım. Eğer param helal edebileceğim bi adama, ki sizden eminim tabiki, geçiyorsa sorun yok...... isterseniz kar ekleyip satın bana, hiç alınmam, ben sonuca bakarım, şu cevaplar bile nimet zaten....

duman' Alıntı:
ama çamur tahliye pratikliği dışında bizim parkurlarda randıman alamazsın demek istedim.yarım kapalı bir sistem ya da içini ferah tutmak adına tam performans koruma kapak işlevsellik adına daha iyi olur.
Çamur tahliye pratikliği derken?... Bu muhafaza çamur tahliyesini mi kolaylaştırır? Anlamadım hiç bişey! Pardon... Açar mısınız lütfen!

Tamam, ben ön dana 30 ve arka dana 35 için tam bu borulu zımbırtıdan istiyorum. diyelim! Kaça mal olur. İstiyorum. Yarım da olur....

duman' Alıntı:
kapağa gelene kadar aynı bölgede korumaya/sağlamlaştırmaya özen göstermemiz gereken başka borular da var.
Ben piyasada bulunabilecek tüm korumaları taktırdım zaten.
*Ön tampon altına, direksiyon kollarının önüne gelen çelik dirtdörtgen prizma gibi olan muhafaza-Mopar-( orjinalde plastik var aynısının üstünde )
*Arazi şanzmanı/transfer kutusu koruma-Mopar-
*Depo koruma-Mopar-
Eksiklerim: Dif muhafazaları ve ana/ otomatik şanzman yağ karter muhafazası. Başka var mı kalan ?

ben bu konuyu yeni gördüm, ve gerçekten faydalı olduğunu düşünüyorum. bilemiyorum ama bu konuyu
offroad Teknik bölümde açsaydınız daha çok kişi faydalanabilirdi gibi düşünüyorum, ustanın da ellerine sağlık eminim ona yolumuz düşecek selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR