Hub Mandalı (acil Tavsiye!!!)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kuzay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,716

Kuzay

Kamp I
Yer
istanbul - Şile
Merhaba Dostlar,

Bu akşam yeğenleri sinemaya götüreyim dedim, Özdilek Otopark'ında aracın sağ hub mandalını kırıp cama not yapıştırmışlar "Bizi de gezdir, biz de bilelim." diye. Bu nasıl bir insanlıktır, Allah'tan da mı korkuları yok bu insanların bilmem ama sonuçta çok geç farkettik, Kartepe'de bulunan eve gidince. Çocuklar üşümesin diye evin bahçesine girdim. Araç evin yanında da olsa çamura batıp kaldı. Üzerinde M/T lastikler var ama 2 çekerde olduğu için debelenip duruyor. Bahçede %50 meyil var, dağ yamacı.

Bu hub mandalını bulabilir miyim ? Herhangi bir fikir verebilir misiniz ? Şu an evdeyiz ama dağ başındayız, kendim bişeyler yapmak zorundayım. İçinde kalan bölüm boşa dönüyor.

Ekli dosyalar

• hubmandal.jpg
    hubmandal.jpg
    45.8 KB · Görüntüleme: 700

Ynt: Hub Mandalı (acil Tavsiye!!!)

Çok geçmiş olsun. Bunu insanlıkla da bağdaştıramıyorum, terbiyesizlik, şerefsizlik.
Mandal sizdeyse hubu komple önce kafasından ayırın, sonra aks bağlantısından sökün ve yayı da sizdeyse biraz kurcalayın. mekanizması aslında basit ama onun o şekilde çekmeyle zormalayla yerinden çıkmaması lazım. eğer çekip çıkartmışsa biri emin olun insan değil, öküz falandır. İnsan gücü onu ardan çekip alamaz.
Tekrar geçmiş olsun, topladıktan sonra (başarılı olursanız) içine kauçuk gres kullanmayın, kalın geliyor ve ilerde tozla çamurla birleşip zarar veriyor. Sıvı gres tercih edin.

4 L' Alıntı:
Çok geçmiş olsun. Bunu insanlıkla da bağdaştıramıyorum, terbiyesizlik, şerefsizlik.
Mandal sizdeyse hubu komple önce kafasından ayırın, sonra aks bağlantısından sökün ve yayı da sizdeyse biraz kurcalayın. mekanizması aslında basit ama onun o şekilde çekmeyle zormalayla yerinden çıkmaması lazım. eğer çekip çıkartmışsa biri emin olun insan değil, öküz falandır. İnsan gücü onu ardan çekip alamaz.
Tekrar geçmiş olsun, topladıktan sonra (başarılı olursanız) içine kauçuk gres kullanmayın, kalın geliyor ve ilerde tozla çamurla birleşip zarar veriyor. Sıvı gres tercih edin.

Çağlar Bey çok teşekkür ederim, inanın ben de söyleyecek söz bulamıyorum. Sanırım çakı-tornavida gibi birşeyle sökmüş. Daha önce farketsem bahçeye girmem yukarda asfaltta bırakırdım aracı. 100 metre kadar bir yokuş var. Çocuklar öksürüyordu, misafir geldiler dede evine getireyim üşümesinler dedim. Girince 4 çekere alıp burnu yukarı vermek istedim, olan oldu. 4 çekerle çok rahat çıkıyordu burayı ama yerler çamur-çimen, tutmuyor lastik 2 çekerde ve sürekli gömülüyor. Bugün bir yere çıkamadık, 2 çocuk var evde, 7 yaşında misafir, acil bişey olsa ne yaparım bilemiyorum. Bahçeye saplandık kaldık.

Mandalı söküp atmış ya da yanına almış. Sırf aracın üzerince "Gezenbilir" yazıyor diye fesatlığından ceza kesmiş. Bilen birisi yapmış belli, bu yazıları da okur birgün... Sis farını falan kırsaydın madem be adam eline ne geçti ? Allah'ından bulursun inşallah.

Sormak istediğim sol mandal kırılmadan çıkar mı ? Sol tarafı söküp 2 tarafa kullanmayı denesem olur mu sizce ?

Yayı içinde. Kenarlardan elimi sokup çeviriyorum, 2 çeker pozisyonunda tık sesi gelip oturuyor. Ama 4 çeker için o tık sesi gelmiyor, mandal boşta kalıyor. O da olmazsa sabah pense ile çevirmeye çalışacağım da tamamen kırmaktan korkuyorum.

Öncelikle geçmiş olsun.Uzman,usta ya da tamirci değilim,aracınızın markasını da bilmiyorum.
Manuel hub öyle kolay kolay çakı vs ile sökülemez diye biliyorum.
Yine de benim bilmediğim yeni tipler,markalar olabilir iddia etmiyorum.
4x4 yazan imbus civatanın olduğu yerde bir ezilme izi görüyorum.Belki yeni belki eskidir.
Belli ki bir yerlere sürtme olmuş.O esnada bu anahtarı düşürmüş olabilir misiniz?

Çare ise sizin de düşündüğünüz gibi varsa kuvvetli bir segman pensesi ya da kargaburun ile uğraşmak.
4x2 pozisyonuna tık edip 4x4 pozisyonuna etmiyorsa krikoya alıp,elle tekeri ileri geri yaparak deneyin.
Bu sayede kilidin rahatça yerine girmesini sağlayabilirsiniz.Şu an aklıma gelen en basit çözüm budur.
Şehre inince çaresine bakarsınız artık.Tekrar geçmiş olsun.

Teşekkürler Bahadır Bey, söylediğiniz gibi deneyeceğim.

Öğleden sonra yola çıkarken önce 4x4 e aldım, asfalta ulaşınca 4x2 ye çevirdim. Ondan sonra zaten asfalt yol bir yere sürtmedi.

Altta da 1 ay önce çekmiş olduğum fotoğrafı ekledim. Sökülen kısım Rugged Ridge yazan çevirme bölümü. Aynı ezilme orda da var yani daha önce olmuş o ezilme. Sol tarafta denedim, o mandal ile hub arasına tornavida giriyor. Ama sökmeye çalışmadım tabii. Nasıl çıkar ordan anlamış değilim aklıma sadece bu geliyor. Bilen biri yapmış olmalı.

İzmit ya da İstanbul'da bu parçayı arayacağım. Bulunabilir mi bilmiyorum ama mümkünse daha sağlam bişey bakacağım kesin.

Ekli dosyalar

• hub2.jpg
    hub2.jpg
    26.9 KB · Görüntüleme: 370

Özelden ve burda mesajla yardım eden dostlara çok teşekkürler. Bahadır Bey, söylediğiniz yöntemle sorun çözüldü 4 çekere geçti çıkarttım aracı, Allah razı olsun hepinizden. :smiley:

Evdeydik gerçi ama dün gece yeğen öksürmekten helak oldu, şimdi doktora götüreceğim en azından. Bu arada Vodafone'un 3D Vodemi de süpermiş. Bu sayede internete bağlanabildim. Telefon çekmiyor internet çekiyor. :smiley:

Tekrar teşekkürler.

Rica ederim,yeğeninize geçmiş olsun.
Kolayca halletmenize de sevindim.

camouflage' Alıntı:
Konuyu henüz görüyorum. Hocam hem size hem çocuklara geçmiş olsun.

Size telefonla ulaşmaya çalıştım İlhami Bey ama tel çekmiyordu. Vodem ise bazen 4 bazen 3 tıkla çekiyor. Büyük iş gördü. Neyse ki sorun çözüldü. Araç şu an 4 çekerde. Ama problem devam ediyor. O hub çevirme mandallarına kesin çözüm bulmam gerekiyor.

Geçmiş olsun.
Bir kaç ay önce benim başımada benzer bir olay geldi.Bende de otomatik hubs kapağını söküp çaldılar.
Kapağı zorda olsa bulabildim.
Bulamasaydım manuel hubsa çevirmek zorunda kalacaktım.
Eğer işinizi görecekse Tar otoda sıfırları var.
Sitesinden baktım takım fiyatı 530 TL.

AKİVA' Alıntı:
Geçmiş olsun.
Bir kaç ay önce benim başımada benzer bir olay geldi.Bende de otomatik hubs kapağını söküp çaldılar.
Kapağı zorda olsa bulabildim.
Bulamasaydım manuel hubsa çevirmek zorunda kalacaktım.
Eğer işinizi görecekse Tar otoda sıfırları var.
Sitesinden baktım takım fiyatı 530 TL.

Teşekkür ederim bilgilendirme için, bizimki manuel hub zaten. Ben bu plastik olan parçayı metale çevirme yolu arıyorum. Ya da kırık hublar bile işime yarar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,010
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.