İlk Defa Bir 4x4 Alacak Kişiye Ne Önerirsiniz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emresafak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,633
Ynt: İlk Defa Bir 4x4 Alacak Kişiye Ne Önerirsiniz ?

konu ve tartisma seviyesi cok guzel,helal olsun.

yavuz, benim G300 simdilerde irlanda'da bir G serisi uzman arkadasin konrolunde, lpg sistemi takma son asamalarinda. bu tip araclari doya doya surmenin tek yolu. insallah nadir abiyle anlasdigimiz gibi bulusuruz ve bol bol sistemin fotolarini ceker ve burda paylasir.eminim ki benim G'yi gorunce aklina yatacak bu sistemi kendi G'sine taktirsin,dizel araclara bile faydasi var ;)

landy'i yere vurmak cok ayip olur gercekten. ben G hastasi olmasam MKG abimizin araci gibi bir 110'um olurdu. yan yana kiyas ettiginiz zaman G daha saglam yapilmis, bu kesin. ingiliz arabalarin hepsi oksalama ister :D, ilgi ister ;D, bu kotun bisey degil ;), hele, hele turkiye gibi sanatkar dolu bir ulkede.hemde iscilik fiyatlari cok uygun .
ingiliz nasil ki willys'i ornek aldiysa SI landy'le, mercedes'de ilk seri range rover'i ornek aldi ama ingilizin zayif noktarini gozden gecirip daha saglam ve dayanikli bir sekilde yaparak. ha, range'in esnek, efsane coil springlerini begendi ama anti rollbar'lari olmadigi icin virajli yolda yatmasini begenmedi ve anti rollbar uyguladi G'ye. tabii bu range karsi bir dezavantaj sagladi, range arazi de daha esnek coil'e sahip, G ise lastigini yerden keser daha az esnedigi icin. mercedes tabii hersey tam yapar diye on arka dif lock uyguladi. iste bu G'nin en onemli noktalrdan biri. aslinda mercedes benz eskisi kadar saglam araba yapmaz, piyasa arabasi yapar. G haric.

bir ingiliz off road dergisi yazari acikladi bir karsilastirmasinda, G'nin tek dezavantaji fiyati. o da el yapimi oldugu icin. Graz'da bulunan fabrikasinin imalat vidiyosunu goren varmi? inanailmaz.

landy kendini yillardir efsane eden bir unu var. Camel Trophey bunu tam aciklar. Mercedes G serisi ise, yuksek maliyetlerinden dolayi kendini tam ispatlayamamis :( herkes mercedes yildizi tasidgi icin ... 'wow' diyor, oysa gercek ustunlugunu bilen cok az insan var, hele hele milyonlarca landy hayrani arasinda bunu anlatmak zor :eek:

G serisini G olarak tanimak lazim, mercedes olarak degil.

herkese selamlar

Etiketler

hus55' Alıntı:
konu ve tartisma seviyesi cok guzel,helal olsun.

yavuz, benim G300 simdilerde irlanda'da bir G serisi uzman arkadasin konrolunde, lpg sistemi takma son asamalarinda. bu tip araclari doya doya surmenin tek yolu. insallah nadir abiyle anlasdigimiz gibi bulusuruz ve bol bol sistemin fotolarini ceker ve burda paylasir.eminim ki benim G'yi gorunce aklina yatacak bu sistemi kendi G'sine taktirsin,dizel araclara bile faydasi var ;)

landy'i yere vurmak cok ayip olur gercekten. ben G hastasi olmasam MKG abimizin araci gibi bir 110'um olurdu. yan yana kiyas ettiginiz zaman G daha saglam yapilmis, bu kesin. ingiliz arabalarin hepsi oksalama ister :D, ilgi ister ;D, bu kotun bisey degil ;), hele, hele turkiye gibi sanatkar dolu bir ulkede.hemde iscilik fiyatlari cok uygun .
ingiliz nasil ki willys'i ornek aldiysa SI landy'le, mercedes'de ilk seri range rover'i ornek aldi ama ingilizin zayif noktarini gozden gecirip daha saglam ve dayanikli bir sekilde yaparak. ha, range'in esnek, efsane coil springlerini begendi ama anti rollbar'lari olmadigi icin virajli yolda yatmasini begenmedi ve anti rollbar uyguladi G'ye. tabii bu range karsi bir dezavantaj sagladi, range arazi de daha esnek coil'e sahip, G ise lastigini yerden keser daha az esnedigi icin. mercedes tabii hersey tam yapar diye on arka dif lock uyguladi. iste bu G'nin en onemli noktalrdan biri. aslinda mercedes benz eskisi kadar saglam araba yapmaz, piyasa arabasi yapar. G haric.

bir ingiliz off road dergisi yazari acikladi bir karsilastirmasinda, G'nin tek dezavantaji fiyati. o da el yapimi oldugu icin. Graz'da bulunan fabrikasinin imalat vidiyosunu goren varmi? inanailmaz.

landy kendini yillardir efsane eden bir unu var. Camel Trophey bunu tam aciklar. Mercedes G serisi ise, yuksek maliyetlerinden dolayi kendini tam ispatlayamamis :( herkes mercedes yildizi tasidgi icin ... 'wow' diyor, oysa gercek ustunlugunu bilen cok az insan var, hele hele milyonlarca landy hayrani arasinda bunu anlatmak zor :eek:

G serisini G olarak tanimak lazim, mercedes olarak degil.

herkese selamlar
Ben bir önceki yazımda mercedesi kötülemedigimi yazmiştim yüzde yüz eminimki mercedes defenderdende çok kaliteli bir araçtır ve tamiri kolaydır defenderden 1 vida sökene kadar g nin motorunu indirirsin ama sanayide oyle demiyorlar mercedesmi oooooo

anti rollbar' ne oldugunu anlayamadım malum ingilizcem yok virej denge milinden bahsediyorsak defenderde var ama dif lock stnadart degil parası olan takar
selamlar

evet yunus, anti rollbar= viraj denge milidir,kusura bakma arkadasim :-[ turkcemiz tam degil. kelimeyi bulamadim.

iste diff locklu bir arkadasim ;)

http://www.kibristube.com/playvideo.php?vid=1242

baska turlu benimle arazide oynayamaycakti diye taktirdi ;D

Kıbrıs sivesini bilirim askerligimi orda yaptım
daha öncede bu videoyu izlemiştim defenderli arkadaşınız şimdi sizinle yarışabiliyormu :smiley:

mogzilla' Alıntı:
Yavuz sen iş ile birlikte kullanmayı düşündüğün için öyle diyorum.Yoksa mog'dan harika karavan olur.Ama işin gücün olmayacak , 60-70 km/h güvenli asfalt sürüşünü baz alıp arazide kimsenin giremeyeceği yerlerde kamp yapacaksın.Bundan büyük keyif mi olur ?
Şu Can bir yol alsın , Allah nasip ederse kafamdaki projelerden biri de ya Unimogu ya da Acmat'ı ( ağır basıyor ) füzel bir karavana dönüştürüp güzel yurdumu karış karış gezmek.O zaman bakarsın karşılaşırıız bir yerlerde. ;D
İlk durakDevrek ; orda kendime güzel bir baston alırım. :D

Hayalim bu abi benimde , sana bahsettiğim kasalardan alıp yapmak, karavanımsı, çok büyük bir kabin değil, fakat işlevsel 2 kişilk yatma ve çalışma ortamı sağlarsa muhteşem olur, ama benimde ilk durağım inşallah Devrek olmaz ;D Okadar beklemek istemiyorum.

Gerçi ben önlemi aldım geçen yıl Devrekten bir baston verdiler bana evde duruyor. ;D

Karış karış gezme işini ben tamamladım, Disconun lastiği Türkiyenin her ilçesine deydi, ama iş için gittiğinde gezmeye vakit kalmıyor, yeni baştan sırf gezmek için gitmek lazım, Ozaman karşılaşmak değil belkide beraber gezeriz kimbilir, Devrek bastonlarımızla. ;D

Şu Unicat lere bakınca dalııp gidiyorum uzaklara, gözüm okadar büyüğünde olmasada hayal kurmak çok güzel.

Selamlar

iksje' Alıntı:
İki sene önce arkadaşım acemi askerken ziyaret amaçlı iki sefer yaptım Devrek'e. Uğur abi'nin kasa Grand Cherokee ile giderken ah şuralardan bi içeri girseydim dediğim çok yer oldu ama araba benim değildi :smiley: Asfalttan muhteşem bir doğa seyriyle yol aldım mecburen.

Benim Disconun dili olsada söylese Devrek Dirgine arasında karlı kış günlerinde normal yolun bile kabus olduğu zamanlarda girip çıkmadığım delik kalmamıştı o çevrede. Şöyle bir ortak yedigöller gezisi olsada yine dolaşsak oraları.

Konu biraz amacından sapıyor ama ; Yavuz bu başlığı görmüşmüydün ?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=665.0

Görmezmiyim , arasıra bakıp bakıp iç geçiriyorum ;D

direksiyon kutusunu sanırım bilya esaslı bir şekile çeviriyorlar ben rahat ettim ama turu az olduğundan
manevra yapmak zorunda kalıyorum

bence nivada niva ucuz hafif ve keçi gibi bozuldugu yerde bırak git 1 hafta sonra gel yine aynı duruyor sanırsam hırsızlar bile acıyıp ne telsize nede tayibe dokunmuyor

Nivayla başladım ve şimdilik memnunum, geleceği bilemem... "fiyat/performans" kıyası yapılırsa çok çok iyi derim... özellikle doğuda, karda-kışta çok iyi, beklentimin üstünde çıktı...

Bu arada hidrolik direksiyonlu NİVA çok rahat...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,087
Kayıtlı Üye Sayımız
166,999
Kaydolan Son Üyemiz
Hüseyin Erbilek

Çevrimiçi üyeler