Hılux mı, Yoksa L200 mü? Hangisi Sizce?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FREE LANDER SALİH Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 368
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 117,853

SİZCE HANGİSİ

• T.HILUX

Kullanılan: 81 40.7%
  • M.L200

Kullanılan: 78 39.2%
  • N.NAVARA

Kullanılan: 26 13.1%
  • İ.D-MAX

Kullanılan: 14 7.0%

• Kullanılan toplam oy
    199

Etiketler

Ynt: Hılux mı, Yoksa L200 mü? Hangisi Sizce?

bahcivankurt' Alıntı:
bak sevgili dostum sanırım bir hata yapmak üzeresin gel seninle iddaya girelim eski kasa magnumda lsd mi var yoksa %100 kilitmi öğrenelim.burda defender sahibi arkadaşlar sana yazarlar onda diflock olup olmadığını.landcrusier g serisi onları saymaya kalkarsak ben sana bir dünya araç bulayım ozaman discovery de dahil olmak üzre.ben teklifimi yaptım size isterseniz fabrikadan net cevabı alırız kabul ederseniz,YERSE ;)
Öncelikle malesef Discovery I de kilit yok Discovery II de Traction Control sistemi var,kilide yakın bir prensip te çalışır.
ama tam kilit değildir,fasılalı çalışır.başarılı bir sistem olmasına karşın ,LR bölümünü okursanız,ağır off-road yapanların bir şekilde Disco lara ön-arka kilit takmaya çalıştıklarını görürsünüz.
Eğer TC sistemine benzer araçları ,bahsettiğimiz mekanik kilitli araçlarla bir tutacaksak ,birçok yeni çıkan araçta bu sistemler var zaten.

L200 ,bahsettiğiniz eski kasa bir önceki kasaysa,ve Ankaradaysanız ,Beraber Temsa Mitsubishi yetkili servisine gidelim,hem bir çay içer hemde sorularımızı sorarız.

Yoksa siz araştırmayı yapın,kaybeden sağlam bir yemek ısmarlar.
Bende içerden anahtarla- %50 arka diff i kitleyen garip bir sistemin olduğunu öğrenmiş olurum.
YERSE.

kerim bey zaten ankaraya gelicem sizin de yemeğinizi yemiş olurum afiyetle.bahsettiğimiz 06 ya kadar olan kasa ve onda %100 kilit yok dökümanlarınıda getiririm siz merak etmeyin.ayrıca şunu ifade edeyimki diğer araçlar konumuzun dışında şimdilik.saygılarımla özay kurt balıkesir

bahcivankurt' Alıntı:
kerim bey zaten ankaraya gelicem sizin de yemeğinizi yemiş olurum afiyetle.bahsettiğimiz 06 ya kadar olan kasa ve onda %100 kilit yok dökümanlarınıda getiririm siz merak etmeyin.ayrıca şunu ifade edeyimki diğer araçlar konumuzun dışında şimdilik.saygılarımla özay kurt balıkesir
Her zaman beklerim,
Konu yemek olsun,sizi zevkle ağırlarım
ama kazanılan bir yemeği yemek başka bir zevk tabi ;D
Ben yarın servise bir sorayım net cevap onlardan çıkar.
Gelmeden önce özelden mesaj atarsanız,ona göre işlerimi ayarlarım .
Saygılarımla.

elbette efendim ne demek sizler gibi saygın insanlarını yemeğini hakederek yemek tabi bir lezzetli olur ama temsadan alınan bilgiyi yarın akşama burda görmek isteriz.saygılarımla

Sayın bahçivan kardeşim

Öncelikle "Yerse" tarzı kelimeler kullanarak tansiyonu yükseltmeniz hoş değil.Buraya yazan hiç kimse kendi doğrusunu diğerine kabul ettirmek niyetindede değil.Bu niyette olanlar zaten zaman içinde yanlış adreste olduklarını anlayıp ortadan kayboldular.. Umarım sizinle paylaşımımız daim olur.

Konuya dönecek olursak eski kasa L200 Magnumda bulunan kilit %100 kilittir.Direksiyonun sol alt tarafında bulunan bir düğme marifetiyle devreye alır,istediğiniz zamanda tekrar devreden çıkartırsınız.Zaten LSD olan bir sisteme müdahale şansınız yoktur,tüm olayı sistemdeki balatalar gücü yettiğince halleder.Bu sebeple kilitleme oranları % 40 - % 60 vs gibidir.

Vermiş olduğunuz linkteki yazıda bir anlam düşüklüğü var,burada test sürücüsünün söylemek istediği (veya söylemesi gereken) "aracı 4 L moduna aldığımızda aktarma öne %50, arkaya %50 oranında dağılıyor" olmalıydı.Ya yazım hatası yada bilgi eksikliğinden araçtaki diff kilidine %50 demiş.Sizi temin ederimki bu bilgi yanlış,anlatmak istediği çok başka bir şey.
(Japon araçlarının çoğunda orta diff yoktur,4H veya 4L ye geçtiğiniz zaman orta diffi kilitli bir 4 çeker gibi tepki verirler,bu yazıda % 50 ibaresi ancak bu olayı anlatmak için kullanılırsa doğru olur)

Defender,Discovery vs konusuna gelirsek özel üretimler haricinde bu araçlarında ön ve arka diferansiyelinde kilit yoktur.Kilit olan diferansiyelleri ise orta diferansiyelleridir. ki bu kilitde sadece gücün ön ve arka şaftlara %50 -%50 eşit dağıtılması vazifesini görür.
Disco kullanan arkadaşta yukarıda söylemiş zaten aracının arkasında kilit olmadığını.

L 200.jpg

sevgili dostum o sadece şaka tarzı söylenen bişeydi yoksa altında bir ardniyet aramaya gerek yok.zaten otarz biri olmadığımı eğer gün gelir tanışırsak anlarsınız amacım kimsenin kırılması ve üzülmesi değil herkesten özür dilerim bu anlamda.;

bahcivankurt' Alıntı:
Selam
Özay Bey Balıkesirin neresindesiniz?

gnydn şimdilik merkezde ikamet ediyorum ama heran kendimi dağlara vurabiliirim.dün akşamdan beri kendimde değilim desemyeri var.malum erkeklerin aklını başından alan meseleler işte.görüşmek isterseniz memnun olurum özelden mail atarsanız ben size dönerim saygılarımla

Sayın semuca,

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. benim offroad düşüncem sizin karadeniz gezinizin benzeri ve dere geçişleri,orman gezileri tarında düşünüyorum bunları da ya yıllık izinlerde yada hafta osnlarında düşünüyorum. benim düşüncem l200 den yana oldu açıkçası sizinkinin tarzında bir araç bulup alacağım. bir sorum daha olacak l200 lerde isofix sistemi varmı
?

Selamlar, eski kasalarda ISOFIX hazırlığı sistemi yok, yeni kasalarda arka koltuklarda ISOFIX çocuk koltuğu hazılrlığı standart olarak mevcut.

Özay Bey Selamlar,
Mitsubishi Ankara Yetkili Servis Müdürü Şeref Bey le yaptığım konuşmada,
2006 öncesi kasa L-200 Magnumlarda (4*4) ,arkada 100/100,fabrika çıkışı kilit bulunduğunu söyledi.
Siz geldiğinizde,elinde tamir için açılmış bir arka diff varsa,onun üstünde yoksa servis cd sindeki diagramdan , size çalışma prensibini de anlatabileceğini ekledi.

ozaman siz şimdiden diyete başlayın şöyle ağız tadıyla bir yemek yeriz birlikte.neyapalım büyük laf etmişiz demekki.sağlık olsun eğer yolunuz butarafa düşerse burdada ikram ederim yemeğinizi saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR