İstanbul'dan Dalyan'a (21 Haziran - 1 Temmuz 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dino Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,868

Dino

DL-1000K7
Yer
istanbul
Dostlarım;
21 haziran cumartesi başlayıp,1 temmuz pazartesi günü biten yolculuğumuz ile ilgili resim ve bilgiler aşağıdaki gibidir.
İstanbul,dan Çanakkale ye hareket ettim ve ertesi gün dinlenme evimizden eşimi alarak yolumuza devam ettik.Yollardaki halimizi gösteren resimleri ilginçliği olmadığı için yayınlamıyorum,Direkt olarak Dalyan a gittik ve arkadaşımın evine yerleştik.Amacımız bu yöreyi iyice tanımak olsada,alkol ve yemekten pek fırsat bulamadık.Daha sonra dan İstanbul dan Çiço ve arkadaşları,Marmaris den Ati ,Dalyan daki ev sahibimiz Celal ile toplam da 4 motor gezmeye başladık.Ara sıra farklı arkadaşlar da gezimize katıldılar.

_IGP1250.jpg

Çanakkale Kilitbahir iskelesi

_IGP1266.jpg

Gamgam ı almak için,uzun yol u seçtik.

_IGP1267.jpg

Evsahibimizin anlamlı bakan köpeği.

_IGP1274.jpg

Uzun yoldan sonra,dinlenmemizin ilk adımları.Unutmadan arkadaşlar,Celal in ablasına ait olan bu mekan ,tam bir gurme resort diye adlandırabileceğimiz bir yer.Muhteşem dekoru,inanılmaz lezzetleri ile,müşteri olmadan bizleri kabul edip,benzersiz tatlardan denememize izin verdiği için Kamer ablamıza binlerce teşekkürler burada..

_IGP1275.jpg

Celal ve evin bir köşesi..

_IGP1276.jpg

Arka bahçeye geçen yol.

_IGP1279.jpg

Orman içinde yüzmek, bu olsa gerek.

_IGP1280.jpg

_IGP1286.jpg

Kamer ablamız,yada dominant teyzemiz. Ve Celal.

_IGP1293.jpg

Halen tadı damağımda

_IGP1302.jpg

Muhteşem İspanyol omleti.

_IGP1308.jpg

Tabağın ilk hali bu idi.

_IGP1311.jpg

Bu da son hali.

_IGP1343.jpg

Dalyan a gidince bu adamı bulun mutlaka.m&m rock bar ın sahibidir.Müfit ağabey.

_IGP1355.jpg

Kanallarda çeşit çeşit kaplumbağalar var.

_IGP1357.jpg

_IGP1358.jpg

_IGP1377.jpg

Ağla yaylası,rakım 850 mt.Serin ve lezzetli bir yer.

_IGP1378.jpg

_IGP1380.jpg

_IGP1387.jpg

Oturan Boğa.

_IGP1389.jpg

Mekanın sahibi bayan,şapkalı kadın diye tanınıyor,eşi de Alman ve mutlular.

_IGP1392.jpg

Rakım 1850 dağ gölü,isteyen balık tutabiliyor,ama sonra geri atmak zorundasınız.Yolu bayağı bozuk,race ve sport touring e uygun değil.

_IGP1394.jpg

_IGP1396.jpg

_IGP1397.jpg

_IGP1400.jpg

_IGP1401.jpg

_IGP1410.jpg

lastiklerimin hali..

_IGP1413.jpg

_IGP1415.jpg

_IGP1435.jpg

Özellikle yuvarlak çay da yüzüp,yarım kuzu yemeden dönmeyin.O sıcaklarda bile girmrk ve yüzmek yürek istiyor.Rakım 750 mt.

_IGP1436.jpg

_IGP1437.jpg

_IGP1443.jpg

_IGP1461.jpg

_IGP1472.jpg

_IGP1478.jpg
Geyikli kanyonuna giderken,Ula da mola verdik.Bu kanyonu mutlaka görünüz,yakında ismi saklıkentle beraber anılacaktır.

_IGP1482.jpg

_IGP1485.jpg

_IGP1487.jpg

DSCF6691.jpg

DSCF6696.jpg

DSCF6701.jpg

DSCF6723.jpg

DSCF6724.jpg

DSCF6780.jpg

DSCF6782.jpg

DSCF6783.jpg

DSCF6785.jpg

DSCF6789.jpg

DSCF6799.jpg

Ufak bir bayan ve ben.

_IGP1500.jpg

Müfit Ağabey.

_IGP1513.jpg

Nil kaplumbağası.

_IGP1515.jpg

_IGP1521.jpg

Karizmatilla.

_IGP1522.jpg

Çiço

_IGP1526.jpg

Gamgam

_IGP1528.jpg

Kaya mezarları.

_IGP1536.jpg

Teknede kahvaltı da başka oluyormuş..

_IGP1539.jpg

Bu sıcakta da soğuk bira iyi gidiyor ..

_IGP1555.jpg

İyide çıkıyor.

_IGP1553.jpg

Meşhur delikli ada.

_IGP1562.jpg

Mavi yengeç partisi..

_IGP1565.jpg

Çok lezzetli bu mavi yengeçler.

_IGP1571.jpg

Canlısı da bu.

_IGP1579.jpg

Caretta carretta geliyor

_IGP1590.jpg

_IGP1592.jpg

_IGP1593.jpg

2770 km lik seyahatimizde,688 ytl lik benzin yakıldı.Ağustos ayında yöreye tekrara gideceğiz,daha gezecek çok vadii,kanyon,ve dağ var.

Etiketler

Ynt: İstanbul'dan Dalyan'a (21 Haziran - 1 Temmuz 2008)

Güzel bir gezi olmuş, fotoğrafların her birinde ayrı bir keyif var. Ayaklarınıza sağlık.

Bu arada İspanyol omleti, omlet ikiye katlandıktan sonra arasına kaşar rendelenmiş sanırım :D

O ispanyol omletini tekrar yiyebilmek için bu ramazan bayramı tekrar dalyan yöresine gidiyorum.Motorumun tüm bakımlarını yaptım,cumartesi yola çıkıyorum
Selamlarımla

evet önemli bişey bu .
ab ye girebilsekte omleti hep ispanyada yesek değilmi? :D

ben dekaradenizde yaylalari 2 ay dolastim daglarda ormanlarda sogukda geceledim ipek yolu gezisi icin bir ekip ariyorum zamani ve imkani olanlarla haberleselim e posta secim.cakmak@gmx.ch

Haziran ın 19 unda yola çıkıp,29 unda dönecek şekilde Dolomiti lere gidiyorum,bu seyahati eşimle birlikte yapıyoruz,aynı tarihlerde bu bölgeye gidecek dostlarımız varsa memnuniyetle beraber gidebiliriz.

bız dokuz aylık evlı bı cıftız sıze hayran kaldık
esım ayser motor hastası ve benıde bu alete hayran bıraktı ve suan hayallerımız sızde gercek
ayser suzukı hastası ve bende honda sayet hayalımız gercek olup bı motor alırsak bızde katılmak ısterız
keyıflı kareler ıcın tesekkurler
yasamın ne oldugunu sızden ogrenmek guzel:smiley:))
saol murat abı

gökhanayser' Alıntı:
bız dokuz aylık evlı bı cıftız sıze hayran kaldık
esım ayser motor hastası ve benıde bu alete hayran bıraktı ve suan hayallerımız sızde gercek
ayser suzukı hastası ve bende honda sayet hayalımız gercek olup bı motor alırsak bızde katılmak ısterız
keyıflı kareler ıcın tesekkurler
yasamın ne oldugunu sızden ogrenmek guzel:smiley:))
saol murat abı

Gökhan ve Ayser kardeşlerim,nazik taktiriniz için teşekkür eder,sizler gibi genç arkadaşlara her konuda destek olabilmak için her zaman hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz,fakat yeni motorunuzu alırsanız,sizleri böyle uzun bir yola çıkarmak maceradan başka birşey değildir,benim için ise sorumsuzluk olur,bu nedenle motorunuzu alınca kısa metrajlı yolculuklar ve en az 3 sene sonra yada 50.000 km tecrübe sonrasında böyle bir seyahate çıkmanızı öneririm,bunun dışında her zaman emrinizdeyim.
selam ve sevgilerimle

en cok rıcamız olur murat abı
verdıgın olumlu uyarı ıcın tesekkur ederız bundan sonra senı takıp etmek bızım ıcın keyıf olacak
yenı gezı karelerını merakla beklıcez:smiley:

eftaLYa' Alıntı:
ispanyol omletinin tarifini istiyorum. bir daha gidişinizde bir zahmet :D
fotoğrafı dahi iştah kabartıyor.

O omleti yapan kişi,yaklaşık 12 sene amerikada usta gurme aşçıların yanında çalışarak öğrenmiş,bana bile söylemedi,yolunuz düşerse yemek için ve konaklamak için tek geçerim.
http://www.kamarcahotel.com/tr/cevre/
selamlarımla

eftaLYa' Alıntı:
ben bir kere yersem içeriği size açıklarım merak etmeyin :D
inşallah gitmekde nasip olur o da ayrı elbette :D

İçeriğini bakarakda söyleyebilirsin,ama methot ları çok farklı.Linkteki house otel önceden rez yapıyorsun,ve yemek istediğin mutfağıda söyleyerek tercihlerini bildirdiğiniz bir yer.Uluslararası en iyi oteller listesinde bile var,ama Türkiyemizde bilenler yok.Belli bir tabaka buranın tadını çıkartıyor,kışları bile full çekiyor..Bu nedenle görmeden karar vermeyiniz,bende iyi bir gurme olmama rağmen,lezzetler karşısında pes ettim,ve sadece tadını çıkardım.
Yinede içindekileri sayayım size;
Taze kaşar peyniri,taze soğan,maydanoz,soğan,yumurta,mantar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri