İnönü Yaylası - Poyrazlar Gölü Gezimiz ( Ağustos 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,218
Ynt: İnönü Yaylası - Poyrazlar Gölü Gezimiz ( Ağustos 2011)

buralpdi' Alıntı:
anlaşılan geçen sezon en iyi kamp fotoğrafı yarışmasını Yusuf'un kazanması hoşunuza gitmemiş

Gitmez olur mu?
Ayrıca sezon bitmedi, daha ne cevherler çıkacaktır, herkesin deklanşörüne kuvvet daha neler göreceğiz.

Not: Yazıyı gönderdikten sonra Markafoni reklamı acaip çıkınca yanlış mı yaptım diye huylanıyorum.

Etiketler

Sürayya, Levent ve Tugay arkadaşlarım beğenileriniz için teşekkür ederim.

Fotoğraf çekerken , fotoğraflarımı bir yarışmaya sokmak düşüncesiyle çekmiyorum. Seyredenlerin farklı bulup beğenmeleri, benim için en güzel derece. Hepimiz için de öyle değil mi?

Bence her çekilen fotoğraf güzel. Çünki çeken , çektiği fotoğrafı kendi görüş açısı ve hissettikleriyle görüp çekiyor. Yani bir yerde fotoğraf doğayla fotoğrafı çekenin arasında bir iletişim ve de çekenin görüş açısı, ruh yapısı , düşüncesi demek, yanii sanatı.

Ayrıca aramızda fotoğraf çeken arkadaşlarımdan aklıma gelen Oğuz, Yusuf, Cem, Bülent, İlhan, Levent ve diğer karavancı arkadaşlarımızın fotoğraflarını da beğenerek izliyorum.

Güzel fotoğraf çekmenin sırrı da bence, fotoğraf çekmeyi, doğayı , insanları sevmek, herkesin farkedemediği bazı güzellikleri karelemek ve bolca deklanşöre basmak. Bu deklanşöre basmak işini ben biraz abartıyorum galiba.
İnönü ve Poyrazlar kampımızda arkadaşlarım buna yakınen şahit oldular. Ama ne kadar çok çekersem, çekmek istediğim kareyi belki bir gün yakalarım umuyorum.
( Ayrıca güzel fotoğraf çekmek için, fotoğrafın bazı temel bilgi ve ayarları yönünden, araştırma yapmak yada eğitim almak ta şart tabii.)

Doğayı seven ve de karavacı, kampçı olan herkesin bir fotoğraf makinası var. Çok çekmek bence anıları ve çevremizdeki herkesin göremediği güzellikleri görüp çoğaltmak gibi bir şey. O zaman hadi deklanşörlere daha çok basalım, anılarımız ve etrafımızdaki güzellikler ,değişik karelerle daha da çoğalsın ve herkese yansısın.

Kusura bakmayın , hissetiklerimi yazmak ve topiği tartışma ortamından soyutlamak için biraz uzattım galiba.

İnönü yaylasının genel tanıtıcı görüntülerinden önce , Haldunun "taiga", yaylaya İlhan arkadaşımla yola çıkmadan önce verdiği rotanın ve ulaşım bilgilerinin de içinde olduğu topiğin linkini veriyorum. (Gerçi biz yaylaya harita bilgilerine bakmadan çıktık. Hızlı ve dağlar fatihi İlhan eskort olunca böyle oluyor. :D Yol kendini belli ediyor. )

Yaylaya çıkmak istiyenlere, krokisi ve fotoğraflarıyla tanıtım açısından faydalı olacağını umuyorum.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8904.0

İnönü yaylasında konakladığımız yer , yaylaya hakim üst kısımda bir tepeydi.

Yaylanın genel görünümünden kareler.

İnönü yaylası genel görÃ

İnönü yaylası konakladıÃ

İnönü yaylası genel görÃ

İnönü yaylası genel görÃ

İnönü yaylası genel görÃ

abi sizi cok iyi anlıyorum tabi resmi ceken icin her obje güzeldir size katılmamak elde deyil kücük bi kıvılcımdı lütfen kusurumuza bakmayın sizlerle bu site üzerinden tanışmakda güzel sizleri resimlerinizle takip etmekde güzel yeni resimleri bekliyoruz saygılar

Ramazan ayında olmamız dolayısıyla, yayla hafta sonu baya tenhaydı. Bizden başka bir kamp günlük , bir kamp ta gece konaklamalı vardı.

Özel araçları ve çadırla konaklayan bu grupla, bizde olan ve onlarda olmıyan karavancı dayanışması yaptık.

Ertesi gün güveç yapmak için, İlhan gruptan güveç tenceresi bile temin etti.
Aramızda bir kilometre olsa bile , komşuluk ve kampçılık adet ve göreneği gereği Karpuzlar, ve iftarlık ramazan tatlıları karşılıklı alındı verildi.

Tabii bu arada eşlere yardım da da sınır yoktu. :D
[attachment=3]

Ayrıca , karavanlarımızın dedesi, tekerlekli komşu bir ağaç karavanımız bile vardı.
[attachment=4]

Yayla çiçeklerini fotoğraflamayı da ihmal etmedik.
[attachment=5]

İnönü yaylası genel görÃ

İnönü yaylası genel görÃ

Yemeğe yardım.jpg

Tekerlekli ağaç karavan.jpg

Yayla çiçekleri.jpg

resimler imrenerek bakıyorum, kamp yeriniz çok güzel, komşuluklar güzel, paylaşım hat safhada bundan güzel kamp olurmu

buralpdi' Alıntı:
resimler imrenerek bakıyorum, kamp yeriniz çok güzel, komşuluklar güzel, paylaşım hat safhada bundan güzel kamp olurmu

Levent inşallah yakın zamanda bir kampta beraber oluruz. Selamlar...

Ertesi günün sabahı (Cumartesi), kampımıza, yeni karavancı olmam dolayısıyla ilk defa karşılaştığım "mayıstosböce" Bülent ve eşi Derya katıldı.

Yeni tanışmamıza rağmen sanki Bülenti çok uzun zamandır tanıyor hissini ve sıcaklığını hemen hissettim. :smiley:
Ayrıca bana fotoğrafta destek olacak bir arkadaşım daha gelmişti. ;)
Yalnız fotoğraftamı !!! Odun kesmede, Kandıra taşında sucuk ve tavuk bonfile yapmada, kamp ateşi yakmada,panoroma fotoğraftaki tecrübesiyle kampımızdaki muhabbetiyle, biz (ben ve eşim) Bülenti ve Derya kızımızı çok sevdik.

Hem İnönü yaylasındaki yardım ve renkli kişiliği için hem de Poyrazlardaki misafirperverliği için hepimiz adına buradan da bir kez daha teşekkürler Bülent & Derya....

Bülent & Derya ve camperleri.jpg

Fotoğraf çekimlerindeki yardımcım BÃÃ

Bülentin Kandıra taşında sucuk piÃÂÂ

Odun kesimi.jpg

Odun kesim sonrası yorgunluk atma keyfi.jpg

Levent gerçekten paylaşım olayı çok farklıydı.Ben masaları birleştirmeyi ve sınırsız oranda paylaşımı sevmiyorum ve bu düşüncemi de bu şekilde söyledim,fakat ortamda İlhan hocam olunca olay baya zorlaşıyor,hadi yaylada biraz kaçsamda ,Poyrazlarda ramazanında verdiği coşkuyla son günler sırf beraber yemek için gittim özellikle bayanlar öyle özverili işler yaptılar ki hayır demek mümkün değil di.Bu vesileyle Firdevs,Serap ve Ayşen hanıma,dışarda etle ilgili bütün yemekleri yapan Şenol bey e tekrar tekrar teşekkür ederim.

erden abi boşuna denmemiş dimi yaylalar yaylaaalar diye kücük baş üzerine bi cifliğimiz olmasından dolayı yaylalarla cok icli dış,lıyızdır ve aşığızdır yaylalara ha bide o kandıra taşındaki sucuk olayına gelince sucuğun vatanında olmamızdan dolayı (kayseri) keşke sizlere ev yapımı sucuğumuzdan yollasakda kandıra taşında bi tadına baksanız işallah bülent kardeşim yakmaz kusuruma bakmadın dimi bülent tabiki şaka sizlere iyi geziler resimlerinizi bekliyoruz ...

mayıstosböce' Alıntı:
Levent gerçekten paylaşım olayı çok farklıydı.Ben masaları birleştirmeyi ve sınırsız oranda paylaşımı sevmiyorum ve bu düşüncemi de bu şekilde söyledim,fakat ortamda İlhan hocam olunca olay baya zorlaşıyor,hadi yaylada biraz kaçsamda ,Poyrazlarda ramazanında verdiği coşkuyla son günler sırf beraber yemek için gittim özellikle bayanlar öyle özverili işler yaptılar ki hayır demek mümkün değil di.Bu vesileyle Firdevs,Serap ve Ayşen hanıma,dışarda etle ilgili bütün yemekleri yapan Şenol bey e tekrar tekrar teşekkür ederim.

tabii herkesin kendi zevki ama, bende masaları birleştirip herkes elinde ne varsa ortaya koyup hep beraber yemek yemeği çok seviyorum, böyle daha zevkli ve muhabbetli oluyor,
İlhan ağbide benle aynı düşüncede, oda beraber yemek yemeyi seviyor :smiley:

İlhan hocamla sohbetim sırasında söyledim,küçük bir örnek verdim,ben çayı yanında birşey olmadan içemem,böyle bir ortamda alıp tek başıma kendimde yiyemem herkese vermem gerekir,o zamanda ilk günden biter ve ben ondan sonra çayı yalnızca yemekten sonra içebilir ara da çay içemem ki en sevdiğim şeylerdendir :smiley: ,ya problemli insan olmak ne zormuş.

mayıstosböce' Alıntı:
İlhan hocamla sohbetim sırasında söyledim,küçük bir örnek verdim,ben çayı yanında birşey olmadan içemem,böyle bir ortamda alıp tek başıma kendimde yiyemem herkese vermem gerekir,o zamanda ilk günden biter ve ben ondan sonra çayı yalnızca yemekten sonra içebilir ara da çay içemem ki en sevdiğim şeylerdendir :smiley: ,ya problemli insan olmak ne zormuş.

kişiye göre değişen bir durum, nasıl mutlu oluyorsan öyle yap Bülent :smiley:
bir dahaki kampta beraber olursak senin için çayın yanına kurabiye getireceğim, söz :smiley:

Devamlı akan buz gibi kaynak suyundan içme sularımızı doldurduk.[attachment=1]

Orman içi gezilecek yollardan keşif gezileri yaptık. Ve asırlık görkemli ağaçlara rastladık.[attachment=2]

Bülent kamp ateşimize kuru odun temini için harekete geçti.[attachment=3]

Biz de orman yürüyüşü sırasında , kuru dallardan geceki kamp eteşimiz için odun topladık.[attachment=4]

İlhan İnönü yayla çeÃÃ

Asırlık ağaçlar.jpg

Odun kesimine gidiş 2.jpg

Odundan dönüş 1.jpg

Odundan dönüş 3.jpg

Akşam üstü çay keyfiyle yorgunluk atma eşliğinde , gece için kamp ateşi yakma hazırlıkları...

Ateş başında çay ve manzara keyfi.jpg

Ateş başı Dinlenme 2.jpg

Ateş başı Dinlenme ve manzara seyir keyfi 3.jpg

Ateş başı Dinlenme 1.jpg

Ateş başı Dinlenme ve manzara seyir keyfi 1.jpg

Kamp ateşi yakmakta ,eşlerin (İlhanın eşi Firdevs hanımın) ve Haldunun oğlu Erdem'in de katkısı oldu...

Yıldızların altında ateşin sihirli büyüsü ve sıcaklığı ile unutulmaz muhabbetler yaptık ve ısındık.[attachment=2]

Erdemin ateşe yardımı.jpg

Eşler de ateş yakmaya yadım etti.jpg

Gece ateş başı keyfi 1.jpg

Gece ateş başı keyfi 2.jpg

Eşlerin ateş başı muhabbeti.jpg

TUGAY58' Alıntı:
erden abi boşuna denmemiş dimi yaylalar yaylaaalar diye kücük baş üzerine bi cifliğimiz olmasından dolayı yaylalarla cok icli dış,lıyızdır ve aşığızdır yaylalara ha bide o kandıra taşındaki sucuk olayına gelince sucuğun vatanında olmamızdan dolayı (kayseri) keşke sizlere ev yapımı sucuğumuzdan yollasakda kandıra taşında bi tadına baksanız işallah bülent kardeşim yakmaz kusuruma bakmadın dimi bülent tabiki şaka sizlere iyi geziler resimlerinizi bekliyoruz ...

Belki bir gün bizde sucuğu vatanın da yeriz.

mayıstosböce' Alıntı:

Merak etme sen sonra ki kamplar da püskivilitin benden.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.