İtiraf...!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 602
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,351

Etiketler

Ynt: İtiraf...!

Selam Yavuz,
oncelikle izin ne kelime? tabii ki..

Bu arada, cevresinde LR gormemis olan arkadaslarimiz,
acaba bizler gezilerimizi paylasmaktan cok hoslanmiyor olacagimiz hic akliniza gelmis olabilirrmi? illa "surada boyle battik, aracımı böyle modifiye ettim" diye sohbetleri çok sevmiyor olabileceğimiz, "kırasıya araziye gitmeten hoşlanmıyor olabileceğimiz" hiç aklınıza gelmiş olabilir mi?

Ben aşağı yukarı her haftasonu araziye çıkarım arkadaşlarımla , bunlarda da fena arazi yapmayız .. hatta aramızda bir Jeep Rubicon da var.. ama bunları çok paylaşmıyor olmak tercihimiz olabilir mi acaba? acaba "yarışmak gibi" iddialı cümleler bizlerin offroad anlayışına çok uygun kaçmıyor olabilir mi?

sanırım çok da aklınıza gelmedi.. iyi günler dilerim..

Not: merak edenler için şimdiden açıklıyorum... hiçbir kimsenin aracı ile Defender'imi karşılaştırmıyorum, yapılması gereken yarışada karşıyım.. çok yarışmak isteyen OffRoad yarışlarına girer, paşa paşa yarışır.

umutcelikel' Alıntı:
Hadi len, fanatizmden yanlış yorumlamışsın ;D Babalar gibi 3 diff locku olan tek araç oydu..Bi tane çapraz geçiş koymuşlar Defenderdan o kadar:smiley:)))

Yorum değil tablo var, karşılaştırma tablosu, allah allah ;D

reha' Alıntı:
Selam Yavuz,
oncelikle izin ne kelime? tabii ki..

Bu arada, cevresinde LR gormemis olan arkadaslarimiz,
acaba bizler gezilerimizi paylasmaktan cok hoslanmiyor olacagimiz hic akliniza gelmis olabilirrmi? illa "surada boyle battik, aracımı böyle modifiye ettim" diye sohbetleri çok sevmiyor olabileceğimiz, "kırasıya araziye gitmeten hoşlanmıyor olabileceğimiz" hiç aklınıza gelmiş olabilir mi?

Ben aşağı yukarı her haftasonu araziye çıkarım arkadaşlarımla , bunlarda da fena arazi yapmayız .. hatta aramızda bir Jeep Rubicon da var.. ama bunları çok paylaşmıyor olmak tercihimiz olabilir mi acaba? acaba "yarışmak gibi" iddialı cümleler bizlerin offroad anlayışına çok uygun kaçmıyor olabilir mi?

sanırım çok da aklınıza gelmedi.. iyi günler dilerim..

Not: merak edenler için şimdiden açıklıyorum... hiçbir kimsenin aracı ile Defender'imi karşılaştırmıyorum, yapılması gereken yarışada karşıyım.. çok yarışmak isteyen OffRoad yarışlarına girer, paşa paşa yarışır.

nokta. olay bitmiştir.

Videoları koymuyorum , Hernekadar çeken Reha kardeşimde olsa, araç sahipleri bundan hoşlanmayabilir.

Naci Kardeşim siteye birtane kendi koymuş, bu kadarıyla idare edin artık. :(

http://www.youtube.com/watch?v=-dzsFxDf4qg

beatrix' Alıntı:
Ama durum çoook ama çoook uzun yol olunca, dünyanın her yerindeki zorlu şartlara uyum sağlayacak yegane araç Defender'dir.

Selamlar, bu yazışmayı yeni gördüm. Biraz geç ve konu soğuduktan sonra katılıyorum. Orta bölümleri okuyamadım, ben direk itiraf konusundan girmek istedim. :smiley: Ergun abi itirafınız enteresan çünkü tamda şu sıralarda halen devam eden bir proje var. Dünyanın en zor etaplarını, hiç araç geçmemiş bölgelerini kapsayan dünyanın çevresini dolaşan bir seyahat. Arada sırada takılırız ama benim Land Rover'la hatta özellikle Defender'la bi alıp veremediğim yok. Aksine bu kadar seveni olması O'nu bir efsane yapmaya yettiğini de düşünüyorum ama itiraf falan garip olmuş :smiley:

Paris / New York Transcontinental 2009
6d8104a3269b07d1b29a1a444e4c6c5c.jpg

1_1.gif
1_2.gif
1_3.gif

Sami arkadaşımızın projeyle ilgili forumdaki yazısı: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25325.0

bu sitede gezilere giden kaç araç standart değil merak ettim.lastik değiştirip 3"yükseltme takılan araç standart değil midir.koruması olan tamponu olan araç standart değil midir?bence standartdır.modifiyeli araç orkun'un,yüksel'in,reha'nın,naci'nindir.kim benim aracıma standart değil diyebilir anlayamıyorum.ayna mahrutim,difrensiyellerim,motorum,şanzumanım fabrikadan çıktığı gibi.ben ilk gezenbilir gezimde michelin cadde lastiklerimle ve aracıma somun bile takılmamış haliyle kumbaba'da kumda kalmayan 3 araçtan biriydim.belki şöförlüğüm standart değildir.atışmak iyi güzel de ya koca jeep'ide yarım akılla yorumlamak ve kötülemek kötü.land içinde aynı şeyi söylemek mümkün.siz yarıştırınca ne olacak ooo land süper araç mı diyicez.yarıştırmak yerine aynı parkura düzden herkes kendi aracıyla girsin tersten araç değiştirip girsin.böylece belki kim neyi anlatmak istiyor anlaşılır.mangal yaparken abi o rampada ben lowa almadım senin araçla low 1 ile zor çıktım falan desin.benim araca binecek landci arkadaş araç tutarınca teminat mektubu getirsin farkı anlayınca inmek istemiyebilir...

Ne güzel her iki marka da birbirinden nadide ürünler üreten firmalar.
Gelin görün ki, günümüzün dünyasında onlara yer yok malesef.

Land Rover'da Jeep'de topu dikmek üzere :-( umarım hala arazi aracı yapmaya devam eden firmalar kalır.

Hangisi iyidir konusunda ise yorum yapmaya gerek duymuyorum.
Benim Land Rover'ım,

Her gün inanılmaz konfor ile beni 200 km işe getirip götürüyor,
Haftasonu 3 kayak seti, ayakkabıları ile, 2 tane 160 cm'lik board 4-5 kişiyi rahatlıkla dağa çıkarıyor,
Yüzlerce kilometre yol gidip, araziye, kampa götürüyor, gerektiğinde diğer araçları vinçleyebiliyor.
bozulduğunda ortalama bir binek araçla aynı maliyetlerle tamir-bakım yapılıyor,
1,6 benzinli otomatik binek araç ile aynı yakıtı yakıyor.
3 tona varan ağırlığı ve şasisi ile güven veriyor.
ha 150 kilometre saat hızın üzerinde zorlanıyor... Ama o kadar da olacak...
Bana yetiyor yani :smiley:
He vergisi de ayrıca ucuz....
Belki 295.000 Kilometredir motor yapılmamış olması da birşeyler ifade ediyor ama.. neyse.

Esasında offroada gitsek Landcılarla Jeepciler araçları daha iyi tanımak için değiştirsek parkura girsek ama geri alamayız, kaçarlar ne asfaltta ne arazide peşlerinden gidemeyiz diye korkuyorum ;D

Yaw takılıyoruz ediyoruz bu işin tadı tuzu Landcılarda olmasa ne yaparız bilmem valla... Japoncularla böyle tadı çıkmıyor... ::smiley:

Neyse konu tatlıya bağlanmış.

Şu V8 Discovery Hill Climb da yanlış mı gördüm çıkışta 2 ikinci vitese çekip pati attığını yoksa ben mi öyle hissettim. Kayalar ağlamış be..
Kesin CJ daha iyisini yapar. ;D :p :p :p ,

konfor ,güç , prestij, sağlamlık, can güvenliği, kalite oldumu ve parada sorun olmadı mı:
Kesin A380 derim motoru da Rolls-Royce 8). Safkan yani. Tabi Kasa biraz kırma ama idare edin artık. hem 10 tekeri var, hem 4 motoru, 380 Tonu da kaldırabiliyor.
Hem de tamamıyla OffRoad, Yarım değil yani :D :D :D, Daha iyi se de yok şimdilik.

O yüzden Verdiğimiz parayla aldığımız verim çok önemli. Biz o yüzden LR ciyiz.

Bir de yönetimden bişey istesem: Şu Gönderilen mesajlar yanıltıcı oluyor. Gönderilen mesajlar yerine insanların sitede nekadar ON olduğu gösterilse ve Rank lar ona göre belirlense üye profilleri daha güzel gözükür.

Saygılar

yunus bager' Alıntı:
Hakan abi zormu geldi birkaç bin mesaj yazmak :smiley:

Yok daha siteyi geziyorum bitiremedim :D. Konular çok güzel oku oku baya uzun sürüyor. Daha öncesini bilmediğim için mesaj da yazamıyorum. Neyse o günlerde gelicek işallah :D :D :D saygılar. Hakan.

Jeepcj7' Alıntı:
Esasında offroada gitsek Landcılarla Jeepciler araçları daha iyi tanımak için değiştirsek parkura girsek ama geri alamayız, kaçarlar ne asfaltta ne arazide peşlerinden gidemeyiz diye korkuyorum ;D

Yaw takılıyoruz ediyoruz bu işin tadı tuzu Landcılarda olmasa ne yaparız bilmem valla... Japoncularla böyle tadı çıkmıyor... ::smiley:

;D ;D; ;D Bende aynı şeyden korkuyorum, alırız CJ yi yağ filtresi falan delinir ;D ;D ;D

Arkadaşlar,
Yönetim olarak tatlı atışmalara lafımız yok ama muhabbetler araba kapıştırma şekline döndüğü zaman hoş görünmüyor ve bu tarz muhabbetlere sıcak bakmıyoruz. Bilgi içeren tatlı atışmalara lafımız yok ama çoğu zaman güzel başlayan tartışmalar insanların haliyle araçlarına olan duygusal bağlarından hep kırıcı bir hale geliyor. Sonuç itibarıyla ortaya sıradan bir modifiye forumunda görebileceğiniz cadde gazcılarının muhabbetleri gibi muhabbetler çıkıyor. Biliyorum ki bu muhabbetler buraya isteğiniz doğrultusunda gelmiyor. Artık şu Land Rover-Jeep tartışmasında bir yere varılmayacağını lütfen anlamaya çalışalım. Hepimizin ortak amacı doğada bulunmak ve keyif almak olsun.
Sevgiler, saygılar ...

Deep' Alıntı:
Arkadaşlar,
Yönetim olarak tatlı atışmalara lafımız yok ama muhabbetler araba kapıştırma şekline döndüğü zaman hoş görünmüyor ve bu tarz muhabbetlere sıcak bakmıyoruz. Bilgi içeren tatlı atışmalara lafımız yok ama çoğu zaman güzel başlayan tartışmalar insanların haliyle araçlarına olan duygusal bağlarından hep kırıcı bir hale geliyor. Sonuç itibarıyla ortaya sıradan bir modifiye forumunda görebileceğiniz cadde gazcılarının muhabbetleri gibi muhabbetler çıkıyor. Biliyorum ki bu muhabbetler buraya isteğiniz doğrultusunda gelmiyor. Artık şu Land Rover-Jeep tartışmasında bir yere varılmayacağını lütfen anlamaya çalışalım. Hepimizin ortak amacı doğada bulunmak ve keyif almak olsun.
Sevgiler, saygılar ...
[attachment=1]

doğru söze ne denir..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
erenbey44

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR