Hummerlerin Hamur Oldukları An

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,509

seyyah-34

Zirve
Yer
istanbul
Hani bazen duyarsınız bana bir şey olmaz diyenleri fakat sonra bakarsınız onu hasta yatağında ziyarete gitmişsiniz. aynen bunun gibi benim aracım şu özeliklere sahip şöyle uçar böyle kaçar diyenleri. benim aracımda ABS,SRS,ADS,ESC,ASR.vs vs saymakla bitmez. var diyenleri . netice itibarı ile bu sayılanlara o kadar çok güvenilirki, bu doz bazen fazlası ile kaçar [ bkz ferrarilerin hazin ama malum sonları http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42358.0] ve bu son kaçınılmaz olur.
Bende mesleğimin vermiş olduğu minhal üzere böyle araçların sağlam hallerinden ziyade hasarlı olanları daha çok ilgi ve dikkatimi çekiyor. lütfen araçlarınızın ne kadar özelliği varsa, ne kalın şaşesine nede bütün özlelliklerine kısaca hiç bir şeyine güvenerek aracın kontağını açmayınız.bakınız her yazımda ikide bir kırk yıllık usta olduğumu belirtip duruyorum. neden mi ? bunu benim yazdıklarım hem iyi anlaşılsın ,hemde işkembeden atılan sözler sanılmasın diye sürekli hatırlatıyorum. çok hatıram var. hem nasihat vari bir şeklide konulara değinmem hayatım boyunca hiçbir vukuatım veya hasarım hatta çiziğim bile olmaması nedeni yetmiyormu sizce?.
istanbulda kurallara göre araç kullanların ne kadar da az olduğunu bilmiyeniniz varmı. lütfen KURALLARA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM dedikten sonra hepinize kazasız keyifli sürüşler diliyorum.
Türkiyenin gündemini aylarca meşgul eden bazı trafik kazaları nasihatlarım dinlemediği için yaşanmıştır. bu kaza sebebi ile tc trafik kanununda bazı değişliklere gidilmiştir.
İbretle izliyoruz.
Unutmuyoruz bana ve benim aracıma bir şey olmaz demek yok.

Etiketler
Ynt: Hummerlerin Hamur Oldukları An

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Hummer_H2_crash_470[1].jpg

HUMMER-BEYAZ.jpg

HUMMER-BEYAZ (1).jpg

hummer_20040117_100[1].jpg

acaba kaç km hızla çarpmışlar :D dayanıklı araba gibi görnüyo ama harbi hamur yapmışlar

seyyah-34' Alıntı:
Hani bazen duyarsınız bana bir şey olmaz diyenleri fakat sonra bakarsınız onu hasta yatağında ziyarete gitmişsiniz. aynen bunun gibi benim aracım şu özeliklere sahip şöyle uçar böyle kaçar diyenleri. benim aracımda ABS,SRS,ADS,ESC,ASR.vs vs saymakla bitmez. var diyenleri . netice itibarı ile bu sayılanlara o kadar çok güvenilirki, bu doz bazen fazlası ile kaçar [ bkz ferrarilerin hazin ama malum sonları http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42358.0] ve bu son kaçınılmaz olur.
Bende mesleğimin vermiş olduğu minhal üzere böyle araçların sağlam hallerinden ziyade hasarlı olanları daha çok ilgi ve dikkatimi çekiyor. lütfen araçlarınızın ne kadar özelliği varsa, ne kalın şaşesine nede bütün özlelliklerine kısaca hiç bir şeyine güvenerek aracın kontağını açmayınız.bakınız her yazımda ikide bir kırk yıllık usta olduğumu belirtip duruyorum. neden mi ? bunu benim yazdıklarım hem iyi anlaşılsın ,hemde işkembeden atılan sözler sanılmasın diye sürekli hatırlatıyorum. çok hatıram var. hem nasihat vari bir şeklide konulara değinmem hayatım boyunca hiçbir vukuatım veya hasarım hatta çiziğim bile olmaması nedeni yetmiyormu sizce?.
istanbulda kurallara göre araç kullanların ne kadar da az olduğunu bilmiyeniniz varmı. lütfen KURALLARA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM dedikten sonra hepinize kazasız keyifli sürüşler diliyorum.
Türkiyenin gündemini aylarca meşgul eden bazı trafik kazaları nasihatlarım dinlemediği için yaşanmıştır. bu kaza sebebi ile tc trafik kanununda bazı değişliklere gidilmiştir.
İbretle izliyoruz.
Unutmuyoruz bana ve benim aracıma bir şey olmaz demek yok.

Size tamamiyle katılıyorum. Kaza hiç bir şeye benzemiyor bunu yaşayanlar elbette daha fazla ders alıyor ama gönül isterki insanlar bunu zor yoldan yaşayarak öğrenmesinler. Aşağıda göreceğiniz fotoğraflardaki kazayı ben yaşadım Ramazan Bayramından bir hafta önce yanımda oğlumla birlikte en fazla 80 km civarınd bir hızla seyrederken yaşandı. Evet altımdaki araç çok sağlam ve bir sürü özelliği olan bir araç ancak görüldüğü gibi ve sizin de söylediğiniz gibi bunlar çoğu zaman bir işe yaramıyor. Bana araç seçerken kriterlerimin ne olduğunu sorduklarında üç temel özelliğe baktığımı söylerim bunlardan birincisi araba bastınmı gidecek derim ikincisi frene bastığında adam gibi duracak üçüncüsü aslında hepsinden daha önemli derim bir kaza yaşanırsa araç içindekilerin canı güvende olacak diye eklerim. Audi bu özellikleri sağlayan bir araba idi ama topu topu 80 km hızla arkadan hafiften çarpan bir araç benim aracımın kaymasına neden oldu direksiyon hakimiyetimi kaybettim yan yan kayarak orta bariyer demirlerine bir süre sürtünerek gittim bu arada arkadan çarpan araç bir kez daha çarpınca arabamın dengesi tamamiyle kayboldu ve takla attık tavan üzerinde döne döne 150 mt kadar sürüklendik. Evet şanslıydık oğlumun da benim de burnum bile kanamadan o araçtan çıktık.

Şimdi düşünüyorum günümüzde pek çoğumuz için 80 km sürrat büyük bir hız gibi görünmese de etkisi ortada. O günden beri kendime bir tek soru soruyorum ve bazen delirecek gibi oluyorum. Hadi ben neyse bu arabayı kullanıyorum trafiğe çıktım bir şekilde kaza geçirmeyi de göze almış oldum. Peki yanımda sadece babasına güvenmekten başka bir kusuru olmayan oğluman başına bir şey gelseydi ben ne yapardım.

Bence öncelikle aracımızda taşıdığımız sevdiklerimiz sonra kendimiz için lütfen trafik kurallarına uyalım araçlarımızı dikkatli kullanalım. Özellikle de trafikte insiyatifi asla karşı tarafa bırakmayalım ve sanki her an trafikte seyreden diğer araçlardan birisi bir hata yapacakmışcasına tetikte olalım.

Benim başıma gelmez demeyin dilerim kimsenin başına gelmez ama herkesin başına gelebilecek bir olaydır kaza bunun önüne geçmenin tek bir yolu vardır TEDBİR TEDBİR TEDBİR

Kazasız günler dilerim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler