Ynt: İnönü Yaylası - Poyrazlar Gölü Gezimiz ( Ağustos 2011)
Sürayya, Levent ve Tugay arkadaşlarım beğenileriniz için teşekkür ederim.
Fotoğraf çekerken , fotoğraflarımı bir yarışmaya sokmak düşüncesiyle çekmiyorum. Seyredenlerin farklı bulup beğenmeleri, benim için en güzel derece. Hepimiz için de öyle değil mi?
Bence her çekilen fotoğraf güzel. Çünki çeken , çektiği fotoğrafı kendi görüş açısı ve hissettikleriyle görüp çekiyor. Yani bir yerde fotoğraf doğayla fotoğrafı çekenin arasında bir iletişim ve de çekenin görüş açısı, ruh yapısı , düşüncesi demek, yanii sanatı.
Ayrıca aramızda fotoğraf çeken arkadaşlarımdan aklıma gelen Oğuz, Yusuf, Cem, Bülent, İlhan, Levent ve diğer karavancı arkadaşlarımızın fotoğraflarını da beğenerek izliyorum.
Güzel fotoğraf çekmenin sırrı da bence, fotoğraf çekmeyi, doğayı , insanları sevmek, herkesin farkedemediği bazı güzellikleri karelemek ve bolca deklanşöre basmak. Bu deklanşöre basmak işini ben biraz abartıyorum galiba.
İnönü ve Poyrazlar kampımızda arkadaşlarım buna yakınen şahit oldular. Ama ne kadar çok çekersem, çekmek istediğim kareyi belki bir gün yakalarım umuyorum.
( Ayrıca güzel fotoğraf çekmek için, fotoğrafın bazı temel bilgi ve ayarları yönünden, araştırma yapmak yada eğitim almak ta şart tabii.)
Doğayı seven ve de karavacı, kampçı olan herkesin bir fotoğraf makinası var. Çok çekmek bence anıları ve çevremizdeki herkesin göremediği güzellikleri görüp çoğaltmak gibi bir şey. O zaman hadi deklanşörlere daha çok basalım, anılarımız ve etrafımızdaki güzellikler ,değişik karelerle daha da çoğalsın ve herkese yansısın.
Kusura bakmayın , hissetiklerimi yazmak ve topiği tartışma ortamından soyutlamak için biraz uzattım galiba.
İnönü yaylasının genel tanıtıcı görüntülerinden önce , Haldunun "taiga", yaylaya İlhan arkadaşımla yola çıkmadan önce verdiği rotanın ve ulaşım bilgilerinin de içinde olduğu topiğin linkini veriyorum. (Gerçi biz yaylaya harita bilgilerine bakmadan çıktık. Hızlı ve dağlar fatihi İlhan eskort olunca böyle oluyor.

Yol kendini belli ediyor. )
Yaylaya çıkmak istiyenlere, krokisi ve fotoğraflarıyla tanıtım açısından faydalı olacağını umuyorum.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8904.0
İnönü yaylasında konakladığımız yer , yaylaya hakim üst kısımda bir tepeydi.
Yaylanın genel görünümünden kareler.