Ynt: Hılux mı, Yoksa L200 mü? Hangisi Sizce?
Herkese Merhaba,
L200 Intense 4x4 düz vites kullanıcısıyım.
2008 Haziran'da aracımı alırken tum 4x4 pickupları detaylı arastırdım. L200'u hem yeni hem de iyi bir 4x4 aracı aradıgımdan sectim.
Diger alternatifleri - Ranger, D-max, Hilux, Navara - test sürüslerini ve dunya capındaki testlerini de inceledim. En basiti tork olarak L200 daha üstün.
Secimim L200 oldu.
Ancak L200'u de kendi icerisinde 3'e ayırmak gerekir diye dusunuyorum:
1. Intense model - Düz vites - Manuel devreye giren diff. lock. (Benim arac, bildigim kadarıyla Turkiye'de kolay bulunur bir versiyon degil. Ben zor bulmustum.)
2. Lux Model - Duz Vites - ATSC
3. Lux Model - Otomatik Vites - ATSC
1. secenekte Offroad anlamında hic ama hic zorun cekmezsiniz. Son care arkayı kitlemektir.
2. secenekte asfaltta vites atıp durursunuz, offroad anlamında arka kilitten neredeyse hic yararlanmazsınız. Ancak vites avantajından yararlanırsınız.
3. secenete asfaltta cok cok rahatsınız, yine offroad anamında arka kilitten neredeyse hic yararlanmazsınız. Vites gecislerini de tecrube ederek ogrenirsiniz.
2. ve 3. secenekler L200 olarak konuyu acan bey icin yani %70 asfalt %30 offroad (tabi offroaddan neyi kastettigi de onemli. patika mı camur golumu.) daha uygun kanısındayım.
Ancak, offroad anlamında ATSC sistemi olan bir aracta gostergelerde dort teker ve ortada ısıklar gostergede arka tekerleklerin ortasında yanan turuncu ısıgı hic gormeyecektir.
Netice;
Hilux'u test surusunden oteye bilmedigimden, L200'u kendi icinde degerlendirdim.
Konuyu acan bey, asfalt agırlıklı kullanacagı icin kriter ic hacim, beygir gucu vs.. vs... olmalıdır kanısındayım.
Iyi aksamlar