İtiraf...!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 602
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,505
Ynt: İtiraf...!

Deep' Alıntı:
Araba yarıştırılacaksa her türlü güvenlik tedbiri alınarak "A" sınıfı araçlar ile trial etabında bir yarış düzenlenebilir. Ancak diğer türlü yarış odaklı offroad gezi organizasyonlarını yönetim olarak onaylamıyoruz. Öncelikle amacımız manifestomuzdaki kurallar çerçevesinde doğada gezmek ve keyif almaktır.
Önder, ben gayet iyi okudum Reha abinin yazdıklarını, forumda devamlı estirilen yarış havası genel olarak bazı üyelerimizi offroad yaparak gezdiği gördüğü yerleri paylaşmaktan soğutmuş olabilir mi acaba?
Gezenbilir'in adında saklı değil mi gezmek? ;)

ne zaman düzenlenecek şu trial oyunları diyelimde federasyon karışmasın heycanla beklemekteyim en sonunda toplıycam heycanlı arkadaşları bitanede kepce bulacam arazide yapacam egri bügrü bir pist orda göstersin herkez becerilerini araclarını

Etiketler

Gerginlikle alakası olan bir olay değil.
Eğer bir konu kilitlendiyse bir nedeni vardır ve tekrar açıldıysa başka bir nedeni vardır.
"Moderatör olarak gerekiyorsa kitlenir gerekiyorsa açılır " cevabı bana yeterli gelmedi.
Siz moderatör olarak konuyu kitlemeye ve konunun kilidini açmaya yetkilisiniz fakat bende bir üye olarak neden kilitlendiğnini ve neden kilidin açıldığını öğrenme hakkım olduğunu düşünüyorum. Ve bu konuyu öğrenmek için üç defa soru sordum ve bu şekilde bir cevap olmasını beklemezdim.

Konu yanlış yönlere gidecek gibi ise, insanlar birbirini kırmasın, forumda da mesaj kirliliği olmasın diye konu kilitlenir. Ama izin verin de gecemizi gündüzümüzü foruma ayıran, size iyi hizmet verebilmek için "karşılıksız" çalışan yöneticiler olarak her tartışma için neden kilitlendiğini yazma zahmetine girmeyelim.

" İlgili konu içeriğinde ki üyeleri rencide edecek ve tartışmaları körükleyecek mesajları düzenleyebilmek amacı ile moderatörlerin işlemleri bitinceye kadar konular mesaj yazımına kilitlenir. İşlem sonunda tekrar açılır. "

Anlatmak istediğim, özel bir gerekçe yoktur, yukarıdaki gibi bir açıklama geçebiliriz dilerseniz.

Ynt: ?tiraf...!

Konunun gIdIsatI sIte duzenInI bozacak
Durumdaysa kItlenmesI kadar dogal bIrsey
Yoktur.Fakat konunun IcerIgInde ne degIstIde
Konunun kIlIdI tekrar acIldI.suana kadar kIlItlenIp tekrar acIlan bIr konu gormed?m.
Ve bunun sebebInIde ogrenmeye hakk?m oldugunu dusunuyorum.
Moderator olarak cok yogun olabIlIrsInIz fakat olumlu veya olumsuz bIr cevap vermekte cok zor olmasa gerek.

Yukarıda kilitlenme ve açılmanın nedenlerinin anlatıldığı bir mesajdan sonra;
Yaşanmış olan bir olumsuzluk neticesinde tekrar düzenlenen konu başlığında olay tekrar anlatılırsa düzenlemenin ne anlamı kalır ki?

bu konuya ne zaman göz atsam ortalık toz duman.ne olacak bu konunun hali açılıp açılıp kapanıyorr ama yinede iyi gidiyorr :smiley:))

SDC' Alıntı:
"timsahın gözyaşları" :D :D :D

Ben aslında bu konuyu açarken tatlı bir şekilde ara buluruz diye düşünmüştüm.....

Zaten land'larla veya Land'cılarla ne alıp veremediğim olabilirki??
Tekrar ediyorum; uzun soluklu bir geziye benim ZJ ile çıksam hayatımın en büyük hatalarından birini yapmış olurum... Azerbeycan'dan mail atıp "nolur bana bilmemne beyni gönderin kaldım buralarda" demek yerine alırım bir Land rahat ederim....
Sonuçta diğer arkadaşımızda resmi Offroad yarışına girmeye kalkışsa gider kendine bir jeep yapar....
Anlayamadığım elalem bu arabaları imal ederken bukadar birbirine girmiyorda biz niye kendimize dert ediyoruz...!?!?!

Hangimize mantıklı gelebilirki 5-10.000 km bir CJ ile seyahate çıkmak.??
LPG taksan sanki her ülkede varmı? Neresinde yatar uyursun? Uzun bir offroad aracı illaki dizel olmalıdır...! Jeep'lerimizin % kaçı dizel motorlu??
Oysa Landları çok rahat mobil ev haline getirebilirsin....
Ne Land sahiplerinin araçlarını illaki sert şartlara sokup kırıp dökmelerine, nede uzun soluklu seyahatlere hiçte rahat edemiyeceğimizi bildiğimiz halde jeep'lerimizi sokmayı düşünmemize gerek yok.....
Bunun yerine; "evet, landl'arın şu tarafı iyi ama bu tarafından bakıldığındada Jeep'ler daha kullanışlı" demek bana hiçde zor gelmiyor...
Hatta ben çoğu zaman Land'ları tanımak için o sayfalarıda izliyorum....
Land'cılara "gelin bakalım, kırın araçlarınızı" demeyi biliyoruz ama bir uzun seyahat planına jeep'lerimizin % 20'sini dahil edemiyoruz....

Bence araçları karşılaştırmak yerine hangi markalar kimlere hitap ediyor diye bakmak daha mantıklı değilmi?
Ne olmuş yani? şu anda param olsa (en az 70.000 dolar) hiç düşünmeden Hummer alırım...., şimdi Hummer kullanıyorum diye Jeep'lerimi eleştiriyim?
Hangi Süper araç daha iyi diye sorsam; Ferrari'mi? Lamborgini'mi? Porsche'mi ? veya Masserati'mi ? hangisini seçerdiniz? Eeeeee? hepside Otobahn canavarları....! Herbirinin diğerinden az veya fazla farklı özellikleri var.... Hangi marka bana hitap ediyorsa onu seçerim....!

"Benim Jeep'im Senin Land'ını döver", veya
"Yok, benim Land'ım senin jeep'ini döver"
Olmadı, "bak abim Unimog'u çağırım"

Bu tartımaya girenlerin yaş ortalaması sizce kaç....??!?!

Bugüne kadar hangi konuda olursa olsun hiç bir forum sitesine katılmadım... Çünkü sadece biraz izlediğimde sohpetlerin (adına sohpet denirse...)nekadar bayağılaştığını, seviyesizleştiğini gördüm... İlk defa bu sitede, amacı sadece doğa severlerle birlikte olmak,paylaşmak isteyen insanları bir arada görebildim....

Biz bu sitede aynı zevkleri , keyifleri hissettiğimiz, aynı coşkuyu duyduğumuz için bir araya geliyoruz....
Bizi tek bir araya getiren asıl nedense çok basit; Doğa sevgisi....!

İnanın bana...., bu anlamsızlığa devam edersek bu konu başlığı altında sadece birkaç kişi kısır bir döngü içersinde atışır durur....
Ben şahsen bu döngüden sıkıldım....!

Eğer daha olumlu yaklaşımlarla diyalog sürerse severek katılırım....
Yok böyle devam edecekse,
Alın sayfanız sizin olsun......

Site yöneticilerinede gösterdikleri sabır ve özverili çabalarından dolayı ayrıca teşekkür ederim....

Hepinizi sevgiyle kucaklarım....

beatrix' Alıntı:
Anlayamadığım elalem bu arabaları imal ederken bukadar birbirine girmiyorda biz niye kendimize dert ediyoruz...!?!?!
Bu guzel Turk insanimizin en buyuk eksikligi budur. Her konuda herzaman ayni seyi yapiyoruz Biz birmirimizi yerken onlarda guluyorlar Biraz kisa yazdim ama Hepsi bu isde....

dronder' Alıntı:
aslın da siz benim istediğim cevabı verdiniz ve bence nokta burada koyulmalı. ben hiçbir şekilde aracımı veya herhangi bir şeyi kıyaslamam. kişiliğime ters. ama piyasa da o kadar çok dediğiniz defenderdan var ki ve hep bizim araçlar ile kıyaslıyorlar.
bence burada biz yeni araç alacaklara ışık tutmalıyız. bunun eksileri bu. bununla bu kadarını yaparsın. bunu alma.
ama bu şu kesinlikle defender alma cherokee al yada cherokee alma defender al olmamalı...
defender al ama şu motorlusunu al. şunu alma. şu modelden eskisini al yada alma...
cherokee al ama motoru 4.0 olsun. şanzımanı seçenekli olsun vs. gibi...
konu böyle devam etse çok daha faydalı olur. çünkü bizim bugün yazdıklarımızı uzun zaman sonra tekrar okuyanlar olacak ve faydalanmak isteyeceklerdir...
benim cherokee de önerim şudur;
kare kasa (xj)çok yakışıklı ve modifikasyona açıktır. motoru 4.0 6 silindirlidir. seçenekli 4*4 tür. dez avantajları ise arka koltuğa inip binmesi zordur. arka makas olduğu için konforu azdır.
5.2 v8 grand kasa (zj) konforlu güçlü sürekli 4*4tür ve yine modifikasyona uygundur. ama xj den daha yuvarlak hatlara sahip olduğundan araziye daha az yakışır. dezavantajları yakıt 4.0 motora ve seçenekli 4*4 şanzımana göre biraz daha fazladır.
5.9 zj ler güç canavarıdır... ;)
bendeki 4.0 zjler 5.2 lere göre daha az yakar. 4*4-4*2 seçenekli şanzımana sahiptir (xj gibi) arka da helezyonlu olduğundan xjden daha konforludur. arka koltuklar xjden daha geniştir. modifikasyona açıktır. ama araziye xj kadar yakışmaz ve xj den biraz daha (200kg) ağırdır...

hatalarım olmuş olabilir. daha bilgileri arkadaşlar düzeltirler.
sizde bu şekilde aydınlatırsanız bence foruma daha fazla katkıda bulunmuş oluruz...

dronder' Alıntı:
çok haklısın ama hiçbirimizin egosu yok en azından bende yok ;D

jeep dediğin lr dediğin ne ki...

biri amerikan sömürgeciliği diğeri ingliz kraliyeti :D

ben hiçbir maddi değer için insan kalbi kırmam yada kırmamak için elimden geleni yaparım...

amacımız burada biraz bilgi vermek birazda stres atmak attırmak :D

zaten off-road yaparkende tek amacımız beraber olmak ve iyi vakit geçirmek...

bu biraz fb - gs rekabeti gibi...

herkes fbli yada gsli olursa ne rekaber olur nede heyecan kalır :D

şuana kadar haddimi aşıp birini kırdıysam özürdilerim amacım asla bu değil...

şimdi kızmaya ve kızdırmaya devam ;D

yeni bişey yazmama gerek yok ;)

söz uçar yazı kalır...

alıntılar kendi yazdıklarımdır lütfen tarihlere dikkat edin...

site yönetimini örnek davranışları ve bu kadar insanın kaprislerine katlandıkları için tebrik ederim bu arac ve beceri sınama veya üstünlüklerini kanıtlama yeri yazıyla lafla olmaz cıkarsın er meydanına kapıştırısın kocları hem hırsını alırsın hemde daha geliştirirsin yetenekleri bunun cözümü trelır oyunları diyorum başka bir şey demiyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR