Ynt: Hılux mı, Yoksa L200 mü? Hangisi Sizce?
Sayın bahçivan kardeşim
Öncelikle "Yerse" tarzı kelimeler kullanarak tansiyonu yükseltmeniz hoş değil.Buraya yazan hiç kimse kendi doğrusunu diğerine kabul ettirmek niyetindede değil.Bu niyette olanlar zaten zaman içinde yanlış adreste olduklarını anlayıp ortadan kayboldular.. Umarım sizinle paylaşımımız daim olur.
Konuya dönecek olursak eski kasa L200 Magnumda bulunan kilit %100 kilittir.Direksiyonun sol alt tarafında bulunan bir düğme marifetiyle devreye alır,istediğiniz zamanda tekrar devreden çıkartırsınız.Zaten LSD olan bir sisteme müdahale şansınız yoktur,tüm olayı sistemdeki balatalar gücü yettiğince halleder.Bu sebeple kilitleme oranları % 40 - % 60 vs gibidir.
Vermiş olduğunuz linkteki yazıda bir anlam düşüklüğü var,burada test sürücüsünün söylemek istediği (veya söylemesi gereken) "aracı 4 L moduna aldığımızda aktarma öne %50, arkaya %50 oranında dağılıyor" olmalıydı.Ya yazım hatası yada bilgi eksikliğinden araçtaki diff kilidine %50 demiş.Sizi temin ederimki bu bilgi yanlış,anlatmak istediği çok başka bir şey.
(Japon araçlarının çoğunda orta diff yoktur,4H veya 4L ye geçtiğiniz zaman orta diffi kilitli bir 4 çeker gibi tepki verirler,bu yazıda % 50 ibaresi ancak bu olayı anlatmak için kullanılırsa doğru olur)
Defender,Discovery vs konusuna gelirsek özel üretimler haricinde bu araçlarında ön ve arka diferansiyelinde kilit yoktur.Kilit olan diferansiyelleri ise orta diferansiyelleridir. ki bu kilitde sadece gücün ön ve arka şaftlara %50 -%50 eşit dağıtılması vazifesini görür.
Disco kullanan arkadaşta yukarıda söylemiş zaten aracının arkasında kilit olmadığını.